182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#6915 Patrick Head azt hiszi, hogy egész évben esni fog a hó ... :D
Olyan, mint egy lapos hóeke! :D
Az 1990-es Tyrrell meg a Barnard féle Ligier sem volt semmi és ugye előtte is voltak sokkerekű autók meg első szárny nélküli Brabham, de ez a Williams csunyaságban viszi a prímet ... :D
Egy szóban: undorító! :D
(Persze, ha ez komoly.) -
#6914 nekem kicsit furcsa az orra..... -
G_ArchAngel #6913 íme az új Williams BMW - StarWars feelng:)
-
#6912 Khm. Nekem meég most is elég sok verseny megis van. A hetvenes évektől 2000ig. Örülök, hogy jó ismerőseid vannak kint. Ehhez annyit tennék hozzá, a nagyapán ohio-i születésű
1983-tól 1987-ig minden osztrák nagydíjon kint voltam.
Aztán később még jópár más versenyen is. (Nem osztrák, mindenfelé.) Parabola antennához + gratula! Mikor is volt? Nekünk 87-óta volt ....
Dávid Sándort, mint embert bírom. Sőt, nagyon is. A könyvei azonban legtöbbször nem jöttek be. Inkább a Christopher Hilton vonalat erőltettem, mert ő inkább benne volt a F1-be, mint Dávid Sándor, mégha DS elég nagy személyiség is volt hazánkban a F1 terén. A "hőskorszakban" közvetített ugye Vitár, Gulyás, Gyulay és Knézy is F1-et. Dávid mellett itthon publikált Frankl (sőt még Rózsa Gyurka is), majd elszaporodtak az új "tudósítók" könyvei is.
Az MS vitához csak annyit, rajtam kívül - ha nem is itt - sokan gondolkoznak még hasonlóan. Az, hogy mit szajkózik a média, az sajnos nem az igazság róla (sem). Van aki elfogadja, van aki nem. Én vagyok a nem, mert nem vagyok vevő az igénytelen, sokszor pontatlan tájékoztatásra, ahol állandóan egy bizonyos kampányszöveget hallani csak, az élet akármilyen területén, aztán, ha az ember végigsiklik pl. akár MS csapattársain is, akkor rájön, hogy a büdös életbe - kivétel Piquet - nem volt egyenrangú társa, így egyszerűen A KÉPESSÉGEIT NEM LEHET TÉNYLEGESEN FELMÉRNI! Amíg nem kerül mellé egyenrangú fél, akit nem fognak vissza, addig MS számomra egy jó versenyző, semmi több, akit jobban dicsőítenek, mint valójában megérdemelné ...
Részemről is ennyi. -
donpedro #6911 Meg fogsz lepődni, nagybátyám a 70-es évek végén családjával együtt Angliába távozott (kutatóorvos volt ő is, és a felesége is, később rákutatásért megosztott Nobel-díjra jelölve, de ez most mindegy), és a közreműködésükkel elég sok műszaki cuccot sikerült bejuttatni az országba, így pl. az elsők között volt parabola-antennánk. Erről ennyit.
Más: sokat tudsz a Forma 1-ről, ez tény, de mivel semmi olyat nem írtál, ami új lett volna számomra, így engedelmeddel a saját felkészültségemet egyenrangúnak tekintem a tiéddel (Jut eszembe, említetted Dávid Sándort. Olvastad a könyveit?) Innentől kezdve pedig az egész vita meddő, mivel te egy bizonyos mennyiségű tényből arra következtetsz, hogy Schumacher érdemtelenül tart ott, ahol tart, én meg nem így látom. Ugyanazon tények alapján más következtetést vonunk le. Ennyi. Részemről befejeztem. -
#6910 Akkor gratula neki! :)
Én egy Lauda fikára és egy Sennás majmos hasonlatra emlékeztem csak.
Ayrton 1992-ben simán megjegyezte, amikor a Williamsnél nem kellett még ingyen sem, így az Indycarba készült, tesztelte is a Penskét. Ezután a teszt után kérdezték meg tőle, mi a különbség a F1 és az Indy autók között. Ott mondta, hogy az Indyben még vezetni és versenyezni kell, a F1-ben meg akár majmok is vezethetnének ...
De ezek szerint Mansell meg hozta a formáját és saját magáról is állította, hogy majom ... ügyes! :) -
K.András #6909 De bizony azt mondta hogy még egy majom is el tudja vezetni... -
#6908 1. Oké, lehet, hogy nem te írtad, de írták, ezért bocs.
2. Hála Istennek Palik tényleg nem volt még sehol. Ha jól emlékszem piros ladájával járt amőba edzésekre az MTV1es vagy melyik csatornájához. De a Schumacher mítosz tőle ered ... Mellesleg első élőben látott F1es futamom 1982 Zolder. Talán mond valamit a dátum. Akkor egy bizonyos John Watson nyert. Aki a legjobb TVs kommentátorrá nőtte ki magát a BBCn. Máshol is jó volt ... (Ott halt meg Villeneuve is.) 1981ben láttam először F1et. Még Dávid Sándor kommentálásával. Szóval én sem ma kezdtem, van mire "szakértenem", már bocs. A full szezont - hacsak nem külföldön éltél - meg kár emlegetni, mert kb. annyi F1et adott a magyar tv, mint mostanában magyar NB1es focit ... :)
Szóval kár felvágni a teljes szezonokkal!
3. Ezt szívesen olvasnám, de sehol sincs...
Azt tuti nem mondta, hogy "majom", mert akkor magát ítéli el ezzel.
4. Az 1993as McLaren Ford meg igenis ótvar volt. Az csak Sennának és a technikusoknak volt köszönhető, hogy nyerni tudott vele. Annál rosszabb McLaren, talán az 1980as (és talán az 1981es) modell volt utoljára ...
És elvárnám-e, hogy megverjen? Miért ne?! Villeneuvenek pl. sikerült és korábban is voltak jópáran akiknek szintén. (Bár JV valóban kissé más kategóriájú autóban ült, de pl. neki sikerült. Sőt, majdnem világbajnok lett 1996-ban.)
Piquet-t meg leírni, mert Modena második lett? :) Enyhén röhejes, mert Modena autójban ugyanazon motor volt, mint a későbbi világbajnok Senna autójában, szóval ez is rossz példa volt. (Azonkívül, ha jól emlékszem Modena mögött Riccardo amigo mio autókázott, ugyanazzal a technikával, mint Mansell ...)
Az meg, hogy MS edzésen lenyomta Piquet, aki sohasem tartozott a szupergyors pilótákhoz, ezt szerintem kár felhozni. Versenyen (ha Piquet befejezte) azonban Monza kivételével Piquet mindig jobb volt nála. Ott is azért volt előrébb MS, mert, ha jól emlékszem Piquet odaadta neki az 5. helyet ...
5. Alesit - ha figyelmesen elolvasod -, nem MS-hez hasonlítottam! Most én is mondhatnám, hogy "szakértsél" értelmesebben! Azt írtam, hogy KB. olyan karriert futott volna be, ha Senna életben marad. Nyert volna versenyt, de megmarad tehetségnek. Mert nem jött volna ki belőle 6 VB, az tuti. Senna vsz 97ig a Williamsben maradt volna, mert ugye 4 évre írt alá. Aztán, ha nem fejezi be, akkor Ferrari vagy McLaren szerepelt nála. McLarenben akart visszavonulni, de szeretett volna versenyezni a Ferrariban is. Hill, Villeneuve, MS addig tuti nem lett volna bajnok.
(Mellesleg idén kesz tíz éve, hogy meghalt ... +)
6. Arrows? Az, hogy Pedro mit tudott valójában, sajnos sohasem derült ki. Ennek ellenére Hill azért a Ringen majdnem behozta első helyre az Arrowst. Diniz a dobogó közelébe sem ért soha ... Hill meg ugye nyert VBt, győzött 22x és ha jól emlékszem 20 körül futott pole-t is ...
Hakkinent meg Irvine képességéhez hasonlítottam. Mármint a letargiában lévő Mika - a sajtó hihetetlen nyomásával kísérve, vert helyzetből - nyert Irvine ellen, aki ahogy kiesett MS, lazán tudott alkalmazkodni a Ferrarihoz és vsz csuklóból megnyeri a VB-t (nem azért mert szupertehetség, hanem mert NAGYON JÓ VOLT 1999-BEN A FERRARI, amit korábban fikáztak páran, mondván szar volt és csak 2000-től volt jó), ha nem kezdi el MS törni magát, nehogy már Eddie arassa le a sikert (eleinte nem bírta, de aztán mégis bele tudott ülni> mint amikor 1998-ban Ronaldonak játszania kellett a VB döntőn> ott a brazilok szopták be ezt, 1999-ben + a Ferrari).
Sztár akkor lesz valaki, ha a média elhiteti, hogy annak sztárnak kell lennie és az is! Pl. egy Hill, Senna, Mansell vagy egy Prost, sőt Piquet sem volt média sztár. Nem sztárolták őket feleslegesen. Nem volt Senna és a többiek, nem volt Prost és a többiek, stb. stb. ... Ennek ellenére mégis jók voltak az adott korszakukban.
Viszont MS-t már korábban elkezdték sztárolni. A németek őt úgy harangozták be, mint a Messiást. Pedig csak nyert a sportmercivel egy VBt (nem egyedül vezette ugye) és 7. !!! lett a F1-es spai időmérőn, majd a versenyen rögtön ki is esett ... Ezután jött a Benetton. Rögtön. Hm. Azért Alain, Ayrton, Hakkinen nem pif-puf kerültek rögtön nagycsapatba, pedig megkockáztatom, ugyanúgy megérdemelték volna. A britek Buttont sztárolták, a franciák Villeneuveöt, a spanyolok Alonsot. Az első kettő kipukkadt. Alonso? Meg ne ártson neki. Kimivel is ue ment. Bár ő azért egy TELJES szezont legalább lenyomott a Saubernél. Ott pl. Heidfeldet nem sztárolták, pedig megkockáztatom, sokkal jobb, mint Kimi. Miért? Mert az ügyeletes német "világmegváltót" akkor - és most is - MS-nek hívják. Ha MS nem úgy robban be (pontosabban le, mert ugye spaban kiesett :) - főleg Willy Weber nyomán -, mint ahogy, ma a németeknek lenne 3 szuper F1es pilótája: MS, HHF és Heidfeld. Emlékszem még A Zakspeedes Bernd Schneider semmijére és mégis nagy sztár lett, mert a németeknek sztár kellett és a tök átlag pilótákból is képesek voltak "sztárt" faragni. (De írhattam volna pl. más mémetet is: Jochen Mass, Christian Danner, Michael Bartels nevét. Ők is német "sztárok". Kb. annyit tettek le az asztalra, mint pl. nálunk a Bánfi János vagy Urbányi istván féle "futballzsenik".) Én a sztárolás alatt ezt értem ... -
#6907 Ez így van. -
#6906 Ez nincs így. -
#6905 Ez így van. -
K.András #6904 Ha mindenki ugyanolyan autoba ülne akkor sem vagyok benne biztos hogy ne lett volna világbajnok,de ezen vitázni olyan mintha azon veszekednénk hogy egy meg nem talált bolygon van e élet.Igy azon kár tovább vitatkozni mi lett volna ha mi lenne ha,az van amit látunk és ez az hogy schumacher a világbajnok! -
donpedro #6903 Még egy apróság, a tisztánlátás miatt: nem vagyok Schumacher rajongó, sosem voltam. Masszívan elítélem azt, ahogy az utolsó futamokon lökdösődött a pályája elején, bár ugyanezt Sennáék is eljátszották párszor.
De tiszteletben tartom a képességeit, és tudom, hogy megérdemelten verte meg a Hill-kaliberű riválisokat, így megérdemelten lett vliágbajnok, akár 6-szor is.
Hozzátéve, hogy HA Häkkinen, Räikonnen, Alonso, Montoya és Barrichello egyszerre, azonos feltételek mellett küzdött volna Schumacher ellen az elmúlt években, akkor nem lett volna hatszoros világbajnok. DE akkor is nyert volna egyet-kettőt, ez egészen biztos, és ettől lesz valaki kiváló pilóta. -
donpedro #6902 1. Sehol, soha nem írtam, hogy a Ferrari szar volt 96-ban. Azt meg végképp nem, hogy szar volt 97-ben. Előbb olvasd is el, hogy mit írok, utána szakérts. Gy.k.: A Williams sokkal jobb volt.
2. Palik sehol nem volt még, amikor én elkezdtem Forma-1-et nézni, de Schumacher sem, ugyanis az első full szezonom a 82-es volt. De emellett elolvastam némi szakirodalmat is a sportról, lehet, hogy nem vagyok hülyébb hozzá, mint te.
3. Ami a Mansell-féle nyilatkozatot illeti, nézz nyugodtan utána, ne találgass, Mansell mondta (100%!!!!!), miután Prost mindent megnyert 93-ban.
4. A Mclaren-Ford annyira azért nem volt gyenge, bár nem is volt nagy szám, az biztos. Senna kihozta belőle a legtöbbet, ez is ok. De ember, gondolkozzál már, te elvárnád, hogy egy totál kezdő, zöldfülű versenyző megverjen egy (Piquet-vel együtt két) rutinos, háromszoros világbajnok legendát??? Mellesleg megtette, hisz Piquet-t már az első Benettonos edzésen és versenyen lenyomta Monzában.
Ezt írtad: "Aztán Piquet meg állandóan megverte "sztárukat".)"
Talán nem kéne hazudozni: az 5 darab 91-es Benettonos edzésen Schumacher-Piquet 4-1. Egy kezdő a háromszoros világbajnok ellen. Ennyit arról, hogy ki kit nyomott le. Ja és Piquet 91-es győzelméhez talán tedd hozzá, hogy azon a versenyen egy Tyrellel Stephano Modena lett a második, és a két Jordan 4-5. helyen jött be, ugyanis az összes favorit (autója) betlizett... Ha történetesen Piquet is elszáll, akkor a Tyrell-re mondanád, hogy kiváló autó, csak mert nyert egy futamot??
5. 94-ben Senna abban a Williamsben ült, amivel korábban mindenki agyonnyerte magát. És az edzéseken korántsem volt köztük akkora különbség, ráadásul emlékeim szerint Senna csak Imolában esett ki az első helyről, akkor is a verseny elején. Másrészt ha Senna nem hal meg, akkor sem gátolta volna Schumacher karrierjét sokáig, mivel volt köztük "némi" korkülönbség. Másrészt pedig Schumachert Alesihez hasonlítani a legnagyobb marhaság. Alesi-t Barrichellohoz lehetne hasonlítani, az közelebb állna a valósághoz.
6. A Hill és Irvine összehasonlításod kicsit röhejes. Hill-t az Arrowsban még Pedro Diniz is megszorongatta néha, ne mondd már, hogy szerinted a fizetős Diniz is körönként 1 másodperccel jobb pilóta, mint Irvine... Häkkinent meg ne keverjük ide, letargia ide vagy oda, klasszisokkal jobb pilóta ennél a kettősnél. (A nagy Sennával is felvette a versenyt 93-ban.)
Mindegy, ez a vita meddő, mert te azt mondod, hogy - talán - a mai mezőnyben nincs nála jobb képességű pilóta, de ettől még nem lesz sztár.
Szerintem meg épp attól, lesz valaki sztár, hogy az adott korban ő a legjobb képességű pilóta.
DE!!!!!
Amiben igazad van:
1. A Ferrarira és Schumacherre az utóbbi időben külön szabálykönyv érvényes, hihetetlen dolgokat megengednek nekik.
2. Barrichello-n (és Piquet-n) kívül valóban sosem volt méltó vetélytársa csapaton belül, ám Barrichello-t sosem engedték kibontakozni. (Megjegyzem, szerintem ha szigorúan az adottságot vesszük, akkor Rubinho kb. a Räikonnen, Montoya szintet hozza. Kicsit gyengébb, mint M.S., de nem nagy a különbség.) -
#6901 ha schumi meg raikönnen ugyanolyan kocsival menne, raikönnen nyerne az fix
semmi többet nem tudok mondani -
#6900 Toppos kocsiban ült minden évben. Ez a nem jo meg amit írtál: "vérszegény" Benetton duma is vérszegény. Mert? Mert 91-ben egyszer sem nyert vele? 92-ben és 93-ban is csak egyszer, sőt, nála még a tényleg "vérszegény" McLaren Fordban (Istenem, de szar autó volt!) a tényleg zseniális Ayrton Senna a Vb címért küzdött (5 futamot nyert)?
Baz, azzal a "vérszegény" Benettonnal Piquet két futamot nyert 1990-ben, egyet meg 1991-ben? Abban a benettonban 1989 óta benne volt a győzelem. Már rég jó autónak számított - amit az odaérkező jó szakértőgárda csak megtoldott -, mielőtt még oda MS egyáltalán betette a lábát ....
A 96os Ferrari + szar? Meg a 97es, mint korábban írtad? Ne már? Mire föl? Mert MS csak 3x nyert vele? :)
Ne már? :) Kb. annyira volt szar, mint amely csapatokat az idén ugyanolyan jónak mondták, mint a Ferrarit, ahol MS "tehetsége" miatt lettek világbajnokok.
1994-től kezdődően nem volt rossz a Ferrari. Az, hogy Alesiék nem nyertek vele sokat, az a megbízhatatlanságának volt köszönhető, nem annak, hogy szar. Ez olyan tipikus tévés duma. Egy majom indította el, azóta is tartja magát ezek szerint ... Gratula érte Palik Lászlónak !
A Senna utolsó évében meg, ha jól emlékszel Senna Interlagosban sem utolsó helyről, Aidaban sem utolsó helyről esett ki és mikor meghalt IS (!!!) vezetett MS előtt ...
Azonkívül megverte edzésen mindhárom alkalommal. Ha nem hal meg, MSre kb úgy emlékezünk, hogy akkora tehetségnek indult, mint Alesi és olyan karriert is futott be, mint Alesi ... MAX!
Senna mellett labdába sem rúgott volna, különösen, ha Senna marad a Williamsben, majd a szezonját a McLarennél vagy a Ferrarinál fejezi be ...
(Szerintem meg annó attól "élveztek el" az újságíró urak MS kapcsán, hogy - ÚRISTEN :) - 7. helyre kvalifikálta magát Spaban, 1991-ben. ÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!
Mekkora ember. Aztán Piquet meg állandóan megverte "sztárukat".)
Ennek ellenére nem rossz versenyző, sőt a mai mezőnyből - megkockáztatom - talán senki sincs, aki jobb nála és nem is ezzel van bajom. Én mindig akkor és azon akadok ki - és reagálom le -, ha elkezdik "sztárolni". Isteni jellemzőket adnak rá, hogy milyen kis ász is ő, meg mekkora versenyző, a szar Ferrariból micsoda szuperautót csinált, meg milyen gyors pilóta, mennyire szar Benettonban lett világbajnok, mennyire jól vezet és hasonlók.
Pedig eléggé kivételeznek vele és a csapatával, vannak szabályok MSnek (+ a Ferrarinak) és vannak a mezőnynek. Amit MSnek lehet, azt a mezőnynek nem feltétlenül ... (lásd idei évet (is)). Életében nem volt még hozzá hasonló "képességű" csapattársa, kivétel talán Piquet, de őt is visszavonultatták - a buzi Willy Weber - ügyesen (szerződés csali az - akkor még - Indycarba. Piquet szponzora véletlenul a Deutsche Telekom volt).
:) (Nelson Piquet vs Eliseo Salazar) :)
Alesi 1996-ban nem husoznévesen ment a Benettonhoz, ezt ne felejtsd el, meg ő általában mindig rosszul döntött, ha váltásról volt szó. (Azonkívül ő a Benetton történetének 2. legjobb pilótája ...) Berger meg már akkor sem volt egy mai csóka
+ Mansell ilyet nem mondott, mert akkor magát járatta volna le, hanem Lauda mondta azt, hogy ezzel még ő is tudna Vbt nyerni 4x évesen, bár igazad van, Lauda egy vén majom lett volna, he tényleg indul ... :)
Villeneuve sem nyert futamot a 98as Williamsel, pedig előző évben elég meggyőzőek voltak ... :)
És hány ilyen volt? :)
Hill és Irvine? :) Azért Hill - aki egy szemét MS húzás miatt már 1994-ben világbajnok lehetett volna - és egy abszolút nőcsábász, agresszív, és mindezek mellett looser alkat Irvine összehasonlítása nem igazán helytálló ... Hill világbajnok lett, Irvine még a letargiában lévő Hakkinen is meg tudta verni. :) MS is akkor törte nagyon-nagyon vissza magát a Ferrariba - rombolni -, mert látta, ha akkor Irvine nyer, elhúzhat az 50 millkás fizujával és a nagy arcával - sztár vagyok, a legnagyobb (tiszta Friderikusz :) a búsba. Érdekes, hogy akkor kezdett ismét SZAR lenni Irvine - ha a sepangi "Isten ez a Schumi mennyit segít nekem" showt nem számítjuk -, amikor MS ismét a Ferrari közelébe került és elkezdett tesztelni (a balesete után) és kapta meg a jobb autót és a jobb bánásmódot ...
-
-
#6898 Igazat adok neked sokmindenben. Senki nem vitatta, hogy nagyon jó pilóta és nagy tehetség volt.
De azt ne felejtsd, hogy a Benettonnál útálták meg sokan az ocsmány húzásai miatt és a Benetton is ott csalt ahol tudott, hogy gyorsabbak és megbízhatóbbak legyenek ezt azért nem szabad elfelejteni.
De amióta a ferrarinál van és mindenki nyal nekik, meg nyomatják őket azóta hányinger az egész. -
#6897 -
donpedro #6896 Azt tetszenek elfelejteni itt az urak, hogy Schumacher-t nem a 2000 utáni produkciója tette naggyá, hanem az, hogy 92-93-ban, az akkor még vérszegény Benettonban is felvette a versenyt Sennáékkal, Mansellékkel, Prostékkal.
Lehet, hogy erre itt senki nem emlékszik, de 93-ban Mansell nyilatkozta a Williamsről, hogy ezzel az autóval egy majom is világbajnok tudott volna lenni.
És 94-ben Schumacher három versenyen háromszor verte meg a Williamsben ücsörgő Sennát, mielőtt a brazil titán meghalt Imolában. Márpedig akkor még nem volt az a szupersztár, akinek folyamatosan nyalja a seggét a fél világ. Akkor ő volt az, aki most Alonso.
Alonso ugyanis szerintem ugyanaz a kategória, tehetség tekintetében. Nem jobb, mint M.S., de talán nem is rosszabb. És Raikönnen sincs messze ettől a szinttől, bár talán ő egy picit gyengébbnek tűnik.
Mellesleg 96-ban a Ferrari nem volt nagy szám. Sokkal gyengébb volt, mint a Williams. Ez Irvine eredményein látszik legjobban. Irvine és Hill között legalábbis nem a tudáskülönbség kristályosodott ki abban, hogy Hill rendszerint 1-1.5 másodperceket vert Irvine-ra. Ez a két autó különbsége miatt volt.
Másrészt Schumacher helyét 96-ra a Benettonnál (a korábbi F-3000 győztes, köztudottan tehetséges) Alesi foglalta el, és versenyt sem tudott nyerni a világbajnok autóval, ráadásul a csapattársa sem volt éppen gyenge, bizonyos Gerhard Berger...
Schumacher 12 éves karrierje alatt kb. 5-öt töltött jó, de VB-címre alkalmatlan autóban, és kb. 3 alkalommal volt verhetetlen technika alatta. Viszont ebből egy szezonban lábtörés miatt esélytelen volt. Lehet osztani-szorozni, egy a lényeg, amikor volt rá esély, hogy bajnok legyen, akkor 75-80%-ban élt a lehetőséggel, pedig nem mindig volt az övé a legjobb járgány. Ettől (is) lesz valaki "zseniális" pilóta. -
#6895 Toppos volt. Nyugodj meg! :) Nem volt szarabb, mint az idei McLaren vagy Williams ...
-
#6893 mintha a williamsek uralták volna a forma1et akkor tájt,de lehet már öregszem és keverem,de amikor MS odament a Ferrari nem volt toppos úgy rémlik :-P -
#6892 Csak az a gond, hogy szar a minősége. Nekem sokkal jobban volt meg igaz ott a Palik csacsogott alatta szóval ott ez rontott a minőségből. :)
Amúgy jó kis klipp, tetszik az összeállítás. -
#6891 Köszi, ezt kerestem.
Ajánlom mindenkinek.
Ez a szezon is a miénk volt, de a következőt már meg is nyerjük, hajrá Kimi! -
#6890 Ah. Elcsesztem.
Ez már jó link. (Az előző is az volt, de nem pontos. :)
Video -
Spa Mika vs. Michael Link :) -
#6888 Ez? :)
Keresem! -
#6887 Mivel Te is nagy Mika fan vagy megkérdezem, nincsen meg neked a pár évvel ezelőtti (Palik szerinti "Év előzése") amikor a Belga nagydíjon szopatta meg sumákot, hogy lekörözésnél jobbról megelőzte a lekörözendőt meg őt is? Nekem megvolt de sehol nem találtam.
Jó lenne nosztalgiázni. :) -
#6886 Mika-David> Silverstone, de Haki pontszerző lett! -
#6885 "Jo hát álmodjál te tovább,sumit szarrá verné alonso meg ilyenek,vicc ez a duma..."
Te egy álomvilágban élsz. Mit gondolsz miért nem engedte sumák, hogy egy nevesebb vagy nagyobb tehetségnek mondott emberke kerüljön mellé a csapatba? Azért mert neki meg a ferrarinak is csak egy másodhegedüs kellett mellé aki megbízhatóan elvezetgeti a kocsiját és ha kell segíti.
Nem attól lesz valaki nagy pilóta, meg fasza gyerek, hogy aláraknak egy jó autót mögé egy segítőtársat aki elengedi célvonal előtt meg ha balhé van akkor összekaparnak neki még pár pontot zöldasztal mellett aztán ő a király. Hát maximum az ilyenek szemében az, mint te...
Ha jóltudom a.carkey felsorolta itt régebben, hogy pár régebbi valóban nagy pilóta simán engedte, hogy tehetséges csapattársat hozzanak mellé és ment az igazi verseny, én most csak hirtelen a Prost - Senna vagy a Mika - Coulthard párosra tudok visszagondolni, akik annyira kapartak, hogy még egymást is kilökték versenyen mert nem tudták eldönteni melyik a jobb (jó mondjuk Coulthard tehetsége messze elmarad Mikáétól de ez megtörtént), mostmeg ha azon múlna barika keresztbeállna a pályán a többiek előtt csakhogy sumáké legyen az első hely.
Hidd el nekem, a jelenlegi mezőnyből is már jópáran elvernék sumákot egy ugyanolyan kocsiban. Én megmondtam már elég régen ha egy Alonso féle tehetséget odavisznek mellé és akkor is Ő lesz a jobb akkor megemelem előtte a kalapom, addig meg szememben egy kis sztárolt pilóta marad lehet akár 10vb címe is, aki összeügyeskedett magának 5 VB győzelmet néha nem a legtisztább ezközökkel de igazi ellenfele a csapatnam sosem volt.
Idén sumák már nagyon nem azt a teljesítményt nyújtotta amit pár évvel ezelőtt ezt csak az nem vette észre aki nem akarta és ezért mondtam hogy ha kapna egy erősebb csapattársat egy ugyanolyan kocsival akkor simán visszacsúszna másodhegedűsnek pontjai alapján.
Ja és nem hinném, hogy Kimivel bármiféle előszerződést kötöttek volna mert szerintem arról tudnék, mert olvastam volna róla de arról már rengetegszer hallottam, hogy Alonsoval viszont kötöttek ilyen előszerződést vagy ha nem is kötöttek akkor is ő fog odakerülni ha sumák befejezi.
És mégegyszer mondom, a ferrari nem fog két ilyen tehetséget egymás mellé rakni egy csapatba mert Alonsot és Kimit se úgy ismerem, hogy ha megmondják nekik, hogy "Fiam, most te vagy a második számú pilóta mert mi úgy döntöttünk." akkor azt csak szó nélkül tűrnék.
Bár a pénz az nagy úr ebben az esetben is szóval akármi megtörténhet...
De ha végre az MP-19 egy jól eltalált konstrukció lesz akkor Kimi már most VB lesz és nem kell neki majd a ferrari ajánlata mert jó helyen lesz ő itt. -
#6884 sokakkal együtt már régóta külföldi csatornán vagyok kénytelen nézni, mert egyszerűen elviselhetetlen a "palik és társai" közvetítése -
#6883 Más sportolónak az állam 1 milliót ad ha olimpiáról aranyat hoz, Baumgartnert meg befizeti több száz millióért az adófizetők pénzéből. Inkább épiteni iskolát, vagy fejlesztené a korházakat. -
K.András #6882 Jaja valszeg külföldi adon kell majd nézni forma1-et ha élvezni is akarod,faxom se kiváncsi palikra föleg hogy most ott fogják "fényezni" ezt a szerencsétlen idiotát... -
#6881 Hely.
Hej, vsz ez lesz, de ez mindenhol így van (volt), nem?
Sajna elég ritka a magyar F1es pilóta ...
Mellesleg Talmácsinál is így volt, az olimpián is mindig így van (volt). Én ezen nem csodálkoznék. A Palik egy barom. Ált. nem figyeli az ember azt a majmot. Vsz januártól részemről ez különben sem lesz téma. Áttérek egy netes megoldásra.
-
#6880 Szasztok
Zolti témához én is hozzá szólnék.
Nagyon nem örülők neki hogy meg kapta azt a támogatást nem is azért mert SEMMI tehetsége nincsen mert kit érdekelne HA csak néha palik benyögné pl. futam elején hogy B. zsolti a 22-ből a 23.hejjről indúl aztán a futam végén hogy zsoltika "magyar ország reménysége:)" már az első kőr első méterén ki esett!
Na ezzel nem is lenne baj CSAKHOGY Szerintem sajnos ez nem így lessz hanem a közvetítés 80% ha nem több arról fog szólni hogy zsolti "már" 14. (já persze mert ki esett előle mindenki zsolti így zsolti úgy , de arról ha éppen közben elől történik egy előzés az persze nem lessz érdekes csak zsoltika utólsó hejje!:(
De remélem NEM így lessz na csak ennyi... -
K.András #6879 "Ezt hol álmodtad?"
Jo hát álmodjál te tovább,sumit szarrá verné alonso meg ilyenek,vicc ez a duma...Ferrari sumi bácsi tapasztalata miatt tart ott ahol,nem alonso miatt...Egyébként pedig mindent megtesznek a ferrarinál hogy Kimi odamenjen,ha jol tudom már elöszerzödést is kötött vele. -
#6878 96ban fostalicska? :) -
#6877 Ezt hol álmodtad?
Alonso lesz ott és csak azért akkor, mikor sumák elmegy mert szarrá verné újonc létére ha most vinnék oda. -
#6876 schumi azé akkor ült a ferrariba amikor egy fostalicska volt,és kibekkelte amíg jó lett megin azt azé hagyjuk meg neki...de attól,hogy vki szar autóval szív jóval meg hülyére nyeri magát attól még nem tuti,hogy jobban vezet vagy tehetségesebb vagy bármi,mint mondjuk a mi bumink ^^
na jó,max türelmesebb :-D -
K.András #6875 megvan a helye,ahogy megy el sumi már ott is van Kimi...