182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#17875 persze csak lassabban, és mint mindenben manapság türelmetlenek az emberek. -
#17874 Én azt gondolom, hogy azért a kifejlesztett technológiák, a megszerzett tudás előbb-utóbb hasznosulnak majd a mi autóinkban is(nem suzukira gondolok:DD).
Tehát a vevői oldalon igenis profitál a bmw, a merci, a Renault, a Honda, a Toyota... is. -
#17873 Ha elkezdek kombinálni magamba...:
Az is gond hogy a Forma1 piszok drága, és a sportsikerekből tisztán szinte csak a Ferrari-nak van haszna, hisz náluk a sportról szól minden (sportkocsik), a kifejlesztett technikát nagyobb részt tudják felhasználni a sportautókhoz.
Tehát a nézetség, siker, tapasztalat, fejlesztés hasznát a legjobb hatásfokkal használják fel, míg a többi gyártó (nem csapat), termékpalettáján a sportkocsik csak kis részt foglalnak el, és nincs is akkora presztizsértékük mint a Ferrarinál.
Tehát költséghatékonyabbá szeretnék tenni a Forma1-et,...ne emésszen már fel annyi pénzt,...Ezek nagy cégek, a sportrajongónak érthetetlen, hogy a Jaguár(Ford) hogy-hogy megengedheti magának, hogy passzoljon, de nem nyernek a folytatással annyit amennyi indokolná. pl. a WRC-ből sokkal többet profitálnak.
A Mercinek kifejezetten gáz volt, amikor eldurrantak a motorjai....
Szal én valahol megértem, hogy miért van itt 'többi gyártó-Ferrari' felállás.
pláne ha ez összecseng Bernie zsebét dagasztó nézetséggel, akkor a Ferrari-nak engednie kell majd.
Viszont itt egy tisztán a Forma 1-ről szóló csapat van, nagy múlttal, nagy teljesítéssel.
HA pedig a többi gyárat nézem (gyárat!) azoknak én autóvásárló statisztika vagyok-voltam-leszek.
Az én meglátásom szerint, tessék belerakni a pénzt, a mérnököknek munkát, a felzárkózáshoz tesztpályát léltrehozni. -
#17872 ettől még lehetnek rosszak nem? + nincs FIA szabály a tesztelésre. -
dav1d #17871 De a szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. -
#17870 Dennis nem lát kivetnivalót a harmadik autóban -
#17869 te láttál egyetlen 1 igazságos szabályt az elmúlt 3 évben? -
dav1d #17868 Akkor a szabály alkotók mért próbálnak igazságos körülményeket teremteni? -
#17867 Nem, szerintem jobb hasonlat is van.
Az egyik gazdag gyerek Nagykovácsiban lakik egy hatalmas villában, mig a másik a 3. kerületben.
Ugyanolyan gazdag mindegyikük, de az egyik szüleinek volt annyi esze, hogy közel lakjanak a szükséges dolgokhoz.
Könyvtár, különtanár, sportpálya, szórakozóhelyek.
Utóbbi gyerek jobban tud készülni az órákra, több sportolási lehetősége van és több csajt dughat meg, mivel abból is nagyobb a választék. -
#17866 bazze mi köze 1 technikai sportnak az igazsághoz? mindneki hozzon ki annyit a cuccból amennyit tud nem? -
dav1d #17865 Sajnos megtehetik.De ez most olyan mintha egy osztályban megbeszélik a gyerekek hogy kevesebb krétát használnak mire Józsika 2 krétával ír egyszerre hol igazságos ez? -
#17864 szerintem ennek köze nincs a pénzhez, vagy a segítsünk a kicsiknek, kiszámolták hogy ők logisztikailag mennyit tudnak tesztelni és arra hozattak 1 szabályt. -
#17863 Ja. -
#17862 Hát akkor nem kellett volna aláírniuk. Ha aláírták akkor ne sírjanak itt. -
dav1d #17861 A Mclarenek a Renaultnak a BMW-nek ... ezeknek is van pénzük csak ők hozzá tartoznak a kilenc csapathoz akik alá írták a szerződést hogy kevesebbet tesztelnek. A Ferrari ezt használja ki de már már nagyon pofátlan módon. -
#17860 jo étv -
#17859 ők olcsóbban tesztelnek többet ennyi, de nem kezdem előről mert éhes vagyok úgyhogy kaja szünet -
#17858 Szerintem van pénzük, csak pályájuk nincs. -
#17857 Ahogy Punker is mondta, abszolut nem a Ferrari hibája hogy a többieknek nincs pénze tesztelésre. Nekik van, és megtehetik.
Mármint ha a tesztelésre gondolsz -
#17856 Hát remélem összekapja magát a Ferrari vagy csinálnak nekik jo gumit vagy akármi csak jo lenne megint ütőképesnek látni őket -
dav1d #17855 Már megint tiszteségtelen módszerekkel próbál győzni a Ferrari
Utálom hogy mindig keresik a kiskapukat hogy legyőzhesék a többieket. -
#17854 -
#17853 hát akkoriban elég tipikus volt...
Bruce Mclaren versenyzett,
később csapatot alapított,
sokkal később pedig a Mclaren kihozta kisszériás sportkocsiját...
-
dav1d #17852 Azok után, hogy a Maláj Nagydíjon igen gyengén teljesített a Scuderia, illetve riválisaik ismét felszólították őket a tesztek korlátozásának figyelembe vételére, a világbajnoki cím tartója egyből két helyszínen kezdte meg a munkát.F1hirek.hu
Már készül az új generációs Bridgestone gumi! -
#17851 igen, de F1-ben a Merci adja a motorokat, így nem gyári csapat. -
#17850 Azt hittem, a mekláren sportautókat készít és a meklárenmercédesz a csapat.
A merci meg motorgyártó. -
#17849 na na a McLaren az csapat, a BMW meg gyártó nem 1 kategória. -
#17848 Szemét Enzo!
Hogy hozhatta ilyen helyzetbe a meklárent, meg a béemvét?! -
#17847 "The Fiorano test track was built in 1972 close to the Maranello plant, Enzo Ferrari's own brainchild. It is an experimental track where Ferrari racing and GT cars are tested. It is used by drivers for test and practice driving, and by mechanics and the racing team for training."
aszem az uccsó pár szó a lényeg. -
#17846 Erről beszéltem pár tucat kommenttel ezelőtt, csak le sem reagáltad. -
#17845 A tesztpálya
többek közt le van írva, hogy miért építették... -
#17844 idei évben eddig milyen előnyről beszélünk? a ferrari kib@szott magával a gumik miatt, ezt csak teszteléssel tudja kijavítani és ezt akarják megtiltani neki, szerinted hagyni fogja? :) -
#17843 Meg kell hozni az évközi tesztelés szabályait, és akkor be kell tartani, vagy megbüntetik. Addig amíg az FIA ezt nem írja elő, addig igenis arról szól, hogy elvegyék a Ferrari előnyét.
Ami persze sok pénzbe, és sok energiába került a Ferrarinak, dehát az nem olyan érdekes....
Számolgattak,...másnak sem volt megtiltva hogy gondolkozzon.
Nem a Ferrari volt a hibás abban hogy nem érték utol őket.
Ez a 'szedjük össze a mezőnyt' csak a nézetséget szolgálja....és ezért majd a Ferrarinak igy is-úgy is el kell adnia az előnyét. -
#17842 Button jövőre a Williamsé lehet -
#17841 jelen esetben a kettő egyet jelent, mivel a ferrari gyári csapat. -
#17840 A poén az hogy nem ők vállalták be a pályaépítést.. a ferrari tesztpálya építésének köze sem volt a ferrarihoz mint F-1-es csapathoz. Pont ezt mondom... Hanem a tesztpályát a Ferrari, mint sportautó gyártó cég építette modell és biztonsági tesztelési céllal.. milyen bevállalásról és beruházásró beszélünk itt??? nem a csapaté a tesztpálya hanem a gyáré.... -
#17839 én se vagy digo párti (utálom a fajtájukat) de elismerem a munkájukat. -
#17838 Ja akkor Merci. :D
Nem mind1 amúgy nem szeretem a Ferrarit, de azért leszólni mert többet tesztel. -
#17837 Nem csak éppen te mondtad, hogy 3. kocsis szabályt is ellenük hozták.. az nekik is lehetőség.. csak mikor hozták a szabályt ők éppen elől voltak... összeesküvés elméletek rulez:D De Szerencsétek van most el kell mennem suliba:D -
#17836 Merci részéről volt az is :)