182114
  • G_ArchAngel #19521
    ja, majd mikor elkezdi megkapni a 10 milla feletti gázsit, akkor átértékelni...
  • Punkerwork
    Két új csapat a láthatáron?
  • Punkerwork
    Alonso nem tervez hosszú pályafutást
  • petesilver
    Részben a képességein is persze. Azért tudni kell hiba nélkül gyorsan sok kört menni. De ugye ez extrém eset. Ha jó a Ferrari, élről indul, és élen fejezi be, akkor újra az lesz, mint Alonsonál most ugye. Folyton nyilatkozza, hogy az élen haladva hol a gumit, hol a motort kímélte, és tudott volna gyorsabban menni, ha nagyon akart volna, csak nem kellett. És ezen esetben már a technika van olyan szinten, hogy egy Sumi képességű pilóta úgy tud nyerni futamot, hogy nem kell végig 110%-on nyomnia, elég a kb 80 is. Erre lennék kiváncsi ugye, hogy a maximalista Senna megbékélne vajon egy ilyen helyzettel?

Ehez képest anno a McLaren pont a Senna-Prost páros kvalitása miatt bukott évekre olyan bazinagyot. Ugye Senna meg Prost képességeivel egy évekkel elmaradottabb McLaren konstrukcióval nyerték agyon magukat, aztán már Senna képességei sem segítettek mikor már túl elavult volt a McLaren. Akkor jöttek a keserves, fejlesztős évek a fiatal Mikával, és mindenféle motorral.
  • Kit--Kat
    hát jahh, csak kellett menni olyan köröket is amit a töbiek még 1. időmérőeddzésen se tudtak:)
  • Punker
    gumik? :)
  • Kit--Kat
    imola min ha nem Schumi vezetőiképességein múlott??
  • petesilver
    Visszatérve a ma reggeli linkre: azért kiváncsi lennék, mit kezdene Senna a mai F1-es autókkal. Már ugye Lauda, és egy két régi világbajnok említette, hogy technikai arzenál szinte, és kis százalékban múlik az eredmény a vezetői kvaliatáson. El tudnám képzelni, hogy már hátat fordítana ennek a bajnokságnak, ilyen autókkal, és igazi kihívást keresne magának, ami méltóbb a képességeihez, és hitéhez.
  • rezsofiz
    Éljen a szerénység
  • Zsoltika 007
    Remélem Pedro vagy Alex indul. Sokkal jobb lenne. (Pedig semmi bajom Monty-val)
  • oneal1
    :DD
  • Punkerwork
    Sovány pénztárcája hátráltatja a Saubert
  • Punkerwork
    Még mindig nem biztos Montoya visszatérése
  • Bandee1987
    Most olvastam el az előző 1-2 oldalon lévő hozzászólásokat...sztem nagy hülyeség összehasonlítani a Nascart a Forma-1el. Mind2 bajnokság más-más ok miatt jó, de így én nem mondanám, hogy a Forma-1 jobb lenne a Nascarnál vagy fordítva.
  • M@TriX
    jah ebben az évben meg pláne messze a vége...
  • Punkerwork
    még nagyon messze van a vége majd meglátjuk.
  • Magic Boy
    Elég ha csak mindig nyer!
  • petesilver
    Hát ha Sumi világbajnok akar idén lenni, a jó Ferrari mellé még két fontos tényező kell: amikor nyer, Rubensnek mindíg hoznia kell a második helyet, valamint nem árt, ha lefelé még vannak páran Alonso előtt a ponozásnál.
  • Punkerwork
    még akkor se kell idegeskednie :)
  • G_ArchAngel #19502
    Schumacher szerint a spanyolé a legnagyobb esély a következő futamra
    A Ferraris Michael Schumacher szerint nagy csata várható a következő futamra közte, és a világbajnoki pontversenyt vezető Fernando Alonso között.

A hétszeres világbajnok a múlt heti futamon demonstrálta a feljövőben lévő vörös autó erejét. Annak ellenére, hogy saját hibájának következményeképpen a 13-dik helyről votl kénytelen nekivágni a futamnak, a célvonalhoz már másodikként érkezett. Hatalmas csatát vívott az első helyért, de Alonso „bástyái” bevehetetlenek tűntek.

Az „engedetlen” Renault-os, a hazai pályán próbálja majd folytatni sikersorozatát, melyre Schumacher szerint minden esélye meg is van.

„Továbbra is Alonso a favorit. A Ferrari kilábalt a kezdeti nehézségekből, de a BAR és a McLaren is a nyakunkon van. A montmeloi pályán, hasonlóan az imolaioz, rendkívül nehéz előzni, így nagyon fontos, hogy az élről tudjunk indulni.” – mondja Schumacher.

A favorit (Alonso) ehhez csak annyit tett hozzá: „A spanyol pálya fekszik az autómnak. Nem igazán stresszel a dolog.”

Alonsokám, majd stresszel, ha pontot sem szerzel...:P
  • Lteebee
    Megkérek mindenkit, hogy ha csak ilyen hangnemben képes privit küldeni, ne fáradjon!

ROTFL

"Ki a fasznak képzeled magad? te szar..elolvastad egyátalán miről volt szó?
    vagy csak natur erre élvezel"
  • oneal1
    tényleg nagyon nagy isten volt!!!
    láttátok azt a belsőkamerás felvételt ahogy a pole-t megszerzni monacoban??
    elég durva....
  • petesilver
    Ez bizony szép írás. Tényleg, Sennától nagyon jellegzetes volt ahogy ül a kocsiban, és csukott szemmel koncentrál.Nagyon fura ember volt, asszem az összes magyarnyelvű könyvet elolvastam róla, és meg merném kockáztatni, hogy a valaha született legtehetségesebb autóversenyző volt a világon!!!

Gondolom sokan emlékeznek, annak idején a pilóták használtak egy jelet induláskor a motor indítására. Ma már nincs ilyen, de én imádtam, amikor sisakrostély le, tekintet átmegy koncentrálásba, és jobb kéz mutatóujj feltartással körkörös mozdulatot tesz, hogy indíthatják a motort. Gyerekként nagyon oda voltam a jelenetért, egyszerűen imádtam!!!!!
  • b-type
    Nemrég olvastam, nagyon jó.
    '94 Imola
  • G_ArchAngel #19497
    Tegnap valakit elfelejtettünk a nagy veszekedésben, 11 éve, május elsején már Szent Péter lengette a kockás zászlót neki - 45 éves lenne...

Tizenegy éve hunyt el Ayrton Senna - Formula.hu
  • G_ArchAngel #19496
    OFF_ Mika 3. lett élete 2. DTM futamán - jó az öreg a háznál :-) _ON
  • G_ArchAngel #19495
    Nem láttad azt a futamot, mikor Alonso, majd a kis Sumi autót bontott? Na olyan szépen a Nascar-osok sem csinálják, így ez sem lehet kifogás:P
  • b-type
    akkor még ezt, mert félreértettél. :)
    Nem mondtam rád semmit, föleg mert nem is úgy gondolom,
    a logikád szerint példáztam vissza, és azzal csak azt mondtam, hogy rögtön hörrensz kőkeményen és a dumát teljesen elviszi balra.

• Gabor_(HSF)
    Ja fejezd is be,mert már megint személyeskedsz és azt tudod nem bírom
  • b-type
    off:
    "Még mindig nem értem mi lehet bántó abban ,hogy faszcar-nak nevezek egy olyas valamit amit nem méltatok semmire.."
    Hát ez az,..azért mert mások viszont méltatják. Egyébként meg nem kell elmagyarázni, érted te, csak nem érdekel, 'lefaszcarozod' azt szeva...
    De nem tudom mit lepődsz meg a köcsögözésen, azt kapod amit adsz, a másik is mondhatná: ..még mindig nem értem mi lehet bántó abban ,hogy köcsög-nek nevezek egy olyas valamit/valakit amit nem méltatok semmire..
    Be is fejeztem mert nem ez a téma.
    on:

• petesilver
    Szerintem inkább az érdekesség íze miatt. Ott is a többség magasról tesz az európai dolgokre, de. Amerikában nagyon előtérben van a sport. sokkal jobban, sokkal több ember életére rányomja a bélyeget, hatással van, ergo sokkal nyitottabbak, érdeklődöbbek a sport iránt, és hatalmas tömegben. Amerikai szemmel nézve, ahoz képest amihez szoktak autósportban, ott egy F1-es futam rémunalom. De érdekes, egy évben egyszer van csak, simán megengedhetik maguknak, kajálni F1 közben is lehet, és hát nem pite történelemmel rendelkező pályára mennek ugye! Vagyis szokásos hétvégi családi sportprogramnak tökéletesen megteszi egy sportot szerető amerikai számára. Az europai dolgokra tesznek magasról, de sport tekintetében nyitottak, és érdeklődőek.
  • Gabor_(HSF)
    Miért látogatják olyan kevesen az amerikai F1-es futamot? azt mondják Sumi unalmassá teszi..sanszosabb inkább,hogy a futam alatt nem ölnek meg senkit,nem robban fel 65 autó,nem boritja tűz az egész pályat,de még egy szimpla kéztörés sincs...na ez amerika
  • Gabor_(HSF)
    Ez is érdekes megközelités:) lehet ha a nascar europai verseny lenne,europai szájiz szerint,akár még szerethetném is
  • petesilver
    Én ilyen tekintetben szerencsés vagyok, mert imádom mindkettőt, bár F1 futamon nevelkedtem a ty-ből, vagyis az volt előbb, az az alap. És akoor még nem vettük azt a részt bele, hogy a legtöbb pc-hez kapható kormány F1-es kialakítású ugyebár:))))
  • Gabor_(HSF)
    Ez csak a véleményem és én nem akarom rákényszeriteni senkire,teljesen mind1 valaki egyet ért vele vagy sem...
    A nascar nálam akkor csak egy nagyon jól eladható műsór ,amire én nem vagyok vevő
  • petesilver
    érdekes eszmefuttatás. Hibázik vastagon azért, de érdekesnek érdekes!!! :DD
  • Gabor_(HSF)
    a végén az a "fasz" az vesz.. a billentyűzetem úgy látszik ráhangolodott tulzottan erre a szóra
  • Gabor_(HSF)
    Még mindig nem értem mi lehet bántó abban ,hogy faszcar-nak nevezek egy olyas valamit amit nem méltatok semmire..és valyon miért is adhat okot bárkinek ez arra,hogy erre egy szimpla köcsögözéssel válaszoljon..
    Én tudom itt rengetegen versenyeztek már abban a szériában,talán azért vehetik igy a szivükre,ez olyan édes..
    Hogy aki szereti a technikai sportokat az nem tesz külömbséget a kategorákban? miért is nem?
    mert hogy utálom az amcsikat ,a lekezelő nagyképű,keresztűl gázolunk mindenkin, stilusuk miatt? Vagy részletezzük mennyivel jobb lenne a világ,ha kipusztulna az a faj?
    Erről vitázhatnánk naphosszat,de ez nem az az oldal,mint ahogy nem nascar sem..
    És itt a személyeskedés a lényég,nem pedig a globális fogalmazások,aki meg ilyet a szivére fasz az vonuljun valami rendbe,mert ha kikerül az életbe nem fogja tulélni
  • petesilver
    A másik, hogy én nem kipörgettem a gp2-őt húszszor. Ha szimulátorral komolyan akarsz versenyezni, az autót tudni kell beállítani, és érteni kell a telemetriához, hogy tudd, hol lehet javítani a köridőn. F1-el kezdtem, és ezekhez meg kellett tanulni először egy f1-es autó szerkezeti felépítését-működését, hogy be tudjam állítani versenyre. Utána a nscarhoz azt is meg kellett tanulni, mert teljesen más. Kb 600 oldalnyi angol anyagból állítottam össze egy magyar nyelvű beállítási útmutatót évekkel ezelőtt nascarhoz 4 hónap kemény fordítás után, és jópár autóversenyző barátom segítségét is kérnem kellett hozzá. Nem a játékból van szakismeretem, hanem a hozzá kötelező háttéranyagból. Azt már nem is mondom, hogy amúgy autószerelő szakmám van, vagyis az alapokról tanultam is keveset.
  • Kit--Kat
    jóghh legyen igazad és akkor remélem nem lesz több nascar