182114
  • Zsoltika 007
    Várd még ki hogy a Mclaren mehessen egy tiszta versenyt, mert eddig nem tudott. Ezt a Renault technikai igazgatója is megmondta.
  • dav1d
    1. Renault 26 pont
    2. Toyota 12 pont
    6. Mclaren 9 pont
  • AnuluWork #18157
    Takuma Szato, a Formula–1-es BAR-Honda csapat japán pilótája felépült vírusos betegségéből, és biztosan rajhoz áll a hétvégi, Bahreini nagydíjon. Szatót a malajziai futam előtt döntötte le a lábáról a betegség, ezért a versenyen a tesztpilóta, a brit Anthony Davidson helyettesítette. (Reuters-MobilPress/uno.hu)
  • Zsoltika 007
    Nem hinném hogy a sivatagban hullanának majd a motorok. Inkább a rá következő futamra "érne be" a dolog. Szerintem.
  • Lteebee
    Inkább szurkolok egy pizzafutárnak, mint néhány hiperpigmentált zöldségesnek:)
  • rezsofiz
    Az biztos hogy a Honda fog először
  • Punkerwork
    na akkor kérem a tippeket hány motor fog megsülni a sivatagban? + lehet fogadni hogy elsöpri e egy homokvihar a versenyt
  • Shaman
    azé remélem nem így lesz....kissé unom már a Ferrari dominanciát...
  • Felfedező
    Ezt meg hol álmodtad???
  • Felfedező
    Itt most nem a McLarenről van szó...
  • a.carkey
    Mivel a Ferrari zsinórban x. alkalommal nyert tavaly vébét, és megszorítani sem tudták, Bridgestone ide, Bridgestone oda, szezon eleji szopás a köbön, szvsz a szezon felénél már első és harmadik helyen fognak állni a pontversenyben egyéniben, a vébén meg dobogósok lesznek. A szezon felénél! A pontversenyben Rubens fog vezetni, MS a 3. helyen fog állni. Aztán simán nyerik a VB-t!

:D
  • grebber
    Ti nem olvastok?
    Leirták.
    De majd meglássuk.[100%-ra veszi hogy neki lesz igaza :) ]
  • oneal1
    ráadásula a Montoya elesett teniszezés közben és nem tud versenyezni:)
  • rezsofiz
    ott a pont :)
  • Big Daddy
    Nem mintha a McLaren sokmindent nyert volna idén.....
  • rezsofiz
    lol
  • Felfedező
    A vesztesek istenének a szekere???
  • Jhon Balu
    igaz még bármi is lehet de remélem a bajnokságot más foglya nyerni..
  • rezsofiz
    Te ezt honnan veszed? Te teszteled minden nap az f2005öt vagy mi?
  • Amse
    Én nem szeretem a Ferrari-t, de szerintem se kell még integetni nekik.Félek, hogy nem úgy fog alakulni a következő 17 futam mint eddig.
  • shad0w
    Olyan biztosra mondod, mintha tesztelted volna az autót. "És ezen az F2005-ös model sem változtat." Nem igazán értem, miből kiindulva mondod ezt. Persze lehet, hogy igazad van, de azért nem kéne ennyire leírni a Ferrarit. Amint mondtam, majd meglátjuk. Remélem nem én fogok nagyot koppani a végén :)
  • shad0w
    Hát majd meglátjuk mi lesz... Nagyon remélem, hogy a végén meg fogtok lepődni :)
  • Jhon Balu
    igy van a ferrari leáldozóba van.
    megjöttek a trónkövetelők.
  • oneal1
    meleg ben akkro os szar lesz:(
  • grebber
    Háh igy legyen 5-ösm a lottón már az idei F1 kezdetekor mondtam hogy a Ferrarinak köze nem lesz az idén semmihez.
    És ezen az F2005-ös model sem változtat.

LOL 1 másodpercel gyorsabb körönként.
    Mert eddig is csak körönként 1 másodpercel maradtak le mi?

Lehet hogy ez fikázásnak tünik de Ferrarinak szurkolok és Schuminak,de ez nagyon nem az ő évűk lesz.
  • rezsofiz
  • Marki
    Az igen! 3 osztrák egy futamon...
    Nem rossz :)
    Brazi & Olasz mintára :))
  • G_ArchAngel #18132
    A McLaren csapat versenyzője, Juan Pablo Montoya valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a következő nagydíjat, miután az edzője ellen vívott teniszversenyen vállsérülést szenvedett.
    2005.03.28 09:18 f1hirek.hu

A kolumbiai egy esést követően, a bal vállán sérült meg. A csapat megerősítette, hogy egy repedés keletkezett a csonton, de a sérülés nem komoly.

Bár a végső döntés még nem született meg Montoya szerepléséről, megbízható források szerint az orvosok azt ajánlották a pilótának, hogy három hétig pihentesse a vállát, nehogy súlyosbodjon a sérülése. Ez azt jelentené, hogy a soron következő versenyt ki kellene hagynia, de az április 24-i San Marino-i Nagydíjra már visszatérhet a pilótaülésbe.

"Csütörtökön hozzuk meg a végső döntést." - mondta a csapat szóvivője. A versenyző a napokban orvosi kivizsgálásokon vesz részt, és ha elég fitt, akkor ott lehet a versenyen. Azonban, ha ki kell hagynia a hétvégi futamot, helyére a csapat harmadik pilótája, Alexander Wurz ülhet az autóba.

Azért a baleset jó hírt is hozott a kolumbiainak, hiszen ha kihagyja a futamot, az garantálja, hogy nem marad le első gyermeke születéséről, kinek érkezését a következő hetekre várják.

Mivel a McLaren három autóval vehet részt a hétvégi versenyeken, és tesztpilótájuk, Pedro de la Rosa helye biztosítva van a pénteki tesztnapon, nyilvánvalóan Wurz neve merült fel Montoya esetleges helyetteseként. Igen ám, de az osztrák pilótának már korábban gondjai voltak az új McLaren méreteivel.

Alex ugyanis már a tesztek során kijelentette, nem érzi kényelmesen magát az MP4/20-as kódszámmal ellátott versenygépben, melynek pilótafülkéje elődjéhez képest is szűkebbre sikerült a helymegtakarítás céljából.

Egyes források szerint Montoya sérülése után a szerelők és a mérnökök elkezdték újratervezni és átalakítani a pilótafülkét, hogy az osztrák versenyző esetleges érkezésekor ne legyen probléma a méretekkel.

Akkor majd vezet a Kurnyikova...:D
  • G_ArchAngel #18131
    azért most már van előzgetés: pl. Kimi is megelőzte saját gumiabroncsát:)
  • G_ArchAngel #18130
    minthogy a mercinek is először ez volt a gondja - a keskeny kasztni miatt nem kapott levegőt a motor...
  • shad0w
    ehh a motorja a nem megfelelő hűtés miatt romlott el, szintén #18116 ... vagy itt pont ez volt a poén? :)
  • rezsofiz
    :))) Jah
    Nekem meg azért uncsi az f1 mert sztem nem elég az hogy más nyer mindig hanem nem ártana a verseny alatt pár kira előzgetés, vagy maga a verseny vhogy lehetne izgalmasabb
  • G_ArchAngel #18127
    én nem érzem jól magam ettől az évadtól sem, mert a Baumgartner-szemöldökű spanyolt jobban utálom, mint bárki mást, ellenben, mint Rönyó-tulaj, kicsit drukkolok a csigazabálóknak...:P
  • rezsofiz
    Majd meglássuk .D
  • G_ArchAngel #18125
    szívből kívánom a Ferrarinak a 2004-es McLaren-feelinget:)))
    Mi, Mercisek, eleget szívtunk, most szívjanak a fiatos pizzafutárok:DDD
  • rezsofiz
    Hah nem hiszem hogy tul sok vizet kavarna a futamon
  • G_ArchAngel #18123
    és ezért égett le a motorja is...:P
  • shad0w
    Basszus ezexerint felesleges írni ebbe a fórumba, mert valaki csak úgy bejön és beír vmit anélkül, hogy elolvasná a korábbi hsz-eket... Kedves oneal1: #18116 "Az új autó biztosan sokkal jobb lesz, mint a 2004M. A legnagyobb hibája a nem megfelelő gumi volt eddig, aminek nagyon gyors kopása a 2004es autó meglehetősen rossz egyensúlyának volt köszönhető. A 2005ös autót és az új Bridgestone gumikat együtt fejlesztették ki, azt figyelembe véve, hogy most már nem csak a legjobb teljesitmény, hanem a sokkal nagyobb tartósság, megbízhatóság a cél."
  • oneal1
    a 2005 ös kocsi val semmire nem fognak menni amíg a bridgestone nem alkot valamit!!!:(((((((
    FORZA FERRARI
  • Punker
    "Elképzelhető, hogy Juan Pablo Montoya, a McLaren-Mercedes pilótája nem indul a Forma-1-es világbajnokság soron következő harmadik, bahreini futamán, mivel teniszezés közben vállsérülést szenvedett.
    Ellen Kolby, a wokingi istálló szóvivője szerint a csapat vezetői csütörtökön döntik el, hogy a finn Kimi Räikkönen mellett ki vezesse a másik autót a jövő vasárnapi versenyen.
    Montoya edzője ellen vívott teniszmérkőzésen elesett, a vállára zuhant, s az egyik csontjában a jelentések szerint hajszálrepedés keletkezett. Az orvosok szerint a sérülés nem komoly."