25353
Whistler - Windows XP
-
#4585 Valami féregvírus lehet. Kapcsold be a windowsos tűzfalat, és sűrgősen szerezz be valami normális tűzfalat. -
VGQ #4584 Hi
Lenne egy nagyon nagy problémám.A gépemre csütörtökön tettem fel az XP-t.ÉS tegnap este meghülyült.Valami rendszer leállito elkezd visszaszámolni és ujrainditja a gépet.Én már probálkoztam elés sok dologgal ,de nem jön össze semmi ezért probálok meg ide irni,hátha ti okosabbak vagytok.Mi a fenét tudok vele csinálni???
A gépemre tettem Pandát,meg Tojan removert is ,de egyik sem talál semmit!!!Viszont a TR nem indul el,mert valami Baja van az orával.De azért átnézi a gépet minden induláskor.
PLZ HELP mert már kezdek megörülni az idegességtöl.
Valahogy megprobálom berakni majd a képet. -
#4583 Akkor inkabb teljeset formazok, adatokat nem rakok biztonsagi okokbol OP rendszer particiojara :DD
Szoval ha ujra kene telepiteni valszeg a legtobb drivert, akkor legyen tiszta..
Egy 2 GB s particiorol tud vmi program cedere mentest csinalni? -
#4582 A helyreállító lemezekre lenne szüksége, amit az első telepítéskor akar csinálni. Én sem szoktam kérni, hogy megcsinálja. :)
Akkor ne Repair-t válassz, hanem Install-t, a cél partíciónak meg azt add meg, ahol eredetileg is volt az XP (figyelj arra, hogy ne töröld le és ne is formázd a partíciót!). A telepítő meg fogja találni és felajánlja, hogy új telepítést csinál, vagy a régit használja. Az utóbbit válaszd. Ilyenkor, úgy emlékszem, végigcsinálja az egész telepítést, de a végül hozzá tudsz majd férni az XP-dhez is. Elképzelhető, hogy pár illesztőprogramot, codec-et, esetleg egyéb telepített programot frissíteni kell majd, illetve át kell majd nézni a beállításokat, service-okat, stb., de minden más megmarad.
Ha a telepítő mégsem ismeri fel, hogy már volt ott egy telepített XP (előfordulhat), akkor komolyabb a baj, de az újratelepítés végülis elvileg kárt nem fog okozni. Semmi doksi, játék, util, vagy ilyesmi nem fog eltűnni, bár ezek nagy részét újra kell majd rakni.
-
#4581 De kéri hogy helyezzem be a nemtudom milyen floppyt, ami nekem meg nincsen... -
#4580 Az XP telepítőt indítsd el (CD-ről boot) és válassz Repair-t. Ez helyrerakja a boot rekordot, ráadásul még a W98-adat is meg fogja találni és felveszi az XP saját listájába.
-
#4579 Legtöbbször vírus csinál ilyet, szerintem elkaptál valamit.
-
#4578 Fráááánnnc!!!
Feltettem bootmagic 5 öt, a w98 as particiójára, ettől kezdve nem akar betöltődni az XP mert gondolom az mbr-ben neki volt vmi nyavajája. Bár amikor BM ből betöltöm a w98as particiot ott megvan az indítómenü, csakhogy XP választásakkor kiírja hogy autochk ... hiba , rendszer leáll. Ha meg a BM ből közvetlenül nyomok az XP re akkor no ntldr .
Ezzel mit tudok kezdeni???? -
#4577 Sziasztok!
Van egy kis gondom, de talán tudtok segíteni nekem. A problémám az, hogy a Ctrl+Alt+Del billentyű lenyomására előugró rendszerablak a megnyitást követően pár pillanat múlva önmagától becsukódik. A regisztrációs adatázist tartalmazó ablak (regedit) szintén ugyanezt csinálja. Mi lehet a megoldás?
előre is köszönöm
bye all -
#4576 Hát nem! De először én adtam a tippet, mert hallottam hogy ott leht, de azt nemtudom hogy melyik kulcsban :( -
davos80 #4575 Annak szól a kérdés aki tudja a választ - ezek szerinte nem neked. -
#4574 Nemtudom melyik az a kulcsnév, ha valaki tudja írja le! -
#4573 Igen, ezt már leírtad egyszer! Hallottuk! -
davos80 #4572 Az történt, hogy egy 80-as samsung vinyót NTFS-ből konvertálltam FAT 32-re(pmagic 8.0), és mikor befejezte, az 50 Gigás partícióból 5 gigásat ismert fel.A ha beléptem a sajátgépből a vinyóra, kijelöltem az összeset, akkor kiírta, hogy 50G, de nem tudtam egyik fájlt sem megnyitni.Win XP Prof.Sp1 nélküli -
#4571 Köszi mindenkinek a helpet, de a Win telepítővel sikeres lett a dolog! Mindenki nagy örömére. -
davos80 #4570 Az történt, hogy egy 80-as samsung vinyót NTFS-ből konvertálltam FAT 32-re(pmagic 8.0), és mikor befejezte, az 50 Gigás partícióból 5 gigásat ismert fel.A ha beléptem a sajátgépből a vinyóra, kijelöltem az összeset, akkor kiírta, hogy 50G, de nem tudtam egyik fájlt sem megnyitni.Win XP Prof.Sp1 nélküli. -
davos80 #4569 Fat táblát milyen progival lehet helyrehozni? -
#4568 de ez minden játékban így van!!!! -
#4567 Kérdezd meg a játék topikjában! -
#4566 Hálózati problémám lenne...
Kezdő vagyok és van két gépem. Össze van kötve és hálózat is van.Tudok adatokat küldeni és fogadni WinCommanderrel.Tudok chatelni egy progival a két gép közt. De ha egy játékba LAN-ozni akarok, akkor nam látja egymást a két gép. Ezt hogy oldhatnám meg? Nagyon kéne segítség.Részletesen ha lehet...Köszi! -
kozettt #4565 Na mar kell is a segitseg! :)
Beleneztem a regeditbe, de halvany lila fingom sem vlt arrol,hogy mit kellen csinalnom. Szoval ha valamifele utmutatast adnal,akkor azzal nagyon sokat segitenel.
Koszi! -
#4564 van direkt olyan progi amivel le tudod bányászni a windows messengert! -
#4563 Szívesen ha nem megy akkor megnézem a pontos kulcs nevet de azt fejből nem tudom! -
#4562 De lehet, az xp telepítő lemezéről bootolsz ott törlöd a partíciókat, létrehozol egy partíciót és arra telepíted az xp-t. -
#4561 No de akkor olyan nem létezik, hogy maga a Win telepítő rendezi le a Linuxot mindenestől és teszi fel helyette az XP-t? Lehet láma a kérdés de ezt nem igazén értem! -
#4560 linuxnak lehet ext2 és ext3 ja is, plussz szokott lenni egy swap particíó, arra nem tudom milyen fájlrendszert írnak ki a progik.
használj partition magic 8 at, azzal minden ilyet meg tudsz csinálni.
fdisk is tudja.. -
#4559 Azt mondta egy haverom hogy elvileg az XP PRO telepítője törölni tudja a Linuxot amikor telepítem, ha arról bootolok ás úgy nyomom fel NTFS-re. Ez lehet ? -
#4558 Szasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az XP-ből a RÉGI MESSENGER-t hogy tudom leszedni?
Felraktam a 6-ost és nem akar eltünni a régi.
Előre is kösz a segítséget! :-) -
#4557 Sulinet?
Ghostold előtte. -
#4556 Én 1x csináltam, de nekem akkor volt fenn 1 windows 98 is.
Partition Magic-kel tudod törölni elvileg a Linux partíciót, de vigyázz vele, mert a linux 2 partíciót használ.Ha jól emlékszem, az 1-ik EXT2, a másik nevére nem emlékszem már.Az egyikről bootol. Vigyázz a törlésével.
Sztem kérdezz meg 1 Linux gurut. -
kozettt #4555 ja, :) az elozo uzit neked kuldtem! -
kozettt #4554 Koszi a segitseget!
Meg nem csinaltam meg, lehet,hogy nem is fogom tudni magamtol, de majd megprobalom. Ha nem megy,irok!
Megyeszer koszi! -
#4553 Emberek!A feladatom az hogy le kellene gyalulnom a Linuxot és helyette XP-t feltenni. De én ilyet még nem csináltam, mi ennek a metódusa? -
#4552 Adatoknak külön partíció, Fat32 vel! az a tiszta megoldás..
ha kell más oprendszerről is el tudod menteni ami kell ha netán összeomlana az XP.. Alapból a legtöbb linux tudja írni /olvasni a fat32 őt, az ntfs-t viszont max csak olvasni. -
TZoli #4551 Köszi a segítséget! -
#4550 szerintem nem fontos én hagyom az utp-t mert nem akarok úgy járni mint egyik LAN party-n ismerős .. elbukott a kábelbe gépe meg majdnem lejebb költözött :)
és XP Key csere meg ilyeneket biztos jeleni windowséknak de hát eddig is csinálta :| -
#4549 A windows XP elél FAT32-n is de szerintem biztonságosabb is és ha lehet azt mondani stabilabb / üzembiztosabb NTFS-en.. köszönhetően a naplózásának ..etc. És nem lasabb.
Azért kell kezdetben bekapcsolni mert a neten még mindig vannak "beteg" Blasterrel fertőzött gépek amik kb. 5 percenként elkapnának és aztán restart .. és oda szép tisza XP-dnek.. ha feltetted majd a Blaster fix-et akkor már nem muszály tűzfal.
az agnitum outpost pro 2.1 egy tűzfal szerintem windows-ra a legjobb. Direkt kipróbáltam vagy 15-öt de azokat veri.
norton ghost valahonnan "szerezd" meg. DC++ vagy valamilyen warez oldal. de ezt nem én mondtam :]
tűzfalat nem muszály használni de erősen ajánlott.. ki tudja mikor fedeznek fel még 1 blaster féle hibát ... szal nem árthat. -
#4548 Regisztriben ki tudod törölni! -
kozettt #4547 Sziasztok!
Tudja valaki,hogy lehet-e, illetve hogy hol lehet a programok hozzaadasa es eltavolitasa menubol kiszedni az adott program "szerepelteteset"?
Valaszt elore is koszi! -
TZoli #4546 Pasthelod!
Nagyon jó amit leírtál,lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban:
1. Muszály NTFS partició legyen?Ha igen,miért?
2. Miért kell bekapcsolni a windows tűzfalat?
3. Mi az a Agnitum Outpost Pro 2.1 és mire való?
4. Irj már pls egy linket ennek a Ghostnak,amivel lementhető a partició!
Köszi!