182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Sityi #22742 Nem azt mondtam, hogy NASCAR gumikkal szerelték fel az F1-es autókat... Hanem azt, hogy mivel több versenyben érintett azon a pályán, az alapadatok talán pontosabbak náluk, mint a franciáknál. Tudom, a nyomvonal nem ugyanaz, de itt most az aszfalt miatt tört ki a hiszti, az meg adott minden versenyen. -
Aztán, ha lelassítanak, beléjük meg a rajtrács végéről indult összes Bridgestoneos csapat ... :)
Mindegy. Ez lett a vége:
-
bosszú az uniós költségvetésért! -
G_ArchAngel #22739 összeesküvés elmélet?
francia csapat hatása a francia gumigyártóra? -
G_ArchAngel #22738 "Kérdés: Vissza kellene adni a nézőknek a pénzüket?
Schumacher: Ezt miért nem Bernie-től kérdezed meg?"
:DDD -
eddigi legjobb teória :)
"szerinem itt egyértelműen a michlen volt a hibás, a ferrarinak SEMMI köze nem volt, bár voltak ők - MICHLEN - ott a futam előtt és meg is vizsgálták az aszfaltot és ha jól tudom most idén az új aszfaltot olyanra csinálták hogy kis bordák vannak benne így jobban tapad -> így nagyobb lett a bal hátsó kerékre eső erőhatás és EZZEl nem számoltak a gyárban szerintem, másik - ez az én véleményem és nem akarok vele senki megbántani - szerintem a michlen csak azután kezdte hogy nem engedik versenyezni a csapatokat miután briatore azt nyilatkozta hogy nem engedi ki a renaultot versenyezni szerintem azért mert félt hogy megint csúfosan beégnek mind canada és így meggyőzte a michlen mérnokeit hogy ne engedjék SZERINTEM" -
Az FIA beidézte a michelines csapatokat -
G_ArchAngel #22735 Kizárhatják a BAR-Hondát
Írta: Schneider Andrea (München) [2005.06.20. 22:10]
Amennyiben 'bebizonyosul' a bojkott
Ahogyan arról beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley bojkottal vádolja a Michelin csapatokat. Az FIA június 29-én maghallgatásra várja a csapatokat, majd meghozzák döntésüket a büntetés kapcsán. Míg egyes csapatokat esetleg pénzbírsággal sújtanak, a BAR-Honda alakulatát a kizárás veszélye fenyegeti.
A csapat a tankbotrányt követően is felfüggesztett büntetés alatt áll, így a brit-japán gárda esetében a világbajnokságból való kizárás sem kizárt. -
G_ArchAngel #22734 A brazil (Rubens Barrichello) nem ért egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint az USA GP a sportág tragikus epizódja volt. "Ez kétségkívül nem vált a Forma-1 hasznára. Szomorú nap volt, de nem tragikus. Tragédia 1994-ben történt, a mai nap egyszerûen csak szomorú volt."
respect... -
G_ArchAngel #22733 A Ferrari bele sem egyezett volna a sikánba... (megértem őket) -
2.Lehet nem tudsz elképzelni és lehet nagyon kicsi rá az esély, de lehet valaki nagyon szerencsétlen és nem kell kockáztatni.Nem is csak a halálról van szó.Látod R.Schumi se indult volna a futamon, mert az edzésen odavágta magát.Kinek kell akár kényszerpihenő is?Vagy ha Raikkonen nem megy el 2 centire a BAR mellett a múltkor akkor lehet ott is lett volna sérülés. -
Valahol nincs fenn a rajt? Ha vhol megvan, belinkelné vki, mert ezt a sporttörtéteneti rajtot el szeretném rakni emlékbe, de az a baj,h sehol nem találom még. -
nem akartam beírni de jószerivel követhetetlen a topik.
de 2 dolog:
1: a sikán dolgot nem kapizsgáol. ugyan nem vágom a pontos helyét, de +1 kanyar +1 fékezési pont, a gumi így is kopik...
2: nézzük meg, melyik forma1es pilóta halt meg legutóbb. azóta eltelt rengeteg idő. a biztonsági fejlesztésekbe dollármilliókat öltek. a kocsin belül is és a kocsin kívül is. (pl uj nyakmerevítő, USA pályán korlát speciális anyagból)
nem tudok jelenleg olyan gumidefektet elképzelni, ami halálhoz vezetne -
nem az tehet róla, hogy nem indultak, aki a pályán van, ezt nem tudták felfogni -
egyetértek mindennel amit leírtál!!! -
Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de:
1: Nagyon nem szerettem volna ismét olyan "vérfagyasztó" látványt mint mikor a kis schumi tavaly percekig nem mozdult meg a kocsiban a crash után.Itt elég sokmindenkinek nagy a szája, de nem tudom mi lett volna ha valaki meghal a pályán.Akkor is helyes lett volna a csapatoknak elindítani a versenyzőit, tudván hogy a gumik ilyen problémásak?
2: A sikán nem hiném hogy sokat segített volna, hiszen ha ennyire rosszak voltak a gumik akkor valszeg egymásután durrantak volna el mondjuk nem 7 hanem 14 kör után.Főleg hogy a célegyenes utáni jobbosban is kapnak azok a gumik keményen.Hol is durrant el Kimi gumija a múltkor???
3: A Ferrari a lehető legésszerübb döntést hozta az ügyben szerintem.Hiszen itt keményen a pontokról van szó amikért tulajdonképpen versenyeznek.Nem hülyék eldobni maguktól.Vagy legalábbis a saját esélyét egy csapat sem csökkenti.A Minardi meg a Jordan meg...hát...nekik szerintem ismervén saját korlátaikat oly mind1 volt.És ugyebár, csak elindultak!!A szabály az szabály kéremszépen.Mindenki aláírta.Fordított helyzetben melyikőtök jótékonykodott volna az ellenfél csapat hasznára saját magatokkal szemben????
A M hibázott, és csúnya ujjalmutogatással "védekeztek".Dehát mindíg az ordibál akinek a háza ég.A másik pedig:lehet hogy nagyon rosszul esett a nézőknek, hogy "ráfizettek" a futamra, és a pénzükért nem kaptak semmit, de szánalmas volt hogy dobálták a versenyzőket, akik hozzáteszem részben őértük mentek ki a pályára.Ez látszott Schumi mozdulatában a leintés után.Én azokat az embereket simán életfogytiglanira ítélném azért amit tettek.EMBERÉLETEKKEL JÁTSZOTTAK!!!Egy versenyző élete nem hinném hogy bármely jegy árával vetekedhetne.Összeszorult a torkom mikor azt láttam hogy centikre csapódott Bari kocsijától a műanyagpalack.És ők ottmaradtak, és versenyeztek tovább...az életük árán is! -
Nem keversz véletlenül össze valakivel egyébként? Legalábbis a másik topicos írásodbol az jött le. -
Látod ez az ami tök felesleges. Ahelyett hogy mondanál valami konkrét ellenérvet, mondod ezt a sok hülye szöveget, amire senki sem kíváncsi. Nem engem járatsz le, magadat. Szánalom
-
És még 5. a forum... Rezső eheh , látom téged nehéz támadni... mindet tudsz... eheh... ennél jobbat is.Itt a nyár menj a szabadba laptoppal, a vérnyomásodnak összejön 3Csillag... háromcsillag, ezért csinálod ?Itt nem lehet vélemény nélküled, ügye ?Bocsánat, tévettem,te nem az a Rezső vagy, bocs... -
már tavaly is tudták, hogy lesz itt verseny, ki lehetett volna menni tesztelni a Michelinnek is... egyébként az amcsi szériákban 20-30 körönként kerékcsere van és eleve slick gumikkal mennek, plusz egész más az összetétel is és a méretek is, szal az egész ég és föld... -
Ecclestone mindent megpróbált!
"A régi szép időkben kényszerítettem volna őket az indulásra. De azok a napok elmúltak".
MÉG SZERENCSE!!
-
Sityi #22721 Annyit csöndben megjegyeznék, hogy a Firestone révén a Bridgestone-nak mintha pöttyet több tapasztalata lenne Indianapolisban, mint a Michelinnek (NASCAR, Indycar, Champ Car beszállító, vagy mi a szösz...). -
Ennél bonyibb a helyzet. Figy az hogy kedveztek volna a Michelinnek, nem feltétlenül jelentette volna azt hogy jobban lettek volna a Bridgestonnál. De SEGITETTEK volna nekik és ez a lényeg. Ha megengedték volna a Michelinnek amiket kértek na abbol a Bridgestone olyan pert csinált volna hogy huihhha. -
semmit nem lehetett tenni, onnan hogy a Michelin letette az asztalra, hogy nem vállalja be a futamot, onnan cink az egész, egy csapatvezető sem akar bajt.
Az egész futammal semmit nem lehetett tenni, egy nagy rák az egész.
és aki megrákkodta az a Michelin, lehet fűzni ide-oda, de az ő dolguk a verseny teljesítésre alkalmas gumiabroncs biztosítása,..aminek nem tettek eleget, és ezt be is vallották (ami azért becsülendő), és kész.
-
Ok. :) Lasd #22717, nem ertek hozza :D -
De mi lett volna a kedvezes? Van egy 20 tagu mezei futoverseny. 14-en otthon hagyjak a cipojuket es papucsot hoznak csak. Ha papucsban mennek, akkor 7-8. -ak lesznek, de sokszor orra eshetnek es betorhet az orruk. Ha hazamehetnek a cipojukert, akkor nem lesz baleset, ugyanugy 7-8. helyre futhatnak be, de legalabb normalis a verseny. Nem tudom mashogy leirni. :D
Oszinten szolva engem hidegen hagy a verseny, azert neztem, mert elmaradt a film, amit akartam nezni :D, de mint teljesen laikus, abszolut hozza nem erto, en azt lattam volna esszerunek, hogy kapnak egy bazi nagy buntetest es mehetett volna a verseny hajtassal. -
Piski #22716 Ez nem így van, mivel csak azok a versenyzők értékelhetők, akik a versenytáv 90%-át teljesítették.Ez indianapolisban 8 kör hátrány esetén már kizárást jelent. -
Itt az előny egyszerűen az lett volna hogy kedveznek a Michelinnek! Lehet hogy sokkal lassabbak lettek volna mint a Bridgestonosok, de az FIA előnyben részesítette volna őket ezzel. -
De mi lett volna az elony? Maradok tovabbra is a peldamnal. Ha kimentek volna 60-nal korozni (amibol megnagyobb botrany lett volna szerintem :) ), akkor is megszereztek volna a 7-8. helyett, esetleg jobbat az elottuk levok hibaja eseten. -
Ben C #22713 .. -
Jah. -
A probléma ez: "itt egy normalis versenynek kell lennie"
Nem ez a lényeg az FIA számára, hanem hogy tartsák magukat a szabályokhoz, és ne fogadjanak el olyan kompromisszumokat, amik pl a mostani verseny folyamán a Michelint a Bridgestonal szemben érvénytelen előnyhőz juttattak volna -
De a legnagyobb baj, hogy nem csak itt, ott is elhangzik annyi hülyeség, hogy én már nem hiszek senkinek. Majd lesz valahogy, ebben meg már semmi kedvem állást foglalni. Én egy az egyben az egész cirkuszt felelőssé teszem a cirkuszért, és kész. Már nem is érdekel kin kéne elverni a port. Majd csak lesz valahogy. -
Én is erre változtattam a véleményem nem régen, de most hallom, hogy a Michelin ugyan azt mondta, hogy ezek az abroncsok max 10 kört bírtak volna ki, viszont nem tudja garantálni az átlag 7-8 kört sem. És nem az a baj, hogy nem tud garantálni 7-et, vagy 6-ot, hanem, hogy semmit nem tud garantálni. Akármikor eldurranhatnak a gumik, ezért nem egyeztek bele abba, hogy 10 körönként kijöhessenek cserélni, mert nem láttak semmi garanciát arra, hogy 10 körig kibírja a gumi. És az a baj, hogy az istállók sem tudták volna eldönteni, hogy mikor jöjjenek ki, mert a gumi nem kopás miatt ment szét, hanem egyszerűen szétdurran.
Úgyhogy back to square one, csakhogy Kit-Kat barátomat erősítsem. -
Én nemcsak okosabbnak hiszem magam, hanem bebizonyítom észérvekkel, és a körülmények ismeretével hogy okosabb is vagyok.. Már bocsánat. Szal itt a 2nap alatt olyan hülyeségek elhangzottak hogy fájdalmas. -
Bagoly mondja verébnek. -
Na, ha igaz az, amit ti mondtok, hogy nem volt alkalmatlan, "csak" lassabbak lesznek, akkor az, hogy ilyen lett a verseny, az nem a gumigyarto hibaja, hanem az el nem indulo istalloke. Ha meg nem "csak" lassabbak lettek volna, akkor jogos, hogy nem indultak, de nem kell hoborogni, hogy miert nem indultak. Hibazott a M., es hibazott a FIA. -
Azért a michelin,mert ők aztmondták ha elindulnak,mi mossuk kezeinket.Megmondtuk alkalmatlan a gumink aversenyre de ha vállaljátok akkor mi nemvagyunk hibásak.Az máskérdés,hogy ilyen hozzáálással igenis hibáztak.
Szar gumit vittek és kész.
A csapatok nemmertek a saját szakállukra indulni,ha valami történik akkor ők a hibásak. -
Egyértelmú a michelin hibája?Mintha most építették volna a pályát!:-)Lol:-))
Úgyveszem észre ,hogy a F1 az autósportok hímestojása.Jaj csak nehogy valami legyen,juj,jaj.
Senna,és Ratzenberger halála óta nemvolt igazán komoly baleset,de azóta rettegnek,nehogy gyorsak legyenek,mert..
CC-ben,meg Irl-ben ettől nemtartanak?Pedig ott azért oválon,akár itt is voltak nagy bukások.Minden maradt a régiben.
Amikor Greg Moore meghalt az volt a bukás,vagy mikor Kenny Brack autója szétszakadt,azt ráadásul anno még a magyartv is adta.Zanardi súlyos balesete Németországban.
Nemvolt pánik,persze senki nemszereti a baleseteket,de 300 felett bekövetkezhet.
Vállalják a versenyzők,ezért keresnek milliókat.
Senna is bevállalta,és megmondta ha megkell halnia a pályán,akkor is versenyez.
Sajnos bekövetkezett.
Az emberek azért mennek ki,hogy nagy csatákat nézzenek,és nemfeltétlenül súlyos baleseteket.Most sokan csalódottak,joggal.
Nagyonsürgősen változtatni kellene a hozzáállásokon,mint vezetőségi,mind csapat,meg úgy összességében.
Ezt a Michelin elbaszta!Eddig pengeélentáncoltak a gumikkal,és szerintem előre tudták,hogy itt nemfogmenni. -
Gabor_(HSF) #22703 De ha Sumi idén is VB lesz,azé akkór még nem mész a Dunának ugye!