182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
elmélet1 :
-
G_ArchAngel #22461 nem is gondoltam komolyan...:)
de az tetszett volna, ha RB meghajlítja MS Ferrariját:) -
elmélet1
röhej már ne haragudj!:) -
Guberálók
-
G_ArchAngel #22458 persze, reggel várt 563 új hozzászólás, nem tudsz nekem annyi fagyit ajánlani, hogy nekiálljak... -
Nem. Olvass vissza. -
G_ArchAngel #22456 amúgy nem lehett volna egy olyan megoldás, hogy megkapják az új gumikat és a rajtrácsra a Bridgestone-os csapatok állnak előlre, majd utána az időmérőn elért helyek függvényében a Michelin-esek? -
G_ArchAngel #22455 amúgy mi igaz abból, hogy finn és angol hírügynökségek megjelentették a hírt, hogy Kimi megy Rubinho helyére?
RB pedig a BAR-hoz, Button helyére...
Button McLaren-hez?
(jobb lenne Pedro...) -
Naluk lehet panaszt emelni:
Michelin
46, rue du Ressort
63100 Clermont-Ferrand
France
http://www.michelinsport.com
FIA
8 Place de la Concorde
F-75008 Paris
http://www.fia.com
Formula One Management
6 Princes Gate
Knightsbridge
London SW7 1QJ
United Kingdom -
"Udv mindenkinek!
Nemreg erkeztem haza Indianapolisbol. Ami ma tortent az finoman szolva is
botrany volt. Kar erte, mert egyebkent a verseny startjanak pillanataig nagyon
tokeletesre sikeredett hetvege volt. A csutortoki "Pit Walkabout" (depo seta)
hatalmas siker volt az azzal egybekotott nyilt interjukkal, a szombati idomero
edzes vegeredmenye alapjan izgalmasnak tuno startnak neztunk elebe, az ido is
vegig nagyon szep volt, aztan...
Ami ma tortent, az a Forma-1-es szurkolok, meg konkretabban az amerikai
autosport szurkolok szembekopese volt. Az indanapolisi versenypalya ugyanis
nem csak egyszeruen egy jol ismert es nagy hagyomanyokkal rendelkezo palya az
amerikaiak szamara, hanem egy legendas szent hely. Nem (csak) mi orultunk,
hogy az F1 idejott, hanem meg az F1 orulhetett, hogy ide beengedtek oket 5
evvel ezelott. Erre ma az F1 (konkretabban az FIA es a Michelin) jott es
leszarta az egeszet...
En mindenekfelett az FIA-t hibaztatom mindezert. Egyreszt azert, mert sikerult
olyan hulye uj szabalyokat hozniuk a gumikkal kapcsolatban, amik nem hogy
biztonsagosabba, de meg veszelyesebbe tettek a sportot. Masreszt pedig azert,
mert ma teljes inflexibilitasrol tettek tanubizonysagot. Mert annyi mas
megoldas szoba johetett volna ma es egyiket sem fogadtak el. A lenyeg az lett
volna, hogy engedjek a Michelines kocsikat is versenyezni - ennyi mar eleg
lett volna, hiszen a szurkolok ma azert mentek el a palyahoz, hogy a teljes
mezonyt lassak versenyezni.
De ezzel a huzassal sikerult egy eletre lejaratniuk az F1-et Amerikaban -
mindegyik amerikai hirkozlo csatorna most az F1 cirkuszon rohog. Ami meg nem
lenne annyira nagy baj, de mar ott a palyan sok embertol hallottam, hogy
jovore biztosan nem fognak eljonni Indianapolisba. Ne felejtsuk el, hogy a
legtobb amerikai F1 szurkolo nem Indianapolisban lakik - nekem peldaul 3 oras
repulout elmenni Indybe. Plusz meg hotelszobat foglalni, taxit/berkocsit
fizetni, stb. A jarulekos koltsegekkel egyutt - hogy a raforditott idorol mar
ne is beszeljek - egy F1 verseny megnezese komoly befektetes.
Arrol nem is beszelve, hogy a lelaton megjelent nezok saccom szerint majdnem
harmada az iden nem is amerikai volt: rengeteg szurkolo volt ott Kolumbiabol
(Montoya miatt), Braziliabol, Mexikobol, Finnorszagbol, Nemetorszagbol,
Angliabol, de meg Amerikaban elo indiaiak is megjelentek szep szammal
koszonhetoen Karthikeyannak. Az F1 ma oket is szembekopte.
Igy nemhogy masodik verseny nem lesz Amerikaban (mint ahogy rebesgettek mult
heten, hogy talan Las Vegas fog otthont adni egy masodik versenynek), de meg
ez az egy is el fog innen menni. Meg ha vissza is teritik a nezoknek a jegy
arat - ami talan egy kicsit karpotolna a szurkolokat - meg az sem fog sokat
segiteni. Ami nagy kar, hiszen 5 ev utan vegre kezdett az F1 egyre nagyobb
nepszerusegnek orvendeni itt Amerikaban, Indianapolisban az egesz hetvege
soran igazan jo hangulat uralkodott - erre puff, sikerult mind az ot evnyi PR
munkat egy pillanat alatt semmive tenni.
De ennek nemcsak az amerikai F1 szurkolokra lesz kihatasa. Ami ma tortent,
attol sokaig fog verezni az F1, sot, lehet, hogy ez okozza majd vegso halalat.
De ez mind mit erdekli Berniet - o mar megcsinalta a millioit..."
Forma1 Lista
-
G_ArchAngel #22452 az előző időmérő alapján - szerintem...
tehát hátulról: 2 Ferrari, 2 Jordan, 2 Minardi, Trulli, Kimi...stb... -
Ja figyeljetek már, hogy fogják eldönteni a 14 ,,kieső" közül, hogy milyen sorrendbe jöjjenek ki a következő időmérőn???? :DDD -
G_ArchAngel #22450 Sziasztok, most fértem nethez...
elmélet 1. - "Az összeesküvés":
Bernie papa, miután meglátta, hogy a Michelin visszavonulót fúj meglátta a lehetőséget abban, hogy a szíve csücske Ferrari értékes pontokhoz jusson, így mindent megtett a FIA-nál, hogy az olaszoknak kedvező döntést hozzanak, mivel így újra van esély pizzásautót nyerni látni...
elmélet 2. - "Az új jövő"
A Michelines csapatok próbára tették a FIA-t és Bernie-t, hogy ilyenkor mit tesz, s mivel látták, hogy Bernie papa (megjegyzem helyesen) nem fújt visszavonulót és nem engedett a követelésnek, ezért talán felgyorsítják a GPWC születését, és kilépnek az F1-ből....
elmélet 3. - "Az igazság"
A Michelin elbaszta, de kiállt a csapatokért és a pilóták biztonságáért - én bevallom, hogy kimentem volna ezekkel a gumikkal is és finoman hozzácsapkodtam volna az autókat a palánknak, így legalább egy autó sem ért volna célba, mert annyi törmeléken a Bridgestone is gallyra ment volna, így az amerikaiak is megkaphatták volna a mit jobban szeretnek a F1-nél - egy kis destruction derby-t...
Az nagyon tetszett, mikor a berádiózták, hogy 100 körnél többet bír a Ferrarik gumija, de mikor a paddockban ráközelítettek, akkor látszott, hogy még 1-2 kör és a pizzásautókból is matrica lesz...
Amúgy nagyon szurkoltam, hogy Rubinho összecsukja a két Ferrarit, mert kíváncsi lettem volna, hogy a Minardisok és Jordanesek tudnak e pezsgőt bontani, vagy angolul nyilatkozni:)))
Mindenesetre soha nem kedveltem az Indianapolisi pályát, így ha törlik, nekem tesznek szívességet... -
Ez a tegnapi verseny egyszerűen szégyen volt. Az F1 múltjához és jelenéhez nem méltó. Lehet keresni a bűnösöket, hogy a Michelin vagy az FIA. A Michelin most hibázott. Véleményem szerint, az FIA most jól cselekedett, mert szezon közben valamelyik fél számára pozitív döntést hozni sportszerűtlen lett volna. A szezon elején viszont nagyot hibázott, amikor az egygumis szabály meghozatalakor sok egyéb tényezőt figyelmen kívül hagyott. Tehát ez a mostani eset sok tényező eredménye. Egy biztos, akik a pályán maradtak, csak becsülettel tették a dolgukat. (még ha az nem is volt olyan nehéz számukra :D) -
Miért?? Szerinted a csapatnak hagynia kellett volna, hogy kiüssék egymást? Vagy ilyen Michelines elszállós előzmények tudatában száguldozásra ösztönözzék őket? De nem, a Ferrari bármit csinál, szánalmas.
-
csak tudod a Michelin ,,kicsit" profi :)), meg hát nem hiába vannak az F1-ben. Ez nem egy garázsban összehozott RC gumi :DDD -
Hát nem lennék a pilóták helyében Spa-ban :DD, azért kicsit durva lenne, ha csak úgy röpködnének :)) -
Ebben sok jó gondolat van, de összességében egy vicc. Valami hasonló sportág már van. Az F1 nem ez. Az pedig, hogy még ennél is jobban kiszélesítsék az amúgy is széles kocsikat ezeken a keskeny aszfaltcsíkon meg több mint vicc. -
Pontosan Ralf se számított arra, hogy defektet kap valószínű akkor elkerüli versenyben meg van ott más autó is nyugodtan lehetett volna nagyobb baleset is mert hiába megy lassabban a kerék akkor is károsodik na meg akkor már nem versenyről beszélünk minek legyenek benn a pályán. -
elég drasztikus hiba kelett 1 ilyen megmozduláshoz -
Én máshogy látom a helyzetet. -
nem biztos hogy a helyükben te kockáztattad volna az életed -
ha versenyezni akartak volna, bevállalják hogy kerékcsere + lassab sebesség, de nem ők inkább hisztiztek mint a fürdős qrvák. -
Hát, én nem csak Trulli-t sajnálom...
Egyébként meg nem tudom mi bajuk, meg miért félnek, hogy oda a Forma1 hírneve, hiszen a Forma1 hű maradt nevéhez. Ez volt aztán a "Száguldó CIRKUSZ"!
-

Bernie meg mongyonlé! Minden döntésével csak elcseszi a jobban az F1-et ez az amerikai futam reklám célból nagyon fontos volt itt rendes versenyt kellett volna produkálni a csapatok meg lemondtak volna pontjaikról vagy valami csak engedték volna jobb gumikkal versenezni őket. -
mondjuk nem igy oldottam volna meg az is biztos... -
akkor kelett volna támogatnia ha a bridgestone is azt mondja nem birják a gumik -
lol, szerinted az FIA-nak azt kell támogatni aki nem képes felkészülni? -
Antares01 #22434 Ez szerintem pofátlanság volt a FIA részéről hiszen inkább lett engedte volna az új gumikat,mint ilyen szar versenynek nem nevezhető nagydíjat kelljen nézni.Csak Trullit sajnálom.Trulli Forever 
-
Antares01 #22433 Ez szerintem pofátlanság volt a FIA részéről hiszen inkább lett engedte volna az új gumikat,mint ilyen szar versenynek nem nevezhető nagydíjat kelljen nézni.Csak Trullit sajnálom.Trulli Forever -
Hát éppen ezért fognak fejek repülni.
Belgiumban pedig lehet, hogy nem ilyen veszélyes a pálya, ott vannak bukóterek, éppen ezért senkit nem fog izgatni, ha elszáll egy-két gumi. Ugyanúgy, mint ahogy eddig is tették, és ahogy tavaly is történt. Egy pár Michelin autó csak túléli!
De ha jól hallom, akkor már ugye kész vannak azok z új gumik, már akár ezen a futamon is bevetették volna, csak "elfelejtették" bejelenteni. Szóval az is lehet, hogy a belga futamon már azokat fogjuk az autókon látni.
De én azokra a fejekre leszek kíváncsi, akik majd kivonulnak a belga nagydíjra, köztük Bernie Eclestone-nal. -
Ezt elbaltáztuk, vallja be a Michelin
Már a teszteken kiderült, hogy veszélyes a Michelin
-
azért mert megfizetik. -
Ez csak őket minősíti... szánalmasak... Barichello helyében már rég otthagytam volna a Ferrarit, nem tudom miért tűri, hogy állandóan megalázzák... Ma simán nyert volna.. csakhát ott volt az utasítás "mindkét autót be kellene hozni" ..nyomorékok... -
M2 #22428 Nekem csak szegény Baumgartner gyerekért fáj a szívem, idén akár ötödik is lehetett volna! Micsoda fejlődés! Micsoda karrier! ...lehetett volna...
-
Én is azt néztem jó döntés volt azután megnéztük a Galaxis utikalauzt is.
Ha már moziünnep volt. -
Egyre szánalmasabb ez az egész F1. Azt hiszem jól döntöttem, hogy inkább egnéztem a Sin City-t a moziban. -
Nem biztos hogy belekalkulálták az új aszfaltot. Ráadásul már tavaly is elszállt itt pl Alonso is. Tehát a dolog nem újkeletű itt. De mi lesz majd Belgiumban?? Ott tavaly is dúrva volt már. -
A Michelin már tanulhatott volna a tavalyi esetből, amikor Ralf elszállt, már akkor is tisztában voltak a vizsgálatok végén azzal, hogy defekt okozta a balesetet. Kiindulva ebből és abból, hogy tudhatják, hogy milyen ez a pálya, már eleve olyan gumikat kellett volna hozatniuk, amikről tudják, hogy kibírják a futamot, vagy akkor nagyobb nyomású gumikkal indulnak el. Nem hiszem el, hogy annyira drámaian lelassultak volna, kizárt dolognak tartom.
-
ezt mondtam én is, ez teljesen az ő hibájuk, lehet vetítenni, hangoskodni meg másra kenni, akkor is mindenki tudja ki tehet erről..