182273
  • Botond #22582
    nem tudom mit vitatkoztok,jó futam volt,nyert sumi,igaz nem fair körülmények között,de ezt már megszokhattuk,szal minden a régi :-D
  • szanics
    Miért fura az, hogy a csapatok által egyszer már elfogadott szabályokhoz tartani kell magukat, és ha nem tudják, akkor vállalják a hibájukat, ne pedig szabálymódosításért könyörögjenek.
    Ez olyan, mint mikor a suliban könyörögnek a szülők, hogy vigyék lejjebb a témazáró ponthatárait, mert a fél osztály egyest kapott.
  • Gregorius
    Jó, akkor feláldozták magukat a saját oltárukon.
  • gatyo
    http://www.formula.hu/?lap=cikk&id=2240

Ajanlom ezt olvasd el figyelmesen...
  • G_ArchAngel #22578
    azért a sorok között volt egy érdekes szám: 85 dollár - ez ott kérem félheti fizetés...
  • szanics
    az FIA-nak ebben a helyzetben nem kellett semmilyen kompromisszumba belemennie, magukból csináltak volna hülyét
  • G_ArchAngel #22576
    mit választanál?
    kettős lábtörést vagy 2 repedt csigolyát?

itt a pont...
  • Gregorius
    Én nem érzem annak, ott is az élőket próbálják menteni, nem a halottakat visszahozni. De ha ti annak érzitek, akkor én sem értem, hogy jön ide Lothar meg a magyar válogatott.
  • Gregorius
    Nem tudom, hogy én háynszor olvastam át ezt a pár oldalt, de az önérzeten kívül nem találtam FIA ajánlatot még mindig. Vagy az az ajánlat, hogy tartsátok magatokat a szabályhoz? Ezt tisztázzuk, mert mindig hallom ezt az ajánlat szót, de nem tudok semmit társítani mögé.
  • gatyo

Itt a pont!
  • Gregorius
    - Dave-vel teljesen egyetértek. De a FIA ezt tudta nyújtani.
    - Rowan-nel is egyetértek, de ez nem nevetséges volt, hanem szánalmas és szomorú.
    - Jörg kommentárja számomra nagyon érdekes volt, mert hát én el nem fogadom, de megértem. Át tudom érezni, hogy tengerentúlról, az ottani mentalitással ez elképzelhetetlen lenne.
    - Tim-mel is egyetértek, csak azt nem tudta szegény, mikor nyilatkozta, hogy a pilóták mentek volna.
    - Richard-dal is egyetértek.
    - Egy kisfiú - no comment
    - Joe kommentárjában érdekes, hogy szintén a Ferrárin csattan az ostor. De van ez így, kérem!
    - Brian és Mike üzenetét szintén a FIA védőire bízom. (Mert véleményem szerint nem azon múlik a dolog, hogy van-e kire mutogatni, hanem, hogy megteszünk-e mindent a szórakoztatásért. Itt senki nem tett meg mindent, itt mindenki hunyó.)
    - Erin kommentje egy vicc, illetve inkább elszomorító, de abban a lelki állapotban én is nyilatkoznék sok mindent. Amit mondjuk a többi hozzászólásánál is be kell kalkulálni. Ma már, egy alvás után, lehet, hogy mást nyilatkoznának.
  • rezsofiz
    Ez nem ide tartozik. Teljesen más szituácio.
  • gatyo
    Probald ertelmezni a hireket.

A Ferrari nem foglalkozott a sikannal, a FIA-ra bizta a dontest. Azaz nemigazan ertett egyet vele, amivel egyet is tudok erteni. Nekik semmi bajuk nem volt most es eppen eleget szoptak mar iden,hogy meg nagyvonaluak is legyenek. A minardi es a jordan azt fugyuli amit a tobbiek, tokmind1 mi a sajat velemenyuk. De arra meg mindig nem valaszoltal,hogy szerinted miert nem fogdtak el a FIA ajanlatat a Michelin csapatok?
  • rezsofiz
    Neeeeeee, nem kell idekeverni a szabálymodosításokat... az teljesen más tészta. Most a jelenlegi szabályok esetén kell megvizsgálni az ügyet, a lehetőségeket meg a többi dolgot.
  • AnuluWork #22568
    Koptasd csak nyugodtan. Akkor én is. A FIA mondott valamit, amibe nem egyeztek bele, de felajánlottak 7en egy kompromisszumot, amibe elvileg - ferraristól ezek szerint - mindenki belement. Briatoreról azonban mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy kapkod. Viszont a fasz szabálymódosításokkal a FIA mást sem csinál, mint kapkod.
  • G_ArchAngel #22567
    ott a pont...

ha innen nem száll ki a pilóta és ez egy vörös FIAT, akkor is köpködnek a Ferrari-rajongók?
  • rezsofiz
    Lol, ilyen alapon azt mondom: minek kanyar a forma1be? o.O
    kb annyi értelme volt a mondatnak tartalmilag.
  • AnuluWork #22565
    Jack (Michigan) „Amerikának talán egy jobb pályát kéne építenie, és akkor nem történnének ilyen dolgok. Indianapolisban nagy terhelés jut a gumikra. Egy döntött kanyar különben is minek a Formula 1-be.”

Zeltwegben is ezért szedték ki a Hella S-t ...
  • Amse
    tényleg az pl ez:"De kérem, a pilóták az életüket kockáztatásáért kapják ezt a tömérdek pénzt. Ha pedig a betonfalba ütköznek, hát mi van akkor. Ezért fizetnek nekik évente közel tízmillió dollárokat!”
  • gatyo
    Te mirol beszelsz?

Ugylatom koptatnom kell az ujjaimat megeccer,hogy megertsed.

A Michelines csapatok eloalltak olyan modositasokkal amikre nem lehet igent mondani, mivel minden csapatra nezve kell igazsagos dontest hozni. Amiket idezel azok a Michelines csapatok kapkodo baromsagai. A FIA egyertelmuen megmondta miaz amibe beleegyeznenek. Az miert nem volt jo nekik? Mert budos lett volna az a 2 v. 1 pont az eddigi sikerek utan?
  • rezsofiz
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddd
    bameg ezt olvassátok el:DDD nagoyn kenik a témát:DDDDDdddasd
  • Gregorius
    Akkor azonban, ha nem vagyok száműzve , akkor azért elmondanám, hogy a FIFA-nak még kérelemre sem volt szüksége ahhoz, hogy megvizsgálja magát, és elgondolkodjon, és némi felelősséget vállaljon és megbánást tanúsítson, amikor játékosok élete került szóba, mert sorba estek össze a pályán. (Béke poraikra!)
  • G_ArchAngel #22560
    A közönség reakciói...

érdekes, hogy miként látta az egyszerű ember...
  • rezsofiz
    Hát igen, ez az átka ennek az egész macerának hogy a nézők megszívták.
  • G_ArchAngel #22558
    A tegnap megrendezésre került Amerikai Nagydíj a pálya történetének legbotrányosabb megmérettetése volt. 20 autó helyett mindössze hatan küzdöttek az USA Nagydíjért. A helyi lap, az 'Indianapolis Star' leírta a Formula-1-et.

"Viszlát Formula-1! A soha viszont nem látásra Bernie Ecclestone. Au revoir, Michelin. Ciao, Ferrari. Aminek vasárnap szemtanúi lehettünk, az nemcsak a sport és a rajongók szégyene volt. Ennek következtében a Formula-1 meg fog halni Indianapolisban. Sőt biztos vagyok benne, hogy egész Amerikában is. Botrányos. Az ügyvédek örülhetnek."
  • Gregorius
    Akkor lehet, hogy Punker arra gondolt, amikor velem kezdett el szívózni, és számomra non-sense dolgokat írogatni.
  • Gregorius
    Akkor további szép napot mindenkinek!
  • AnuluWork #22555
    ???
  • AnuluWork #22554
    Szerintem Te is! #22463, #22483, #22529!
    Olvastam, de olvastam Briatorét is, hogy nem engedélyezte. Erre mit lépsz?
  • Punkerwork
  • AnuluWork #22552
    Nekem is eltűnt egy hozzászólásom, amiben a FIA válaszlevele volt a Michelines csapatoknak ... :)
  • AnuluWork #22551
    [URL=http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=86794&oldal=1]Schumacher "sikere" a sportág fekete napján[/URL]

Azért az szerintem jelent valamit, hogy amikor fekete napja van a sportágnak, mindig Schumachernek van sikere ...

Azon is elgondolkodtam, hogy bár a Michelin jelezte, hogy problémák vannak a gumikkal, de Ralf esete alapján ment a balhé. Ráadásul ő tavaly, ugyanott baszta szét magát. Ez lehet véletlen, bár az ilyen véletlenek ritkák. Szóval azért én a Michelinesek helyében megnéztem volna, hogy tényleg mennyire árt a verseny 7 kör után a gumiknak ...
  • rezsofiz
    Én voltam az ,np:D

Egyébként a hasonlat teljesen helyénvalo! Ennyi az egész.
  • gatyo
    A FIA engedelyezte a kerekcseret. Olvass mar utana mielott irsz vmit. 22529-ben ideztem.
  • rezsofiz
    EZAZ!! Vége vki :D
  • Punkerwork
    valakit kiütöttem, bocs :(
  • Punkerwork
    "A Következő válogatott focimeccsen a Lothar azt kéri majd a FIFA-tól, hogy az egyik kaput ugyan hozzák már 20 méterrel közelebb mert a focistái nem tudnak annyit futni mint az ellenfél játékosai?????"
  • gatyo
    Te vagy oriasi kepzavarban... a szabalyok ev eleje ota egyertelmuek. Miert hozzon egy olyan dontest a FIA ami a masik csapatokat hatranyba hozza? Miert epitsunk sikant oda, ahova mindenki full gazzal hajt be? Mert a Michelin ezt tartja biztonsagosnak? nevetseges... a FIA azt tartotta volna biztosnagosnak, mint ahogy ideztem is, hogy ha mar a elbasztak akkor szivjanak ők. Azaz menjenek lassabban vagy csereljenek gumit amiert csak bünti lett volna nem kizaras aztan kuzdejenk azert a 2 es 1 pontert. Ez volt a meghozhato legigazsagosabb dontes a FIA reszerol.
  • rezsofiz
    Ilyen szempontbol benne volt a balhében az FIA, csak itt az a gond, hogy semmi okuk nem volt rá hogy módosítsanak az általuk hozott szabályokon. Rendben van, hogy most vészeset van meg minden, de ez a MICHELIN BAJA! Megprobálták az egészet az FIA-ra kenni. Emellett az FIA engedélyezte a kerékcserét.
  • AnuluWork #22543
    "Ez olyan műszaki probléma volt a Michelinnél, hogy egyszerűen lehetetlenné tette a folytatást - mondta Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke. - Versenyezni akartunk, ha a pilótáink biztonságát garantálni tudjuk, és azzal sem törődtünk volna, hogy a Ferrari előttünk van. Azt is elfogadtuk volna, ha az FIA engedélyezi a kerékcserét a verseny előtt, és utána pontokat von le ezért."

Szóval itt nem a Michelin volt a "hunyó". Bármennyire is mentik a bőrüket Mosleyék.