182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Én megittam kettőt utána :)
Monteiro arca megért ennyit :)
Két búskomor vörösruhás mellett most először (és utoljára) sárga... -
Igem ez a legvalószínűbb, számomra az volt hihetetlen, hogy elvileg pontosan tudják, hogy milyen tulajdonságai vannak a pályának, milyen mértékben koptatja a gumikat, még akkor is, ha ezt a keveréket nem tesztelték rajta. A saját gumiaikat is ismerik. Azt semmire nem lehet kenni, hogy nem veszik észre, hogy egy gumi csak 7-8 kört bír ki egy pályán. Itt valaki vagy svindlizik, vagy tényleg nagy favágások lesznek. -
Azért röhögtem volna egy kegyetlen nagyot, ha a két Ferrári kiüti egymást, mert már az a 6 autó sem fér el a pályán.
-
baszki, én nem is ittam közben sört!!! éreztem, hogy valami nem stimmel ezzel a futammal, de nem tudtam rájönni mi az... :) -
Én erre annyit tudok mondani, hogy benne volt a pakliban. A véletlenek, és a rossz döntések egy olyan pechsorozata volt, ami ezt eredményezte. Tulajdonképpen a Forma1 jogrendszer törékeny mivoltát ismerve én azt csodálom, hogy ilyen sokáig megúsztuk balhé nélkül.
1.) Volt egy marha hosszú Ferrári uralom, ami azért nem mindenki hevert ki mostanáig, és van bennünk egy kis ellenérzés a Ferrárival szemben.
2.) Annyi szabálymódosítás történt mostanában az F1-bem, ami korábban nem volt megszokott, és nem is nagyon lehet követni, sem versenyzési, sem gyártási szempontból már.
3.) Ezen belül jött egy olyan döntés, ami valóban veszélyezteti a pilótákat, bár szerintem mindenkinek megvan a magához való esze, és ezzel együtt lehetne élni, csak idő kell hozzá, még felnőnek a feladathoz az istállók.
4.) A Michelin egy kicsit elszúrta ezt a fejlesztgetést, pont.
5.) Persze azért domborodhatott ez így ki, mert az előző szezonban a Bridgestone szúrta el a fejlesztgetést.
6.) Ralf Schumacher kétszer ugyaott kicsúszott. Érdekes módon nem más, nem máshol, pedig megtörténhetett volna mással is máshol, akkor lehet, senki nem figyel fel az eseményre.
7.) Minden olyan későn derült ki, hogy itt már jó, átgondolt döntéseket nem lehetett hozni.
8.) Ferrárinak kellett a pont.
9.) Eclestone-nak kellett a piac. Mert akár tetszik, akár nem, Indianapolis nem egy F1 pálya. Mint ahogy Monte Carlo sem. De ezeken a helyeken van a pénz. Mind a kettő pálya életveszélyes bukóterek nélküli kanyarokkal.
Az a baj, hogy mindenkit meg lehet érteni, és éppen ezért igazából senkin nem lehet elverni a port. Ennek az egésznek a szememben egy kimenetele lehet és van, a Ferrári felzárkózik, az F1 történelmet ír, és az F1 naptárból egy időre kikerülhet Indianapolis.
Egyébként tévhit, hogy a Michelin eltiltotta őket a futamtól,a Michelin azt mondta, hogy magasabb nyomással kell kimenni. Ezt a CSAPATOK nem vállalták fel, ezért mondta azt a Michelin, hogy akkor csak annyit tud javasolni, hogy ne versenyezzenek.
- A Michelin-nek joga van olyan szar gumit gyártani, amilyet csak akar, nem kell megvenni. Lehet rendelni gumit a Bridgestone-tól is.
- A csapatoknak joguk van kiállni a versenyből. Egyetértek, az a verseny nem verseny, ahol sebességkorlátozást vezetnek be. A csapatoknak joguk, sőt kötelességük védeni a pilótákat.
- A szabályok mindenkire egyformán érvényesek, miért kéne a Michelin használókkal kivételt tenni, főleg, mikor egész idényben pont emiatt a Bridgestone istállók szívtak. Így Eclestone-nak...
- ...a FIA-nak, és...
- ...a Ferrárinak is igaza van.
- És végül, de nem utolsósorban, a nézőknek is igazuk van, akik versenyt jöttek ki nézni, és ezt az F1 nem tudta nyújtani. -
nekem meg kimaradt egy jó óra a futamból, de a brazil fűnyírását pont láttam, néhány repülő vizespalackot is elcsíptem, más meg ha jól olvastam a történteket nem is volt... -
nekem az tetszett, ahogy lementek az rendes ívről Michelin gumit gyülyteni a levezető körben a Ferrarik:DD -
Gabor_(HSF) #22415 dehogynem..a nagy izgalomra bevertem vagy 4 sört,megettem egy tál mogyorót,ez elég izgi volt -
igen, biztosan, bár sok érdekes nem történt a másfél óra alatt... -
Gabor_(HSF) #22413
-
Hát az biztos. 

-
osszuk el, naaaaa, lécci-lécci! :D -
Gabor_(HSF) #22410 Én inkább azt szeretném,hogy amit a mislennek ezért fizetnie kell az a én számlámon landoljon -
de azon se változtat, hogy ez jelen helyzetben marhára mindegy. -
De ez nem változtat azon hogy ők sem indúltak volna hasonló szituban. -
a tv-társaságokat marhára nem érdekli, hogy meddig nézel egy adást. Őket az érdekli, hogy az elején (reklám után) és a végén (reklám előtt) mennyien nézik az adott műsort.
Ezt a futamot biztosan rohadtul sokan nézték ezekben az időszakokban. -
amit fölépítettek évelejétől a bridgestonnal szembe, az most úőgy ahogy van romba is dőlt 1 futam alatt -
Ebbe szerintem felesleges belegondolni.
Egyszerűen most ezek a csapatok kerültek ilyen helyzetbe egy hiba miatt, és rossz döntést hoztak.
Egyvalami biztos: valaki(k) úgy repül(nek) most a Michelintől, hogy a lábuk nem éri a földet... -
ezt most így hirtelen meg is mérted? mert én például nem néztem végig, mert közben szerencsére volt egy jó kis meccs is, és lehet nem voltam egyedül Európában... -
de most nem róluk van szó.... a Ferrari sosem volt a több, mindig is a saját útját járta -
"A Michelin-es csapatok egyszerűen kihasználták azt, hogy sokan vannak."
De én arra gondoltam hogy fordított esetben. Létszámilag is. A Ferrari is kihasználta volna, mint mindenki más. Erre nem sok értelme van hivatkozni szerintem. -
Gabor_(HSF) #22401 Látod..már is szinpatikusabb vagy
-
A tv-társaságok a legnagyobb nyertesei a mai napnak.
A következő futamokat mocskosul sokan fogják nézni, és ennek sem volt szarabb a nézettsége, mint egy átlagosnak. -
hát ez az, ilyen alapon a Ferrari az idény elején megszabhatta volna, hogy mely pályákon hová kérnek még extra kanyarokat a biztonságuk érdekében, szal nevetséges a dolog... -
ezt mondtam én is, vagyis a negatív reklám is reklám és ugyanúgy növeli az eladásokat, és a f-1 szintén téma lesz, más kérdés, hogy a tv-társaságok elég nagyot buktak a mai napon és nem csodálnám, ha ezek után csak akkor fizetnének jogdíjaka, ha x számú induló lesz egy-egy futamon... -
Gabor_(HSF) #22397 Ja meg a Ferrari is mondhatná,kéremszépen mi idén nem indulunk el mert nem lett jó az idei gumink,vagy csak az utolsó 30 kört számolják bele a versenyekbe,mert onnantól kezdve tapad a gumink..
Ki kellett volna álniuk a versenybe..rossz döntés volt mind a mislen mind a csapatok -
Szerintem a Bridgestone-osok rajthoz álltak volna simán, mert senkinek nem tűnt volna fel, hogy "meglepetésre" a Jordanek és a Minardik vannak a legvégén, a Ferrari meg picivel előtte.
A Michelin-es csapatok egyszerűen kihasználták azt, hogy sokan vannak. -
Fordított estben a bridgestone-os csapatok sem tették volna meg. Szval itt nincs szó sértődésről. Egyszerűen rossz reklám lett volna nekik. Ráadásul esélytelenül indultak volna. Magyarul semmi értelme sem lett volna indulniuk. Azt meg hogy mi kell a nézőknek már évek óta nem érdekel senkit az F1-ben. -
Ja, ezért mondom, hogy az lett volna a korrekt, ha a Michelin-es csapatok rajthoz állnak, és az adott körülmények között a legtöbbet kihozzák a versenyből.
A Ferrarikat nem tudták volna megfogni sűrű kerékcserékkel, de szerintem a 3-8. pontszerző helyekért kurva nagy verseny lett volna. -
Szerintem ez a Michelinnek nem jó reklám, viszont a Forma-1-et igen. -
Így van. Ezért nem lett volna valami sportszerű a Michelin kedvéért átvariálni a vonalvezetést.
Ez olyan mintha 10 tanulóból 7-en nem tanultak volna meg mindent vizsgára és ugyan már vigyük le a szintet hozzájuk. Ilyen nincs. -
a másik meg, ne keverjük ez össze olyannl, amiről nem tehetnének, mondjuk lezuhan a Michelin gép ami szállítja a gumikat vagy nem tudom...
a lényeg ez 1 olyan dolog amiről nagyon is tehettek tehát ilyn miatt nehogy már másokat vonjanak felelősségre tiszta szánalom -
Most mindenki szidja a Michelint, de tudjuk azt is, hogy a rossz reklám is reklám... egy ekkora botrány után vajon hány újságban írják majd le, hány sporthírekben mondják majd ki a világon a Michelin nevet...?????
Ezt a "nem vállalunk felelősséget a gumijainkért" dumát nem tudom másra vélni, amikor hozhattak is volna mást és a keréknyomást is lehetett volna növelni... -
ez ilyen sértődös ovisgyerek effektus. "Akkor nem játszom!" -
Ja, kiállnak, csak ez így marhára nem korrekt a többiekkel és a nézőkkel szemben sem... -
az a probléma amit eddig az egyik nem tudott megoldani előjött a másiknál
semelyiknél sem volt kegyelem
különbség: itt látványosabb volt a sok csapat miatt ennyi nem kell mártírkodni itt fárasztó is szánalmas is -
Azzal sem értek volna el semmit. 8 körönként kereket cserélni? Ezt nem engedhetik meg maguknak a csapatok. Inkább kiállnak. -
Mert azok az egyesek elvégezték azt a munkát rendesen, amit két hét alatt el kellett... -
Paul Stoddart, a csapat főnöke:
„Először is szeretnék bocsánatot kérni minden rajongótól, és nézőtől –a helyszínen, és a TV-képernyők előtt– a mai napon Indianapolisban történtek miatt. Most jött el az ideje, hogy a Formula-1-ben dolgozó embereknek a sportot kell a politika elé helyezniük, ez azonban mégsem így történt. Ma reggel a tíz csapatból kilenc értett egyet abban, hogy szükség van egy új kanyarra, és ha ez nem lesz meg délutánra, a csapatok nem fognak indulni.”
„Az ötletet Max Mosley, a Nemzetközi Automobil szövetség elnöke elutasította, és nem sokkal később félreérthetetlenül közölte, hogy ha a csapatok ezt akarják, akkor nem lesz verseny. Az én véleményem szerint ez az egész nem volt érdeke a sportnak, az amerikaiaknak, illetve a Formula-1 rajongóinak sehol a földön.”
„Együttérzek a michelin-es csaptokkal, nem vagyok elégedett, és igazából a ma délutáni verseny sem érdekel –ha ezt lehet egyáltalán annak nevezni. A reggeli döntésünket, vagyis hogy indulunk-e a versenyen, azért változtattuk meg, mert a Jordan is ezt tette, és mert el akartuk kerülni a kétségeket.”
„Őszintén remélem, hogy a kialakult helyzetből mindenki levonja a tanulságot, még az előtt, hogy a politikával elrontjuk a sportot. A megoldás, melynek segítségével az Amerikai Nagydíjat minden bonyodalom nélkül megrendezhették volna, a kezünkben volt, de az FIA visszautasította, a Ferrari pedig nem támogatta, hiszen, mint mondták, „ez nem az ő problémájuk”.
Teljes mértékben igaza van, fennált egy probléma amit meg lehetett volna oldani..
csakhát egyesek nem erre törekedtek... -
Ez csak poén te! Van aki érti. Nem kell vérre menni. Kimit is fikázták h alkesz. És??
Szánalmasak az ilyen mindent magára vevős, véresen komlyan vevős, mikor semmit nem számítós témáról van szó emberek.
Amúgy sem én írtam, de annyit röhögtem rajta h megérte kiragadni. Ferraris haverom is görcsölt rajta. De csak neked kiveszem, hogy ne szúrja a szemedet, és ne báthassa az érzékeny lelkedet.