182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#17835 hatékonyabban költik el, ők egyszer bevállalták a pálya építést, a többeik meg inkább 2 hetente utaztatják a cuccot, hatékony mi? :) -
#17834 2004-ben a Bar miatt volt pattogás, hogy mennyire feljött és 3 autóval tesztelhet asszem a Ferrari részéről. -
#17833 Szerintem nem mondta, hogy kéne a +1 autó.
Legtöbb pénzük meg nem nekik van, mégcsak nem is ők költenek legtöbbet. -
#17832 Az előzésekbe is azért nem mennek bele manapság mert többet ér egy olyan autó ami végig megy két órán át mint egy óra alatt kieső.
Reklám, reklám ez a lényeg és nem miattunk hanem a nagy gazdag országok miatt ahol van piac.
#17826 -
#17831 nem emlékszek olyan hogy a ferrari panaszkodott volna a 3. kocsi helyett, pedig egyértelmű hogy a többi csapatnak előny, és nem a minardinak hanem a mercinek vagy tavaly a bar-nak, szal erről ennyit, évek óta b@szogatják a ferrarit legtöbbször ok nélkül, most berágtak és nem mondanak le a tesztpályájukról ennyi. -
#17830 nem tudom én egyszer sem láttam a +1 autót menni.. még összefoglalóban sem... bár tudom nálunk nem adják le... De az anyagiakat pont felhozni hallod... Te mondtad,hogy több pénzük van mint a többieknek:D ezért tudnak többet tesztelni ez már igencsak kezd végtelen körbe menni.. HOgy is van ez?? többet tesztelnek mert több pénzük van viszont kellene nekik a 3 autó mert kevesebb lesz?? ha nem érnek be a világbajnokság dobogójára hát majd kapnak +1 autót.. addig sanyi ez van ezt kell szeretni:D Persze akkor nem is tundák elandi annyiért a reklám helyet a gépen ugye??? Szóval ez nagyon gyenge volt.... -
#17829 Mégegyszer mondom: teszteljen más is hétköznapokon is!
Vagy menjenek a szervezni nem tudó csapatok ahova akarnak és jöjjenek olyanok, akik a garázsból kigurulhatnak egy tesztpályára.
Most komolyan.
Micsoda baromság összerakni valamit, amit csak többszáz kilóméterrel arrébb tudsz kipróbálni.
Vajon mikor kezdenek el a szélcsatornával nem rendelkező csapatok ugatni? -
#17828 szerintem meg nem 2 hanem 1 ugyanis csak egy helyezéssel van előbbre.. sőt a legjobbnak azt tartanám, ha a pontok elosztását a helyezettek közti időkülönbség alapján csinálnák.... lÁsd ugye Nascar.... -
#17827 másrészt ha jobbak akkor miért nem apályán előznek?? Ja hogy az nem megy?? vagy mi történt??? vagy akokr nem jobbak?? dehát jobbak voltak föléányesen.. hát mekkora előnyük volt mindig.. 50 Mp meg 1 perc volt hogy csak Barrichellot nem körözte le Schumi akkor miért nem pályán előzgettek?? miért kellett ezt a monoton Boxba megyek ott megkerülök és majd lemegy előlem dolgot csinálni??? -
#17826 Sajnos ez a sport nem arról szól ahogy te gondolod az elveszett a nagy nevekkel együtt (Senna).
Ma már csak a teljesítményről szponzorokról, reklámról és pénzről szól az egész. Ezért gondolom azt, hogy ha visszahoznák a 10 évvel ezelötti szabályokat a verseny akkor se lenne olyan hangulatú.
-
#17825 előző 2 évben viszont nem, nekem senki ne mondja hogy az első és a 2. hely között 2 pont különbségnek kell lenni. -
#17824 mindne pályára más beállítás kell + több gumit tudnak kipróbálni, szal azért sokat számít +1 autó + az is reklám bevétel. -
#17823 Bocs de szerinted a pontozási rendszer jelenleg pont azt hozta hogy Schumi tudott szerezni nagy nehezen Malaysiában +2 pontot... Akkor miben is ment a ferrari ellen?? azért volt hogy szorosabb legyen a verseny.... -
#17822 A sauber a végén azért hagyta ott a Bridgestone-t mert az csak a ferrarival foglalkozott. Akkor azt mondta a ferrari, hogy sry ez van.. Most a michelinnek tesztelnek sokan biza a Bridgestone még mindig csaka ferrarival dolgozik együtt.. hát sry így jártak...
Az meg, hogy 3 auó pénteken... hát bocs de Maranellóban szerintem kb 10-szer anyit tesztelnek mint amennyit a pénteki +1 autóval tudnának... -
#17821 ja tényleg a pontozás is ott van, az is ferrari ellenes szabály a győzelem sokkal kevesebbet ér. -
#17820 számolgatással csak addig tudnak nyerni amíg jobbak, eddi gez nem jött be idén, és ha az év elején nem tud elhúzni 2-3 győzelemmel, akkor sokkal több csata lesz -
#17819 Igaz nincs ilyen szabály... De olyan szabály sincs, hogy a ferrarit fogják vissza.. mégse mennek. ha így marad akkor teszteljenek.. csak idén ne kerüljenek a világbajnoki Trófea közelébe:)
Komolyra fordítva a szót engem Senna halála óta nem érdekel, hogy ki nyeri a világbajnokságot amíg élvezet nézni a versenyt... tavaly tavalyelőtt nem élveztem... Előtte egy szót sem szóltam, hogya ferrari halmozza a címeket.. kit érdekelt?? legalább volt harc a címért.. Csak örülni tudnék, ha a 2005-ös ferrari beválik s olyan teljesítményre képes mint a renaultok.. csak ne az legyen, hogy Schumacher bemegy a Boxba és mikor kijön akkor az első.. Én amint ez megtörténik befejeztem a verseny nézését.... -
#17818 lásd pl a 3. autót pénteken, lásd most a gumi szabályt ezek mind a többi csapatot segítik. -
#17817 Persze a többiek csak azért nem követték ezt a stratégiát, mert az nem lett volna fair, igaz? -
#17816 Ezzel nem 100%-ig értek egyet, de részben igaz(nagyon kis részben). -
#17815 Melyik szabály vonatkozik a ferrari technikai fejlettségének visszavételére??? idézd ide kérlek a FIA Honlapjáról... Miben járt rosszabbul a ferrari mint a többi csapat?? ja hogy nem tudtak autóversenyezni, csak gyorsan tankolni és kereketcserélni onnan meg a bridgestone papucs és az atomfizikus megoldotta??? Vagy mire gondolsz??? -
#17814 Igyekeztem érvekkel válaszolni, te meg oda lyukadsz ki, hogy hogy tekintesz a sportra.
Ha emocionális alapon nézed, az más.
Neked ez nem tetszik és együttérzel 9 csapattal, akinek ugyancsak nem tetszik.
De szabályokról ne beszélj, mert nem tiltja semmi. -
#17813 Nem is ugatnak, hogy ne menjen a merci, csak nekem nem tetszik.
Mert most akkor vagy törpeszar csóró csapat és hadd menjen szegényke, vagy járjanak egyenes gerinccel és inkább teszteljenek otthon, vagy ahol akarnak. -
#17812 tudod itt véletlenül se azért vannak a szabályok hogy a kicsiket segítsék, az elmúlt pár év szabályai egyértelműen arról szólnak hogy vissza vegyék a ferrari technikai fejletségét, pedig azért megdolgoztak maximálisan. -
#17811 De ha nincs olyan szabály, hogy nem tesztelhet, akkor mi is az, amit nem tartanak be? -
#17810 Jó hagyjuk látom nem érted a mondanivalómat... mind1... Én valahogy máshogy tekintettem ere a sportra.... -
#17809 Ja ahogy 3 sauber 3 BAR 3 minardi 3 Jordan.. igaz??? A dobogósok megszívták.. így jártak.... Ott voltak mikor a szabályok készültek nem??:) -
#17808 Igen, a ferrari előnyre tett szert és?
Más meg másban tett szert előnyre.
Ha valaki sportautókat gyárt, készít, legyen a műhely a tesztpálya mellett.
Ezt hívják logisztikának, nem? -
#17807 ez az első perctől kezdve háború volt, a morális szabályra meg #17803 -
#17806 A mélyütés szabálytalan, a tesztelés nem szabálytalan. -
#17805 -
#17804 Na látom te sem válaszolsz a felvetésre csak mondod a magadét ez már az utsó mentsvár arra amit a ferrari csinál?? Bocsi ez nem háború, hanem egy technikai sport amit viszont a szabályok vezetnek csakhogy a ferrari tesz a morális szabályokra.... -
#17803 Egyenlő esélyek?
3 merci az edzésen?
pfff -
#17802 a történelmet a győztesek írják, mikor a Merci volt az úr nem sírt a ferrri összerakott 1 olyan autót ami nem rohad le 3 kör után, szal én azt mondom csináljon valamelyik csapat olyan autót ami letudja győzni a ferrarit és utána magyarázzon. Renault most elég jó úton halad és ha szerencsém van akkor Alonso megoldja a többit. -
#17801 Szerintem akkor is joggal sírnak a nagyok is.. HOgy van ez???? Ha a ferrarinak nem jó valami egyszerűen nem tartja be??? Bocs de ezt nem igazán értem+ az hogy egyszerűen félresöprik. nem is válaszolnak semmilyen felhívásra...
Szóval nekem ez a bajom a mostani F-1-el, hogy ezt símán megtehetik.... senki és semmi nem kötelezi a Fiatot semmire.... -
#17800 A gond az, hogy míg a ferrari autókat a Ferrari gyári pályáján (nem a csapat hanem a gyár tesztpályáján) teszteli tehát úgymond kíválóan össze van vonva A gyár és a csapat. egy egységet képez addig a többi csapat nem gyárként üzemel, hanem csapatként. Tehát a gyár és a csapat külön van választva Teháűt a BMW nem megy el a BMW tesztpályájára tesztelni mert nem ott van a főhadiszállása ugyanúgy a Benetton- Renault kapcsolat és a Mclaren Mercedes kapcsolat.... Amíg a ferrari csak kitolja az autót a maranellói pályára addig a többi csapatnak el kell szállítania az autókat ez szállítási költségekkel és egyebekkel jár. Ha valami meghibásodik és nincs elég alkatrész akkor haza kell menni újért etc etc... Iszonyatos előnyre tesz szert a ferrari azzal, hogy korlátlaqnul tesztel mert mind időben mind pénzben ez számára sokkal kevesebbe kerül mint aq többi csapatnak. Plusz ugye a ferrari tesztpályáján nem csak az F-1-es autókat tesztelik hanem a ferrari összes típusát.... -
#17799 Ez a sport a pénzről szól és szerintem tisztába vannak ezzel a kis csapatok mi mennyibe kerül. Ha nem tetszene nekik szerintem jönne a helyükre más csapat is. -
#17798 ha megfigyeled nem a kicsik sírnak, ők tudják hogy egyenlő feltételekkel se tud 1 jordan bmw szintre feljönni jelenleg. -
#17797 Egyébként meg nem a nem tudról van szó, hanem nem mindenki tud.. szerinted a Toyota vagy a Merci a Renault vagy a BAR nem tudna??? Szerintem lenne rá pénz viszont valószínű, hogy a Red Bull a Jordan a Sauber és a Mindardi nem tudna. Ezt hívják Fair Playnek mikor a kicsinek is megadod az esélyt a viszonylag egyenlő eséllyel való induláshoz... -
#17796 szerintem nem, mélyütés lenne ha ingyen tesztelnének, de nekik is ki kellett valamiből fizetniük a teszt pályát nem? igazából engem az zavar az egészben hogy olyan érzésem van mintha a szabályokkal akarnák legyőzni a ferrarit és nem a pályán versenyben.