33675

• IMYke2.0.0.0
    Nekem nem sűrűn van időm kalandozni - főleg a rejtvényekre [Runaway 1-2 megvolt, hát köszönöm szépen :) ] - és a Sentinel engem rettentően megizzasztott addig, míg bííííírtam cérnával.
  • Lord Myn
    A Lucas kalandokat én is időről-időre újra végigjátszom (a Zak-ban mondjuk mindig eltévedek a labirintusban, az még nem megy kisujjból...), az MI Special-t már végigvittem, az új design nekem nem jött be, viszont a voice-over az szuper! A ScummVM-es srácokat már kérik, hogy hozzák össze a Special Edition voice-over-jét a klasszikus MI-vel, remélem sikerül.

Mostanában és is nosztalgiáztam: Tex Murphy: Overseer volt terítéken, az Anasazi romoknál megszenvedtem a fejtörőkkel... :)
  • MerlinW

Mostanában megint a TLJ-vel játszom vagy 10x-re:) Miután újból végigjátszottam a létező összes Lucas kalandot:) Persze ez is már inkább csak nosztalgia, hiszen fejből megy minden:) De a Loom ismét megdobogtatta a szívemet:) TLJ után nekiesem az MI Special-nak, aztán a sorozatnak.

Hopp most jutott eszembe, hogy a Sam and Max sorozatba még bele sem szagoltam.. háháá!:)
  • Lord Myn
    A Sinking Island-vel inkább az volt a bajom, hogy unalmas volt (sőt: uuuuuuunalmas!), az Overclocked tényleg nem volt túl nehéz, viszont egész jó sztorija volt cserében (azonkívül egyik kedvenc filmemre, a Memento-ra emlékeztetett). Abban van igazság, hogy néha jó egy komoly kis fejtörő, de IMO az sem igazán jó, ha lépten-nyomon csak b*szott nehezek vannak (a pixelhunting-tól meg egyenesen idegbajt kapok!).

Mint már sokszor leírtam, engem egy kalandjátékban (sőt egy játékban) a sztori érdekel a legjobban, hogy akarjak továbbmenni benne, kibogózni a szálakat.

Utolsó mondatoddal meg messzemenően egyetértek, írtam én is korábban, hogy nagyon várok már egy igazi innovatív kalandot, amiben tényleg jelen van a non-linearitás.
  • MerlinW
    De komolyan:) Ott volt a Sinking Island vagy az Overclocked. Végre beleéltem volna magam és vége volt:) Hiányoznak az olyan (logikus, nem goblins féle:)) fejtörők, mikor magaddal kell küzdened, hogy ne nyúlj segítséghez. Az utolsó ilyen talán a Runaway volt, de ott sem a bonyolultság, hanem az idióta pixelvadászat miatt:)

Ésszerű keretek között nehéz ma már újat mutatni az olyanoknak akik lassan 20 éve kalandoznak és már mindennel találkoztak:)
  • Lord Myn
    Anno én is "beszereztem" a játékot, de felkerült a polcra, mint majd-egyszer-ha-lesz-időm cucc, ugyanazt az engine-t használja, mint a NOLF2 vagy a Tron 2.0. Egyébként ugyanezzel a motorral készítettek egy korábbi kalandot is Mysterious Journey 2: Chameleon címmel, ebben ha lehet, még nehezebb fejtörők vannak, mint a Sentinel-ben, ha valakit érdekel ez is itt porosodik valahol... /főleg Merlin-nek ajánlom, akinek a mai kalandok túl egyszerűek... ;) /
  • MerlinW
    Várjuk szeretettel:) Már úgyis unom, hogy egy éjszaka alatt végigjátszom a mai kalandokat:)
  • Axon
    87 %-ig letöltötte, tényleg remek tempóban, most pedig megállt. Remélem 1-2 napon belül újra indul.
  • RaveAir
    Ez ment a Magyarítások Portálra is. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt küldtem RaveAir-nek a játékról:

Sentinel: Descendants in Time

A kalandot egy díjnyertes sci-fi író, Terry Dowling jegyzi.
    A 3D-be öltöztetésért a híres Jupiter Engine (Lithech) felel, és a belső nézetű kalandot a "The Adventure Company" jelentette meg ill. felügyelte.
    Kalandunk nem kezdődhetne meg, ha testvérünket nem tartaná fogva egy kincséhes orgazda, és ha nem jártunk volna ott, ahová most újra vissza kell térnünk: a letűnt Tastan birodalom sírboltjában. Ezt a titokzatos, hatalmas sírboltot, s a belőle nyíló több mint fél tucat világot egy Őrző védelmezi - kivel kapcsolatban bár már első lépéseinktől vannak megérzéseink, de - ahogy mindenben - azokban is kételkedünk kalandunk során.
    A megoldás és a testvérünkért való kincskeresés során több mint 20 - megvallom: rendkívül nehéz - rejtvényt kell megoldanunk, a 8 elérhető és gyönyörű világban. A játék igyekszik minden segítséget megadni, ne legyünk restek elolvasni a kis útmutatókat!
    A magyarítással remélhetőleg sikerül mindazoknak segíteni, akik vagy elakadtak, vagy nem mertek nekiugrani ennek a játéknak - s legfőképp azoknak, akik szeretik az igazi kalandjátékokat, és nem riadnak vissza attól, ha huszadik próbálkozásra sem sikerül egy egyszerűnek látszó puzzle-t megoldani...
  • IMYke2.0.0.0
    Valódi 3D-s.
    W-A-S-D + egér.
    [Transzparens - speciális - nyíl mutatja a helyes irányt.]

Esküszöm, életem legkeményebb rejtvényei vannak/voltak benne - nem is tudtam végigjátszani!
  • MerlinW
    Ez valódi 3D-s vagy ilyen Myth-es képcserélgetős?:)
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppá!
    Időközben a 4Shared Uploader fel is töltötte az 55 MB-ot.
    Sentinel: Descendants in Time HUN by i2k007
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem megvan - de csak holnap tudom felcsúsztatni. Munkahelyről. Hogy mennyi idő alatt ér(ne) fel, azt nem tudom.
    Szerdán nem leszek, mert könyvtáros mizéria lesz - hivatalosan a falum könyvtárosa lettem :) - és egész nap a közeli városkában időzök.

Ja, a játék 2 CD-s, de én egybe műtöttem őket. Így a telepítés rohadt gyors.

• Axon
    Hmmm... igaz egyetlen helyről, de mégis megindult a torrent és igen nagy sebességgel jön lefele. Egyelőre jegeljük azt a polcos dolgot, majd meglátom hogyan alakul a letöltés.
  • Axon
    Nem valami biztató a helyzet. Torrent oldalakon éppen fent van de s:0 l:0 értékkel.
    Marad a 2. lehetőség:
    Ha megvan valakinek, az feltehetné a polcra :-)
  • Evin
    Ez már régi kép, meg a videó is. Csak a második videó friss.

i2k
    Jöhet. [tenyérdörzsölés]
  • Axon
    WoW! Nem ismertem. Rá is cuppanok a beszerzésére.
    Igazán jó hír, hogy újra fordítasz kaland játékokat is!
  • IMYke2.0.0.0
    Sentinel: Descendants in Time - most töltöm fel a magyarítását a 4Shared könyvtáramba...
    Ismeritek a játékot? [Puzzle, kaland, 3D]

• MerlinW
    A hátterünk a TLJ egyik hivatalos háttérképe 2001-ből:)

A kép eltolódása a bal oldali avatarsáv miatt van:)
    A videók érdekesek:)
  • kirol
    Véletlenül bukkantam rá erre:

Ez a hátterünk, nem igaz?

A Funcom miért egy újabb MMORPG-vel bíbelődik már megint, ahelyett, hogy a The Longest Journey 2 -t készítené?

Azért ez:

vagy ez:

egész ütősen néz ki. Egy animációs mozinak nem lenne rossz!

(A beszúrt kép, valahogy elkúródik a topikban, nem kicsinyül le, mint máshol.)
  • MerlinW
    Én is használom egy ideje, mostanában töltöttem le vele 6GB-ot, egy éjszaka alatt:) Nem gyorsvonat, de kényelmes.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem, ha elkapja a fonalat, akkor 15 perceket kell várnom.
  • kirol
    Kipróbáltam, de én azt hittem, ez a várakozást kicselezi, de nálam ugyanúgy várni kell akár órákat is, ha elérem a kb. 100 MB-ot. :(
  • Axon
    Egy kis hírecske:
    Elkészült a Return to Mysterious Island 2 magyarítása.

A másik hír, hogy készül az új Monkey Island első részének is a fordítása.
  • kirol
    Na elindítottam, de ezt minden indításnál el kell játszani. Sőt lehet még majd máshol is.
  • MerlinW
    Jaja tényleg azokban is volt ilyen:) Sőt Maniac Mansion-ben is.
  • Evin
    C64 meg Amiga500-as játékokat nyomtam, de én ott sem találkoztam ilyennel. Pedig akkoriban még crack sem volt. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Az eBay egy "piac", ahol üzletek és magánszemélyek árulják a portékáikat, tehát ez az eladótól függ. Többnyire szállítanak, akkor is, ha ezt alapból nem írják. (Persze ha kategorikusan kizárják a leírásban, akkor kár kérdésekkel zaklatni.)

Kényelmes, gyors és biztonságos eBayen a vásárlás (PayPal erősen ajánlott), én csak ajánlani tudom.

A Monkey Islandekkel pedig senki nem játszott itt? ;) Az első két részhez külön kiegészítő járt, a Dial-a-Pirate és Mix'n'Mojo névre kallgató "szerencsekerékkel" lehetett kipörgetni a helyes válaszokat. Persze a SCUMMVM kiszedi másolásvédelmet, de a második részé így is látható az elején (mármint az Amiga verzióé midnenképp, én azzal játszottam), csak mindegy, hogy mit írunk be.
  • MerlinW
    Future wars, az összes Sierra játék, Sam and Max HR, stb?:) Persze ha mindent töréssel játszottatok, akkor elképzelhető, hogy nem nagyon láttátok őket:) A megoldások mindig a kézikönyvben voltak.

Ez már így volt a C64, Amiga korszakában is.
  • RaveAir
    Én az Indy500 vagy milyen játékban emlékszem hasonló védelemre. A kézikönyvben volt egy kis sporttörténelem, és a nyitóképernyőn onnan kérdezett adatokat. Pl. xy melyik évben nyerte meg a nagydíjat.

Vagy más játékoknál, hogy a kézikönyv 24. oldalának 3 bekezdésének 2. sora hogyan kezdődik.
  • Evin
    Én csak olyannal találkoztam (Metal Gear Solid), hogy a játék adott részén fel kellett hívni vkit, hogy merre tovább. De a személy frekvenciája csak a játék dobozának hátulján volt rajta.
  • kirol
    Igen? Én se találkoztam még ilyennel.
  • MerlinW
    Egy csomó '80-'90-es játékban ilyen védelem volt:)
  • kirol
    Szóval az okosításhoz szükséges dolgok:
    - papír
    - olló
    - ragasztó
    - idő

Nagyon nagy!
  • Evin
    Mi a sz..?! Hát ilyenről sem hallott, szerintem senki.
  • kirol
    Akkor elmondom. Nem kell hozzá crack, mert elvileg elindul daemonnal is simán.
    Viszont amikor elindul, rögtön azt mondja van egy feladat, amit meg kell oldanod.
    3x próbálkozhatsz, ha nem sikerül kidob a játékból.

A feladat a következő:
    Van három kocka, nem hagyományos, hanem ötszögletű lapokból álló 12 oldalú.
    Ő mindegyiken ad egy jelet és neked a megfelelő helyre a megfelelő szimbólumot kell kiválasztanod.
    Kb. 10-12 féle szimbólum van, és mindegyikből 5 verzió.

Ha ezt sikerül megoldani, akkor talán láthatod a menüt is. :D

Na ehhez csinálom a kockát. 1-et már össze is ragasztottam. :)
  • Evin
    Hogy? Milyen teszt?
    Még nem is kerestem, de csak CloneDVD-t láttam, tehát talán crack sincs. Azt meg, hogy milyen védelem van rajta, nem tudom.
  • moonster
    E-bay szállít Mo-ra?
  • takysoft
    elvileg mindkettőhöz jó, de a dvd-shez tuti
    de mondom, működnie kéne a 4cd-ssel is

legrosszabb esetben sajnos le kell töltened a dvd-s változatot
    (amúgy is érdemes, mert a régihez nem adtak ki patcheket. asszem gondjai vannak vista alatt például.)