33675

• takysoft
    nem leszóltam. jó ha hírezel, mert sokminent nem vesz észre az ember:D
    meg mindig lehet újra átdumálni valamit:D
  • Lord Myn
    Sőt, már azt hiszem én is írtam róla. Vistán kötelező, ugyanis a .72-es sok dologban inkompatibilis volt vele (főleg CD-ROM support). Nekem a kedvencem benne, hogy végre van valódi EGA emuláció, de ez csak az én retro hülyeségem... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Azt hittem, újat találtam...
  • takysoft
    igen, írtam már róla nemrég valamikor.

nagy újdonsága, hogy nem csak s3 videokatir tud emulálni.
    persze az s3 a legjobb a Dos-os időkből, csak a Terror News-ok nem szerették:D
  • IMYke2.0.0.0
    "DOSBox 0.73 – Play DOS games on Windows Vista, XP and other operating systems

Some of the best games I’ve ever played in my life were released for the MS-DOS platform (Prince of Persia 1, Dangerous Dave 1 to name a few). These games were so good that they can still be enjoyed now, even in 2009. Unfortunately, modern operating systems such as Windows Vista does not include full support for legacy OS such as MS-DOS. DOSBox is an application that can really help you in such cases – it’s an MS-DOS emulator that’ll allow you run all your favorite DOS games and applications on operating systems without native DOS support (Windows Vista, Linux, Mac OS X and a number of others).

Now we’ve posted about this application here on this blog before - Reason why we are mentioning it again is the release of DOSBox v0.73. This release includes a number of new features, enhancements and bugfixes and is a must have upgrade for any new old or new old DOSBox users.

Most noticeable changes:
    * Support for more graphics modes and cards.
    * Improved Vista support.
    * New OPL emulation cores.
    * Sound fixes and improvements for Mac OS X.
    * Lots of compatibility fixes.
    * Lots of cdrom detection improvements.
    * Lots of memory (EMS/XMS) improvements.
    * Various fixes and enhancements for the recompiling core.
    * Support for evdev.
    * Lots of DOS fixes.
    * Slightly faster!
    * More stable.

Download

[Click Here] to download DOSBox 0.73 from the official download page (includes separate installers for multiple platforms including Linux, Mac OS X and Windows)

[Click Here] to read our tutorial of DOSBox if you are a beginner at using this application"
  • Axon
    Köszi a választ, így már tényleg elindul.
    A magyarítást feltettem hozzá.
  • Lord Myn
    SL2 probléma megoldása: a jól működő crack-hez az eredeti .dll-ek kellenek, szóval ha már felülírtad akkor sajnos csak a reinstall segít... Btw, már van hozzá magyarítás is!
  • Axon
    Sok mindenben még csak most érem utol magam. Egy igazi meglepetés ért a gobliins4-el kapcsolatban. Bár a 4. részt már próbáltam, de az első háromhoz - amit szintén feltelepít - még hozzá sem nyúltam. Annó az 1. részt háromszor, a 2.-at kétszer vittem végig, de a 3. részben kb a 80%-ig mentem, amikor volt valami gond a gépemmel és elszálltak a mentéseim és már nem kezdtem újra. Szóval most nosztalgiából elindítom a 2. részt és látom, hogy magyarul beszél. Majd leestem a székről :-)
    Mindhárom részt elindítottam és mindegyik magyar feliratot kapott. Ez teényleg igazi meglepetés a játékosoknak.

A Still Life 2 problémámra ha valaki tud, akkor válaszoljon.
  • Axon
    Még csak most jutottam el oda, hogy kipróbáljam a Still Life 2-t.
    A dvd képen levő crack-el szépen elindul, de említettétek, hogy azzal hibás a játék működése. Merlinw felrakott egy másik crack-et amivel elvileg működik, de nekem ezzel csak egy fekete képernyő jön be. A Merlinw által feltett crack van fent a gamecopyworld oldalán is.
  • Evin
    Röviden annyi, hogy ugrálunk az időben, és bizonyos kornak megfelelő háttér az alap, és azon kell adott tárgyak darabjait kattintgatva megkeresni a háttérbe rejtve.
  • RaveAir
    Izé... mit tudtok egy Mortimer Beckett and the Time Machine nevű játékról? Elvileg most készült róla magyarítás, amit ki is híreztem a Magyarítások Portálon.
    Valamiféle kalandjáték lehet...
  • RaveAir
    Gondolom, hogy ő nem csak képletesen haladt árkon-bokron át. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Ez igaz. Az viszont biztos, hogy rossz útra tévedéskor nem a harckocsi vezetőjének kell elkapnia a "kormányt"... hanem a szembejövőknek
  • kirol
    De harcban se árt, ha nem tévedsz el. :D
  • IMYke2.0.0.0
    GPS-problematika:
    Egyetértenék, ha számítana a véleményem, mint jogosítvánnyal nem rendelkező tagnak...
    A haver-bácsi több mint 40 éve vezet. Minden 4 és annál több kerekű járművel elbír - katonáéknál harckocsis volt.

Ettől még ő is lehet béna...
  • kirol
    Menjetek szavazni!!!

Petíció
  • takysoft
    vezetni nem tudok, de WoW-ban jól jön a minimap XD
  • Lord Myn
    Abszolúte egyetértek! Minden barom megveszi a GPS-t, a tolatóradart, az anyámkínját és azt hiszik, hogy majd azok vezetnek helyettük... /Volt egy ismerősöm, akibe beletolatott egy hülye és nem akarta elismerni a károkozást, mondván a radar nem jelzett... :D/

Én még mindig térkép és IQ alapján vezetek és ez jó ideig így is marad. Tizenakárhány éve amikor friss jogsis voltam, majd minden héten eltévedtem, de legalább megtanultam tájékozódni és zöld(kék) táblákat értelmezni. Manapság meg még a taxikban is GPS van és azzal együtt tévednek el... pfff... röhejes.
  • MerlinW
    GPS csak segítség, nem az alapján kell közlekedni, főleg nem autópályán...:) 500km... az a teljes út majdnem fele anyámborogass:)
    Navigálni ismeretlen városban érdemes, ott hasznos. A pályán táblák alapján kell közlekedni.
  • RaveAir
    Azért a kütyühöz nem árt egy picit érteni is, valamint érdemes megnézni - főleg hosszú útvonal esetében -, hogy merre is javasolja az eszköz az utat. Nekem is van GPS-el ellátott PDA-m, amin az iGO eddig nagyon jól és hasznosan muzsikált. Mellesleg érdemes gyakran frissítgetni is.
  • kirol
    Ha mondasz pontos adatokat, átutalom neked a pénzt, te meg odaadod.
  • RaveAir
    Esetleg még itt is körül lehet nézni.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt simán tudom közvetíteni az öregnek. Nem tétel.
    Sőt, a kedves ismerősöm e hónapban utazik (saját terepjáró) ki Németbe, így a beszállítás sem, az elpostázás sem okoz gondot.

Sőt, tovább megyek: az a minimum, hogy segít, hiszen, közös erővel megoldottuk a GPS-problematikáját!
    [Már csak a kiírt DVD-vel el kell járuljak hozzá és frissítenünk kell az eszközt.]
  • kirol
    Röviden tömören a következő: logitech alkatrész bolt nálunk nincs, legközelebb Németországban van. És kellene nekem egy vevőegység MX3200 -hoz, ami 2500 Ft önmagában. De mivel rendőri díszkísérettel szállítanák csak házhoz hozzám, mert nyilván így, hisz vagy 4-5x annyiba kerül, mint maga a termék, ezért lenne az jobb, ha valaki ott megvenné, és egy borítékban elküldné nekem, hisz pici az egész.
  • IMYke2.0.0.0
    Annak a bácsinak, akinek a GPS-ével bajlódtunk eddig a fórumon a testvére kinn él Németországban - a hozzáutazáskor került 500 km-t a GPS-nek "köszönhetően"...

Mert, mi kell (gyere ne mesélj...)?
  • kirol
    Nincs valakinek Németországban élő ismerőse köztetek?

(Nem NIS -hez kapcsolódik.)
  • IMYke2.0.0.0
    G400 specifikációkból:

Operációs rendszer Microsoft WinCE 5.0 (Core Version)
    Navigation software Nav N Go által fejlesztett 3D-s navigációs szoftver

Akkor ezek szerint, nyertünk?
  • IMYke2.0.0.0
    Értem, köszönöm!
    Tudtommal, az IconX G300 és 400-at úgy reklámozták, hogy az első Magyar GPS-szel helyből felszerelt kütyü...
  • MerlinW
    Az a navigációs szoftver link

Persze lehet rajta Tomtom rendszer is, és más is. Ez esetben a lenti linkek nem jók. Miután IGO magyar fejlesztés, a legtöbb kütyüt ezzel adják.
  • IMYke2.0.0.0
    Mi is az az Igo?

Az IconX G400-ban is olyan van?
  • kirol
    Akkor a kérdés már csak az, hogy ha én ezt megveszem, a magyar NIS-hez használható e az a key vajon.
  • MerlinW
    Én Kaspersky-t vettem/fizetem.
  • MerlinW
    Nem a készüléken múlik, hanem az Igo verzióján.
  • IMYke2.0.0.0
    Valószínűleg Magyarországon nem adnak olyan konstrukciót - oldal tanúsága szerint - mint külföldön...
  • kirol
    Vagy ezt.
  • kirol
    Köszi!

Akkor ez átverés lenne?
    Pedig találtam ilyeneket: http://www.cinatrade.com/Norton_Internet_Security_2009_2_Year_3_Users_License_ep47849.html
  • IMYke2.0.0.0
    Egyszerűbben: a hivatalos oldalon szó sincs 2 éves használati lehetőségről... [A 3 user evidens.]
  • IMYke2.0.0.0
    Nem véletlenül szúrtam be az egészet... :)

"Védelem 1 éven át, háztartásonként akár 3 számítógép számára."

Közvetlenül a cím alatt...
  • kirol
    Ez most azt jelenti, hogy van 2 éves 3 useres verzió, vagy azt, hogy nincs? Mert nem vágom ebből! :)
  • IMYke2.0.0.0
    Internet Security 2009 megvásárlása

Norton Internet Security 2009

Erős a védelem tekintetében, ugyanakkor kevés rendszer-erőforrást használ fel, és szakmai elismerésben is részesült
    39,99 € = (266,53) = 10659 Ft

Főbb technológiai jellemzők

* Vírusvédelem
    * Kémprogramok elleni védelem
    * Kétutas tűzfal
    * Személyesadat-védelem
    * Adathalászat elleni védelem
    * Hálózatbiztonság
    * Bothálózatok elleni védelem
    * Rootkit-észlelés
    * Böngészővédelem
    * Internetes férgek elleni védelem
    * Behatolás-megelőzés
    * Az operációs rendszer és az alkalmazások védelme
    * Webhely-hitelesítés
    * Impulzusszerű frissítések
    * Norton™ Insight
    * SONAR™ viselkedésalapú védelem
    * Kéretlenlevél-szűrés
    * Szülői tartalomszűrés és bizalmas
    információk kiadásának letiltása További információk
    * Helyreállítási eszköz*
    * Norton Védelmi rendszer

Főbb előnyök

* Bizonyítottan a leggyorsabb és legkönnyebben kezelhető biztonsági csomag a piacon** — töltsön több időt a számítógép használatával, és kevesebbet a biztonsági szoftver folyamataira várva. [További információk]
    * ÚJDONSÁG Impulzusszerű frissítések a percrekész védelemért — 5–15 percenként frissítéseket végez az új fenyegetések észlelése és eltávolítása érdekében.
    * ÚJDONSÁG Fenyegetés-felderítésre alapuló technológia a gyorsabb, kisebb számú és rövidebb ideig tartó vizsgálatokért — mivel egyedülálló, online tudásbázisra alapul; a Norton™ Insight technológiája csak a kockázatnak kitett fájlokra összpontosít.
    * Megállítja a vírusokat, férgeket, kémprogramokat, botokat és még ennél is többet — a rosszindulatú fenyegetések minden fajtája ellen védelmet nyújt a rendszer számára.
    * Megakadályozza a vírussal fertőzött e-mailek és azonnali üzenetek terjedését — a felhasználó biztonságban érezheti magát kapcsolattartás közben.
    * Megakadályozza a böngésző biztonsági réseit kihasználó támadásokat, és védelmet nyújt a fertőzött webhelyek ellen — így ön nyugodtan barangolhat az interneten.
    * TOVÁBBFEJLESZTVE Megakadályozza a személyes adatok online eltulajdonítását — vásároljon, intézze banki ügyeit és böngésszen online ahol és amikor csak kedve tartja.
    * TOVÁBBFEJLESZTVE Biztonságos hálózati kapcsolatok — tartsa felügyelete alatt otthoni hálózatát, és csatlakozzon nagyobb biztonsággal a vezeték nélküli hálózatokra.
    * TOVÁBBFEJLESZTVE Megállítja a fenyegetéseket és a hackereket — kétutas tűzfala automatikusan hoz biztonsági döntéseket ön helyett.

Funkciók
    Sebességre fejlesztve

* ÚJDONSÁG! Bizonyítottan a leggyorsabb és legkönnyebben kezelhető biztonsági csomag a piacon.** [További információk]
    * ÚJDONSÁG! A fenyegetés-felderítésre alapuló Norton™ Insight technológia csak a veszélynek kitett fájlokra összpontosít, így rövidebb és kevesebb vizsgálatot tesz lehetővé.
    * ÚJDONSÁG! Átlagosan egy perc alatt telepítésre kerül, és 7 MB-nál is kevesebb memóriát foglal le.*** [További információk]

Percrekész védelem

* ÚJDONSÁG! Az 5–15 percenként végrehajtott, impulzusszerű frissítések percrekész védelmet biztosítanak.*
    * ÚJDONSÁG! A Norton™ Protection System védelmi rendszer olyan technológiák többrétegű rendszere, amelyek összhangban dolgoznak azért, hogy megállítsák a fenyegetéseket, még mielőtt azok elérnék a felhasználót.
    * ÚJDONSÁG! Valós idejű SONAR (Symantec™ Online Network for Advanced Response – Symantec™ internetes hálózat a gyors és hatékony válaszlépésekért) megakadályozza, hogy botok vegyék át az irányítást a felhasználó számítógépe felett.
    * TOVÁBBFEJLESZTVE! Megakadályozza, hogy fenyegetések lépjenek be a tűzfalon keresztül.
    * Észleli és automatikusan eltávolítja az online fenyegetéseket.
    * TOVÁBBFEJLESZTVE! Bejegyzés alatt álló szabadalommal rendelkező technológiája védelmet biztosít a webalapú támadások ellen.
    * ÚJDONSÁG! A helyreállítási eszköz még a súlyosan fertőzött számítógépeket is elindítja és helyrehozza.* [További információk]
    * ÚJDONSÁG! A lehető legátfogóbb, legmélyebb rétegekig ható vizsgálatot biztosítja.
    * Megakadályozza, hogy botok vegyék át az irányítást a felhasználó számítógépe felett.
    * A Norton Folyamatos védelem összetevője a termék-előfizetési időszak során folyamatos védelmi frissítéseket és új termékfunkciókat biztosít, amint elérhetővé válnak, így a számítógép védelmet élvezhet a legújabb internetes fenyegetésekkel és kockázatokkal szemben.
    * A Norton Automatikus megújítási szolgáltatásával biztos lehet benne, hogy védelmet élvez, hiszen a termékre vonatkozó előfizetés még a lejárati idő előtt automatikusan megújításra kerül. [További információk]

Norton Identity Safe

* TOVÁBBFEJLESZTVE! Minden eddiginél nagyobb biztonságban tartja online személyes adatait internetes vásárlás, banki ügyintézés, böngészés és játék közben.
    * A fejlett, adathalászat elleni védelemnek köszönhetően a felhasználók személyes adatai nem kerülnek kiadásra az ál-webhelyeken.
    * Tárolja és titkosítja a felhasználó jelszóit és egyéb bizalmas adatait.
    * TOVÁBBFEJLESZTVE! A felhasználó kérésére kitölti az online űrlapokat, így időt takarít meg, és védelmet nyújt a billentyűleütés-naplózókkal szemben.

Irányítás zavaró tényezők nélkül

* A biztonság minden elemét a felhasználó irányítására bízza
    * ÚJDONSÁG! Az erőforrásokat erősen megterhelő feladatokat akkorra időzíti, amikor a számítógép használaton kívül van.
    * ÚJDONSÁG! Tekintse át a számítógépén futó összes folyamat biztonsági állapotát.
    * ÚJDONSÁG! A csendes üzemmód felfüggeszti a riasztásokat és a frissítéseket, így nem szakítja meg, illetve nem lassítja le a játékot és a filmnézést.
    * Intelligens, kétutas tűzfala automatikusan hoz biztonsági döntéseket ön helyett.

Biztonságos hálózathasználat

* TOVÁBBFEJLESZTVE! Biztosítja otthoni hálózatának védelmét.
    * Álcázza és megvédi a számítógépet a nyilvános vezeték nélküli hálózatokon.

Szülői tartalomszűrés

* ÚJDONSÁG! A továbbfejlesztett szülői tartalomszűréssel önálló felhasználói profilok hozhatók létre. [További információk]

Kéretlen levelek kizárása

* Minden eddiginél eredményesebben szűri a kéretlen leveleket.

Ingyenes technikai tanácsadás

* ÚJDONSÁG! Az ingyenes technikai tanácsadás pontosan azt a segítséget nyújtja, amire a felhasználóknak szüksége van, bármi legyen is az.****