182114
  • dav1d
    Vasselon csatlakozott a Toyotához!
  • dav1d
    Vasselon csatlakozott a Toyotához!
    http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=10262
  • Bucser
    Nemnem a BAR-osok kicserélték a motorokat.. Schumiék nem cseréltek motort tudtommal A BAR-nál még ki is emelték, hogy kihasunálták a szabályok által nyújtott kiskaput amit utána be is zárt a FIA de még nem vonatkozott rájuk.
  • Punkerwork
    nem merték kicserélni, egyértelmű volt hogy azért áltak ki
  • b-type
    Ez szvsz teljesen téves, lett is volna nagy höbörgés ha így lett volna, hogy egy csapat mérnökei dolgozzanak ki szabályokat a többi csapat számára?
    Kizártnak tartom, mivel nem függetlenek, nem hozhatnak elfogulatlan döntést.
    Ferrari-többi csapat beállításvesztés másképpen példázva:
    Egy jó játék bajnokságában szerepelve, mindenki egyedi beállítást használ, kidolgozza magának, és én spec a munkámból adódóan ritkán dolgozom,..lehet mondani hogy sok időm van. Ebből rengeteg időt áldozok arra hogy a következő pályára jó setupom (beállításom) legyen, és az olyan is lesz.
    Másoknak kevesebb idejük van, többet/másképpen dolgoznak, és soxor a nem megfelelő setup miatt nem érnek el versenyszituációkban megfelelő eredményeket.
    Az én setupom minden alkalommal egyre kicsiszoltabb, míg akiknek kevesebb az idejük, azok egyre inkább hátrányba kerülnek.
    Ezért az lenne az érdekük, hogy mindenki használjon egy beállítást.
    Ez rám nézve hátrányos lenne.
  • dav1d
    Csak megjavítoták az előző versenyen használt motorokat és nem újra cserélték.Nem mindegy
  • Bucser
    igen mert odaégett mindkét motorjuk a 4. körben:D Szerintem ez amolyan isteni igazságszolgálatatás volt:D Nagyon is röhögtem rajta:)
  • Bucser
    igen mert odaégett mindkét motorjuk a 4. körben:D Szerintem ez amolyan isteni igazságszolgálatatás volt:D Nagyon is röhögtem rajta:)
  • Punkerwork
    na erről beszélek, a BAR húzása nagyobb szemétség volt de azért nem pattog senki.....
  • dav1d
    Nagy előnye lett belőle:D
  • Bucser
    Nem a BAR-ról volt szó hanem a ferrariról:D Én nem kevertm ide a többi kilenc csapatot:D Bár nekem sem tetszett amit a BAR csinált.. sőt alapból nem szeretem a szabálycincálást és egyebeket pláne nem az olyan előnyt amit ezzel lehet elérni...
  • Random work
    A bar meg kiállt az utolsó kör elött mégse szar gecik?
  • Bucser
    Ja meg még egy valami.. úgy tudom, hogy pont a ferrari mérnökei lettek felkérve egy szabálymodosító csomag kidolgozására.... Akkor miért is mentek volna a ferrarival szembe??? Ja hogy nem tudtak olyan sebességcsökkentést hozni mint amit a FIÁ-nál akartak??? SRY!!!!!
  • Bucser
    Ja és mivel a Forma 1 a Moderátorok szerint sem SPORT!!! Akkor kérném, hogy a topicot tegyük át a Sport szobából mondjuk az általános eszmecserébe.... Mert szerintem a Sportban akkor is helye van a Fair Playnek...
  • Bucser
    persze a 9 másik a bunkó:D

Egyébként nem konkrét szabályról beszéltem amit a ferrari megszegett, hanem morális dolgokról, de tudjuk, hogy annak a Ferrari híján van.. (sok példa volt pl.: Barrihello visszahívása gumik meg viszatologatás etc...) ÉS higyjétek el nekem, hogyha Schumacher kocsija az ausztrál nagydíjon a baleset után olyan állapotban lett volna mikor visszaér a boxba hogy egy gyors tappancscsere után van esélye pontot szerezni akkor egy szemrebbenés nélkül kereket cserélnek neki.... És utzána meg kimagyarázzák.. mert a visszatolás szabályos volt és a gumi is életveszélyesen sérült.... Na erről ennyit...

Azokata dolgokat meg, hogy a többi csapat a szabályváltoztatásokkal nem vesztett semmit honnan aa zöld ágból lett véve??? ők is elvesztették az adatokat és ugye nekik is újra kell tesztelniük. De mielőtt elmentem ezeka dolgok is már le voltak zárva azzal a véggel, hogy ez nem sport hanem üzlet és az üzletben mindent szabad amit az üzleti háború feltételei megkívánnak tehát mindent megtehetsz amit nem írtál alá, hogy nem....
  • Lteebee
    Hiába koptatod a billentyűt, mert:

"Ha nem lenne baj az hogy többet tesztel akkor ők is benne lenének a megálapodásban.
    Ha nem lenne baj a többi csapat nem küldözgetne levet a Ferrarinak."
  • Lteebee
    Az első kérdésed szubjektív szvsz.
    A többi 9 miért nem megy el a FIA által összehívott egyeztetésre?

A nem lenne bajos okfejtésed, bevallom, nem értem.

Szerintem nem jogtalanul jut előnyhöz.

• b-type
    Alapvetően úgy gondolom, hogy hátrányos, hogy:
    több éve domináns vagyok a mezőnyben, az új pályákról megvannak a nyerő, vagy nyerési esélyeket biztosító beállítási adataim, ezekkel tudok dolgozni, ezekre tudok alapozni.
    Dobjam ki a kukába.....
    Mert a beállítási adatok a megváltozott aerodinamikai elemeknek köszönhetően semmit nem érnek, mert a motorbeállítási adatok a megváltozott motorélettartamnak megfelelően semmit nem érnek, mert a gumagyártóval kidolgozott tapadásom az aerodinamikának, és a gumiélettartam szabályoknak köszönhetően semmit nem érnek.
    Ezt vesztette a Ferrari, a tavaly érvényben lévő szabályok szerint domináns volt, az idei szabályok szerint nem.
    Nem többi istálló sem vesztette el a valószinűsithető dominanciát, hanem a Ferrari.
    Ez engem nem zavar, nem tartom feltétlen igazságtalanságnak, na de hogy még a Ferrari a genyó, az már kicsit erős.
    A tesztkorlátot aláírta x csapat, a Ferrari nem, akkor sem kötelezheti a többi csapat (pedig fogják), hogy tartsa magát ahoz amit ők mondanak.
    Mert nekik olcsóbb lenne.....
  • Punkerwork
    csak azt nem értem hogy mit durrognak, mert ha még jobb lenne mint a csapatuk akkor megértem, de ezek abba is bele kötnek ha kék az ég.
  • Lteebee
    Ugyanúgy tesztelhetnek több helyen, több autót versenyek között.
  • Lteebee
    Melyiket kerülik meg?
  • Random work
    Nem meprt Piros-fehér! A kettő nem ugyanaz! :)
  • dav1d
    Miért van az hogy Ferrari álandóan azt hisszi hogy ő többet érdemel ?
    Miért van az hogy minden gyűlésből kimarad amiben a többi kilenc benne van??

Ha nem lenne baj az hogy többet tesztel akkor ők is benne lenének a megálapodásban.
    Ha nem lenne baj a többi csapat nem küldözgetne levet a Ferrarinak.
    És hogy mibaj mert így jogtalanul jutt előnyhőz
  • Shaman
    a Toyota is piros....
  • Shaman
    Ez sztem nem egészen igaz.

Hiszen a Ferárinak ugyan olyan esélye van olyan autót építeni amit a szabályok megengednek,mint a többieknek. Miért a Ferrárit súlytanák a szabályok?? A többiek úgyanúgy nem cserélhetnek kereket,úgyanúgy 2 hétvégét kell kibírniuk 1 motorral,stb.
    Egyetlen 1 szabály van amiben talán igazad lehet és az a pontozás.
    De az összes többit mindenkinek be kell tartania,szal az,hogy Ferrári ellenes egy nagy marhaság.
  • Random work
    Én nem kritizáltam a szabályokat végig arról van szó, hogy miért baj az, hogy a ferrari többet tesztel és miért kell ezért a többinek problémáznia.
  • dav1d
    Imádom amikor valami nem jön be és akkor rögtön témát váltotok igazán
    Az előb te még a szabályokkal kritizáltál.
    Az is lejebb van csak el kéne olvasni vazze.
  • Random work
    Milyen vitatható módszereken? A Ferrari egy 2004-es autóval megy mikor a nagy csapatok mind idei évre készített masinákkal és pontversenyben hol van a Farrari? Nem vágom mi itt a gond tényleg nem értem.
  • dav1d
    Erre a mondatra gondolsz?
    Nyerjenk úgy ahogy a többiek a szabályokat egyáltalán megnem kerülve..
  • Lteebee
    Akkor piros és kék.
  • Lteebee
    Te beszéltél a szabályok megkerüléséről is.

És nem is neked szól a kérdés asszem, hanem tán bucsernek?
  • dav1d
    Ezzel a mondatal jöttek szóba szabályok:
    Akkor a szabály alkotók mért próbálnak igazságos körülményeket teremteni?

Én meg eről beszélek:
    A hangsúj a VITATHATÓ módszerekken van.
  • Big Daddy
  • Random work
    A Toyotát is mert tuti csalnak! Pedig a Toyota a kedvenc csapatom, de nem hiszem el, hogy 2004-hez képest ennyit fejlődhettek. Szerintem azért is ilyen jók mert van piros szín a kocsijukon!
  • Punkerwork
    te komolyan úgy gondolod hogy azt akarják? ha így lenne segítenék a kis csapatokat rendesen és nem csak annyira hogy éppen csak tengődjenek.
  • Random work
    Én is végigolvastam ma reggel óta az egész fórumot mégse értem mi a baj? Magyarázd el nekem szerinted mi a probléma a saját szavaiddal.
  • Big Daddy
    Szerintem a Renault-nak az eddigi 2 futamon akkora fölénye volt,hogy tuti csalnak valamivel.Kezdjük ki most a Renault-ot A Ferrarit meg hagyjuk végre 1 kicsit békén!
  • Punkerwork
    de mennyivel egyszerűbb 1 csaaptot fikázni mint 4-5-öt, nem?
  • dav1d
    Ki a franc említette a szabályokat ???A hangsúj a VITATHATÓ módszerekken van.

De ha még mindig nem érted akko keresd ez az üzenet környékén:#17868

• Punkerwork
    Vadonatúj gumival vágna vissza a Bridgestone