182114
  • Marki
    A5 Szubjektív - Sepangi Görbe Tükör
  • MrSpock
    Én már megtettem pár éve,most csak úgy kivülállóként szemlélem,nemtudok szurkolni egyik versenyzőnek sem,régen Senna volt akiért leültem,de örültem ha mondjuk Berger,Piquet,vagy Mansell,Prost..sorolhatnám nyert,mert nagy versenyek voltak.Mondjuk amikor McLaren dominancia volt,akkor meg Senna-Prost csatáztak,mert mindketten nyerni akartak.
    Végülis nyerhet mindig ugyanaz,de versenyekben tegye!Igaz ehhez csapatok is kellenek,teljes alázattal,meg odadással,összefogással,hogy minél jobb legyen ez a széria.Nem csak a pénz!Miért kell annyit költeni,attól nemlesz jobb verseny,hogy agyonfejlesztik az autókat,telirakják technikával,de nembír ki 3 kört egy motor?
  • SLICK
    hát mondjatok amit akartok de sztem az igazi F1 változatos...
    szal mindig meglepetés szerűen nyer vki. Bár ez szinte már lehetetlen) És csatlakoznék MrSpock-hoz hogy télleg ha az új Ferrari feltámad és megint odaveri a mezőnyt (aminek én nem örülnék) akkor Briatore is szopni fog. Mert télleg nem úgy kell felfogni hogy nyert egymás után 2 versenyt és máris "istenek"... én pl Mclaren drukker vagyok és ők nyernének állandóan nem örülnék mert tudom hogy ugyanez volt a Ferrarival is. egyszerűen a Ferrari épített egy jó autót (még tavaj) jó szerelők voltak ott és azzal foglalkoztak hogy minnél jobbak legyenek,de néha ők is elszálltak maguktól...
    Nemhogy a többiek is a saját dolgukkal foglalkoznának. Sztem minnyá másabb lenne az egész télleg jó versenyeket láthatnánk

végülis csak annyit akartam mondani hogy nem jó ha mindig ugyanaz a személy/csapat nyerne.
  • Felfedező
    Azért szerintem ennyire nem tragikus a helyzet, vannak bíztató jelek.. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz a csapatok..
  • rezsofiz
    Sztem a Forma1nek már mind1. Még jövőre megnézem lesz e vmi hatása a v8-asoknak ha semmi akkor by f1
  • MrSpock
    Én aztmondom,hogy az elmúlt évek nagyon megölték a F-1-et.
    Most mi van?Ferrari gyengélkedik,erre jön mondjuk Briatore és elkezdi ócsárolni.Akármelyik csapat az élrekerül,az a téma,lenyomtuk a Ferrarit,és jaj de jók vagyunk,meg így,meg úgy bajnokok leszünk.
    A csapatok mentalitásán kellene nagyot változtatni,mert a légkör egy nagy rakás sz..!Vezetők hozzáállása,nyertünk, mi vagyunk az istenek!!!!NYENYENYENYE!
    Remélem a Ferrari feltámad,és talán csatázni fognak,bár akkor sem hozhatók vissza a régi idők,főleg nem ezekkel a pilótákkal.
  • Felfedező
    Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem örülök a Ferrari gyengélkedésének,
    de egy Renault fölény ugyanúgy "megölné" a Forma 1-et.. semmi szükség
    egy tavalyi izgalommentes évadra...
  • Bucser
    Támadjon csak ne annyira, hogy megint csak a hátát lássuk meg az egyedül körözést egész versenyen.... Én csak ettől az egytől tartok mert akkor megint nm nézek F-1-et... És nem azért mert a ferrari nyer folyamatosan, mert nekem az sem baj ha harcban nyer és nem boxkiállásban a több nem érdekel.. legyen izgalmas a futam és az évad és kész...
  • Alien
    Nagyon remélem, hogy végre újra feltámad a Ferrari.
  • Punkerwork
    "Az Ausztráliában és Malajziában elért gyengébb eredmények miatt a Ferrari kedden összetrombitálta a válságstábot, amelyben helyett kapott a főfejes Luca di Montezemolo is. Az értekezleten több olyan javaslat hangzott el, amely esetleg segíthet a leszakadóban lévő istállón, ezek közül az egyik természetesen az F2005-ös bevetése volt.

Még a héten döntés születik arról, hogy az idei gépet is felpakolják-e a Bahreinbe induló repülőgépre, jelen állás szerint ennek esélye legalább ötven százalék. Az igyekezetet jelzi, hogy délután Rubens Barrichello megtette végre első köreit az F2005-össel, a programot szerdán Michael Schumacher folytatja.

A brazil első tesztnapján 95 kört tett meg Mugellóban, ezek közül tizenegyet a pálya rövidített verzióján. Legjobb ideje 1:21.435 volt, ami az autóval már régóta ismerkedő Luca Badoer hétfői teljesítményénél hajszálnyival gyengébb. Az eddigi legjobb eredménytől viszont közel két másodperccel maradt el, az F2005-ös tudott már 1:20-on belül is.

"Mindig izgalmas egy autót először kipróbálni, különösen akkor, ha Ferrariról van szó" - nyilatkozta Barrichello. "Sokat számít az első benyomás, a magam részéről elégedett vagyok a mai nappal. Mindenképpen gyorsabb és megbízhatóbb mint a tavalyi modell, de azért lesz még munkánk vele."

"Az első két verseny megmutatta, hogy több csapat egy lépéssel előttünk jár, de azt hiszem, hamarosan ismét versenyben leszünk a bajnoki címért" - tette hozzá a mindig optimista Schumacher, akinek szavait Ross Brawn, a Ferrari technikai igazgatója azzal toldotta meg, hogy az új modell csakis abban az esetben debütálhat az április 3-án esedékes Bahreini Nagydíjon, ha minden teszten tökéletesen megfelel. Így az is elképzelhető, hogy az autó hazai környezetben, azaz az imolai versenypályán mutatkozik majd be április 24-én."

• Punkerwork
    a Ferrari a győzelemre ment rá, kellett 1 stabil második aki akkor is hozza a pontokat ha a "sztár" kiesik csatázás közben, Irvine ezt nem nyelte le kirúgták berakták helyette Bari-t, szerintem ez volt a legnagyobb hiba a Ferrari-nál, olyan ember kellett volna aki azt mondja hogy első a csapat, de ha az megvan akkor magamért megyek ezt Bari-ból nem nézem ki.
  • Punkerwork
    "Ahmed Musztafa, a sepangi pálya főigazgatója a múlt héten tárgyalt Bernie Ecclestone-nal, s mint elmondta, az F1 első számú irányítója pozitív választ adott kérésére.

A Forma-1-es világbajnokság jövő évi első versenyének azért nincs egyelőre helyszíne, mert az ausztrál szervezők a Nemzetközösségi Játékok (március 15. és 26.) miatt a harmadik futamot bonyolítják le.

A változás csak 2006-ot érinti, 2007-től 2010-ig valószínűleg ismét Melbourne-ben kezdődik az autósport elitkategóriájának küzdelemsorozata."

• VO101 tvr
    Nagyon sok vitával lenne kevesebb, ha a Ferrarinál Montezemolo nem egy sztárral és annak csicskásával indítaná az autóit, hanem MS csapattársa egy ugyanolyan jogokkal-lehetöséggel bíró versenytárs lenne (lett volna). Azért egy MS és pl Alonso, Montoya, Trulli, Ficichella, Webber csapatösszeállítással versenyezve ki-ki alapon csak nem lett volna ennyira unalmas. Régen volt ilyen a Ferrarinál: 79-ben Schekter-Villeneuve, 82-ben Villeneuve-Pironi, ment az adok-kapok... De 86-87-ben Piquet-Mansell, 88-89-ben Prost-Senna összeállítások hoztak izgalmakat.
  • Lteebee
    Erre gondoltam én is.
  • VO101 tvr
    Azt a pályát Maranelloban még Enzo Ferrari építtette huszonvalahány évvel ezelött. Akkor senki nem szólt hogy ugyan miért költi a pénzét ilyenekre. Idejében fejlesztett és mostanra érett meg a babér... Tudta az öreg hová kell nyúlni...
  • b-type
    Én úgy látom a Ferrari előnye abból tevődik össze, hogy nagyon jól van vezetve a csapat, nem egy dologban látják a sikert, hanem a dolgok összeségében.
    Nem elég egy 950lóerős motor, az végig kell, hogy bírja a versenyt, és ahoz a teljesítményhez fék is kell (nekem ami elinte feltünt a Ferrari-nál, hogy nagyon rövid, és stabil féktávokat tud venni), ezt elérték a motorfékhatás finomításával, a fékhütéssel, tapadással, és a leszorítóerővel. A kerékcserék úgy vannak kiszámolva, hogy megfelelő forgalomba jöjjön ki, és ha kijön, a csapat kerékcserénél nagyon rövid idő alatt teljesítsen, szinte tökéletesen, Ehez még hzzájárul a sokak által negatív dologként említett Schumifactor, az hogy mint pilóta, nagyon stabilan tudja hozni a gyors köröket. Valamint szerződtették Rubinho-t is, sajnos csupán hátvédnek.
    A tesztelés rengeteget számít, arra vannak a tesztpilóták, és tesztpályák.
    minden részletében kivolt csiszolva ez a felállás.
    ÉS
    A legfontosabb, hogy mivel eredményesek lettek, a pályán elért adatokra tudtak támaszkodni a következő évben is,..megvolt az unevezett -alapbeállítás-, Ha ez jó, akkor sokkal több idő van úgy modosítani, hogy még jobb legyen. Ez pedig azt hozza, hogy a csapat évről évre eredményes lesz, ha nem fejlesztenek mellé, vagy nem hoznak olyan szabályokat, hogy ezeket az adatokat ki kelljen dobni az ablakon.
  • Lteebee
    Én úgy látom, hogy 9 béna csapat van, akik nem fejlesztettek a megfelelő időben, szar helyen vannak a műhelyeik és ki akarnak egy csapatot golyózni, akinek időben eszébejutott, hogy kéne esetleg egy tesztpálya elérhető távolságban.

Mert ha meg nem is jobb a Ferrari, vagy legalábbis egy ilyen reset után utolérhető, akkor nem értem hogy egy Renault, vagy egy Toyota minek égeti magát ilyen kiközösítéssel.
  • b-type
    Azért mondom, hogy április 10.-én indul a MotoGp, és a WTCC, a túraautók világbajnoksága...mindkettő köröket ver nálam a Forma 1-re (de még az SBK is)..a MotoGp egy kör alatt kettőt. :)
  • b-type
    összeesküvéselmélet csapó 1 :)
    - Bernie szereti a Ferrari-t, de a zsebét jobban, márpedig ha izgalmasak a futamok, Bernie is örül. :)
    csapó 2:
    - már egyszer be lett fenyítve a közvetítési jogokkal, hogy külön szériát csinálnak az autógyárak, és kivonulnak a Bernie Forma 1-ből.
    Akkor sok pénzébe került, hogy ne így legyen. Mindent a sorozatért.
    csapó 3:
    - nekem végül is tökmindegy :)), én is csak azt akarom mint a többség, legyenek izgalmasak a futamok.
    Ha a Ferrari tökös csapat (márpedig én annak tartom) akkor megállja a helyét így is.
    Ha így lesz, és további szigorítások lesznek jövőre, akkor már most szólok, hogy beleröhögök az egészbe. (már így is rezeg a léc, csak remélem, hogy a sport, és a versenyszeretet, ami még azért mindíg benne van, végül is meggyőz mindenkit, hogy ebben a nagy 'jóléti' századunkban is van igény arra, hogy pilóták mindent feltegyenek azért hogy nyerjenek.
  • Lteebee
    Tehát akkor mégiscsak sok disznó ludat győz lesz.

• Shaman
    A cikkből:

"A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone sem tudta már tétlenül nézni a helyzetet és bár kedveli az olaszokat, mégis kritikus szavakkal illette őket"

Tehát télleg a kedvence,sztem a nyomásnak nem tudott ellenállni,amit a 9 csapat csinált,amúgy passzolom.....
  • Lteebee
    Évekig azt kellett itt olvasni, hogy börni kis kedvence a Ferrari meg sumák.

Kiváncsian várom az összeesküvéselméleteket arra vonatkozóan, hogy miért haragudott vajon meg az öreg.
  • rezsofiz
    Bernie.. Na inkább meg se szolalt volna. Ferrari nem irta alá, akkor annyit tesztel amennyit akar kész
  • rezsofiz
    Szóval úgy értem hogy most a Ferrari szenved a gumi miatt, viszont a VB-hez kell egy Schumacher is az autoba. Már kicsit kezdek belegabalyodni sazl : ) az a lényeg hogy vbhez jo auto és jo pilota kell szvsz
  • Shaman
    A "tengerentúliakat" eddig se nagyon érdekelte a Forma-1 és ezután sem fogja,nekik tök 8. Ott van nekik a Nascar,Kart,stb.
  • Shaman
    Figy

Én nagyon nem szeretem Sumit,de ez a kommented azért nem jó,mert tavaly lehetett gumit cserélni idén meg nem.S a Ferrari már tavaly is jobban koptatta a gumijait,csak ugye akkor lehetett cserélni.

Szal a Bridgestone ilyen szinten el van maradva a a Michelintől. De hát most már dógoznak az új gumin.

Én azért örülnék,ha kicsit javulna a Ferrári,hogy méltán és szép küzdelemben győzhessék le,ne pedig kullogjon a középmezőny végén.
  • b-type
    bocsesz Nakano-nak nem 230-nél, hanem 320km/h-nál robbant fel a gumija.
  • b-type
    Ezt kiemelem:
    A The Daily Telegraph-nak adott nyilatkozatában Ecclestone a következőket mondta: „Az a legnagyobb butaság, hogy a csapatok egyre több pénzt költenek a tesztelésre, és ez az összeg nem kevés. Nem lenne szükséges erre költeni a sportban, ahhoz hogy valaki versenyképes legyen.”
    Ember nincs aki szereti a technikai sportot, hogy ezt bekajálja.
    pár dolog:
    Tóth Iminek 140-160km/h-nél beállt a váltó, Nakano 230km/h-nál felrobbant hátsógumi.
    Ha ez most nem a Ferrari ellen irányulna, akkor talán sokan elgondolkoznának azon, hogy minek is kell csökkenteni a tesztnapokat....
    De sajnos azzal hogy sokan azt hiszik, hogy a Ferrari tette unalmassá a versenyeket, nem pedig a többi csapat, és ezért óriási az elfogultság.
    Számomra ott kezd komolytalan lenni, hogy lassan de biztosan ölik meg az egészet.
    Ne legyen gyors, mert (valójában nem tudom miért) meghalhat vki, ne legyen drága, mert a kiscsapatok (senkit nem érdekel valójában, ha igen akkor vásárolhatnának motort), és úgy legyen közvetíthatő hogy a tévénézőknek ne kelljen felállni, intenzív rövid keretek között lévő időmérés, és kész.
    Szintén egy MotoGp-s példa, tavaly azt hitte a Dorna, hogy szabályt alkotnak, mivel az esős futamon ha megszakították a verseny, akkor elhúzodott a közvetítés....
    Az addigi bevett szokás az volt, hogy aki az élen ment (csak az!), ha úgy döntött, hogy a pálya veszélyesen csúszik már, akkor feltette a kezét, és leállitották a futamot, mindenki bement a boxba, feltették az esőgumit, átállították a a motorokat a dússabb páratartalomnak megfelelően, és új rajt, amit már nem lehet megszakítani.
    A Dorna azt mondta a tévétársaságok nyomásárra, hogy ez mostantól eltörölve, és majd a versenybíróság eldönti, hogy mikor kell megszakítani a versenyt, mikor balesetveszélyes a pálya.
    Az összes(!!) versenyző qrvaanyázott, és az év letelte után ezt eltörölték, és hoztak egy olyat amit el lehet fogadni.
    A Forma 1-ben nincs meg az összetartás, és ez nagy baj.
    A tengerentúliak ki fogják röhögni ezt a Forma 1-et, és igazuk lesz...
  • Felfedező
    Bernie is kérdőre vonja a Ferrarit

Bernie beszólt az olaszoknak!! Szerintem zárják ki őket a vb-ről és akkor majd kicsit elgondolkoznak
  • Lteebee
    Lehet, hogy így van.
    De az is lehet, hogy nem.

De párszor már volt ez a téma ezért azt gondolom, nincs értelme ezt újra felhozni.
  • MrSpock
    Akkor viszont a tavalyi Ferrarival és gumival bárki bajnok lehetett volna?Mert most a gumi miatt nemmegy,tehát akkor hogy van ez?:-)
    Na nemakarok semmiféle vitába keveredni..csak most ez oylan hogy Schumi szuper scak az autó nem,tavaly az összes pilóta béna volt (Jó voltak nagyongyengék)nemtudtak menni semmire.
  • Big Daddy
    Most jut eszembe,Alonso is majdnem összeesett a futam után.GYANÚS.
  • Bucser
    Én is pont erről beszéltem egyébként... NA mind1 én lépek vissza tanulni még.... persze nem sportról, hanem arról ami manapság a forma-1.... üzlet:D Azaz Mikroökonómia. további szép napot:)
  • rezsofiz
    jó étvágyat
  • Lteebee
    Én is csak hazaestem.
    Fáj a fejem mint az állat.
    Megyek kajálni.
  • Punker
    még majd most lesz
  • Lteebee
    Én személy szerint örülnék az általánosban, mert jobban szem előtt lenne.
    Illetve mióta van "kedvencek" tökmindegy, mert látom, ha írtak bele szal...

Egyébként nem kevésbé sport, mint a kézilabda, ahol néhány norvég bíró elfogultsága dönthet, vagy az atlétika, ahol akkor nem csalsz, ha nem derül ki...
    Meg ott vannak a gyanúsan egyszercsak összeeső fiatal futballisták...

Soroljam?

Elszomorító ami ma a sportvilágban megy. Szinte minden területen.
  • Random_
    Hazaértem melóból vacsi is megvolt. :D
    Viszont nem leszek itt végig mert elkezdek modellezni kicsit.
  • Bucser
    látom mindenki jön vissza:) vége a vacsinak skacok?:D
  • Random_
    Pont ellenkezőleg én utálom, de ma védtem. :D