33675

• Axon
    Innen debrecenből nem tűnik túl közelinek az a tesco :-)
    Mondjuk itt is van tesco, majd benézek.
  • takysoft
    Activision classics kiadásban volt. nézz be egy tescoba, hátha meglesz.
    és a Váci úti tescoban vettem, volt még 5-6 db belőle (gyöngyösi úti megálló), de biztos van máshol is.

Tesco amúgy drága, de vannak néha igen jó akciói.

Pl a múltkor vettem egy nagyon desingos szép mikrofont 230 ft-ért. Fekete, tényleg jól néz ki.
    mindjárt lefotózom.
  • Axon
    Annyiért én is megvenném.
  • MerlinW
    Akkor a borravaló is belefért:)
  • takysoft
    Tescóban vettem tegnap Monkey Island 4-et. 700 forint volt:D
  • kirol
    Hát ezt szépen kifejtette a srác. :)
    De ma használ még valamelyik eszköz ilyet? ("Valószínűleg ezt használják a mai játékok.")
  • moonster
    Guardian Hero irta egy masik forumon:

Tehát:
    A fénypisztoly csövében található egy fotodióda (vagy fototranzisztor). Ez képes érzékelni a képernyő által sugárzott fényt. Ezenkívül található még a pisztolyon egy ravasz, így a fotodióda és a ravasz állapota együttesen szolgál a játék vezérlésére.

Ezzel egyidőben a gép jeleket kap a képernyőt vezérlő elektronikától is. Ha ismeritek a TV (vagy más katódsugárcsöves kijelzők) működésének alapjait, tudjátok, hogy egy elektronsugár pásztázza végig a képernyő vízszintes sorait balról-jobbra, majd kikapcsol, és visszafut bal szélre - ezt hívják horizontális visszafutásnak. Amikor a sugár eléri a képernyő alját, a bal felső sarokba tér vissza - ez a vertikális visszafutás. A vezérlő jeleket küld a konzolnak minden horizontális és vertikális visszafutásnál, így ezekből, meg a képfrissítési frekvenciából meg lehet állapítani, hogy éppen hol jár az elektronsugár.

Alapvetően két technika létezik annak a megállapítására, hogy a fegyver a célpontra irányult-e a ravasz meghúzásának pillanatában.

1. A ravasz megnyomására a gép elsötétíti a képernyőt, majd csak a célobjektumot rajzolja ki fehér színnel. Ha a fénydióda sötétet érzékel az első, de világosat a második vertikális visszafutás jel alatt, akkor eltaláltad a célt. (megj.: Mivel ez az egész két vertikális visszafutás alatt történik, az elsötétítést és a fehérrel kirajzolást valószínűleg nem fogod észrevenni, hiszen az 50Hz-es TV-n összesen 2 frame (=négy vertikális visszafutás) esik ki. Ezzel együtt ha sűrűn nyomkodod a ravaszt, bevillódzhat a kép szerintem. Arról nem is beszélve, hogy ez csak akkor használható, ha mindössze egy célpont van a képen. - GH)

2. A gép elsötéti a képernyőt, majd elkezdi az egészet befehéríteni. Mivel megkapja a horizontális és vertikális visszafutások jeleit, és közben figyeli, hogy a fotodióda mikor érzékel először fényt, tudni fogja, hogy melyik sorra céloz a pisztoly. Mindeközben számolja az előző horizontális visszafutás óta eltelt időt is, és ez a horizontális visszafutás frekvenciájának ismeretében megmondja, hogy az adott soron belül hova mutat a fegyver csöve. (megj: Valószínűleg ezt használják a mai játékok. Akárhány célpont lehet, és csak egy frame esik ki (az is tiszta fehér lesz, ami felfogható egyfajta "torkolattűz" effektnek) - GH).
  • Tomcom
    Kaphatnék egy listát a "könyvtárban" lévő játékokról? Ha lehetséges a dolog...
  • Axon
    Köszi! Még szerencse, hogy könyvtár tag vagyok :-)
  • IMYke2.0.0.0
    VÉGRE!
    Hosszú évek után újra tudtam valami érdemlegeset feltenni a POLCRA!
    A Sentinel magyarítás a honlapomról elérhető, s amire rá lehet telepíteni - 2CD egyben -, az pedig kikölcsönözhető a könyvtárunkból.

Jó játékot!
  • Evin
    Szerintem egy nagyon kis pontot figyel az érzékelő, és onnan dönt, hogy ott milyen erősségű vagy színű fény jön. Nem látja az egész képernyőt, nem kell neki képpontokkal törődni.
  • kirol
    Igen, ez egy lehetséges megoldás, de egy olyan kis kütyü képes lenne ilyen precíziós dologra? Azért képpontokat felismerni viszonylag nagy pontossággal nem lehet egyszerű.
  • Axon
    Na még egy utolsó beírás erejéig visszatérek a webhely letöltésre. Tegnap egy windows-os gépen próbáltam a Httrack-et és nem sikerült a letöltés. Lehet, hogy én csesztem el valamit, mert ma a Linuxos gépemen próbáltam a Httrack linuxos verzióját és szépen tölti le a webhelyet. Már a játékok fele le is jött és folyamatosan ömlik a többi is.
  • Evin
    Tudod, mint a fotocellás ajtóknál, csak itt a színeket is látja, vagy az árnyalatokat. Én legalábbis csak ezt tudom elképzelni.
  • RaveAir
    Ott lyukadt ki a tévé... :P
  • kirol
    Igen, MSDNAA -van. :)
    Fényérzékelő?
  • Evin
    Hogy vetted meg, mikor tudtommal még nem jelent meg. MSDNAA?
    Szerintem volt benne egy fényérzékelő, és a színeket látta.
  • kirol
    Mivel boldog (eredeti) Windows 7 Professional tulajdonos lettem, fel is telepítettem a mozizásra használt számítógépemre.
    Azt vettem észre, hogy a rendszertulajdonságoknál kiírja, hogy a képernyő, jelen esetben a HDTV sem tollal, sem másmilyen érintőképernyős funkcióval nem rendelkezik.

Ez gondolom igaz is. Viszont a következő jutott erről eszembe: biztos emlékeztek ti is, hogy régebben, valamikor az előző évezred végén voltak "tv játék" masinák. Akkoriban nekem még nem volt PC-m, csak ilyen szerkentyűm, és azzal játszottam. Na ezen volt olyan, hogy a gépre csatlakoztatott pisztollyal kellett kacsára vadászni, vagy éppen bűnözőket lelőni a képernyőn.
    Na vajon ez hogyan érzékelte, hogy mire lövök, és mikor találom el a célpontot, illetve mikor nem? Ti ezt tudjátok?

Remélem sejtitek, mire gondolok!
  • takysoft
    már mindegy. nem az volt a lényeg h igazam legyen XD

csak sokat küzdöttem a témában, és szóltam, h nem érdemes vele vacakolni.
    persze ha nagyon küzdeni szeretnél, nekem a WebZip nevű progival voltak legjobb tapasztalataim.
  • Axon
    Igazad lett. Előző beírásomban ecseteltem, hogy miért.
  • Axon
    Kipróbáltam, de sajnos valami gond lehet a webhellyel.
    A http://c64.hardwired.hu/ oldalt akartam teljesen letölteni, a több száz c64-es játékkal együtt. Sajnos amikor a játékokat akarná lehúzni, akkor hibaüzenetet küld. Abból azt hámoztam ki, hogy a hardwired valami robotja nem engedi a letöltést.
    Igazából nem csak a játékok kellettek volna, hanem a teljes weboldal, mert ott van 1-2 mondat a játékról, meg egy kép is belőle, így be lehet azonosítani.
  • takysoft
    olvastam, örülünk:D
  • RaveAir
    Dreamfall
  • Atomreaktor
    köszi szépen!
    fel is tettem, működik;)
  • IMYke2.0.0.0
    HTTRack-nek azért adj esélyt ezen a téren is...
    [Teljes Gamebanshee-t vele kaptam le pl.]
  • takysoft
    felejtős.
    html-es lapokat még csakcsak le lehet kapni, dinamikusan(pl php-s) lehetetlen a keresztivatkozások örökcikusa miatt.
    ha müxik is, béna lesz a végeredmény nagyon.
  • moonster
    hmm, meglesem, ha már ennyire dícséritek
  • Lord Myn
    161_Gabriel_Knight_1_CD
  • Lord Myn
    Pedig ha játékmenetben nem is, sztoriban IMO az a legerősebb, emlékszem még anno vizsgaidőben (én hülye!) játszottam az akkori PI-es gépemen... meg is buktam... :D
  • Lord Myn
    Persze.
  • MerlinW
    Httrack
  • Axon
    Tudnátok valami programot ajánlani amivel egy teljes webhelyet le lehet menteni? Tudom, hogy volt már szó egyszer itt ilyen programokról, de akkor nem figyeltem :-)
    Lehetőleg olyan kellene, ami ingyenesen lehúzható.
  • Axon
    Nekem a Gabriel Knight sorozatból az 1. és a 3. rész van meg és ha jól emlékszem az 1.-ből a cd-s verzió. A 2. rész viszont nekem is hiányzik.
  • Atomreaktor
    jó lett amúgy az oldal, grat hozzá;)
  • Atomreaktor
    vmikor fel tudod majd tenni a polcra?;)
  • Tomsess
    Szívesen veszünk minden segítő kezet, fejet :) Akár magyarításról van szó akkár cikkekről, és aki nagyon szereti a magyar nyelvtant meg javítgatni a helyesírást és van ideje, azt is szívesen látjuk!
  • Lord Myn
    Közben leszedtem a subtitle patch-et, majd kipróbálom működik-e együtt a kettő. Szívesen segédkeznék a 2-3 fordításában (bár most új munkahelyem van, lehet nem lesz rá időm), de akkor csak minőségi munkáról lehet szó, klasszikus magyar nyelvtannal...
  • Tomcom
    Hmm, de talán pont ehhez a patch-hez nem jó a felirat patch... :( Egyébként a feliratok fordíthatók, csak úgy mellékesen jegyzem meg. :)
  • Lord Myn
    Még szép. Floppy-s eredeti játékaim nincsenek egyáltalán.
  • Lord Myn
    Azt nem tudtam, viszont van hozzá DVD patch, ami azért jó, mert nem kell cserélgetni a 6 lemezt, illetve a videókat non-interlaced-é alakítja.