The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
"mintha annyi idióta nõ létezne a világon, hogy csak a jól kinézõ autókra buknának"

És még több😄 Ha tudnád mik és kik vannak ezekben a körökben😄 pár hengerrel és lóerõvel annyit szexelsz egy ilyen találkozó közben/után amennyit akarsz😊 Más világ. Külföldön még durvább a helyzet, fõleg USA-ban.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Hm, elég sokáig bírta... 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon
Kikerült a netre a Drakula origin magyar nyelvi fileja. Ha érdekel benneteket, akkor felteszem a polcra.

IMYke2.0.0.0
Ha rajtam múlna... 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

RaveAir
Nembaj... vessenek magukra az sg-s srácok, hogy nem adják ingyen a szerkesztés lehetõségét. Így majd jól telefloodolod (szép magyar szó) az oldalt. 😄

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

IMYke2.0.0.0
Valakinek nincs már meg a Still Life 2 - igaz, még csak német nyelvû verziója?
Meg tudná valaki mondani nekem, hogy milyen kiterjesztése van a strings (vagy valami hasonló) fájlnak?

IMYke2.0.0.0
Most látom, az elsõ is jó lett volna 😊

IMYke2.0.0.0
Elhiszem.
Ugyanakkor, nekem a valós és a filmes párhuzamból is elegem van.
Értsd: mintha annyi idióta nõ létezne a világon, hogy csak a jól kinézõ autókra buknának, és úgy, ahogy pl. a FaF-ban is látni... na, ez a szánalom.

Az autókért bármikor kimennék egy ilyen találkára, de a rajtuk vonagló khm, nõk miatt nem.
Olyan csömöröm van a nyílt erotizálástól, hogy csak na...
Manapság már a fogkrémet is kibuggyanó keblû nõcik ajánlják.

Pedig pl. egy Porsche önmagát is el tudja adni... a videókat kell csak megnézni.

RaveAir
Sajnos eddig a "sorozat" egyik része sem jött be túlságosan. Mindig van valami remény, ami gyorsan szertefoszlik...
"Ráadásul: tele van már a hátam azzal, hogy "jó csajok, jó verdák, sebesség, nitró"..." - mondjuk ez elõre borítékolható volt. 😉 Aztán már csak megítélés kérdése, hogy vannak-e benne jó csajok és verdák. Az NFS játékokból is részben ezért lett elegem, mert erre lett kihelyezve a hangsúly. Az autók tuningolása, festése és színezése a játékban paraszthajszálnyivá vékonyította a különbséget egy Barbie babától. 😊

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

MerlinW
"jó csajok, jó verdák, sebesség, nitró" Filmen én is unom, de menj ki egyszer egy tuning találkozóra...😄 Napokig sátorral fogsz aludni, és zavartan töprengsz majd azon, hogy a nõk vagy a kocsik váltják-e ki belõled a nem mindennapi vérnyomászavart😄 Adrenalinpumpa a javából😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
A SG scriptelése a ludas... Próbáld ki te is: ne zárd le a tag-et amikor bold-ot használsz és meglátod, ez lesz az eredmény 😊

A film hozza a tipikus "én vagyok a fasza csávó" vonalat: <#levele><#levele><#levele>
Csak Vin Diesel miatt néztem végig.
A kötelezõ sllangok megvoltak benne, amitõl már hányok.
Az, hogy a kiccsávót szétveri - de szó szerint - Dominic (Vin D.) és a srácnak csak egy apró sebecske van a jobb halántéka felett... szánalom a köbön...
A kötelezõ "összejövös" részt meg átugrattam. Tippelhettek, kik jönnek össze újra...

Részemrõl a film: 2/10
Ráadásul: tele van már a hátam azzal, hogy "jó csajok, jó verdák, sebesség, nitró"...

RaveAir
Az alsó sort nem kellett volna kivastagítanod. 😄
Amúgy milyen volt a film? Ma be volt szúrva a filmbuzi blogon egy videó Vin Diesel szinészi képességeirõl. Jót röhögtem rajta.. 😉

IMYke2.0.0.0
Csak tágul és tágul az ismereteim köre... akár az Univerzum, csak nem fénysebességgel 😊))
Köszönöm!

MerlinW
Vagy Ctrl++, Ctrl+-

Egyébként Firefox - nézet menü/nagyítás

IE5 óta benne van😄

[merlinw.org]

MerlinW
Kötelezõ olvasmányok - miután Linux és Win ég és föld -:

Linux alapok
Általános Linux ismeretek
Ubuntu dokumentációk
Ubuntu fórum

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Taky[/bg: Te is Isten vagy. Megérkezett a csomag. <#worship><#law>
Nos, most még warezelt filmet nézek és délután belevetem magam a Linuxozásba - Marika néni nagy örömére 😊

Axon
Ezt a trükköt én sem ismertem. Köszönet érte!

RaveAir
Én csak annyira, hogy a Magyar Postának köszönhetõen már nem egy csomag tûnt el a nevemre címezve. Ugyanis, mint kiderült, ha "csak" ajánlva küldenek csomagot, akkor nem kell, hogy a postás a kezdedbe adja. Ha õ úgy találja, hogy zárt a levélszekrényed, akkor bele is dobhatja, és csak annyit ír be a kis naplójába, hogy "levélszekrénybe kézbesítve". Persze az nem érdekli, hogy a küldemény kilóg-e a ládából, és hogy így azt bárki el is viheti... (a blogomban már kimérgelõdtem magam miatta).

IMYke2.0.0.0
Isten vagy! Köszönöm szépen! <#wave><#worship>

davidka003
Nyomva tartod a CTRL-t és felfele tekered az egér görgõjét. Próbáld ki hátha segít.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

IMYke2.0.0.0
Srácok! Hogy tudom egy 16:10-es (1680*1050) monitoron kitöltetni a teljes képfelületet egy-egy weboldallal?

Most, minden buhera nélkül így néz ki...
Firefox-ban néztem, nem találtam semmit. Ráadásul, Marika néninek már átállítottam a betûméreteket stb. de még így se jó neki.

Segítenétek?

Axon
Köszi!
Ezt a vizuális effektek menüpontot sosem találtam volna meg.

Kellemes húsvéti ünnepeket a TLJ közösségnek! <#alien2>

kirol
Már újraraktam a gépet. De ez a bibi itt a GoW -nál jött elõ.
Ha simán felrakom nincs gond, csak ugye nem eredeti, és nem indul.

Ha crack -elem, akkor jön a lenti baj. A gamecopyworld Gears of War v1.2 No-DVD/Fixed EXE csinálja ezt, ha bemásolom.

Az 1.0-át alapból vírusnak látja a norton. 😞 W32.Spybot.Worm.

IMYke2.0.0.0
Én 2x végignyomtam - eredetim van + biztonsági törés (lengyel), hogy ép maradjon a lemez.
Semmi gondom nem volt vele.
A vírusod miatt: <#szomoru1>

Ha két géped van és akad egy elég nagy, nem használt vinyód, akkor mindenképp tedd át a fontos anyagaidat a nem használt vinyóra.
A vírusos gépnek totál legyalulás.
A vírusos állományokat tartalmazó anyagot ne tedd a 2. jó gépbe!
A volt vírusos gépet rakd újra, tégy fel rá vagy 3-4 védõ progit, és ezután tedd be a vélhetõleg vírusos állományaidat tartalmazó lemezedet és 1 nap alatt leszednek róla mindent a progik 😊

kirol
Valaki játszik közületek Gears of War -al?
Még mindig a vírus miatt szívok. Letöröltem a GoW-t. Most felrakom és amikor okosságot áthelyezve elindítom, akkor a norton rögtön tiltja. Feljön vagy 8 ablakban az explorer ahol megnyitna valami weblapot és közben kiírja, hogy menti, vagy megnyitja a launch.cab -ot. És karanténba rakja a launch.exe -t.

Nekem eddig is ez volt fent, amit most felraktam, akkor most hogyhogy vírusos egy kiírt dvd, ami eddig nem?

És így ugye nem indul el a játék. Valami nagy turpisság lehet a dolog mögött, csak nem értem mi.

takysoft
menjél ám a tudodhová
(személyesen linuxot vinni imykének😄)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

MerlinW
látod, ha GLS-el küldted volna...😄

[merlinw.org]

takysoft
akkor kedd😊

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Igen, így aztán, kedd legelõbb, ha nem tetszik meg nekik a csomag... 😊(

davidka003
Hétvégén nincs posta. Hétfõn sincs szerintem az ünnep miatt.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

takysoft
elsõbbségi: másnapra garantáltan megérkezik.

node az a másnap sajnos attól tartok általában inkább következõ munkanap, szombat, vasánap, meg most hétfõ meg sajnos nemtom az-e.

postaügyben ki járatos?

IMYke2.0.0.0
Vidéken más az élet... ide valószínûleg, csak jövõ szerdán érkezik... mert nem jött meg.
Tudod, az a "mozgó posta" van: zöld kis autó, bicikli hátul, bicaj ki, és nyakába veszi a falut.
Na, ilyen szolgáltatással nem hiszem, hogy XXI. századinak nevezhetjük ezt az országot.

takysoft
majd szólj, ha megérkezett.
elsõbbségivel adtam fel, elvileg ma meg kéne kapnod, de nemtom van-e szombaton postaXD

amúgy megy pattogtatós tasakban van, szerintem nem lesz gondja.

MerlinW
Most nézem, hogy már VMWare is DX9c-s

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Bocs, hogy elvittem erõsen Linux irányba a topikot... 😊

Meg legalább pörgünk!

Taky: megköszöntem már a fáradozásod? KÖSZÖNÖM! Remélem, épségben megérkezik a lemez.
Aztán bombázom a topikot, a Linux-ban jártasakat 😊

MerlinW
Ha megfelelõ a videókártyád, akkor igen, be van kapcsolva, de csak normal módban. Azaz nincs kocka, stb, csak az áttetszõ fejlécek, animált menük, stb.

Ki/bekapcsolás/módosítás: rendszer/beállítások/megjelenés/vizuális effektek

vagy konzolban kikapcs: metacity replace &

Compiz konfig: rendszer/beállítások/CompizConfig Settings Manager (ha nincs ott, akkor telepíteni kell a compizconfig-settings-manager csomagot)

[merlinw.org]

Axon
MerlinW: Egy láma kérdés. Ez a Compiz alapból be van kapcsolva Ubuntu telepítés után? Mert én még sosem próbáltam és ha be van kapcsolva, akkor gyorsan ki is kapcsolnám, de fogalmam sincs hol kell ezt megtennem. Végigböngésztem a teljes Rendszer menü összes beállítási lehetõségét, de sehol nem találtam utalást Compiz ki/be kapcsolására.

Axon
Azért a Virtualbox védelmében elmondanám, hogy a winXP gyorsabb alatta mint a VMware-n. Feltétlenül próbáld ki, mert hihetetlen gyorsan indul el alatta a WinXP, jóval gyorsabban, mint az ugyanezen a gépen, de másik partíción fent levõ xp.

A stabilitásban viszont igazad van. A win7-et (64 bites verzió, a 32 bitest nem próbáltam, de mások szerint az szépen mûködik vele) nem is tudtam virtualbox alá telepíteni csak vmware alá.

Win98-at is csak Vmware alá érdemes telepíteni, mert annak van saját video drivere így nem kell a 16 színnel szenvedni és a régebbi játékok is tökéletesen futnak vmware+win98 kombóban.

takysoft
azt nem csodálom, h te nem nézted, mert linuxos változat nincs belõle. (többek között ezért nem néztem én se... nem mintha linuxos lennék, de egy ilyen program legyen már multiplatform😄)

MerlinW
Ém se próbáltam ki. VMW kielégíti minden igényemet😊

[merlinw.org]

takysoft
6.5-öt még nem néztem. beszereztem, de nem volt még alkalmam kipróbálni.

de ha már itt tartunk, akkor a harmadikkal mi van?
az MS Virtual PC... azt még sosem néztem, tesztelte már itt valami?
Hogy viszonyul az elõzõ kettõhöz?

Lord Myn
Igaz, késõbb már észrevettem én is, csak ugye nem tudok szerkeszteni...

Írigykedem egy kicsit, mert Windows-on k*rva lassú és most elég sokat kell rajta dolgoznom (Win 2003, XP, Novell, Debian). 4-rõl 8 GB-ra történõ memória bõvítés kicsit segített, de még mindig lassú! <#sir>

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

MerlinW
Windows-on sokkal lassabb. Linuxról beszéltem. Azon baromi gyors. Ég és föld a különbség. Fõleg 6.5 óta.

[merlinw.org]

Lord Myn
A VMWare csak a VirtualBox-hoz képest gyors (mivel az tényleg tetû lassú). Nekem a VMWare magában elég lassú, azt szeretném, ha olyan gyors volna, mint a DOSBox... (tudom, hogy nem egy kategória a kettõ, de mégis jó lenne).

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
ezt már anno megbeszéltük😄 nekem vista alatt virtualbox volt gyors és stabil, és vmware nem😄

MerlinW
"Linuxon játékhoz Merlin a cedegát már említette, csak elfelejtette mondani, h az a Wine-al ellentétben fizetõs."

Jogos, viszont fent van/volt a ketteskén😊 Általában feldobom mindig a legfrissebbet, Axonnak😊

VmWare - gyors és stabil
VrtualBox - egyiksem😊

[merlinw.org]

takysoft
ja ezt nem merlinnek írtam persze. õ gondolom tudja😄

takysoft
érdekesség kedvéért tenném hozzá, hogy a lista-utolsó FreeBSD nem linux.

a linux egy UNIX-like rendszer, megfelel a szabványnak(többé-kevésbé.. mert a szabvány felett már eljárt az idõ)
a FreeBSD is unix-like, de saját kernele van.

általában minden linuxos program elfut bsd-n is(forrásból fordítva) tudtommal. sose használtam freebsd-t.

UHU-Linuxal nekem 2 fõ gondom volt.
-nehézkesen update-elõdik új verzióra
-saját csomagkezelõje van(uhu néven.. deb alapú, de nem az) és nehéz csomagokat találni hozzá.(persze forrásból lehet építkezni, de az meg nem túl egyszerû)

ja meg a legújabb verzió közel másfél éves.(és azelõtt mindig voltak beta verziók, most meg nincs szó ilyenrõl) szal nem látom a jövõjét

takysoft
Imyke:
DVD-ket postáztam délután.
A Linux, mint olyan nem más, mint egy kernel. az maga az operációs rendszer. minden más nem több, mint programok hozzá
még a parancsértelmezõ(shell) sem része magának a "linux" kifejezésnek.
bár 99%-ban mindenki bash-t használ, így azért az mára már elég perdöntõen egyeduralkodó a shellek körében(1% mondjuk még mindig minden századik gép azért...😄)

külön program a grafika, külön program a fordító, meg szinte minden apróság. az összes kis parancs(linuxban nincs olyan, hogy "belsõ command.com parancs")

Ezek a programok mind ingyenesek, de ezeket feltepeíteni egy örökkévalóság volna egyesével(függõségek, meg amúgy is sok-sok ezer van)
Ezért jöttek létre a disztribúciók. a linux kernelt foglalják össze egy halom programmal, és hozzá pár speciális disztribprogrammal(csomagkezelõ (rpm, deb), néha bejelentkezéskezelõ, meg amit még extra beleraknak)

Egy beta oprendszerbe sem experimental csomagokat tesznek bele, csak mindenbõl a legújabbat. azok általában nem hibásak.
meg a kernelt se nagyon szokták elrontani(annyira azért tapasztaltak a disztrósok), így max az oprendszerfüggõ dolgokkal lehet gond(pl az installer, a nyelvek összeválogatása, a KDE/Gnome pontos disztribre szabása... nem mondom h nem lehetnek gondok, de ezek egy kezdõ linuxosnak nem fognak túl sok gondot okozni

amúgy nem is olyan nagyon régen volt egy komoly X átalakítás(talán x11-rõl X.Org-ra), azóta azért az is kezd stabilabb lenni.

Merlin-tõl idézek:
"Live-ként valóban félig angol, de ha telepíted utána letölti magának a hiányzó magyar csomagokat😊"

na pont ez a gond a CD-s verzióval.. sokmindent kell mellé töltögetni. asszem 8.10-bõl is van valami dvd-s, de az valahogy nem volt reklámozva az ubuntu honlapon, máshol találtam, így inkább arra gondoltam, hogy ilyen házi-cuccot nem küldök.

Linuxon játékhoz Merlin a cedegát már említette, csak elfelejtette mondani, h az a Wine-al ellentétben fizetõs.

Virtuális gépnek amúgy inkább ajánlom a VirtualBox-ot, ha egy könyvtári géprõl van szó. persze a sajátodra tehetsz VmWare-t, mert abban nem csak openGL támogatás van, hanem directx is(hivatalosan 9, gyakorlatilag inkább csak 8)