33675

• Axon
    Szólj ha minden könyv fent van a polcon, mert csak akkor indulok a könyvtárba.
  • MerlinW
    Discworld 2-nek sima text alapú, ha jól láttam. Éppen csorog felfele. Az olvasójegy többi része már megérkezett.
  • Zóanagyvarázsló
    Köszönöm, balee4-nek is. Nem is gondoltam arra, hogy meg lehet adnia SCUMMVM-en belüli könyvtárat célnak, valamiért túl akartam bonyolítani :)

A Sam & Max alatt viszont marad a MIDI.
  • takysoft
    hát a tools nem arra való igazából. sajnos.
    Discworld 1 fordítható hexában... ha valaki elég elvetemült.
    lehet van vmi tool is hozzá, má régen néztem körbe az ügyben.
  • Axon
    Nézegettem a scummvm tools-t, de nem jöttem rá, hogy a discworld 1-2 és a simon 1-2 szöveg állományai ki és vissza nyerhetők-e, mert ha igen, akkor azokat is lehet fordítani.
  • Axon
    Ez nem béta, ez már ercé :-)
  • Axon
    Pipec kis olvasójegy lehet :-)
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem csak 4 - de most én is betárazom a könyveket... mert én az v1.0-sra vártam [bétákban nem bízom]...
  • takysoft
    Azt biza én is kikölcsönzöm:)
    20 megabites az olvasójegyem:D
  • Axon
    Remekül néz ki a csomag.
    Hogyis szokták ezt mostanság mondani?
    Holnap bemegyek a könyvtárba és kikölcsönzöm.... álá Imyke :-)
  • MerlinW
    piratebay, scummvm.org, adventuregames.hu, magyaritasok.hu-ról letölthető mind.
  • balee4
    Hova töltöd fel? Nekem is kéne. :)
  • moonster
    MIntha teszteltem volna azt a magyaritast anno, par eve.
    Nekem az elso találkozasom a Lucasarts-szos játékokkal, a Maniac Mansion volt.
  • MerlinW
    Elindult a csomag, ma/holnap fent lesz minden:

----------------------
    ScummVM G76 (2009.09.24)
    ----------------------

hozzáadva: Discworld 2 (CD/DOS/English)
    hozzáadva: Leather Goddesses of Phobos 2 (DOS/English)
    hozzáadva: Cruise for a corpse (DOS/English)
    hozzáadva: Zork: Return to Zork (CD/DOS/English)
    hozzáadva: Orion Burger (DOS/English)
    módosítva: HQ Stereo Audio - Simon the Sorcerer 1
    módosítva: HQ Stereo Audio - Discworld 1
    módosítva: HQ Stereo Audio - Inherit the Earth: Quest for the Orb
    módosítva: Dig, The (Talkie/DOS/Hungarian)
    módosítva: Broken Sword 1 DXA átvezetok (ScummVM 1.0 kompatibilitás)
    módosítva: Broken Sword 2 DXA átvezetok (ScummVM 1.0 kompatibilitás)
    módosítva: ScummVM 1.0rc
    módosítva: ScummVM Tools 1.0rc
  • MerlinW
    Zene:

track1.ogg, track2.ogg ... vagy mp3-ként bemásolod a játék könyvtárába. ScummVM megtalálja.

Magyarítás:

Mindegyik magyarításban van telepítő. Amiben nincs ott csak be kell másolni.
  • balee4
    Simán magyarítod a játékot és működik gond nélkül ScummVM-el.:)
  • balee4
    Egyértelműen a Day of the Tentacle, minden idők legjobb kalandjátéka is egyben, és a játékok között is a top10-ben van nálam. Aztán a 2. helyet a Monkey Island első része tartja, míg a Full Throttle csak a nevető 3. :D
    De a The Dig is nagyon jó és egyben ritka, sci-fi adventure kevés van.:)
  • Zóanagyvarázsló
    Egyáltalán hogy lehet összehozni a honosításokat a SCUMMVM-mel? (Pl. a Monkey Islandét, Full Throttle-ét.)
  • takysoft

ez talán segíthet..
  • Zóanagyvarázsló
    Ha már SCUMMVM, hogy lehet jobb minőségű zenéket betenni? A Sam & Max CD-s verziójának a főcímzenéje például ugyanúgy midiben szól alatta, pedig a CD-n elvileg van rendes audio sáv is.
  • mary22
    Hello !

Nekem olyan problémám van hogy a the longest journey cmű játéknál elkezd villogni a kép és utána nv4_disp hibát ir ki.
    Legujabb driver a játéknak a legujabb patch ja is fent van de a simán inditom akkor is rossz.
    Próbáltam még a registry boostert azt irták hogy garantáltan megszünteti a problémát de semmi.
    A gamestaros kiadás van meg a dvd-s.
    Próbáltam már azt hogy a játék beállitásoknál kivettem az összes dolgot akkor meg elkezd akadozni és ujból jön a hiba üzenet.
    Többi játéknál nincs gond.
    Xp-m van 8800gt vel.
    Valakinek van valami ötlete hogy mit csináljak ?
  • Axon
    Az 1.0-ás scummal tökéletesen működik.
  • Axon
    Wow! Scummból van 1.0 rc verzió. Kipróbálom azzal. Merlinw lassan lehet frissíteni a scummpacket. Több új játék is támogatva lett, többek között a discworld 1-2 is.
  • Axon
    Próbálta már esetleg valaki. Én scumm-al használom és 2-3 perc játék után mindig kidob a játék. Lehet, hogy nálam van a gond.
  • Axon
    Az csak segítséggel ment. Bár akkor még nem volt internet (legalább is itt nálunk), ezért haveroktól és azok haverjaitól jött a tipp :-)
  • takysoft
    jó is volt.
    egyedül azt a csontvázas rejtvényt gyűlöltem benne.
  • Axon
    Zárójelben megjegyzem, hogy elkészült a The Dig magyarítása.
    Lehet vitatkozni, hogy kinek melyik a kedvenc lucas-os kalandjátéka, de én nem teszem. nekem a The Dig volt az, talán azért mert akkor játszottam vele, amikor sci-fi őrületem a tetőfokán állott és a képzelet világom a leggazdagabb volt.
    Most magyarul is élvezhetem ezt a kalandot, bár félek, hogy azt a katarzist, amit akkor éreztem már közel sem fogja visszaadni sem ez sem soha semmilyen más kaland. Azért újra nekiállok.
    Ajánlom nektek is újrajátszásra :-)
  • Evin
    Mégiscsak igazam volt. (Nem a keréklopás meg a több, hanem laptop ügyben.)

MerlinW
    Check. Bár nekem Gree edition vagy mi van, ami kevesebbet fogyaszt a simánál.
  • kirol
    Erről lekéstem, hisz megvettem az 1 tb-osat. :(
  • MerlinW
    Most az 500GB-os F3-as Samu a legjobb vétel. Nem drága, viszont ferrari:)

• kirol
    Az enyém is 5.02.1750. A tiéd eszerint még az enyémnél is gyorsabb. :)
  • MerlinW
    5.02
  • moonster
    32 bit -> 2^32 = 4 * 1024 * 1024 * 1024 => 4GB cimezheto memoria.
    Ebben benne van az osszes, RAM, (ROM), VRAM .

64bit oriasi leptekkel nagyobb.
  • RaveAir
    Jól felmérgesítettem magam azzal a laptop-telepítéssel, de most már tudom a megoldást és okosabb lettem.
    Nem a linux miatt nem tudtam rá Windowst telepíteni és nem is azért, mert bármi baja lett volna. A BIOS-ban át kellett állíani valamit a SATA részén fejlettről kompatibilisre (ami valami IDE mód). Ez talán annyira nem volt érthető, de a lényeg, hogy feltepült a gépre a kért oprendszer...

Én meg majd fizethetek kemény 13eFt-ot a saját procihűtőmért, ami bedöglött. Szép az élet... különösen úgy, hogy ma egy kerekünket is lelopták az autóról.
  • balee4
    Igen van már SP2 is Vistára, de feleslegesnek éreztem felrakni, tehát SP1 van fent ez a lényeg és az gyorsabb mint az alap Vista.
  • takysoft
    "64 bites Vista a 4 GB RAM miatt egész gyors, ráadásul SP1-es"

ez így nem egészen érthető számomra... Vista pillanatnyilag SP2-bél áll.. legalábbis az egyén SP2-es volt, mikor cseréltem.
  • balee4
    Ez tényleg helyes.:) Egyébként tényleg nagyon jó oprendszer lett, Vista után megváltás és minden elfut rajta, baromi régi programok is. Én most a laptopra is tervezek 7-et rakni, ugyan a 64 bites Vista a 4 GB RAM miatt egész gyors, ráadásul SP1-es, de 7 már dizájnra is jobban bejön. Szóval ne féljetek, megéri váltani.:)
  • takysoft
    Buta kérdés nincs. Max bután feltett kérdés.
    32 bites operációs rendszerek maximum 4 gigát tudnak kezelni.(ebbe bele kell számolni a videomemóriát is, így kb 3 - 3.5 körül marad amit a rendszermemból látsz)

XP-ből is van 64 bites.

Ez linuxoknál is pont ugyanígy van amúgy. Meg 32 bitesből a Win7 se tud többet.

Amit amúgy nagyon ajánlok. Le a kalappal MS előtt... ez basszus oprendszer.
    1.7 ghz-es celeronon, 768 mb memóriával, gefo fx5600... nem mondom, hogy hasít, de használható sebességen megy. Aero-val!
    Anyámék imádják... pedig kicsit félve tettem fel nekik. Olyan aranyos, ahogy anyu és apu öreg fejjel így örülnek valaminek. Folyton Stick Note-okat üzennek egymásnak, h vegyél tejet, meg "szeretlek" meg ilyenek XD

Saját gépemen pedig kis túlzással kétszer olyan gyors, mint a Vista. (meg imádom az új tálcát)

Le a kalappal :D
  • balee4
    Köszönöm szépen:)
  • Evin
    Csak ha 64bites.