25353
Whistler - Windows XP
  • spedway
    Sziasztok.

Magyar XP alá fel lehet telepíteni angol WMP-t?
    Előbb megpróbáltam manuálisan letörölni, ki is pucoltam a könyvtárát a Program Files-ból, feltelepítettem az angol Media Playert-t, de amikor megnyílt magyar nyelvű volt, és nem lehetett hozzá feltelepíteni az angol javítást.
    Most hogy van ez?
  • Met
    Most a számítógép működésére vagy kíváncsi vagy arra, hogy hogyan lehet megszüntetni a problémádat?
  • VGQ
    Miért az mit csinál????
    És mivel akadna az integrált kártya???
  • Met
    Kapcsold ki a fast write-ot a VGA-nál. Az integrált hangkártya is okozhat akadást.
  • VGQ
    Nem fut semmi sem a gépen.Egyedül a film egy winmedia playerben.És egyébként nem hiszem,hogy ez a gép nem bir el egy szotyi kazaa-t vagy dc-t a filmnézés közben.Itt valami más baj van,csak nemtom mi.

Még van 1 tippem.Mi van ha az a baj,hogy 2 különbözö tipusu ddr ram van a gépemben.A boltban aszonta az elado,hogy jolenne ha bevinném,és akkor ugy rendelne hozzá egy ugyanolyat.Én inkább elhoztam egy másikat,és ha nem megy akkor visszaviszem,és rendelhet.Namost nekem kapásbol elindult a 2 ram egymás melett ugyhogy erröl enyit,és helovan tojtam rá,mert megy rendesen semi fagyás vagy reset,illetve hibaüzenet.
  • Bucser
    Hát nálam ha vindóz nem találja őket csak annyit mond, hogy "valóban törölni akarja ezeket az elemeket a listából?" És én azt mondom, hogy igen és törtli.. Ezzel kész is a dolog...
  • Bucser
    dc vagy kazaa vagy bármilyen progi ami ír közben a gépedre van??? Nálam három vinyó van a gépben. HA lelövöm Kazaa-t meg Dc++-t akkor filmnézés közben semmi baja viszont, ha mennek akkor akad mint az istenszentség szal ez is lehet a probléma forrása, bár szerintem a 7500 kevés.. nekem átlag 13000-el másol 2 vinyó közt ATA 133 mind a 3...
  • ricsi1
    ..és még annyi,h -nem ehhez kapcsolódik-a Programok hozzáadásában van egy rakás olyan cucc ,ami neincs fent a gépen,ezeket RegCleanerrel próbáltam kszedni,de félig-meddig sikertelenűl.
    ezeket hogy kell eltávolítani?
  • ricsi1
    hi!
    az lenne a problémám,h mikor rámegyek a "kijelentkezés"-re akkor
    egy ide ig nem csinál semmit,mej egy fekete képernyő ugrik be.
    mit lehet tenni?
  • VGQ
    Kicsit pontositok.HA elég sokáig hagyom akkor 6000 körüli a legkevesebb érték,de kb 7500 amit folyamatosan visz.
  • VGQ
    sacred.bin-re vizsgálva
    1-2 mp-re 17000
    utána 1-2re 13000
    3-5re 11000
    És utána 9-10000 körül tolja végig.
  • Serpa
    C: --> egér jobb gomb --> tulajdonságok --> eszközök --> hibaellenőrzés
  • cSuwwi
    Nem azt mondom, hogy szar a NOD32, vagy az Outpost (mindkettő rendesen be volt konfigolva), bár együtt lehet, hogy nem nyújtják a legjobbat...

A noddal egyébként is gáz van a frissítések terén, mert csak érvényes acc-cal lehet, szemben a NAV-val :)
  • cSuwwi
    Nekem most egy vírusírtóval gyűlt meg a bajom. Felraktam egy szűz XP-re a NOD32-t Outpost Firewallal együtt. (Elvileg tuti). Gyakorlatilag viszont nekem annyira nem volt az, hogy újratelepítés lett a vége. :(

Jöttek a hibák dögivel.

- A Total Commander kb. 1 perc után indult el. Kiírta a startupscreent, aztán semmi. Néztem hálózattal, anélkül, semmi. Kikapcsoltam mindkettőt, akkoris ez volt. Semmilyen vírus, reklám nem volt a gépen (a spybot ill. adaware szerint). Előzményként annyi hozzátartozik, hogy reinstall előtt felraktam a NOD-ot, és akkor kezdődött a Total Commander rejtélyes lassulása.

- Winamp-al csütörtök esténként meg szoktam hallgatni Armin van Buuren szokásos livesetjét egy netrádióról élőben. Most nem tudtam, mert bármelyik szerverhez kapcsolódtam, kb. 10 sec-enként 1 secre megszakadt a kapcsolat 1 pillanatra (a lejátszásban). Hiába lőttem ki a tűzfalat/vírusírtót...
    Megnéztem más rádióval is, magyarral is, azokkal is ez volt. Mindig azonos időközönként állt le.

Na itt lett elegem, reinstall. Vissza a régi NAV, ill egy új firewall: SyGate. Azóta nincs semmi bajom... :))
  • PetruZ
    Még egy kísérlet: TotalCommanderrel másolj egy nagyobb fájlt két, a vinyón lévő partíció között. Milyen átlagos sebességet ír ki?
  • Devids Pro
    én azt szoktam használni..
  • Meetal
    hol látsz iet? én nem találom...
  • Serpa
    eszközök/hibaellenőrzés --> ugyanaz ?
  • Meetal
    Vagy csak nem látod!
    chkdsk /f
    lehet hogy ujra kell indítanod a gépet!!
  • Serpa
    hiányzik.
  • 0ppika
    És ez baj neked?
  • Serpa
    ha nem megfelelően (pl.: lefagy a játék, reset) van kikapcsolva a gép, akkor nem fut le a scandisk bootlás előtt.
  • Meetal
    Startmenü ; Futtatás
    beirod: cmd
    felugrik eg yfekete ablak
    beírod: chkdsk /?
    ez kilistázza a chkdsk kapcsolóit! ha magyar XP-d van akkor magyarul. Így megtudod hogy mit mire használhastz!
    amugy mire kellene??
  • Serpa
    a hibaellenőrzés nem az ?

az a /? --> nem értem.
  • Meetal
    No! lehet hogy tévedek, de XP-ben asszem márnincs scandisk!
    Viszont van chkdsk
    /? láthatod a paramétereket is.
  • Serpa
    XPben hol találom a scandisk.exe -t (ez a neve, vagy scndisk.exe) ?

windows könyvtárba nem találom.
    xscan_xp ilyet találok, de exe -ben ilyet sem.
  • VGQ
    Nem hiszem,hogy féreg mivel a panda véd mindentöl és ami "spyware" (fingom sincs mit jelent) azt egyböl blokkolom(sajna csat törlést engedélyez másik esetben).Szal a férget kizárhatjuk.
    De egyszerüen nem tudok rájönni mi a baj.Eddig milleneum volt ,és gond nélkül szalagdgált minden.A haver unszolására tettem fel xp-t,merthogy gyorsabb lesz tölle a gép.Mivel nem formatáltam (kell sok dolog a gépröl) ezért nem értem,hogy miért szarakszik ez a genyo.De nagyon idegesít.
  • PetruZ
    Nekem feleekkora erős gépem van (XP 1700+, GF4 Ti4200), de minden film gond nélkül fut, a szoftveres dvd lejátszás is tökéletes. Egy ilyen jellegű hiba ezerféle helyen megbújhat, lehet, hogy nem is itt kellene keresgélni, hanem hogy általánosságban mi fogja a gépet. Elképzelhető, hogy fut egy csomó felesleges service, vagy a géped féregprogramok által fertőzött és azok ezerrel gyilkolják a netet is. Itt, ilyen fórumos formában szerintem többet már nem lehet tenni egy ennyire általános hibával.
  • VGQ
    Integrált ac97es kártya van benn szal nemtom mi baja lehet.
  • Bucser
    Azzal is lehet gond, hogy esetleg a divx codeced van szarul beállítva... Vagy pedig Hangkártya gondod van.. Milyen hangkártyád van??? ÉS ha próbáld meg, hogy a sound hardveres gyorsítását leveszed softveresre...

Lock On-nál ez segytett Lehet gyökérül van megoldva a driver
  • VGQ
    Na megtaláltal a hardwer gyorsitást,de az maxon van.Viszont az ati kártya miatt van egy csomo beállitás a d3d meg az opengl kapcsán.Ezek valami "minöségi" megnevezésben futnak.és tolhatok a teljesitmény illetve a minöség felé a mérleg 2-2 egységnyit.Lehet itt kellene lejebb huzabb??De nem értem akkor minek az ennyire zuzos gép ,ha egy nyamvadt filmet nemtok végignézni rendesen!?
  • Bucser
    HA netscape és opera indul akkor is csinálja:)) Szóval mik a lehetséges Hardver hibák és esetleges szoftveres beállítási lehetőségek???
  • Bucser
    NA hatalmas PC guruk egy kis fejtörõ:)

Szóval segítség kellene. mitõl van az, hogy Kedvesem gépén kábelTV-s internetkapcsolattal ha Windows Millenium van fennt gond nélkül lehet internetezni amint Xp kerül fel az explorer megnyitásakor egyszerûen újraindul a rendszer.. RPC patch fel lett téve ami a Blaster ellen védene...

Ötletek????
  • PetruZ
    A "másik bizgentyű" alatt írtakat nem a mediaplayer-ben kéne keresni, hanem a Vezérlőpult - Képernyő alatt.
  • VGQ
    Ezek mind megvannak,de sajna igy is akadnak a videok.Bár ezzel a résszel
    "A másik bitgentyű a hardveres gyorsítás, ez pedig a Display properties - Settings - Advanced - Troubleshooting-nál érhető el. Itt a Hardware acceleration csúszka a Full-on kell legyen."
    kicsit bajban vagyok,mert magyar a mediaplayerem,de ahogy néztem minden "csik" a full felé van tolva teljesen.Szal egyszerüen nem értem.A dxdiag-ban meg minden enable alapbol.
  • Met
    Miért nem töltesz le egy ingyenes szövegszerkesztőt?
  • Csimoku
    Hello mindenkinek!
    Nembiztos hogy jó helyre írok, de az az én nagy gondom hogy az XP wordpad-je valamiért sz*r ahogy van. És lehet-e olyan hogy a '98-as Windóz WordPad-jét valahogy megbuverálni XP-re?

Lehet hogy lehetetlent kérdeztem. (nem röhögni:))
  • PetruZ
    Ami a MediaPlayer-ben van sw/hw kapcsoló, az a DVD lejátszásra vonatkozik, az csak hardveres DVD dekóderrel aktiválódik. A Tools - Options-ban a Performance fülön a Video Acceleration "Full"-on legyen, az Advanced beállításoknál pedig a felső részben (a Video Acceleration panel) a checkboxokat be kell jelölni (a "full screen mode switch", meg a másik nem lényeges, ízlés kérdése).
    A másik bitgentyű a hardveres gyorsítás, ez pedig a Display properties - Settings - Advanced - Troubleshooting-nál érhető el. Itt a Hardware acceleration csúszka a Full-on kell legyen.
    A DxDiag-nál pedig a Display fülön a három "DirectX features" Enabled állapotban kell legyen.
  • VGQ
    köszi.

Annyit csináltam,hogy lefuttatam egy dxdiag-ot,de ott minden ok volt.

A mediaplayerben meg csak a software-es beállitás van sajna nem engedi átteni.Hogyan oldjam meg hogy át birjam rakni???
    Mert elvileg ahol van ott minden be van pipálva(kivéve eggyet a felette levö 3bol,az elsö).
    winmedia9 van fenn a legfrisebb verzioval.Most frissitettem.
  • Matthewpamer
    az volt a baj,hogy volt egy 8 megás partício,ahova azokat a boot fájlokat rakta,és én letöröltem.