182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
nyugi mélyen alattam vagy :DDDD
énnemírogatok ilyenekt, hogy Kimi utoljára volt idén pontszerző, meg a Mclaren többet nem fog dobogón állni, ez a te szinted -
vettek már el pontokat a Ferraritól, szánalom, és megint a Michelintől a Ferrihoz jutottunk el Sz-á-n-a-l-o-m -
G_ArchAngel #22660 akkor lassan elérem a Te szintedet, még egy kicsit gyúrok rá...:P -
tisztára mint 1 10éves gyerek:DDDDDDD -
na itt a tévedés mert egy autóversenyen a gyorsaság az első a biztonság a második -
Nézd már át, hogy mi volt a baja a Michelinnek! Szó sem volt arról, hogy esetleg most nem ők nyernek. Sőt. Pontlevonással is kiegyeztek volna, stb, stb. Viszont a FIA baszott egyezkedni. Véletlenül ki nem támogatta - mégha ők úgy is magyarázzák, de a tény az tény nem írták alá -, a Ferrari. Egy esetet kéne csak mondanod, hogy a FIA 1x is a Ferrari "rovására" ítélt volna az elmúlt - pff - 10 évben! -
gatyo #22656 Hogyne lenne mar azonos? A tegyuk fel a bridgestone egesz evben biztonsagos gumikat csinalt, mert ugye a BIZTONSAG az elso!! Igyhat szoptak rendesen. A Michelin meg verte a mellett a hataron jaratott gumijaival. Aztan jott az amcsi palya ami igencsak gumprobalo de HOPPA gumi csodot mond! ES AKKOR JAJJ!! A Bridgestone-nak most pont jo lenne! Nah csinaljunk gyorsan 1 balhet mert ha nem mi nyerunk akkor ezek a szabalyok szarok. -
- A Ferrari nem feltétlenül a Bridgestone miatt szar. Ott azért az autó sem sikerült túl jóra.
- Azért Kimi és társai jópárszor szoptak már a gumik miatt a szezon alatt, de ugyanúgy szopott a Ferrari is a Bridgestone miatt.
- A FIA-t én még nem láttam éljenezni, de biztos van pár fanatikus hívük. A gumiszabállyal viszont egyértelműen tévedtek. Nem is tudom, hogy mikor volt olyan év, hogy tilos volt a csere??? -
Te is legyél az és olvass vissza a két probléma nem azonos! -
gatyo #22653 Ha egesz evben szopna a Bridgestone es a Ferrari az uj gumszabaly miatt (mint ahogy szoptak is), es nem lett volna ez az amcsi nagydij akkor mindenki a Michelint es a FIA-t eljenezni,hogy ujra nyilt a vb. Legyetek kovetkezetesek mar pls. -
gatyo #22652 A Fenet!! Szabalyokkal van a gaz... nehogy mar a ferfi huzzon gumit. Gondoskodjon a biztonsagrol a nő!! :P -
Tuti, hogy hibázott a Michelin, de az viszont tény, hogy a FIA baszta el az egész gumicirkuszt, amikor hozott egy igen hülye szabályt ... -
G_ArchAngel #22650 de jobban csúszna:)))
meglehet nézni miért utálják a japánok a szexet: mert lassú, vastag gumiban csinálják, bezzeg a franciák...:)
-
Egyetértünk! -
Ja-ja ott-ha 2000 dollárt keres valaki az már szegény-nek számít! -
Igen ez igaz a szabályok nem megfelelőek teljesen más irányba kellene gondolkozniuk. -
Tényleg nem azonos,de mindkét helyzetért a FIA a hibás ebben szerintem egyetértünk! -
SPQR3 #22645 22578: "azért a sorok között volt egy érdekes szám: 85 dollár - ez ott kérem félheti fizetés..."
85$ az inkább olyan 1napi fizetés, de még inkább kevesebb is ;) Amik olyan sok pénzt azért nem buktak. A Forma1 viszont végleg elveszített egy óriási nagy piacot holmi kicsinyeskedések miatt. Marad Ázsia... -
Ez igaz,de nemmindegy,hogy milyen szinten! -

-
ez egyik defekt törmelék miatt volt ha jól emlékszek, de ismét mondom nem azonos a helyzet
szerintem -
gatyo #22641 Hat ha a Michelin kotont kezdene el gyartani tuti tulnepesedne a fold... :P -
könyörgöm ha érdekli az F1 akkor tudnia kell ami ott történik! szerintem
-

-
Nem feltétlenül volt látható,mert,ha látható lett volna akkor MiSchu-nak nemlett volna két defektje egymás után! -
Ebbe is van igazság,de vannak olyanok akiket nemérdekel a háttér,de érdekli őket az F1!
Nekik is joguk van véleményt nyilvánítani és jó meglátásaik is lehetnek attol még,hogy nemismerik a dolgok hátterét! -
G_ArchAngel #22636 jah, Toyotás igen...:PPP -
Más kérdés, hogy ott látható körröl körre, hogy fogy el a gumi itt meg csak felrobban ja, de ez részletkérdés ilyenről már ne beszéljünk mert csak vasárnap esti szórakozás kell? -
"mert idén valószínűleg többet nem fog ott állni egyik vörös sem...:)"
Szép álmokat! -
ha véleményed van róla akkor elvárható, hogy ismert a dolgok hátterét ne csak felelőtlenül írogass -
Igazad van! -
G_ArchAngel #22631 ne hasonlítsátok már össze a gyorsaságot a megbízhatósággal, az autónál sem mindegy, hogy kék vagy gyors...
az eddigi futamokon a Michelin szarrá verte a Bridgestonet, de nem azért mert tartósabb volt, hanem mert gyorsabb és a F1-ben ez a lényeg...
Ezen a futamon életveszélyesnek minősítették a Michelint, jogosan letiltották, a Bridgstone megérdemelten nyerte a versenyt - de könyörgöm senki ne várja már el, hogy elindulnak a fiúk kitörni a nyakukat pár hambergezabáló miatt!
Ez volt az első futam idén, amit bukott a francia gumigyártó - lehet, hogy végigment volna 14-ből 6 Michelines, de méltatlan lett volna az autóversenyzés szelleméhez, ha a 13. kanyarban 60km/h-val döcögnek végig...
Így pedig nem halt meg senki, a FIAT is visszatérhetett utoljára a dobogó tetejére - mert idén valószínűleg többet nem fog ott állni egyik vörös sem...:) -
rolika #22630 engem, mint hozzánemértő vasárnap esti szórakoznivágyót, egyszerűen nem érdekel, szerintem nem is kell, hogy érdekeljen, milyen gumival mennek. minden csapat (a lehetőségeihez mérten) a legjobb cuccokat próbálja beletuszkolni a versenyautókba. ja, hogy a michelin sz.r? vonják le a következtetést a csapatfőnökök. a botrány elég nagy ahhoz, hogy megtegyék... -
Dehogynem!
Emlékszel a szezon elejére amikor sorra durrantak ki a Bridgestone gumik?
És arra emlékszel amikor Barichello addig körözött amig már szinte guminak se nagyon volt nevezhető ami a kocsiján volt csak,hogy a Bridgestone-nek legyen 1-2 mérése és tapasztalata!
Mielőtt írsz gondolkozzál légyszives! -
A kettő teljesen más probléma ne keverd a kettőt légyszíves!
A Bridgestone esetében nem forgott veszélyben a versenyzők testi épsége. -
Ha most beleegyezik a FIA a lassítóba akkor legközelebb kitudja mit kér a Michelin.A FIA a lehetőségekhez képest mindent megtett,hogy megegyezés szülessen,de mivel a Michelin kötötte az ebet a kaóhoz így nem tehetett mást,ha meghal valaki az is a Michelin hibálya lett volna!Etz tudták is ezért nemhagyták a csapataikat versenyezni! -
szegény firestone is,hogy becsődölt amikor kiderült,hogy 500ezer ford explorerre baleset veszélyes gumit adtak el,és mindent vissza kellett hívni,és kicserélni :-( vagy várjunk csak! nem is csődölt be! talán a michelin is túléli ezt a nagy csapást,maximum megtanuljuk a leckét,és otthonra a forma1es kocsinkra nem michelint teszünk :-D -
1994. Barcelona. Felhúztak egy lassítót a spanyolok. Úgy septiben. Mondjuk akkor előtte halt meg Senna. Ha meghalt volna Ralf - akár már tavaly meghalhatott volna, de idén is volt rá esélye -, illetve vki a versenyen, akkor, hogy magyarázkodott volna ki a FIA ebből, hogy hagyta a versenyzőket elindulni? -
rolika #22624 komolyan nem értem ezeket a véleményeket...
amikor a bridgestone-nak nem ment, nem hőbörgött senki, csak röhögött mindenki a ferrarin...
most meg besz.rt a michelin, de annyira, hogy el se indulhattak a kocsik??? milyen gumik azok!? és most, hogy jönnek a gyorsabb pályák, mi lesz? meghozták a szabályokat, nem lehet gumit cserélni, akkor nem lehet. (gondolom, nem a proxima centaurin volt kifüggesztve a szabályzat, mint a galaxis utikalauz stopposoknak-ban a föld szanálása :)
szerintem ennek az egész problémának nem lett volna szabad eljutni a nézőkhöz. fújják fel jobban a gumikat, menjenek lassabban a michelin-es csapatok, aztán palikék végigtalálgatták volna az egész futamot, hogy mi a frász lehet. ennyi történt volna.
ha én csapatfőnök lennék, úgy váltanék gumibeszállítót, csak úgy füstölne...
azon is röhögök, hogy építsék át a pályát. hogy ezt ki találta ki... gombhoz varrjunk kabátot, vagy mi? arról nem beszélve, hogy pont amiatt a kanyar miatt érdekes az indianapolisi f1-futam, attól amerikai...
ami megtörtént, a létező legrosszabb megoldás volt. a michelin-nek óriási presztízsveszteség, jobb, ha ezentúl kotont gyártanak
. a michelin-t használó csapatoknak dettó: a lőtéri kóbor kutyát nem érdekli, mi a problémájuk egy világversenyen. tessék versenyezni!!!
-
[1etért]