33675
-
#29224 a grub pedig a partición van... vagy mbr-be települ?
elvileg ha letörölsz minden particiót, és köszönöm szépen, akkor a windows telepítő nem nagyon akad ki.. (akkor mbr is újraíródik.
de amúgy hol akad ki a windows install lemeze? már bootolásnál? -
#29223 Ne lepődjetek meg: a gépet, amin dolgozom a Körjegyzőségen, a helyi - Drávaszabolcs - könyvtártól hozták át nekem:
A képet a KépHost v.1.17 - Képfeltöltés tárolja. http://www.kephost.com
Jól látható, hogy rendszergizda vagyok :9
-
#29222 Valamiért nagyon úgy tűnik, hogy csúnyán felsülök ezzen a linux helyére win telepítéssel.
Beállítottam a boot sorrendet cd/dvd-re, majd telepítőlemezről indulás. Kék halál...
Jó, akkor nekiláttam elbarmolni mindent Partition Magic-el, majd megint telepítés indítás. Kék halál...
Ha a HDD indul a dolog, akkor valami "grub>" akármi jön elő. Azt hiszem, hogy nincsen semmi jó elképzelésem, hogy mit lehetne csinálni. Talán még megpróbálok UHU Linuxot feltenni, majd azt eltávolítani és úgy Wint telepíteni. Vagy esetleg beszerzek egy WIN7-et, hátha az agresszívabb telepítést is tud. -
#29221 Nincs felhasználó választó képernyő induláskor.
Kiterjesztéssel is beírtam - dettó.
Nos, áthidaló megoldásként a Notepad++ -al megnyitom a fájlokat, és az alsó és felső kódhalmaz közül kiveszem vele a szöveget, és bemásolom új Word dokumentumba - az ára, hogy újra kell formázzam az összeset...
-
#29220 Nálam bejön. -
#29219 Kell lennie... a kiterjesztést is beírtad? gpedit.msc
Rendszergizda vagy a masinán? -
#29218 gpedit? Nem írtad el?
XP SP3 - nincs ilyen.
-
#29217 Házirendek: futtatás -> gpedit.msc
Furcsa jelenség az, ha tiltva van a visszafele kompatibilitás:)
-
#29216 Sziasztok! Segítsetek, kérlek!
Egy régi dokumentumot akartam (és ahogy elnézem, több ilyen is akad az archívumban) megnyitni itt a munkahelyi gépen, a munkámhoz kapcsolódóan, és ezt kapom, folyamatosan:
A képet a KépHost v.1.17 - Képfeltöltés tárolja. http://www.kephost.com
A frissen készült doksikkal semmi gond!
Mi lehet a fájdalma?
Hol tudom ezt a házirendet módosítani a registry-ben?
-
#29215 Köszi! Olyant nem teszek rá, amit nem próbáltam, tehát marad az XP. Az illető sem akar tesztalany lenni és jó lesz neki a régi, öreg, 10 éves oprendszer. :)
Linux. Nekem volt egy olyan ismerősöm, aki floppyra olyan linuxot csinált, amiben volt mp3lejátszó, böngésző, valamint irc kliens. Csak a lényeges dolgok... -
#29214 Valamit nagyon rosszul értelmezel: létezik elektronikus könyvolvasó - úgy hívják: e-reader - e-book olvasó.
De a madárnyelvünkben, amit RaveAir-rel produkáltunk lejjebb, az "elektronikus könyvolvasó" = DVD-ROM.
-
#29213 ezekre a Linux-os gépekre legtöbbszor 1 lemezes, floppys Linuxot tesznek.
Torveny mondja ki, h nem lehet uj szg-et Oprendszer nelkul forgalomba hozni.
A linux oprendszer, de semmit nem lehet vele kezdeni.
Tuti, h nem UHU van rajta, mert azoknak van grafikus felulete, hanem valami lebutitott, egyszeru valtozat.
Egyis suliban lattam olyan linux szervert, ami 1 floppy lemezrol mukodott, mindenfele HDD nelkul, es egy regi 386-os gépen futott. Szoftveres routerkent uzemelt.
Egy csoda:)
Siman tegyel ra Windowst, csak elobb jarj utana, h melyik verziohoz vannak driverek.
Én vistat ugronam. XP vagy w7
-
#29212 Ne használj már ilyen magyartalan szavakat kérlek: "elektronikus könyvolvasó"!
Amire te gondolsz az a scanner, amivel karakterfelismerést csinálsz! -
#29211 UHU Linuxnál ez volt a jelszó EX-eméknél, Szolnokon.
-
#29210 1234-et próbáltátok? :))))
-
#29209 Utolsó bekezdés a válasz:) -
#29208 Más téma.
Az egyik ismerősöm vett magának egy laptopot, és bölcsen úgy döntött, hogy nem Vistával. Cserében azonban kapott valami linuxot. Hogy pontosan milyent azt nem tudom, mert amikor mindent betölt, akkor felhasználónevet és jelszót kér... amit mi nem tudunk. Számomra az is furcsa, hogy egy átlagfelhasználónak miért olyan linuxot tesznek fel, ami nem grafikus. Mindegy...
Az lenne a kérdésem, hogy ezek tükrében vajon egyszerűen fel lehet-e pakolni a gépre valamilyen Windowst, vagy gondot fog okozni, hogy linuxos a partíció és hogy nem tudjuk ezt a jelszót?
Én a magam primitív módján úgy gondolnám, hogy biosban beállítani, hogy lemezről bootoljon be, ahonnan indítanám a win telepítést teljes formázással. -
#29207 Ha már fordítgatunk, akkor a magyar fordítási szokásokat figyelembe véve (pl. Aliens - nyolcadik utas a hálál). a pontos fordítás valahogy így hangzik
Resident Evil - Két lábon járó halál, a halál soron :-) -
Vagy: Resident D(J): Evil
:)
-
#29205 Diszkós plakáton lehetne a következő:
Resident: Evil -
#29204 Bár, az "Ellenálló Gonosz" nekem jobban tetszik, mint a Helyi.
Olyan filmcímesebb az első.
-
#29203 Valóban Arkham. Mea Culpa.
Resident =/= Resistant. Valóban.
Hülyülök?
-
#29202 Azt mondják, hogy kötekedő vagyok... Véletlenül nem "helyi gonosz"? :)
A másikban pedig Arkham a helyes írásmód. Lovecraft után szabadon a Batman világban is megjelent ez a név? -
#29201 Valószínű, hogy az általam megbízhatónak tartott fénymásolási metódus okozta a problémát: amikor az eredetileg 1 kötetes kiadványt 2 kötetre fénymásoltam, valami gikszer történhetett...
...amikor az elektronikus könyvolvasómba helyeztem az első kötetet, és nagy örömmel neki akartam állni az olvasás előkészítésének, a program egyszerűen nem volt hajlandó továbblépni, és folyamatosan kérte az első kötetet... tehát, fel sem települt.
...s ezen a tegnap kért fájl sem segített.
Tehát, az én készülékemben van a probléma.
Az Ellenálló Gonosz sorozattal kapcsolatban kaptam információkat egy, azt rendkívül behatóan ismerő emberkétől, és kedvet kaptam a teljes antológia lefénymásolására.
S míg az nem történik meg, olvasgatom ezt a ponyvaregényt.
A Denevér Ember kalandjainak megfilmesített változatainak legutóbbika sem tetszett - pedig háj definísön változatom volt belőle - és ezért az előítéletem ezen kiadvánnyal szemben is.
De, ha minden jól jön ki, akkor ma este belelapozgatok kicsit.
-
#29200 Az utóbbi az nagyon is remek alkotás. Kötelező olvasmány!
Az előbbi, hát csodálkozom, hogy leköt. Én még nem kölcsönöztem ki, de ahogy elnéztem, az egy eszetlen olvasmány. Bár ne legyen igazam!
A 29197-ben meg hogyhogy hibásan lett lefénymásolva? Én tegnap elolvastam a bevezetőt, de nálam minden jól olvasható volt. -
#29199 Mondjuk ez igaz.
Az "Ellenálló Gonosz" 5. része is még leköt, de ott van még a belelapozgatásra váró "A Denevér Ember: Az Arkhum Elmegyógyintézet" is...
Utóbbit csak azért szeretném fellapozni, hogy megtudjam: miért kellett lefizetni a fél világot, hogy bestseller-nek kiáltsák ki...
-
#29198 Én még várnék. Addig is lehet olvasni más könyveket. -
#29197 Igen, én is olvastam ilyet. Szomorúan tapasztaltam, hogy valamit tényleg elnyomtak a nyomdában, ezért kénytelen voltam megszabadulni a fénymásolatomtól.
Most vagy kikölcsönzöm újra az egészet a könyvtárunkból (mondjuk, most, még ebben az irodai munkakörnyezetben ez gyorsan menne), vagy keresek egy kisebb méretű, valóban csak 1 kötetes kiadást.
De lehet, hogy biztosra megyek. :)
-
#29196 Azt hallottam, hogy a másolatok újranyomása nem teljesen százszázalékos, és lehet nem jelent olyan nagy élményt az olvasásuk. Lassan lehet lapozni, vagy egyáltalán nem, stb.
Amúgy közben jelent meg egy egykötetes változat is. :) -
#29195 Most rosszul indul a napom...Már nagyon beleéltem magamat. :( -
#29194 Bakker most annyi olvasnivaló van, hogy nem lehet győzni. Nem csak hogy elolvasni, hanem hazavinni sincs elég idő ennyit. -
#29193 Időközben megkaptam egy linken egy original Váltást megvásárlótól.
-
#29192 Én meg még csak nemrég indultam el a könyvtárba, de messze van így gyalog. De 5-6 óra múlva lehet odaérek. -
#29191 bocs, ilyesmit nem olvasok.
a denevéresbe kezdtem bele, de még csak az első lapoknál járok. -
#29190 Srácok!
Baj van.
A segítségetekre volna szükségem: a NFS-kötet eredeti Autorun.dat-ja kellene (22 MB)
Hazahoztam 2 DVD5-re vágva, de amikor indítom a DVD1 setupot, továbbra is kéri a lemezt...
Hiába próbáltam átnevezni az image label-t, nem az lesz a baja.
Szerintem, dilettáns volt az, aki módosította az autorun.dat-ot, én pedig csak itthon tudtam ellenőrizni.
Ezért, úgy döntöttem, összerakom otthon a DVD9-est, s ehhez kellene a valódi *.dat.
Újra nem szeretném leemelni a polcról az egész kötetet...
Segítetek?
-
#29189 Én csak a gép ellen toltam. Sajnos a gép tévedhetetlen volt :-) -
#29188 Egyszer mi is kipróbáltuk az asszonnyal a wii-s teniszt egy Mediamarktban. Jó kis szórakozás volt. :D -
#29187 Tegnap bementem egy médiamarkba böngészgetni a játékok közé. Volt ott kitéve xbox360, playstation3, meg wii konzol is, játszottak is rajta a gyerekek rendesen. Már elég régóta birizgálta a fantáziám a hadonászós wii konzol. Egyszer látom, hogy a két lány, aki addig tekézett rajta elment és senki nem megy oda. Nos összeszedtem magam és enyhén unott arcot varázsolva magamra (mint ahogy az ott játszogató kamaszokon láttam), odaballagtam a wii konzolhoz. Kis pöcsörészés után sikerült elindítanom egy ping-pong játékot. Mit mondjak? Szuper volt! :-)
Bele is felejtkeztem a játékba és csak pár perc után tudatosult bennem, hogy milyen hülyén nézhetek ki távolról. Gyorsan körbe néztem, de rám se hederített senki, úgyhogy még jó negyedóráig pingpongoztam :-)
Írni kellene a télapónak ezügyben :-) -
#29186 Az elődjét egy párszor már végigvittem, és talán ez sem fog túl nagy kihívást jelenteni.
A jó benne, hogy egy kézzel lehet vele játszani, míg a másikban a gyereket próbálom elringatni. Ha már reggel 6kor felébresztett... -
#29185 Könyvtáros nénink nyomta ezerrel a golyókat a brekiből...