The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
nincs abban semmi extra:

patch -p1 valami.diff < fájlnév amit patch-elni szeretnél

vagy:

diff valami.diff filenév > filenév

vagy:

diff -u eredeti.fájl patch-elt.fájl > valami.diff

vagy

Windows-os TortoiseMerge nevü programmal.

rövid leírás példákkal

[merlinw.org]

takysoft
ja, ha valaki más tud segíteni, annak is nagyon örülnék, csak épp Merlinnel beszélgettünk ilyen linuxos dolgokról, azért jutott õ eszembe.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
Merlin. kérnék tõled egy kis segítséget, ha esetleg értesz a dologhoz.

Duke Nukem fordításhoz kéne csinálnom exe-t. forráskódból újrafordítani. szerintem ezt még meg is oldanám, csak a forráskód beszerzésével vannak gondjaim.

innét tölthetõ az adott forráskód.
nekem a legfrissebb 20090313-as build forráskódja kéne
de itt csak egy ".diff" kiterjesztésût találtam.

azt írja a google, hogy ez egy linuxos "patch" paranccsal ha ráeresztem a régi kódra, akkor újat csinál belõle.
gondolom a 20090131-esre kéne rátolni, de ebben se vagyok biztos.
találtam egy windows-os verzióját a "patch"-nek, meg aztán feltettem egy virtuális ubuntut is, de az istennek se sikerül összehozni a friss forráskódot.

ha értesz ehhez, akkor vess már rá egy pillantást, mert én már kezdem feladni a dolgot.

köszönöm szépen elõre is.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
jaj, 2 nagyon remek játékot eresztettetek egymásnak... nem ezt a sorsot érdemlik tõletek, asszem...

Syberia kicsit mûvészibb, álomszerûbb, elvontabb.
Broken Sword kicsit élénkebb, viccesebb, emberközelibb.

Broken Sword-ben inkább a story és a karakterek személyisége, színessége adja meg a játék sava-borsát..

Míg a Syberiában inkább a grafika, annak stílusa, és a játék minden mozzanatának aprólékos kidolgozottsága varázsolja el a játékost.

A Broken Sword egy olyan játék, ami néha picit szomorú, de hihetetlen jókat lehet nevetni rajta.

Syberia olan, amin lehet nevetni(mert humoros), de lehet rajta sírva fakadni is.

Ha nevetni szeretnél, és jól érezni magad, akkor Broken Sword
Ha szeretnéd, hogy a játék kirántson ebbõl a világból, és elvarázsoljon egy érdekes világba, ahol még sosem jártal, akkor Syberia.

de ha pontozni kéne, hogy melyik jobb.... akkor meg vagyok lõve... ennyi erõvel a Longest Journey-hez, a Monkey Island-hez, vagy a Day of the Tentacle-höz is hasonlíthatnátok õket...
túlontúl favoritok, hogy egyik is jobb legyen a többinél😄

IMYke2.0.0.0
Na, verekedjünk 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

szotyimutyi
Az biztos! Állítólag készül a 3. rész.

kirol
Á Syberia az egyik legjobb!

MerlinW
Én is azt vallom, hogy Sberia sehol sincs a BS elsõ 3 részéhez képest.

[merlinw.org]

Lord Myn
Pont errõl beszéltem, ha én is így gondolkodnék, már a point'n'click mûfajjal sem játszottam volna, mert nekem a kalandjáték, még a begépelõs parser-interface-t jelentette (nem beszélve arról, hogy angol tudásom kb. 60%-át ott szedtem össze).

Magaddal szúrtál ki, hogy nem játszottál a 3. résszel, mert az egyik legjobb 3D-s kalandjáték (Btw. a 4. rész is elég jó). Szerintem egy kalandban a legfontosabb a sztori és az, hogy ne legyen vontatott, hogy milyen megoldással valósítják meg az mindegy, csak élvezet legyen játszani. Például manapság hiába csinálnak egy rakás 2D-s p'n'c kalandjátékot, ha a legtöbb olyan vontatott, hogy 1-2 óra játék után otthagyom a fenébe... Akkor már inkább legyen 3D-s, jó sztorival, érdekes játékmenettel.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
Bakker nem kattintottam a térképen jobb gombbal. Köszi!

moonster
Kirol,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha lefényképezted a táblákat, akkor utána nézd meg a fotót, meg újra a térképet a zsebedben. Ha ezután beszélsz a csákóval, akkor már indulhattok is.
Atomreaktor
sajnos😞 pedig mennyi jó 2d-s kaland lesz!! csak egy példa: Once Upon a Time in Japan

Atomreaktor
pedig ettõl függetlenül jól sikerült a 3 is, bár a vége kicsit elcsépelt lett... a 4.-et már én is kihagytam.

kirol
Hát nem tudom, de megint gyanús nekem az ez utáni rész!

A csónakot megcsináltam indulásra kész, de amikor szólok a csávónak azt mondja, nem tudjuk hol vagyunk. Pedig lefényképeztem a jelzõtáblát, és mondja Nina, hogy még az útjelzõtáblákat is látja, de neki ez nem mond semmit.

És mégse indulnak el a csónakkal. Ez is bug, vagy kihagytam valamit?

moonster
igen én végigtoltam
Nagyon jó!
Egy bug van a magyar verzióban.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A hajón nem lehet átadni a megtalált levelet a serült fickónak.

A bug utáni közvetlen mentés itt: töltsél le
kirol
Jaja, az van ott, hogy C$, és nem a kis kéz. Akkor ez normális?

A Tunguska 2-t nyomja valaki okossággal. Nálam tele van buggal, és nem tudok továbbjutni. 😞

moonster
Szerintem az a megosztás arra való ($C), hogy a különbözõ felhasználók láthassák a C meghajtón levõ fájlokat.
A hálózaton nem látszik.
Tegnap futottam én is éppen bele.
IMYke2.0.0.0
A csili-vili és a merketing bizony már alapkövetelmény egy játék projekt készítésekor - a sztori/játszhatóság és élvezeti faktor szinte huszadrangú manapság...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

takysoft
hát 3D-re muszáj áttérni, vagy nem lesz eladható.
azt meg szerintem éppen így lehet jól megcsinálni.

IMYke2.0.0.0
Bele is halnék. Ezért nem is játszottam helybõl a 3. résszel.
Igaz, az elsõvel sem ...

Atomreaktor
Tetszik nekem is, csak a Syberia az mégis Syberia😊 Nem tudnám elképzelni, hogy 3d-ben ládákat tologatok, mint a BS3-ban😊

IMYke2.0.0.0
Akkor az én könyvtárlétrámmal van a gond... érdekes, mert a szokásos magasságra van beállítva 😊

MerlinW
Pedig nem poros a polc... csillog-villog😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Fel akartam tenni a POLC-ra... de nem tudok kapcsolódni rá.
Akit érdekel a Caprica sorozat Pilot részének felirata: Caprica topikban a link 😊

IMYke2.0.0.0
Elküldtem a Caprica feliratom letöltési linkjét - de ha nem kaptad meg, akkor a "Caprica" topikban is ott van.
A Feliratok.hu-s (lány/fiú) még csak 82%-os nyersfordításnál tart 4 nap után... <#confused><#kuss> - én már pénteken végeztem vele 😊

MerlinW
Nemtom. XP nem csinál ilyet. Vista-t meg messze kerülöm ilyesfajta használat terén.

[merlinw.org]

kirol
Nálam akkor mi csinálhatja ezt a felügyeleti célos baromságot?
Utóbbi az mi? Mert a meghajtón jobb klikk mondom újra bekapcsolja magát.

MerlinW
alapból nincs kifele megosztva, max belsõ hálózaton. Azt pedig jobb klikk a meghajtón/megosztás menüben tudod kivenni.

Vagy véglegesen a Computer Managment/Shared Folder/Shared kulcsban a megfelelõ érték/értékek törlésével.

[merlinw.org]

Lord Myn
Miért baj az, ha nem klasszikus kalandot kapunk? Nekem tetszett a BS3, a Dreamfall és a Fahrenheit is. Bár anno én is ilyen volt, emlékszem amikor a '90-es évek elején a Sierra áttért a VGA grafikás point'n'click-re, azt mondtam, hogy mi ez a vacak. Sokkal jobban tetszett, ha én gépelhettem be, hogy mit csináljon a fõszereplõ, miközben a nyilakkal irányítottam, még egér sem kellett (az elsõ PC-mnél még utáltam az egeret). Ma meg már a p'n'c számít klasszikusnak...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

kirol
A c meghajtó megosztását hogyan tudom kikapcsolni?

Azt írja, felügyeleti célokat szolgál, és ha akarom nyugodtan kikapcsolhatom, de õ majd úgy is visszakapcsolja, ha újraindul a gép.

Atomreaktor
hát erre kíváncsi leszek! rem tud még újat hozni és nem lesz erõltetett. a ps3-as verzió aggaszt csak, hogy nem klasszikus kalandot kapunk cserébe.

Evin
Így is jó, kösz. 😊

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

takysoft

Evin
Ha jól láttam az valami trance. Az egyik olyan, amit kerülök. 😊

Taky
Köszi. Esetleg az elõadót nem tudod. Gondolom franciák.

RaveAir
Mivel augusztus 21 körül szülni fogunk ezért nem valószínû.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

MerlinW
Jössz te is Arminra?😊

[merlinw.org]

takysoft

RaveAir
Én csak áttekertem, és csak a mozgóképet néztem, mert már csütörtök estétõl csak ASOT 400 szól nálam.

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Evin
Baromi jó ez a zene. (Nem az induló/záró!)

takysoft
na gyerekek, viduljunk, mert nem akartam én rontani mindenki kedvét

nézzetek videót:

RaveAir
Ó...

MerlinW
Ejh srácok.. <#sir>

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Köszönöm szépen.

takysoft
részvétem szintúgy.

IMYke2.0.0.0
Furán hat így, de õszinte részvétem!
Nekem is mindennap eszembe jut valamirõl Anyu, õ 3 éve ment el... <#rinya>

takysoft
Húgom 2004-ben halt meg daganatos betegségben 16 évesen.
Basszus, már 5 éve volt... pedig mintha tegnap még itt lett volna...

IMYke2.0.0.0
Húgod ugye nem...? <#szomoru1>

takysoft
hát, néznék egyet, hogy mi lehet a storyja...
eléggé befejezett a második rész

ez is ilyen rókabõr lesz, akkor elsírom magam...
de komolyan. ez volt húgom kedvenc játéka, és az egyik legutolsó is, amivel még volt alkalma játszani... ha már ennek is bemocskolják az emlékét... tényleg sírni fogok.

kirol
Hát én ezzel nem büszkélkednék! (Mármint, hogy nem vitted végig. Ez szégyen! 😊)

davidka003
Én még a 2-t sem vittem végig, pedig meg van eredetibe. 😊

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;