The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Én is az Ubuntut ajánlom. Nem hiszem, hogy problémád lenne a telepítéssel.
Particionálásnál bízd rá az egész merevlemezt a telepítõre.
Az NTFS támogatásra miért van szükséged? Egyébként simán tudja írni/olvasni az NTFS particiókat.

Axon
Ha KDE-t akarsz akkor a Kubuntu-t kell letöltened.

takysoft
Csak ajánlani tudom ezt az Ubuntu 9.04-et
teljesen magyar, könnyedén kezelhetõ.
úgy töröl ntfs-rõl, mintha otthon lenne
és avi-t, HD-t is simán lejátsza.

1 dvd-re felfér az egész, és FTP-rõl azért hamar lejön a 4 giga. (szerintem többet ér, mint egy régi vagy CD-s kiadás.)

nem tudom, milyenek az ottani gépek, azért arra vigyázz, lehet h nem mindegyik 64 bites, akkor inkább 32 bites verziót szedj le.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
az szép dolog. akkor szerezz egy MSDN-es WinXP sp3-as magyar windows-t és talán azzal is menni fog a kulcs.
nekem a vista business kódom megy az sp1-es vista lemezzel is(suli csak kódot adott, meg letölthetõ sp nélküli vistát)
ettõl még ugyanúgy jogtiszta

sajnos azt nem tudom, hogy miért kapsz hibaüzenetet. Rendesen windows-update-el próbáltad a frissítést? vagy offline installerrel?(mert az lehet hibás is)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
Na elindítottam a gépem Ubuntu 9.04-es 64 bites DVD-rõl
úgy beszél magyarul, mint az álom.
Van benne openoffice, FireFox, Pidgin, Gimp
(mindez a Live DVD üzemmód, gondolom telepítve ennél sokkal többet is tud)

Sajna nem linux-ismerõ nem vagyok, de ezzel szerintem bárki el tud netezgetni
Gnome fut rajta alapból, telepítve gondolom KDE is választható lehetõség. ezért is jó egy DVD-s verzió, van rajta minden😄
A Gnome meg ugye eléggé windows-like amúgy is.

Az alap SP1-es XP-m eredeti.
takysoft
hát ha az sp2 felmegy, akkor érdemes az sp3 is. csak egy halom javítócsomag.
amúgy érdemesebb volna beszerezned egy eleve SP3-as winXP telepítõt(ezügyben ha szólsz priviben, segítek.. küldök torrentet v vmi)

crackelt amúgy az SP1-ed? azzal is lehet gond, ha felülírogattál fileokat(vagy a megtették ezt az XP telepítõdben)

rendszergazdával, igen, mivel csak az van nekem 😛 Azért kell, mert most nincs fent. Nemrég még fent volt, csak javítanom kellett az XP-t, és az XP cd-m még SP1-es. Ezért külön fel kell raknom az SP2-t. SP3-tól tartok egyelõre...
takysoft
le is töltheted
az gyorsabb szerintem. kiírod és telepít
itt található DVD-s verzió, de nemtom tud-e magyarul, ubuntuhoz nem volt még dolgom

Itt pedig 9.04-es daily build-ek. (BETA) ezt se tudom, tud-e magyarul, de mivel ezt épp a minap töltöttem le, ezért meg tudom nézni. majd jelzem, amint meglestem.

takysoft
nézd, rendszergazdával próbálkozol?

minden kell egy SP2-t újratelepíteni? ha egyszer már fent van...

meg ha nagyon nem megy, akkor telgyél fel egy eleve SP3-as xp-t és kész.

SP2-t kell éppen újratelepítenem (XP prof.-ra), de vmiért nem megy. Leáll azzal, hogy "hozzáférés letiltva". :S Ilyenkor WTF?
davidka003
"Akkor gondolom egy regisztráció és rendelés."

Igen.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

IMYke2.0.0.0
Hú, ez jól hangzik.
Eddig Knoppix Live Linux-szal volt csak dolgom - HDD miatt.
Akkor gondolom egy regisztráció és rendelés.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

davidka003
Teljesen grafikus felületû az egész úgy, mint a Windows-nál.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

davidka003
Semmi "varázsszót" nem kell begépelni. 😊
Ugyan olyan könnyû felrakni, mint a Windows-t. Bootolsz a CD-rõl kijelölöd, hogy melyik partícióra rakja utána formázod pl NTFS-re és már települ is. Nem bonyolult.
Megrendelhetõ postán is a CD teljesen ingyen, én mindig megrendelem az új verziókat.

IMYke2.0.0.0
Nem fog beletörni a bicskám?
Könnyen fel tudom rakni?
Ugye nem kell #mount MEG HASONLÓ varázsszavakat parancssorba gépelgetni?! 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

davidka003
Ubuntu
Innen: https://shipit.ubuntu.com/

IMYke2.0.0.0
Természetesen csak a kérdés maradt le:
Milyen disztribúció és honnan?

IMYke2.0.0.0
LINUX WARNING!

Srácok! Lehet, hogy hülyeségnek tûnik, de úgy döntöttem, hogy az általam memendzselt könyvtári rendszerbõl (kemény 3 gép - 2 régi és egy vadizsír 2 magos 6000+) 2-re LINUX-ot tennék.

1. gép:
CPU: Celeron 700A
RAM: 256 MB
HDD: 20 GB
VGA: S3 VGA

2. gép:
CPU: Celeron 1700
RAM: 512 MB
HDD: 20 GB
VGA: Intel alaplapi fosh

Magyar nyelv és olyan "windows"-os kellene, hogy 0.1-es júzerek (élükön velem) elbírjanak vele.
Cél: NTFS/FAT32 és gyors fájlkezelés, netezés

kirol
Hát nem, mert gondolom kikapcsolta fullra magát. 😞

moonster
A szcinetológiáról volt egy nagyon ütõs South Park rész, azt lessétek meg.

http://sp.hof.hu
9.évad 12. rész
Ingyenes reg után letölthetõ
Axon
Azért számomra nem teljesen világos mi is volt ezzel a célod.

moonster
es nem csipogott virusirto, h virusos a cucc?
kirol
Idegességemben letöltöttem valami oldalról egy NIS -crack -et. Amikor nincs is törése, csak trial resete. És annyira idióta voltam, hogy mindezek ellenére elindítottam.

moonster
ijj, honnan szoptad be ezt a virust?
kirol
Hát most már biztos leformatálom. Csak azt nem tudom ,hogy hogyan oldajam meg, hogy ne legyen újra vírusos, mert ugye fizikailag 1 hdd-rõl van szó.
Itt formatálom c -t, de attól a d, e meghajtóról újra vírusos lehet.

Vista alatt a NIS09-nem talált semmit a fertõzött vinyón, az ESS4 meg a lentieket. Szóval valami nem stimmelhet. Hogy menjek biztosra, hogy tuti ne fertõzõdjön meg a frissen telepített rendszerem?

Mert ha a másig gépen formatálom a fertõzött hdd c meghajtóját és a maradék 2 partítión keresem a vírust, a fentiek miatt akkor se lehetek benne biztos, hogy ha az nem is talál semmit, akkor az tiszta is.

Mondjuk én voltam a hülye, amikor egy kitudja milyen forrásból származó NIS09 crack -et lefuttattam. 😞

kirol
Hát ebbõl format c lesz. 😞

kirol
A komplett lista (vírusos fájl) az ez:

c:\windows\system32\kernel32.dll
c:\windows\system32\rr.exe
c:\windows\system32\vv.exe
c:\windows\system32\uwdf.exe
c:\windows\system32\Packer.dll
c:\windows\Installer\itt valami rohadt hosszú nevû akármi
c:\Program Files\Windows Media Player\wmdbexport.exe

Ezeket törölhetem? A kernel32-t Merlin -ét beraktam.

takysoft
ESTI MESE FELNÕTTEKNEK
(nem sex-téma)

Lord Myn
Gondolom azért tiltotta le magát, mert lejárt a "szavatossági" idõ. Újra lehet azt rakni, csak ki kell pucolni a registry-bõl.

Szívás ez a vírus, én pl. soha nem próbálom leírtani, ha valami vírusos, inkább törlöm a file-t fenébe.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
De a védett mappában is annyi a mérete.

Most másig géprõl vagyok (OP: Vista). Ebbe beleraktam a fertõzött vinyót és keresek. Mert az ezen lévõ NIS is tisztnak látta, pedig tuti nem az, így most eset smart security-el kerestetem.
Még c: -n jár, de lassa nelkezsni keresni a másik vinyód a dolgokat.

MerlinW

Valszeg a vírus mérete a különbség. Egyébként friss márciusi frissítésû XP-m van.

[merlinw.org]

kirol
Köszi. Érdekes az enyém mérete: 1 008 128 a vírusos és a védett mappában is, a tiéd meg 989 696. Vajon miért?

MerlinW
Azért elküldtem az enyémet is. Felülírni livecd-rõl vagy másik OS-rõl írd. Egyrészt mert futásidõben úgysem tudod, másrészt meg esélyes, hogy másoláskor azt is megfertõzöd.

[merlinw.org]

kirol
Köszi, tényleg abban egy 2008-as dátumú fájl van. Megpróbálom.

MerlinW
angol XP-m van de nem hiszem, hogy bármi köze lenne a kernelnek a lokalizációhoz.

[merlinw.org]

MerlinW
\WINDOWS\system32\dllcache -ben van róla biztonsági mentés. Általában vírusmentes, mert védett mappa.

[merlinw.org]

kirol
PM-ben küldjön már valaki egy magyar XP-s kernel32.dll -t légyszi!

kirol
Az mennyire jó hír, ha a c:\windows\system32\kernel32.dll -em is vírusos, ami nem törölhetõ, mert rendszerindító fájl?

Most megszopattam magamat rendesen. 😞

Még mindig újraindul a gép (egy-kétszer volt csak elsõre szerencsém)... Nagyon gyakran. A végén még tényleg tápvásárlás lesz... De meg kéne róla gyõzõdni, hogy biztosan ez e a baj.
kirol
Mert az eddigi NIS08 letiltotta magát és nem lehetett újrarakni.
Ezért felraktam a NIS09-et, hát ez meg ennyit bírt.

Nem akartam én cserélni, csak muszáj volt.

Axon
Nem is tudtam, hogy megjelent a Simon the Sorcerer 5.

IMYke2.0.0.0
Könyvtárban NOD32 is és AVAST Home is van - nuku vírus. Pedig én töltök crackelt cuccokat is, ám, amikor olyat találnak, le se jönnek a cuccok, szakad a kapcsolat az oldallal.

davidka003
Én meg csak a Vista alap tûzfalát használom vírusirtó nélkül és nem volt vírusom még Vistán.

Lord Myn
Nem értem miért variáltál, miért nem volt jó amit eddig használtál?

XP-s gépeimen még mindig Norton 2005-öt használok és teljesen jól mûködnek. A Vista-s gépemen Norton 360-t használok, ez is jól véd, bár ezzel már vannak gondok, ugyanis nagyon öntörvényû, hiába állítgatom, akkor is azt csinálja, amit "õ" elgondolt... 😄

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Pedig léteznek elég kifejezetten jó ingyenes tûzfalak, vírusirtók is. Én Comodót, illetve Avira AntiVir Personalt használok. Mondjuk pár hónapja sipákolt valamire, amit nem sikerült leirtani, csak azt tudtam tenni, hogy másik rendszer alól belépve manuálisan töröltem a megtámadott rendszerfájlt, majd pótoltam egy tiszta másikkal
kirol
Hát tegnap nagyon beszoptam, vírusos is lett a gépem. Indulásnál már olyat indít, amit nem kellene, daemon meg nem is indul el, Firefox meg indításnál 10 ablakkal jön fel, hogy milyen hamis weblapot akar megnyitni. És valami jó kis heurisztikus vírust talál a keresõ, de leszedni nem tudtam. Ezt valami magas kockázatúnak értékeli. Eléggé félek, nem akarok adatvesztést.  Szerintetek ezt le lehet irtani?
Egy másik gépre megpróbálnám berakni, és onnan irtani a vírust. (Bár így meg lehet megfertõzöm azt is?)

Még sose volt vírusom. Eddig. Kellett nekem vírusirtóhoz felrakni valami kitudja milyen crack-et.

szotyimutyi
Most nézem, hogy tárgytalan a felajánlásom.
Köszönjük! A Wallace-ra kiváncsi vagyok.

szotyimutyi
Tényleg csalódás volt a játék.Nagyon gagyi, ezért nem is ajánlottam (fel) senkinek. Gondoltam elõbb kipróbálom. Túl nagy volt a beharangozás.Azért szóljon, aki mégis belenézne.

moonster
Eset Smart Security 4
pc-s ujsagban levo kodok allitolag jok hozza, de lehet, h csak az ESS3-hoz
dícsérgetik, bár én router tûzfalat használok + NOD32 + S&D tea timer