The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha erre van szükséged...😊 Nincs nemzetközi fejlesztõi bázisa, csak egy maréknyi magyar írogatja. Ugyanez a baj az UHU-val is.
Aktuális top10 kiadás
itt mazsolázhatsz az összes disztro közül
[merlinw.org]
Anno én is Próbáltam Ubuntut, meg Sulix-et is.
sulix HQ
Érdemes rávetni egy pillantást
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
VMware Linux x86 ~400MB, ha kell feldobom.
64bites Ubit nem ajánlom desktopra, többek között azért sem mert sosem használtam, így esetleges problémák esetén nem tudok segíteni😊 Illetve nem tudom, jelenleg hogy áll driverek terén. Azt tudom, hogy végre van rá flash plugin😊
A gépeden hasítani fog, mint a villám. Persze miután kigyönyörködted magad a pörgõforgó, hullámzó Compizon, feltétlenül érdemes kikapcsolni, a stabilitás érdekében.
[merlinw.org]
EVE Online
Prince of Persia (2008)
Command & Conquer: Red Alert 3
Left 4 Dead
World of Warcraft: Wrath of the Lich King
SPORE Creature Creator
SPORE
Call of Duty IV: Modern Warfare
Neverwinter Nights 2
Sins of a Solar Empire
World of Warcraft: Burning Crusade
World of Warcraft
Team Fortress 2
Portal
Half-Life 2: Episode 2
Half-Life 2: Episode 1
Counter-Strike: Source
Half-Life 2
Elder Scrolls IV, The: Oblivion
Civilization IV: Warlords
Civilization IV
Battlefield 2142
Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Need for Speed Carbon
Grand Theft Auto: Vice City
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
Max Payne
Medal of Honor: Allied Assault Spearhead
Medal of Honor: Allied Assault
Half-Life: Counter-Strike
Civilization III: Conquests
Civilization III
Warcraft III: The Frozen Throne
Warcraft III: Reign of Chaos
Half-Life
City of Villains
City of Heroes
Homeworld 2
Guild Wars
Far Cry
Diablo II: Lord of Destruction
Diablo II
Starcraft
Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Star Wars: Battlefront
Black & White
Baldur's Gate II - Throne of Bhaal
Baldur's Gate II - Shadows of Ahm
American McGee's Alice
Bioshock
Cedega gaming service
Wine - windows emulator
Cedega is Wine-t használja ill. a saját okosságait, wine alá DX9c telepíthetõ.
Crossover Games
Összesen kb 10.000 windows-os játék és alkalmazás futtatható velük.
Fordításhoz mi az ami windowshoz köt?
Linux alatt VMware szupergyors. Egy VMware-es windows linux alatt majdhogynem gyorsabb, mint natívan. Persze vas függõ.
[merlinw.org]
Vagy igen?
Pl. A legújabb játékokat futtatni tudnám rajta, ad absurdum fordítani/ellenõrizni is?
Gondolom, emulálással... mennyire enné meg a gépemet?
Sõt, legtöbbször nem is az X hibájából fagy a rendszer hanem az azon futó 4th party programokéból.
Nem sûrû a fagyás, és általában megoldható egy sima X újraindítással (ctrl+alt+backspace), de szélsõséges esetekben megfagyhat az egész.
Egyébként ez az egyetlen eset, mikor újra kell indítani egy unix rendszert. Rendszer, hardverbeállításokat végezhetsz, újraindításra sosincs szükség. Elég mindig csak az adott szervízt/demon-t újraindítani.
Természetesen X nélkül parancssorosan (mint szervereknél) hardverhibán kívüli fagyással még nem találkoztam az elmúlt 10 évben. De mint írtam az X-el sem túl gyakori. De úgyis 2x gyorsabban áll fel a pingvin, mint a win😄 Shutdown meg 3x gyorsabb. Net is sokkal gyorsabb alatta, és a lemezmûveletek is.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Tévedek?
3.x-et 2 évig használtam (~2004 körül), azt szerettem. Akkoriban Ubuntu még "gyerekcipõben" járt, illetve nem volt még ennyire híres.
4.x-et kipróbáltam és csak baj volt vele. 5.x-et már ki sem próbáltam.
Mondjuk eleve nem csípem a KDE felüleletet (lassú és instabil - volt akkor, 4.x-et nem használtam még, bár KDE-s Krusader fájlkezelõt használom Gnome alatt, és vannak ám vele apróbb problémák) - miután rátaláltam Ubuntra és a Gnome-ra, eszem ágában sem volt visszatérni rá.
Hogy most milyen a 6.0 azt nem tudom.
[merlinw.org]
Ez a "kernel meg pár csomag = Ubuntu" dologgal tudnék vitatkozni, de nem teszem, mert igen hosszú regény lenne, ha leírnám mitõl a legnépszerûbb disztro - a több mint 20.000 különbözõ linux kiadás mellett😊
"ezek nem kapnak ám fizetést.. munka mellett csinálják nagyrészt"
Ez kb így van, bár vannak fejlesztõcégek, akik a komolyabb megoldásokat pénzért csinálják meg. Lényeg, hogy a jelenlegi (U/K/X/Go/Edu)buntu regisztrált fejlesztõcsapata 30.000+ emberkére rúg.
Emellett Mark Shuttleworth a vezetõ fejlesztõ eddig több millió dollárt feccölt bele eme ingyenes rendszerbe. A lényeg, mióta Mark nekifogott a dolognak, pokoli iramban fejlõdik az egész Linuxos világ. Igencsak ösztönzõ megoldásai vannak, melyek hatással voltak/vannak magára a debian rendszerre, de a redhat és egyéb nagyobb disztribúciókra. Még a Microsoftra is (lásd pl. Compiz vs Aero) - bár ez oda-vissza mûködik náluk.
Kis érdekesség, hogy ha a gyengécske Knoppix-ot nem számoljuk, Ubuntu volt az elsõ debian alapú kiadás, amit bátran mertek adni az új gépek mellé. Az elõtt, ha jól tudom egyedül a Redhat alapú Suse-t (talán még Fedora-t) mellékelték egy-egy "OEM" masinához.
=============================== Kis érdekesség az Ubuntu szülõatyjáról:
Mark Richard Shuttleworth
1973. szeptember 18-án született Dél-Afrikai üzletember, aki a világ második ûrturistája volt. 2002. április 25.-én kezdte meg 9 napos ûrutazását a Szojuz TM-34 ûrhajón, így õ volt az elsõ afrikai, aki az ûrben járt. Jelenleg Londonban él, mivel brit-dél afrikai kettõs állampolgársága van.
Munkája
1995-ben alapította meg a Thawte nevû digitális aláírásokkal és internetes biztonsággal foglalkozó céget, melyet 1999 decemberében a VeriSign vett meg. Ennek köszönhetõen vált többszörös dollármiliomossá. Jelenleg az Ubuntu Linux nevû Linux disztribúció vezetésével foglalkozik.
[merlinw.org]
Ami elborzaszt, hogy mennyi hatalom összpontosul egy rakás elmebeteg kezében.
A másik meg ide, a könyvtárba.
elindítottam a live rendszert és nem tetszett. félig angol..
kiírtam tehát a 9.04-es változatot is(64 bit van csak nekem), te meg majd eldöntöd, mihez kezdj velük.
jelzem.. egy linux se olyan bonyolult dolog, h pár hét múlva ne lehetne akár teljes reinstall-t nyomni rá
meg ebben merlin a szakértõ, de szerintem olyan sok bug nem lehet benne szerintem.
egyrészt megjelenik nemsoká(és ne feledd el, hogy ezek nem kapnak ám fizetést.. munka mellett csinálják nagyrészt, így fejlõdik olyan erõvel)
másrészt... mi az ubuntu? egy kernel, meg egy rakat csomag szépen összepakolva.. nagyon nem lehet elbaszni😄 végül is egy olyan disztribrõl beszélünk, aminek a készítõi megértek már pár verziót..
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
MerlinW-nek is hiszek, így a 8.10-es Ubuntu lenne jó, mert - a fórumában olvastam - a hónap végétõl tud frissülni a 9.x-re.
Én is csak annyit tudok, ami oda van írva, hogy kis kockázatot jelentõ vírus.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
jó lenne még ma eldönteni, mert holnap megyek haza, és ott nincs íróm😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Na most éppen mindegy, okossággal felraktam és folyamatosan hozza, hogy vírusos egy csomó *.exe fájlom. A nem formatált partíción a játékok, progik exe-je elég sok vírusosnak talál. W32.Virut.CF, ez veszélyes?
Tegnap másik gépen Eset Smart Security 3-al 2x végignéztem, hibátlan volt. Akkor most honnan jön ez a sok vírus?
Így nem is telepítek fel addig semmit, amíg ezt csinálja, mert lehet bármikor kezdhetem elõrõl. 😞
1cd
Utána meg külön felrakhatod ami még neked kell. Szerintem fölösleges mindennel telepakolt DVD, annak ellenére, hogy kényelmesebb mindent egybõl felrakni, még ha nem is kell a fele.
Na, ez mekkora méretû? Ugye nem 4 GB?
Az lenne a szuper, ha 1 CD alatti mérete lenne... <álmodik a kényszer>álmodik a kényszer>.
Az xfce igényli a legkisebb erõforrást.
[merlinw.org]
Jó tulajdonsága, hogy image fájlt használ lemeznek, illetve win alól eltávolítható.
Negatív tulajdonsága, hogy lassabb, mint natívan illetve, ha meghal Windows, viszi magával Ubit is.
Általában csak ismerkedés céljából szoktam ajánlani. Meg hát így két OS-re van szükség.
[merlinw.org]
De ahogy MerlinW is írta, régi gépre Xubuntu kell, kevésbé kell alá nagy gép.
9.04 az elmúlt évek tapasztalatai alapján május-június végéig hemzsegni fog bugokban, miután ez pont nem LTS kiadás lesz.
Imyke: Ha nagyon ráér, akkor ubuntu.com-on rendelhetsz ingyen gyári Ubi CD-t. kb egy/másfél hónapon belül ideér.
32/64 bit külön van. Az említett gépekre Xubuntut ajánlom. Menni fog Ubuntu is, de utólag meg kell majd nyírbálni Gnome-ot effektek terén.
[merlinw.org]
OFF: végre be tudtam szerezni eredetiben a Deus Ex 2-õt!
Az elsõ részt lehet még eredetiben kapni?
ON.
A cikked pedig nagyon tanulságos.
Mellesleg, nem vagyok Szci-s, de a könyvtár odaajándékozta nekem a teljes, 18 kötetes sorozatot, és a DVD-t 😊
Nyugdíjas koromban, ha röhögni akarok, majd olvasgatom 😊
Egy 700-as gépen is menne így?
Nem úgy van a Linuxéknál, hogy tök mindegy, mert más alapokon nyugszik?
😊
Megtisztítottam az elmém és készen állok a Linux fertõzésre 😊
Priviben majd adj egy postacímet.
Amikor megkapom a kulcsot (Marika néni Pécsre, Siklósra utazik, vagy kirándulni megy a Nyugdíjas Klubbal etc.), akkor rászabadítom az egyik gépet egy bizonyos letöltésre, és imádkozom, hogy másnap délutánig lejöjjön a cucc.
Az optimális esetben max. 64 kb/s letöltés mellett így alig több, mint 2 GB-ot lehet leszedni.
Aki ismerkedni akar csak vele, így érdemes elõször kipróbálni.
4 giga nekem 1 éjjel alatt lejött, pedig 1 megabites netem van
de ha szépen megkérsz, berakom neked estére letöltésbe, és elpostázom holnap😊
Amúgy a weblapomon van, Érdekes Esti Mese címmel.(felülrõl a harmadik cikk éppen)
érdekes olvasmány, de gondolom az adminok is a vallás tagjai lehetnek, így büntipontot kaptam😞
bár nem értem, hogy a saját weblapomon a saját cikkemet belinkelni miért reklám, ha egyszer pénzt se keresek vele :S
Inkább marad a megrendelés.
Nos, válaszolgatnék.
A 700-as Cerka sajnos nem kidobható, így annak is mennie kell - kisgyerekek, és feltorlódó netezni vágyók püfölhetik.
Cél, hogy játszani - bármivel, akár casuallal is - és netezni lehessen rajta. Multimedia kimerül a Youtube filmek hang nélküli megtekintésében
Korábban, tavaly, a megjavításakor, próbálkoztam egy Tiny XP-vel, nem ment. Ezért WinME lett felpakolva.
Idõközben megtanultam én is az nLite-ot rendesen használni, és készítettem - nem vicc, így neveztem el, még a telepítõ képernyõket is módosítottem, hehe - egy "Terminator XP"-t, SP2-es alapokon.
Most az fut a kicsi gépen, meglepõen kellemesen, a WinME-nél lassabban.
A "nagyobb" régi gépen, ahol jelenleg ülök, is Terminator XP van, és már halódik [míg nem jött meg a 2 magos AMD, addig ez volt a könyvtáros néni gépe, mondanom sem kell...), egy év alatt a nénike lerongyolta.
Ezért, s mivel itt ülök mindig, amikor jövök netezni, tervez(t)em egy kényelmesebb oprendszer használatát, és régóta esélyt is akarok adni a Linux-nak.
Az otthoni 2 magos Intelemre azért még nem teszek Linuxot... itt szeretnék beleszokni valamelyest.
Ezért kellene egy "fapados" alternatíva.
Igen, a gépek felépítését már leírtam lejjebb.