182114
  • Punkerwork
    #18197? bár lehet a sárgák az eső gumikat is elszúrták
  • Lteebee
    Szerintem még legalább 2-3 futamig csak akkor lesz dobogós a Ferrari, ha nem is tudom, mi történik.
  • Punkerwork
    + az esőcsinálók már járják a táncot
  • oneal1
    akkoriban asszem 12-13 futam volt egy évben szval sztem ezt igy nem lehet összehasonlítani!
    még 17 futam van vissza és tuljadonképpen a köv futamon már nem lesz olyan nagy a a hőmérséklet és akkor erőre kap a ferrari!!
    remélem:)
  • Sheva
    Az F1-es világbajnokság történetében eddig kétszer fordult elő, hogy egy versenyző az első három futamon ne álljon dobogóra, aztán az idény végén mégis megnyerje a sorozatot. Jack Brabham (79) 1960-ban, míg Niki Lauda (56) 1975-ben vitte véghez ezt a bravúrt.
    S hogy ez miért érdekes most?
    A hétszeres vb-első Michael Schumacher (36) a szezonnyitó Ausztrál GP-n kiesett, majd Malajziában csak hetedik lett, s még a német szaksajtó is úgy érzi, hogy Bahreinben sem foghat majd a kezében pezsgősüveget - azaz jelentős formajavulásra lesz szüksége, ha nyolcadszorra is nyerni akar.
    - Az elmúlt napokban jó tapasztalatokat gyűjtöttünk az új autónkról, de tisztában vagyunk azzal, hogy a következő nagydíj helyszínén sokkal keményebb erőpróba vár ránk, mint a tesztpályánkon - nyilatkozta Schumi, akivel egyetértenek a szakértők is. Ugyanis hiába jó az új kaszni, ha a Bridgestone gumik továbbra sem tökéletesek, s a motor megbízhatóságával is komoly bajok vannak. A gyakorlások során Rubens Barrichello (33), a csapat brazil pilótája alatt többször is lerobbant a hajtómű, ami nem jó jel a minden bizonnyal elviselhetetlen hőségben rendezendő, éppen ezért a motort alaposan igénybe vevő vasárnapi, sivatagi” viadal előtt.
  • Punkerwork
    nem tom ti hogy vagytok vele de szerintem nem rosszak a Tilke pályák
  • Ramore
    Szerintem mindenki tiszteli a pilótákat, én speciel bzs-t nem tartom annak, max gokart versenyzőnek, bár abban sem tudott kemelkedőt nyújtani, de ez már más tészta.
  • Punkerwork
  • dav1d
    Azért teljesen más dolog egy akoriban jó középszerű Jordanban ülni mint most egy utosó Minardiban.
  • shad0w
    Schumacher alapból képbekerült a csapatnál, csak volt egy másik pilóta akit akkor jobbnak tartottak. Baumgartner soha szóba sem került volna az F1-ben ha nem fizetik be (egyébként meg teljesen más körülmények voltak az F1-ben akkor és most). De ezen felesleges vitázni, mindettől függetlenül én tisztelem Baumgartnert mint a többi F1-es pilótát azért amit elértek, bárki azért nem kerülhet be.
  • oneal1
    amikor bekerült a Schumacher az f1 be akkor lépett be Frentzen is.(remélem jól írtam:)).
    akkor őt sokkal nagyobbra becsülték mint Schumachert aztán mégis fordítva sült el....
  • rezsofiz
    Hát ez igaz, viszont most azt mondta Felfedező hogy felesleges szidni Baumgartnert, mert pénzzel jött be az F1be, mert Schumacher is igy csinálta.
  • oneal1
    aztán mégis benntmaradt nem????:DDD
  • shad0w
    Nos több bizonyíték is van ennek ellenkezőjére is! Mindenesetre ami tény, hogy Schumi tényleg ugy került be az F1-be, hogy előtte csak biciklivel ment a pályán, ahol versenyeznie kellett ezután. De amugy sem az számit, hogy hogy került be, hanem, hogy mit ért el azóta...
  • rezsofiz
    Bocs, nem a tiedre ment
  • rezsofiz
    A tökéletes védelem - Allianz F1
  • Felfedező
    Ennyit azokról, akik Baumgartnert fikázták mert "befizette" magát a forma 1 be...

Csak a hozott pénz miatt került be Schumacher az F1-be!!
  • Big Daddy
    Nemtom mit kell ezen görcsölni.Leveszik az orrkúpot már ki is fér a lába.Régen is úgy volt,kicsi volt a cipő,levágták az orrát.
  • shad0w
    Az a baj, hogy ez nem úgy megy, hogy na most mi egy kicsit nagyobbra kalapáljuk a fülkét hogy beleférjen a nagyobb ember is. Minden milliméterre ki van számolva, és úgylátszik így fért csak el minden, ha ilyen kicsi hely van a pilótának. Meg ha jól tudom eddig csak a tavalyi autóval tesztelt, szal nem is készítettek neki (eddig) az új autóból. Na majd ha ez most kész lesz, és belefér, és jól megy vele, talán...
  • Bandee1987
    igen, de az akkor volt, most meg a mclarenesek gazdaságosabbnak tartják azt, hogy ne kelljen átalakitani az autót, sem minthogy egy jobb versenyzőt raknának bele...
  • Marki
    Há' de Wurz már versenzett; belefért az autójába, ami ráadásul egy Arrows volt...
  • Bandee1987
    Olvastam is egy cikket róla az áprilisi F1 Racingben(nemrég jelent meg az ujságosoknál). Ott is írják, hogy nem ezt érdemli meg, már idén őt kellett volna beültetni az MP4-20-ba...
  • Bandee1987
    azért kíváncsi leszek, hogy mit nyújt majd pénteken. Én drukkolok neki, hogy pofára ejtsen mindenkit, és ő legyen a pénteki edzések embere, akkor sztem majd a mclarenesek is rájönnek, hogy érdemes lenne ennek a fiúnak egy kocsit adni a segge alá ahelyett a nagyképű Montoya vagy De la Rosa helyett.
  • Lteebee
    És képzeld el, ha mondjuk két nagy vágya volt.
    A kosárlabda meg az autóversenyzés...
  • shad0w
    Hivatalos: De la Rosa helyettesíti Montoyát!

A McLaren-Mercedes istálló szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy a lapockasérüléssel bajlódó Juan Pablo Montoya nem vesz részt a 2005-ös Formula 1-es világbajnoki sorozat harmadik futamán, a hétvégi Bahreini Nagydíjon. A kolumbiai sofőr helyett Pedro de la Rosa versenyez az MP4-20-szal Sakhirban, míg a harmadik autót Alex Wurz vezeti majd a pénteki szabadedzéseken.

Montoya szombat reggel erőnléti edzőjével teniszezett Madridban, amikor megcsúszott és elesett. Az esés olyan balszerencsés volt, hogy a kolumbiai sofőr baloldali lapockáján hajszálrepedés keletkezett. A McLaren istálló orvosai tanulmányozták a sérülést, majd azt javasolták a csapatnak, jobb, ha a pilóta kihagyja a hétvégi összecsapást. Két hét múlva újabb vizsgálatok következnek, de a wokingiak arra számítanak, hogy a dél-amerikai április 24-én, az Imolában megrendezésre kerülő San Marinoi Nagydíjon már visszatérhet a volán mögé.

„Magától értetődően csalódott vagyok amiatt, hogy nem versenyezhetek a hétvégén. Egy Formula 1-es autó vezetése nehéz munka, ilyen sérüléssel szinte elvégezhetetlen. Tartanunk kell magunkat az orvosok utasításaihoz. Pár hétig pihenni fogok, a tévé előtt ülve szurkolok majd a csapatnak. Szeretnék mihamarabb visszatérni. Mivel még csak a szezon elején járunk, sokminden történhet, ezért nem hinném, hogy elúsztak a bajnoki esélyeim.” –nyilatkozta Montoya, aki a kényszerpihenő miatt valószínűleg jelen lehet első gyermeke születésénél, hiszen neje, Connie a napokban hozza világra a csemetét.

A McLaren-Mercedes döntése értelmében Pedro de la Rosa helyettesíti Montoyát az MP4-20 volánja mögött a Bahreini Nagydíjon. A gárda másik tesztpilótája, Alex Wurz a pénteki szabadedzéseken harmadik pilótaként kap szerepet. A spanyol január óta 2168 kilométert tett meg az MP4-20 típusjelű konstrukcióval, míg osztrák kollégája ezidőalatt a Michelin abroncsok fejlesztésére összpontosított a tavalyi évben használt MP4-19B-vel. A vezetőség szerint pillanatnyilag de la Rosa a felkészültebb, ezért neki szavaztak bizalmat.

„Előszöris mielőbbi gyógyulást kívánok Juan Pablonak. Már nagyon várom a bahreini verseny kihívásait, a legjobbat fogom nyújtani. Új tapasztalatokkal leszek gazdagabb, mivel korábban még soha nem vezettem ezen a helyszínen. Az átfogó tesztprogram során volt alkalmam megismerkedni az autóval, a csapatot már egyébként is jól ismerem, így remélhetőleg sikerüll jó teljesítményt nyújtani. Igyekszem élvezni a lehetőséget, amennyire csak lehet.” –mondta de la Rosa, aki utoljára 2002-ben, a Jaguar Racing színeiben indult F1-es futamon.

Bár Wurz szívesen helyettesítette volna Montoyát, elfogadja a csapatvezetés döntését: „Szükségtelen elmondanom, hogy szívesen versenyeztem volna az egyik MP4-20-assal a Bahreini Nagydíjon. Azonban a csapat és én egyetértettünk abban, hogy pillanatnyilag ez a legjobb a megoldás. Már izgatottan várom a pénteki napot, amikor először vezethetem az MP4-20-ast. A csapat többi tagjához hasonlóan én is minden jót kívánok Juan Pablonak.”

Az alakulat vezetői gyógyulást kívánnak Montoyának és bíznak abban, hogy mihamarabb visszatérhet az Ezüstnyíl volánja mögé. Ugyanakkor nincs kétségük afelől, hogy a tapasztalt tesztpilóták megállják majd a helyüket a sivatagi megmérettetésen.

„Az ilyen helyzetekben Pedro és Alex szerepe még fontosabbá válik a csapaton belül. Biztos vagyok abban, hogy mindkét pilóta jól teljesít majd a Bahreini Nagydíj hétvégéjén. A következő hetekben figyelemmel kísérjük Juan Pablo gyógyulását és bízunk abban, hogy mihamarabb visszatérhet az autóba.” –nyilatkozta Ron Dennis, a McLaren-Mercedes első embere.

„Sajnos Juan Pablo a vállsérülése miatt nem versenyezhet Bahreinben. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki, remélem Imolában már ismét rajthoz állhat. Pedro ezidáig több mint 2000 kilométeren át vezette az MP4-20-ast, ezért biztos vagyok abban, hogy kompetens munkát végez majd. Kimit és őt Alex fogja segíteni, aki a pénteki szabaedzéseken vezetheti először az MP4-20-at.” –kommentált Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke.
  • shad0w
    ehh, hát jah, de ha szerencsétlen nem fér bele az autóba akkor nincs mit tenni :)
  • Bandee1987
    nemtom, én sajnálom szegény Wurzot, nem igaz, hogy állandóan ő van megszivatva csak azért, mert 186 cm magas...
  • Marki
    A sajátjairól is tudja beszélni Kimi, úgy érzem
  • AnuluWork #18171
    Maximum Zsóti fog helyette menni. :D
  • Lteebee
    Meg ahogy Kimi bulizásairól nyilatkozott...
  • Punker
    "Meg nem erősített hírek szerint a vártnál komolyabb Juan Pablo Montoya vállsérülése, így a Forma-1-es McLaren-istálló kolumbiai pilótája nem indul a következő három futamon.
    A spanyol sajtó tutira veszi, hogy a tesztpilóta Pedro de la Rosa ülhet a következő három futamon Juan Pablo Montoya McLarenjébe. Az valóban biztosnak tűnik, hogy a dél-amerikai versenyzőnek teniszsérülése miatt ki kell hagynia a vasárnapi bahreini futamot, de a Marca szerint indulása veszélyben forog a San Marinó-i és Spanyol Nagydíjon is.

Egy madridi klinikán elvégzett vizsgálat után az orvosok körülbelül öt hétre becsülték a megrepedt csont gyógyulási idejét, ebből az első háromban a pilótának szigorúan pihentetnie kell a sérült testrészt. A McLaren egyelőre nem jelentette be hivatalosan, hogy Montoya nem indul Bahreinben, a wokingiak várhatóan csütörtökön tájékoztatják a sajtó képviselőit a helyettes személyéről és a pauza várható hosszáról.

A beugró minden bizonnyal Pedro de la Rosa lesz, noha szerencsétlen Alexander Wurz azóta vár egy ilyen lehetőségre, amióta tesztpilótáskodik a McLarennél. Számára azonban túl szűknek bizonyult az MP4-20-as, emiatt eddig jóformán egyetlen métert sem tett meg vele. Bahreinben muszáj lesz, ugyanis ő lesz az istálló pénteki pilótája, a gyárban dolgoznak is keményen, hogy 186 centis magasságához igazítsák az autót.

A 34 éves de la Rosa korábban ült már Jordanben (1998), Arrowsban (1999-2000), vezette a Prost (2001) és a Jaguar (2001-2002) autóit, de mint a listából is látható, komoly csapatnál eddig nem bizonyíthatott. A spanyol szerdán megbeszélésre hivatalos a McLaren főhadiszállásán, ezen valószínűleg hivatalosan is közlik vele, hogy ő lesz a beugró. A múlt szombaton szerencsétlenül járt Montoya eközben hazatért miami házába, ami miatt nem biztos, hogy annyira szomorkodik: feleségével, Connie-val a napokban várják első gyermeküket.

Amennyiben a teniszsérülés nem gyógyul magától, Montoyának kés alá kell feküdnie, ez esetben a pauza akár négy hónapig is tarthat. "Még nem kaptam hivatalos értesítést semmiről, csupán azt mondták, készüljek" - jelezte azonban de la Rosa, hogy egyelőre semmi sem hivatalos."
  • Zsoltika 007
    Jaja már csak a barátnői alapján is szimpi.
  • Lteebee
    Az tény, hogy Briatore legalább akkora koponya, mint Todt és még jófej is.
  • Punkerwork
    "A kiábrándító idénykezdet után még húsvétkor is tesztelte a hétvégén bemutatkozó új Ferrarit Michael Schumacher, a Forma-1-es istálló hétszeres világbajnoka. Bernie Ecclestone szerint a "csodafegyver" sem segíthet az olaszokon.
    A 36 éves címvédő egyedül körözött az olaszok maranellói pályáján, és derűlátóan nyilatkozott a bahreini esélyekről. "Megkezdjük a felzárkózást az élmezőnyhöz. Senki ne ijedjen meg az eltolt első két futamunktól, kiváló a hangulat a csapatban. Az összes szerelő és segítő izgatottan készül a nagy erőpróbára."

Az Ausztráliában és Malajziában bevetett tavalyi F2004M mindössze tíz pontot hozott a Ferrarinak, ezért a tervezők úgy döntöttek, hogy a május eleji, barcelonai verseny helyett már a Közel-Keleten bemutatkozik az F2005 kódjelű idei modell.

Sokan a csodafegyvert látják az új autóban, a főguru Bernie Ecclestone szerint viszont nem fog változni semmi, marad a Renault az élen. "Sőt, szerintem a világbajnoki címnek is ők az első számú esélyesei" - nyilatkozta Ecclestone a Sunday Mirrornak. "Az első két futam után semmi okom azt hinni, hogy nem elég érettek a sikerre, nagyon együtt van most Briatore társasága."

Ecclestone úgy véli, jót tenne a vérfrissítés a Forma-1-nek, így a maga részéről a franciáknak drukkol. "Remélem, hogy a Renault képes lesz legyőzni a Ferrarit s elvenni Schumachertől a vb-címet. Az eddigi eredmények alapján egyébként nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre véget ért az olaszok egyeduralma."
  • MaSzKa
    Jó lenne a V BMW megint feljönne mint 2003-ban
  • Zsoltika 007
    Engem nem zavar. Én nem szídom őket. Go Mclaren!!
  • DJ Bee18
    Meg azt nem értem, hogy már évek óta azt várja mindenki, hogy a Ferrari legyen végre szar is. Most 3-4 év után végre nem olyan erősek, erre most meg mindenki csodálkozik és szidja őket, hogy miért nem megy nekik :))
  • Zsoltika 007
    Oda húznak ahol pénz van nincs ebben semmi különös. Minardi is kapott tőle már 1 kis tőke injekciót.
  • Punkerwork
    Ecclestone mellett kampányolnak a kis csapatok
  • DJ Bee18
    Tavaly, meg tavaly előtt is, igaz még szezonkezdet előtt mondogatta mindenki, hogy a Ferrari talán nem lesz erős. Erre most, hogy a Ferrarinak tényleg nem megy, mindenki mondja: Na látjátok én megmondtam. :) Az meg nem számít, hogy közbe kétszer-háromszor meg nem jött be amit mondtak 3-ból 1 az jó arány :)