182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#6996 Sokan a Mol bojkott mellett döntöttek, nem rossz gondolat. -
#6995 én szponzor lennék, nekem se lenne mindegy, hogy Jordan, vagy Minardi -
#6994 A Mol pénze szintén állami
másrészt meg, de ezt már a politikában is mondtam
ha nem akarok segíteni valakinek, akkor előtte nem hitegetem
bár tudom manapság sokaknak idegen az a szó, hogy gerinc
de a főemlősöknek van -
#6993 Különbség annyi, hogy Barom Zsófikára az adófizetők pénzét akarta költeni az állam, a Horvát válogatottat pedig a Mol szponzorként(nem közpénzekből) fogja támogatni. -
#6992 Miért, a MOL támogatja a magyar válogatottat? Nem hiszem.
Akkor még nem is szólnék talán, csak csóválnám egyet a fejem. -
#6991 Ez olyan, mintha egy bajnokságon belül két csapatnak lennél a tulajdonosa. Milyen furcsa dolog lenne, nemigaz? (MTK-FTC) -
#6990 De a MOL, ami 25%-ban állami tulajdonú, miért ad a horvát focinak 2 (kettő) milliárd forintot?
És akkor miért nem képesek adni Baumgartnernek 380at?
Mert egy dolog, hogy megvették az INA-t, de 2 milliárd az 2 milliárd.
És állami tulajdonú. Aki sírt, hogy az állam ad 840 milliót Baumgartnernek, most nem sír, hogy 500 milliót adunk a horvátoknak?
Annak legalább lett volna értelme, nem?
+még tényleg, egy csoportban vagyunk velük. -
#6989 Sajnos ez a magyar valóság. Leszarják, hogy egy csoportban vagyunk. Gyurcsányinak Zsolti nem jött be, leállíttatta.
Elég szemét módon.
Horvát Labdarugó Szövetségbe lóvét pumpálni? Már miért? Az, hogy esetlegesen a horvát bajnokságba adnak, az oké. valamivel jobb, mint a magyar, vannak benne lehetőségek. De az, hogy a HLSZ-nek adnak, az nem lenne geciség, HA nem lennénk egy csoportban a világbajnoki selejtezőn. Ez kb olyan, mintha két világbajnoki címre esélyes boxolónak ugyanaz lenne a managere. A la Csupasz pisztoly! :)
Undorító!
Szerintem aki eddig Zsolt ellen volt, ezen még az is kiakad.
Különösen a foci a szemétség, így a vb selejtezők és Athén előtt. Szóval gratula! Kérem kapcsolja ki ... -
#6988 Ez suttyó dolog vazz. -
#6987 http://www.peticio.hu/index.php?module=main&id=MTUyOGI2ZGQ%3D -
#6986 Boruljunk a horvát csatárok nyakába
SPORT
Ághassi Attila
2004. január 15., csütörtök
Szegény Baumgartner decemberben, amikor aláírta a Forma–1-es Minardival a szerződését, még nem tudta, hogy be kellene szereznie néhány cáfolhatatlan anyakönyvi kivonatot arról, hogy vannak horvát ősei. Talán most könnyebb dolga lenne.
Ehelyett nagy nyugalomban elutazott Thaiföldre nyaralni, abban a tudatban, hogy egy éven át ott lesz a versenyeken. Egy hét után már sejtette, ha a MOL-on múlik, akkor baj lehet, most pedig, hazaérkezése után már biztos: ha a MOL-on múlik, akkor marad a Forma–3-nál. Pedig bemutatkozása meg a monzai futam után örömtüzek gyúltak. Ő lesz a jövő Forma–1-es pilótája, dörzsölték elégedetten tenyerüket a kamerák előtt. A vécében aztán visító röhögésbe kezdtek.
A menedzser, Bernie Ecclestone jobbkeze, Frank Tamás viszont nem hátrált.
– Megfűzöm az államot, hiszen ez nemzeti érdek – mondta egy megbeszélésen. Fűzzed csak, fűzögessed csak, gondolták magukban, de a karácsony előtti hétfőn dél tájban Gyurcsány nagyvonalúan bejelentette, az állam ad négymillió dollárt. „Mert rendkívül tehetséges pilótáról van szó, és a magyar állam örül a magyar emberek sikereinek” – indokolt.
Nyugi gyerekek, letesztelhetjük az országot
Fél kettőkor már hívták is a MOL-székházból a minisztert.
– Feri, jó lesz ez nekünk?” – hangzott az álnaiv kérdés.
– Nyugi gyerekek, letesztelhetjük az országot, ha nagyon ellenállóak az emberek, akkor baj van, ha nem, akkor meg odaadjuk neki a lóvét – válaszolt, mentolos cukorkát szopogatva.
– De a Frankot nem lehetne kihagyni belőle? – kérdezte az inkognitóját őrző MOL-vezető.
– Én nem bánom, de ti találjátok ki, hogy miért kell eltávolítani – mondta a Feri.
A negyedrészben állami tulajdonban lévő MOL támadásba lendült. A kommunikációs osztályra többen bevitték a Forma–1-mindentudó című könyvet, egy munkatársnak az interneten kellett böngésznie a honlapokat. És záporoztak az ötletek.
– Először arról volt szó, hogy a Jordanhez megy a Baumgartner Pisti, nem? – kérdezte egy szőke próbaidős PR-os.
– Ez jó lesz kezdetnek, de nem Pisti, hanem Zsolti – mondta a részlegvezető, akinek az agyában összeállt a kép, visszanézte a hivatalos levelezést, Frank Tamás ilyet ugyan nem ígért, de ezzel sarokba lehet szorítani.
Frank nyomban félreállt. Vagyis fizetni kellene. A részlegvezetőnek eszébe jutott egy újabb érv, amit egy véletlenül ajándékba kapott sportévkönyvben olvasott.
– A Jordan tizenhárom pontot szerzett, a Minardi egyet sem – világosodott meg. Ezzel büszkén odaállt a vezetők elé, akik vállon veregették, de mivel tudták, hogy ezzel még nincs vége a történetnek, azt is mondták neki: kell szerezni egy ennél brutálisabb indokot is.
– Az is megvan – mondta bátran, és megigazította emblémás nyakkendőjét. – Érjen célba mindegyik futamon!
A horvát foci kell nekünk, a horvát foci fontos
– A Forma–1-enciklopédiában olvastam a hatszáznyolcadik oldal táján, ez még csak Schumachernek sikerült, neki is csak egyszer. De hát mutassa meg, milyen felkészült csávó, nem? – A vezetők bólogattak.
A terv tehát megalapozott háttérmunka alapján elkészült.
– A figyelmet azonban el kellene terelni az ügyről, be kell dobni még egy, korántsem rokonszenves döntést – mondta egy alelnök visszafogottan.
– Rendezzük le a horvát ügyet – találta Hernádi Zsolt elnök, Szórád József igazgató szavába vágva.
– A horvát foci kell nekünk, a horvát foci fontos, ott van eredmény, és az INA-résztulajdonlás beígért kormány-felülvizsgálatát is megúszhatjuk. És a határtól a Zágrábig mindössze egy benzinkút van, majd építünk mi oda annyit – közbeszerzés nem lényeg –, hogy ha a magyar útra kel az Adriára, otthon érezze magát – lelkesedett Hernádi.
Tudod, vb-selejtező
– Vigyázzunk, vigyázzunk! Egy csoportban vagyunk! – kiáltott fel újra egy alelnök.
– Miben? – kérdezett vissza Hernádi.
– Tudod, vb-selejtező – nyugtatgatták.
– Aha. Az nem lényeg – mondta, és megrendelte a '98-as vb-bronzmeccs felvételét. Azt, amelyiken a Suker lövi a győztes gólt.
– Jó a koncepció – üzente Gyurcsány, aki nem ért rá, mert lekötötte a lobbizás a Győr-Moson-Sopron megyei elnöki pozícióért. Szóval, vége.
A horvátok, akik messze nem olyan erősek, mint pár éve, a Nemzeti Sport szerint kapnak nyolcmillió eurót (több mint kétmilliárd forintot!), Baumgartner, aki az ország arca akarna lenni, hoppon marad. Az olimpiai bizottságnak, amelyik Sydneyben még fontos volt – és a cégvezetők jókat tapsoltak a győzelmek után – már korábban hátat fordítottak. Athénba utazni tényleg nem nagy élvezet, Portugália sokkal jobbnak tűnik, jobb az éghajlat is, nem is lesz akkora tömeg, meg dugó se.
A Hernádi–Szórád duó pedig készülhet, hogyan ugrik Dado Prso nyakába, amikor a csatár győztes gólt lő a Népstadionban, a kilencvenegyedik percben Király kapujába. -
#6985 a Minardi rendes volt adott 1 hét haladékot. -
#6984 Az ok: 120 milliárd - 850 millió ...
Már előrelépés történt. Mikiegér munkába állt.
-
#6983 ez igaz, de ez így akkor se korrekt -
#6982 ez nem is kérdés, lassú pilóta egy lassú autóban? ki kíváncsi erre? -
#6981 lehet hogy jobb is igy :) -
#6980 a miardi esete egészen más, hiszen ez nem is f1-es autó a többihez képest. :) -
#6979 ember, hány olyan csapat volt tavaly aminek nem volt egyetlen egy kiesése se technikai hiba miatt? -
#6978 Egy autóversenyen teljesíthetetlen feladat lenne célba érni minden versenyen egy olyan autóval, amivel csak a maga tetű tempójában körözgetni kell, előzésre esély sincsen? Szerintem nem. -
#6977 tényleg nevetséges az egész, szerződési feltétel az hogy célba érjen minden futamon, soha nem voltam elragadtatva Zsótikától de ennél még ő is többet érdemelt volna.... -
#6976 Hát igen, hozta a formáját a ferrari meg sumák is, ennyit lehetett várni tőle kb. Nem mer tehetséges pilótát maga mellé ültetni mert szénné égne az alázástól.
Szóval sumák a király pilóta jelzőtől most még messzebb van a szememben, mint valaha... -
#6975 MOL mehet az anyjába!
Persze arra van pénze, hogy a Horvát fociválogaott főszponzora legyen. Éljenek a monopóliumban lévő cégek!
Azért sajnálom Zsoltit, jól megszívatták ezzel. -
#6974 Mol megaLOL! :)) -
#6973 Baumgartner mégsem versenyez a Forma 1-ben
http://www.a5.hu/cgi-bin/a5/page.cgi?db=news&page=cikkf1&table=hirek&ID=6223¶m=2 -
#6972 schumacher = vicc -
#6971 MNO
" A Formula-1 jelen pillanatban első számú csapata, az olasz Ferrari két évvel, 2006-ig meghosszabbította második számú pilótájának, az idei pontversenyben negyedik helyen végzett brazil Rubens Barrichellónak (képünkön) a szerződését."
Schumacher tehát majd anélkül vonul vissza, hogy valaha is igazán jó csapattársa lett volna (kivétel Piquet). -
#6970 Vissza a gyökerekhez. :) -
#6969 MP4-18D #2? :) -
#6968 Az új Sauber megbukott az FIA töréstesztjén
http://www.a5.hu/cgi-bin/a5/page.cgi?db=news&page=cikkf1&table=hirek&ID=6170¶m=2 -
#6967 Sauberék Salzburgban -
#6966 Na ez jó. :) (Ennyi az újdonságokról!!!) :)
(A képre elég nehezen leltem rá ... :)
MNO
"Formula–1: másolat az új Williams orra?
Forradalmiként emlegeti mindenki a Forma-1-es Williams-istálló új autóját, az FW26-ost, pedig ősrégi konstrukciót vettek elő a mérnökök: a meghökkentő orrkialakítással már harminc éve megpróbálkoztak.
Érdekes cikket közölt a minap az F1Total.com, a szakportál egy amerikai mérnökre hivatkozva azt írta, az új Williams korántsem olyan forradalmi, mint azt sokan hiszik. Mike Devinnek a szokatlan orr-részre pillantva rögvest eszébe jutottak a '70-es évek, amikor is hasonló megoldással kísérletezett – olvasható az origo.hu.
Devin 1972-ben Pat Patrick istállójánál dolgozott, amely Brabham-kasztnikkal versenyzett. Az azóta már visszavonult mérnök Indianapolisban szinte teljesen ugyanolyan konstrukcióval rukkolt elő, mint most a Williams, de persze apróbb különbségek azért akadtak. „Ha elég sokáig várunk, előbb-utóbb minden megoldás előjön újra” – mondja Devin, ugyanakkor emlékeztet arra, nemcsak előnyei, hátrányai is voltak az újszerű kialakításnak. „Leszorítóerő ugyan volt bőven, ám cserébe alaposan megnőtt az autó légellenállása. Fogalmam sincs egyébként, miként jutott eszembe ez az ötlet, valószínűleg megálmodtam.”
Johnny Rutherfordnak, aki a csapat egyik versenyzőjeként kipróbálhatta a „lyukas” megoldást, szép emlékei vannak az autóról, ám neki is rögtön eszébe jutottak a hátrányok. „Ragasztószalagnak becéztük, szinte tapadt az aszfalthoz” – nosztalgiázott Rutherford. „Új volt és más, mint az akkori versenygépek, de nem volt igazán jó. Elöl volt egy hatalmas lyuk, s az összes levegő ott gyűlt össze.”
A csapat által bevetett új orr ugyan lehetővé tette, hogy a versenyzők végig padlógázzal mehessenek az indianapolisi pályán, a beömlő hatalmas mennyiségű levegő viszont túl nagy tehernek bizonyult az Offenhauser-erőforrások számára, így a versenyt Rutherford, valamint Swede Savage is motorhibával fejezte be."David Earl "Swede" Savage JR. -
#6965 Nagyon hasonlít az F2003-GA kocsira (a tavalyi Ferrarira) -
#6964 Ez az ugyanolyan szar pilóta meg technika ha a fair play szabályai szerint bonyolították volna a futamokat akkor simán megverte volna az "istenet" meg a nagy ferrarit.
Szóval most a saját csapatodat fikáztad le de nagyon. -
#6963 Az új Sauber:
-
#6962 ugyanolyan szar is lesz.....mind a technika, mind a pilóta :))) -
#6961 szép szép, csak viálgbajnok is legyen -
#6960 Tudom. Neked a "David" felirat nem tetszik! :D
Mellesleg tuti, hogy Montoya nem szerződik a McLarenhez! :)
Nem férne ki a hátuljára a "No Smoking!" pálykon a "Juan-Pablo" név. :)
(Mellesleg a 3. képen szereplő McLaren - ott látható a legjobban - annyira "édi", mint talán a Jordan 1991-es autója ...
-
#6959 úgy néz ki, mint a tavalyi :) -
#6958 várjuk meg míg az összes csapat kihozza az új autót..... -
#6957 Nem is tudom. Szerintem jöhet bármi, de az idei McLarent kinézetben semmi sem veri!!!
MP4-19 TECHNICAL SPECIFICATION
Chassis McLaren moulded carbon fibre/aluminium honeycomb composite incorporating front and side impact structures. Contains integral safety fuel cell
Front Suspension Inboard torsion bar/damper system operated by pushrod and bell crank with a double wishbone arrangement
Rear Suspension Inboard torsion bar/damper system operated by pushrod and bell crank with a double wishbone arrangement
Electronics McLaren Electronic Systems control units incorporating electronics for chassis, engine and data acquisition. McLaren Electronic Systems also supplies the electronic dash board, alternator voltage control, sensors, data analysis and telemetry systems
Bodywork Construction: One Two -piece sidepod and engine cover. Separate floor section, structural nose with integral front wing
Tyres Michelin
Race Wheels Enkei
Fuel Mobil Unleaded
Lubricants Mobil 1 products
Adhesives Henkel Technologies
Radios Kenwood
A szezon legcsúnyább autója eddig a Williams. Ha kijön az új Renault, akkor vsz az lesz az, mert igyekeznek lemásolni az idei Williamset.
Williams ide vagy Williams oda, Kimi nagyon gyors!
Jerez, 5. nap:
1. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 1:16.125 p - 32 megtett kör
2. Gené (spanyol, Williams-BMW) 1:16.341 - 63
3. R. Schumacher (német, Williams-BMW) 1:16.769 - 86
4. De la Rosa (spanyol, McLaren-Mercedes) 1:17.240 - 118
5. Briscoe (ausztrál, Toyota) 1:18.562 103
6. Button (angol, BAR-Honda) 1:18.575
7. Szato (japán, BAR-Honda) 1:19.866 - 35