33675

• Atomreaktor
    az első részből a cd-s változat van meg?
  • Tomcom
    Igen. Egyébként tudtad, hogy a ketteshez már van felirat patch?
    Nekem egyedül a 3. rész eredeti.
  • Lord Myn
    Hogyne! Megvan az egész trilógia eredetiben, számomra az az etalon, "A kalandjáték" (ezért is várom annyira a Gray Matter-t). Az 1-2-t nem kell Win alatt játszani, arra ott a DOSBox és akkor nem rakoncátlankodik egyik sem.
  • Tomcom
    Elindultunk, bár még nagyon nem vagyunk 100%-osak. Talán sosem voltunk, de legalább van egy oldal, ami kalandjátékokkal foglalkozik... :)

http://www.adventuregames.hu
  • kirol
    Én is szeretem! De csak pl. 10-15 perces novellákat, mert azt buszon meghallgathatom.
  • takysoft
    haverom vak, ő szereti:D
  • MerlinW
    Majd, ha megvakultam:)
  • moonster
    Mit szoltok a hangos v hangzó könyvekhez?
    Abbl is van egy rakat.
  • takysoft
    nekem van kellemes 1.8 giga ebookom(zipelve)
    újabb dolgok nincsenek benne, mert kb 2003 körüli gyűjtemény.
  • Evin
    Most vannak ezek az e-book Reader-ek. Lényegében könyv, van kinyitható 2oldalas is, de digitális. Amolyan középút.
  • RaveAir
    PDA-n szoktam könyveket olvasni, és néha volt már, hogy kényelmesebb volt, minthogy egy 500 oldalas könyvet fogjak utazás közben. ;)
  • IMYke2.0.0.0
    RaveAir: természetesen, nem ellened volt a kiszólásom!
    Én is beszereztem párat...

A képet a KépHost v.1.17 - Képfeltöltés tárolja. http://www.kephost.com
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is rengeteg "e-book"-om van, de valahogy nem megy úgy a monitoron való olvasás, mint a papír (fapados tudom), színes-szagos változat esetében.

Lassan azért néznek furán egy emberre, ha
    - nem színes kijelzős a mobilja (ha van neki egyáltalán),
    - nem hallgat zenét menet közben
    - nem netezik
    - nem digitális könyveket olvas.
  • RaveAir
    Arról már nem is beszélve, hogy én elektronikus formában is szoktam könyveket olvasni, ezért nem feltétlenül keresem a könyvtárat.
  • Tomcom
    Igen létezik. Nekem megvan. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen - a kis lurkók már belenőttek a "netbe" - voltaképp, az ismeretlen forrásokból gerjesztett hírekre, ál-infókra építik a kis életüket. Iskolai házikat gyártanak 1:1-ben a netről.
    Na, meg a "közösségi" - álcázott megfigyelő és információszerző - oldalakról ne is beszéljünk!
    [májvíp, ájviv, megmittomén]
  • Atomreaktor
    szerintem meg nem kellene kötelező olvasmány, hanem ak edvenc fantasy könyvről szóló beszámolóra is lehetne 5-öst kapni.
  • MerlinW
    Bele kell ragasztani:) Gyilkost, anyát ma már kiguglizom neked 2 perc alatt a telefonomon:)
  • Evin
    Vagy elég lenne annyi, hogy xy könyv gyilkosának/főszereplő anyjának a neve a kód. És akkor olvasni is kellene. Mert pl egy papírlapot ki lehet rázni a könyvből.
  • Atomreaktor
    ha bármi segítség kell szólj, OSZK-ban dolgozom;)

hát a gyerekekkel kapcsolatban nem tudom mi lenne a megoldás. igazából az oktatási rendszer sem tökéletes mert rájuk erőltetik a könyveket és emiatt sokan később sem veszik a kezükbe. de nyilván ez ennél sokkal összetettebb probléma, általában az északi népek járnak az élen a könyvtároskodásban.
  • IMYke2.0.0.0
    Eragon (mindkét kötet), Gyűrűk Ura és mások vannak nálunk.
    MAGUS, WOD könyvek nincsenek, Ian Livingston talán ha 2.
  • Atomreaktor
    lol :)))
  • MerlinW
    Phantasmagoria 1-2 van valakinek?:)
  • IMYke2.0.0.0
    :))))))))

Fél falu megutálna engem :)
  • RaveAir
    Én csak azért nem nagyon jártam könyvtárba, mert nem volt elég fantasy könyvük. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Marika néni megunta a falusi létet, és eladván férjével a házukat, visszaköltöznek egykori lakhelyükre, Pécsre.
    Október 15 a határideje a lakáscserének.
    Ebben a hónapban nekem meg ilyen agytágításokra kell járnom - hál' istennek nem kell megtanulnom azt, amit egyes helyeken fél/egy évig (évekig) oktatnak a könyvtárazással kapcsolatban...
    ...hiszen ez csak egy nagyszobányi falusi könyvtár.

• MerlinW
    Dugd könyvekbe a gépek jelszavát, és tegyél fel nekik kérdéseket, amikre a válasz és a jelszó a kiválasztott olvasmányban vannak:)
  • Atomreaktor
    mi lett a könyvtárosnénivel?
  • Atomreaktor
    az első részhez tudtommal létezik audio verzió is, ez nincs meg valakinek véletlenül?
  • IMYke2.0.0.0
    :)
    Voltaképp, a gyerekek semmi másért nem jönnek/mennyk a könyvtárba, mint játszani és netezni.
    Könyvet már nem is vesznek - önszántukból - a kezükbe!
    Nagyon szomorú ez.
  • IMYke2.0.0.0
    Hú, basszus! Holnap egész nap nem leszek net közelben! :(
    Könyvtáros mizéria.
  • Atomreaktor
    grat és üdv a könyvtárosok között ;)
    aztán nem ám lan klubbot alakítani könyvek beszerzése helyett!:)
  • IMYke2.0.0.0
    Pontosan. Ezért számomra nem nyerő a "sorozat". S a pénzszerzési motiváció miatt is csak a "gusztustalan" jut eszembe a készítőiről.
  • Tomcom
    Nos, gondolom ha ilyen nagy kalandorok vagytok, akkor nem hagytátok ki a Gabriel Knight sorozatot sem. :)
    Nekem ez a kedvencem (első részhez már elkészítettük a fordítást, a harmadik rész fordítása most készül), és ma már mindegyik rész fut Vista, XP és Win7 alatt is. (igaz a kettes néha rakoncátlankodik). Számomra elég nehéz volt mindegyik rész, de a sztori, a zene és a szinkron mindenért kárpótol. :)
  • RaveAir
    Az a baj, hogy eléggé elmentek gusztustalan irányban...
  • IMYke2.0.0.0
    Olyan semmitmondó sztorijuk van, hogy már egyik részre sem emlékszem rendesen [1-től láttam azt hiszem a 3-asig].
    Csak az első hagyott bennem nyomokat.
  • Evin
    Pedig tűrhető film volt. Azt hiszem Saw 4.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt nem hiszem el!
    Én nem ezt e képet tettem fel :)

A Képhost meghülyült...

Próba újra:

• IMYke2.0.0.0
    Elkezdtem felrakni a polcra a Sentinelt... háááát
    A 4 MBites net feltöltése sem túl jó.

Az 1200 MB-ot sikerült 7 db-ra osztani. Ma és holnap talán felér.

• Axon
    Még sajnos mindig 87%-on áll. Ha lejön, akkor felteszem a polcra.