182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Kétséges, lesz-e verseny 2006 után a Brickyardon -
az csak természetes... 
-
A Michelin bejelentése -
Csak azért,mert mostanában ők a bűnösök lassan már azért is,ha valaki kiesik vagy olyan az idő amilyen! -
ez mondjuk igaz. nem tudom miért kell megint a ferrarit elővenni emiatt is... -
Schumacher: Nem a Ferrari a hibás
Michael Schumacher, a csonka indianapolisi futam győztese szerint nem a Ferrari a hibás a kialakult helyzetért, azért, hogy a michelines csapatok bojkottja miatt csak hatan indultak a vasárnapi GP-n.
"Tudom, hogy sokan minket okolnak a botrányos versenyért, de semmit nem csináltunk rosszul" - mondta a hétszeres világbajnok. "A körülmények olyanok voltak, amilyenek, de ez nem rajtunk múlt."
Michael Schumacher idei első futamelsőségét szerezte meg az Amerikai Nagydíjon, ezzel összetettben feljött a harmadik helyre. A győzelmi emelvényen azonban a két Ferrari versenyző, Schumacher és a második Rubens Barrichello nem ünnepelt, csak a harmadik portugál Tiago Monteiro locsolta boldogan a pezsgőt.
Jarno Trulli, aki pályafutása harmadik, a Toyotának pedig első rajtelsőségét szerezte szombaton, kiállt a Ferrari mellett, szerinte nem hibáztatható semmiért a maranellói istálló. "Nincs miért okolnunk a Ferrarit" - vélekedett Trulli. "Ők csak a versenyigazgató által kiadott szabályokhoz tartották magukat, amelyeket nem lehet csak úgy megváltoztatni. Aki nem akar indulni egy versenyen, hát nem indul el, de ezért nem a Ferrari felelős."
"Szégyen, hogy csak hat autó versenyzett vasárnap, de a kialakult szituáció elkerülhetetlen volt. A gumik nem voltak biztonságosak, nem kockáztathattunk."
[origo]
-
Ezt a versenyt akár lefutják, akár nem, a Ferrári nyer, úgyhogy ezt el lehet könyvelni mindenféleképpen győzelemnek. A Jordan és a Minardi pedig szórakoztattak, övék a nézők szempontjából a fair play díj, és ezt a FIA ponttal honorálja. Ennyi. A Többiek meg elgondolkodhatnak azon, hogy megérte-e. Biztos több szempontból megérte. -
te inkább tanulj a felvételire :) -
Egyetértünk! -
Akasszuk fel:) -
Az az egyik, de hogy otthagyták szegény Monteiro-t, szegény krapek megfordult, aztán volt tribün, nincs tribün... -
Azt nem értem az amerikaiak miért vannak felháborodva!? Egytől-egyig mind Nascar- meg Indicar-buzik. És 85$-ért, vagy akármennyiért vettek egy jegyet, amit majd mutogathatnak az unokáiknak, vagy később eladhatnak többször ennyiért, hogy látjátok, itt van egy jegy, ami arra a futamra szólt, amelyiken összeomlott a Forma1, Európa autoversenyzésének fellegvára.
-
persze nektek nem az a szégyen, hogy a mislen nem tudott rendes gumit csinálni hanem a Fia a szégyen meg a ferrari..... Amúgy a Schumacher simán verte Barichellot, ha megnézted nem ment nagy tempűt mégse, neki 2x annyi ideig tartott a box is -
Ja igen. És akkor mi van, ha a kis Shumi nem csapodik a falhoz.
Észre sem veszik, hogy valami baj van a gumikkal. -
A másik. Végignéztem a futamot nagy ásítások közepette, de engem a vége keserített el a legjobban. Monteiro örült mint majom a faxának, ami ugye érthető, de a két Ferraris meg fogta, hóna alá baxta a pezsgőt és levonult. Hát szép. Az a megmaradt szurkolói csapat aki végigvárta a bulit a helyszínen, még csak 1 kibaxott integetést se kapott a kedvenceitől. Nagyon szomorú ez. -
G_ArchAngel #22607 meg Zonta sem, meg DC sem, meg... -
Gyerekek én egy valamit nem értek. Az egész balhé Ralf koccanása miatt indult el. De tavaly láthattuk, hogy a fiú szinte méterre ott baszta falnak a kocsit. Most akkor a gumi szar, vagy Ralf nem vágja a döntött kanyar témát?
-
Már bocs, de én a Ferrárit soha nem is hibáztattam, abban nem is kellett engem meggyőzni. Ha ratyi mindezt kiolvasta a #22502-ből, akkor váljék egészségére. Ez csak amolyan Freud-i elszólás lehetett
, de tőlem kaphat egy kiadós gyomorfekélyt is, ha neki az hiányzik.
-
G_ArchAngel #22604 ez nem számít győzelemnek egy igazi tifosi szemében - ez inkább csalódás és szégyen...
(főleg RB látványos visszalassulása...) -
A részvények asszem így is, úgy is esnek. Itt nem ez volt a mozgatórúgó. Itt arról van szó, hogy F1 reform kell, és akar mindenki, vagy megy amerre lát. -
igen de itt nem csalódtak volna mivel Ferrari benn a pályán, jóhh csalódtak vlna, de nekeik valami kárpótlás azért a Ferrari vonyítása 72körön át mint az amcsi Ferrari drukkereknek, azért a végén dudáltak rendesen és ha megnézted a fél pálya pirosban volt -
G_ArchAngel #22601 az olasz szurkolók?
zsebbe vitték volna haza a pályát - ritka őrültek, ha csalódniuk kell, gondolj csak egy Inter - Milan meccsre... -
pfff..... na hát Frankl is kicsit esett a szememben, nagy hülyeségeket mondott
"A jólnevelt amerikaiak csak egy par sörös kannát dobtak be, ha ez Imolaban vagy Monzaban törtenik-szétverik a pályát. " ez vicces
-
Igaza van! Nekem is ez a véleményem. -
G_ArchAngel #22598 Frankl András: Sötet ügy!
Írta: SzNZsolty [2005.06.20. 12:38]
Frankl András írása
Sajnos nincs időm a részletekbe belemenni de az amerikai versennyel kapcsolatban a lényeg az, hogy a Max Molsey-nál önzőbb, beképzeltebb ember a világon nincs.
Az évek folyamán már több esetben hozott azonnali dönteseket biztonsági okokból. Most is meg volt rá a lehetőség -egy telefon Charlie Whiting-nak és egy órával később már kész lett volna a sikán.
Hogy a Michelin hibát követett el ahhoz nem fér kétség, de a FIA-nak akkor is az lett volna a feladata hogy gondoljon a nézőkre. Gondoljanak azokra akik hónapokig spóroltak, hogy ott lehessenek, akik Mexicóból, Kolumbiából, a világ minden részéből odarepültek, hogy láthassák a világ legjobb versenyzőit.
A TV nézőkről nem is beszélve, de azok legalább otthon voltak egy karosszékben és kimehettek a kertbe, akik ott voltak, azokat becsapták. Becsapta őket Bernie aki 20 autót garaltált és becsapta őket a nemzeti autószövetség, akik cinikus módon csak ajánlották, hogy a Michelin gumis autók versenyezzenek lassabban (!?).
A vilag vége? Nem. Sötét ügy? Nagyon. Jó lenne, ha végre megszabadulna a sport a Mosleytól? Igen, lehetőleg még ma. Van rá esely? Nincs.
Mint minden diktátor a világon az utolsó percig kapaszkodni fog a hatalomhoz. A jólnevelt amerikaiak csak egy par sörös kannát dobtak be, ha ez Imolaban vagy Monzaban törtenik-szétverik a pályát.
A szponzoroknak kellemetlen, de ők világcégek, kibírják. A versenyzők milliomosok, nekik csak egy kellemetlenség. Én a több mint 120 ezer nézőt sajnálom akiket átvertek. De nagyon! -
Dühöngenek az amerikai szurkolók -
nemám, csak nem ír ide most az.....ezeket soha nem lehet, beszűkült látókörűek -
gatyo #22595 Ez 100 hozzaszolassal ezelott volt.. azota meggyoztuk mar de azert koszi :P -
ez a legnagyobb szánalom az összes ratyi a Ferrariba keresi a hibát jézusom........................
elmondom nektek eléggé a szellemi visszamaradottság útján vagytok ezekszerint... -
gatyo #22593 Hat eppen ez a gaz... ok a concorde egyezmeny ertelmeben felalltak a rajtracsra igy nem perelhetok. Szal erre tuti lesz vmi szabalymodositas, csak eddig meg ilyenre nem volt precedens. Ez az egesz kicsit olyan,hogy valaki valamit nagyon albaltazott de nem allhat ki oszinten,hogy elbasztam, mert akkor egyedul vinne el a balhet --> esnek a reszvenyek, cegleepites stb. Ilyenkor kell egy kiskapu taktika mint ami jelen esetben is laccik. Igy mindenki hiba lesz es senki sem. Es persze a nezok, szponzorok, fogadoirodak meg neznek. De oket meg leszarjak ugytunik. -
Helyes, ez értelmes emberre vall. :D -
Velem lehet vitatkozni, csak ha felteszek egy kérdést, és a mellébeszélésen kívül választ is kapok, akkor 100 hozzászóláson keresztül nem biztos, hogy tartom az álláspontomat.
-
Pontosan -
na that's right. -
Lehet, hogy nem mondtál, de nem értem, hogy miért kell az FIA-t hibáztatni ebben a helyzetben? -
Viszont ha ez tényleg így volt, akkor nem is a Michelin a hibás. Ő bevállalt egy konstruktőri stratégiát és kész. Akkor mindent az istállókon kell leverni véleményem szerint. -
Nem furcsa, nem is mondtam soha ilyet. De azért köszi! -
Hát, ha mindenkinél volt 8 garnitúra gumi, akkor azt mondom, hogy el kellett volna fogadni. És inkább abban megegyezni, hogy mindenki ki is használja az összes kerékcseréjét. -
lol -
gatyo #22583 Agyrazkodas vagy dupla labszartores... hamar a kepeket nezzuk....
De a lenyeg az,hogy auto technikai hiba volt mind2. Erdekes modon nem epitettek sikant angliaba hanem megerositettek a biztonsagi zonat. Ha joltudom ezt csinaltak itt indianapolisban is nem?