182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Akkor már a Nemzetközi Automobil Szövetség is benne van?
gondolom azért emelted ki.. -
G_ArchAngel #22941 Tomczyk: előbb Mosley aztán a csapatok
Írta: Schneider Andrea (München) [2005.06.23. 13:08]
26-an döntenek a csapatok sorsáról
A Michelin csapatoknak a jövő héten Párizsban kell megjelenniük, ahol a Nemzetközi Automobil Szövetség tanácsa előtt kell számot adniuk az USA Nagydíjon hozott döntésükről. "Meghallgatjuk a csapatokat, hogy mi mondanivalójuk van. Az éremnek mindig két oldala van, a hét csapat most megkapja a lehetőséget arra, hogy elmondják álláspontjukat. A hangulat udvarias és nyugodt lesz. A tanács tagjai a világ minden tájáról érkeznek majd, és biztos vagyok benne, hogy helyes döntést hoznak."
A 26 fős tanácsban a Ferrari csapatvezetője, Jean Todt, valamint a Német Automobil Klub (ADAC) sportelnöke, Herman Tomczyk is helyet foglal. "A meghívott csapatvezetőknek előbb meg kell hallgatnia Max Mosley mondanivalóját, csak ezt követően kapnak lehetőséget arra, hogy beszámoljanak a szabálysértésről." - nyilatkozta Tomczyk egy német napilap munkatársának. -
Nem.. Mindösszesen arrol van szo hogy -tudva azt hogy ők is mennyit szenvedtek eddig a gumival- nem akartak kedvezni a Michelinnek. Hülyék lettek volna. Nem tom sztem ez annyira evidens.. -
a Michelin nem hozott a pályára alkalmas, a versenytáv teljesítésére alkalmas gumit.
- a Michelin nem vállalta a felelőséget a pilóták épségéért, ezért nem ajánlották az elindulást
- a csapatok nem vállalták magukra a felelőséget, átvéve a gumigyártótól, ezért nem engedték indulni a pilótákat.
- a pilóták meggyőződésem hogy indultak volna, de az autó a csapat tulajdona, annélkül valamivel csökken az esélye hogy megverjék a Minardi-t, és a Jordan-t.
- az FIA nem vállalja a felelőséget a sikán megépítéséért, felvállalva a kockázatát annak, hogy éppen ez miatt történik baleset.
Az FIA visszapasszolja a labdát a Michelin-nek, nőveljék a guminyomást.
Ez elfelejtődik. -
Ez egy nagy m@rhaság már ne haragudj, egész egyszerűen komolytalan ezt állítani..
Ha a Ferrari azt mondja akkor az FIA is azt mondja...pfff
Ha megépítik a sikánt, nincs idő ráhangolni az autókat, azért egy egyenest meghatározó döngetős oválkanyar, és egy max 100km/h-s sikán az nagyon nem ugyanaz, valamint a pilótáknak is a verseny közben kell kitapasztalni a féktávokat, vagy halasztani kell a versenyt, és ezt benyeletni a tv társaságokkal..
Ha mindezeket átlépjük, és megépül a sikán, és ott történik valami baleset, akkor szerinted ki a felelős?????????
A Ferrari?????
őket fogják felelőségre vonni???
A pálya vonalvezetésének elbírálása az FIA hatásköre,
Akkor hogy írhatnának elő a Ferrari-nál bármit is az FIA-nak ebben a kérdésben?????
-
G_ArchAngel #22937 [Összeesküvés_elmélet_ON]
Igen ám, de a kettő egy és ugyanaz...
[Összeesküvés_elmélet_OFF] -
ez így van. az FIA döntött volna nem a Ferrari -
Ha odaállt volna...
Miért vagy biztos benne, hogy lett volna sikán?
Mondta valaki az FIA részéről, hogy lett volna, ha a Ferrari is mondja? -
Nyiri #22934 Nezd a masik oldalrol. A Ferrari az ev eleje ota csak vadakat es biralatot kap a tobbi csapattol. Ezek utan mit varnak a csapatok toluk? Szolidalitast? A loturot.
Es nem vagyok kocka, csak ugy erzem, a ferrari jol tette amit tett es lesz balek hogy a tobbi ugyanugy onzo csapatnak jot tegyen, akik orommel atlepnenek rajta barmikor. -
G_ArchAngel #22933 

ki mondta, hogy sportszerűtlen???
ne légy ilyen betonkocka...
ha a Ferrari fogta volna magát és odaáll a FIA elé, hogy "oké, legyen sikán...", akkor lesz sikán - Ők pedig ugyanúgy nyerhettek volna, vagy a többiek pontlevonást kapnak a végén...
egyszerűen nem voltak hajlandók semmit tenni azért, hogy teljes futam legyen - mert garantálom, hogy tudták, hogy visszalépnek a többiek...
-
Nyiri #22932 Szerinted a GPWC miert lesz jobb? Amit emberek iranyitanak ott nincs objektivitias... Ott is lesz valami csapathoz huzodo fejes es kesz.
Amugy attol, hogy Fiat barat a FIA meg nem jelenti azt, hogy sumiek nem sportszeruen nyomjak a bulit.
Amugy sem ertem, miert merul fel meg mindig a Ferrari neve a vasarnapi futamon. Nem Ok tehetnek rola es az a hulye sikan sem segitett volna. (Biztos, hogy kurva balesetveszelyes lett volna az is). -
Most akkor megyünk a kupiba vagy nem!?
Szóljá időben! :D -
G_ArchAngel #22930 ha nem lenne ennyire egyértelmű a FIA és FIAT közötti "jó viszony", akkor a "kilencek" máshogy állnának a Ferrarit érintő kérdésekhez...
Sajnos én csak a GPWC-t látom megfelelő megoldásnak, remélem lesz belőle valami... - amúgy azt is a FIA alá kell bejegyeztetni, hogy legyen döntéshozó szerv a fejük felett? -
G_ArchAngel #22929 2a., a Forma1-ben nincs, de ha nincs zsiványbecsület, ami a másik kettő BS-os részéről megvan, akkor lassan kipukkad az F1 lufi és nézhetjük a Clio Kupát...
2b., idegenekkel nem megyek kupiba... -
Nyiri #22928 Ha a Ferrari keri a sikan-t hanyan allnak melle? HAHAHAHA 1 sem, sot egybol keresztrefeszitik oket.
Ev eleje ota gumiproblemaval kuszkodik a Ferrari es Alonsoek siman elmennek mellettuk mert ez egy verseny. Most hogy a micslennel volt gond mar egybol alljunk le mindennel nekik problemajuk van. Ezt te komolyan gondolod?
A minardi meg fogja be a pofajat!!! Rohadt kis koponyegforgato szanalmas banda. Hangoztattak, hogy nem indulnak el ha nincs sikan. A vegen meg meg pontot is szereztek. Stoddartnak is csak jara a szaja. -
1. Elzárkózott - az FIA így mondja, hogy a Ferrari átadta a döntés jogát.
2. Szó sincs haverokról. -
Tudom:) -
G_ArchAngel #22925 1., FIA azt mondta, hogy a Ferrari elzárkózott a döntés elől, és nem is volt hajlandó megjelenni az összejövetelen..
2., Ha ezen múlik a társaságom "szereplése", akkor nem járatom le a haverokat, hanem én is zárva tartom a sliccem... -
"Alonso meg megmondja, amit gondol. Nem játszik szerepet."
Te mondtad #22902 -ben.
Erre építettük az eszmecserét. -
És ha részeg vagy elküldöd a főnököd a f...faló k.... anyjába?
Én olyankor sem. -
És mi van, ha Alonso is szerepet játszik?
Honnan tudod?
Csak azért kezdtem el ezt az eszmefuttatást, mert reméltem, hogy ide lyukadunk ki. -
Hát szerintem ha én ideges vagyok az is én vagyok, ha részeg az is, és mikor komoly az is. Most akkor én is szertpet játszanék? -
A ferrari rábízta a döntést az fia-re.
Amint azt már olvashattad korábban is.
A ferrarinak nem mindenféle mondvacsinált közös célok lebegnek a szeme előtt, hanem az, hogy adott feltételek mellett a lehető legjobban teljesítsen egy futamot.
Vannak, akik úgy érkeztek oda, hogy nem tudták teljesíteni a futamot.
Képzeld el, hogy elmegyünk egy kupiba és néhányan otthonhagyják a faszukat.
Én vagyok a hibás, mert nem tudnak b@szni? -
Már bocs de a Ferrari (tulajdonképpen Bridgestone) hülye lett volna belemenni olyan döntésbe, ami segíti a Michelint. -
Csak arra akarok utalni hogy nézd meg Alonsot: önmagát adja, egy beképzelt kis pöcs.
Akkor nézzük meg Raikonnent (a te szempontodbol..): szerepet játszik, de szerény és visszafogott.
egyik se tulságosan jo, de mégis melyik a szimpatikusabb vajon? -
Igen és? -
G_ArchAngel #22916 ne légy ilyen már...
nem arról van szó, hogy jók voltak-e a gumik, hanem arról, hogy egy csapat kivételével mindenki összefogott a cél érdekében - tehát 7 Michelin-es és 2 Bridgestone-os csapat, még úgy is, hogy ez utóbbi kettő tudta, hogyha mindenki indul, és még esnek is ki versenyzők akkor sem szerezhetnek pontot...
Ellenben a Ferrari...?
Tehát mégegyszer, hogy értsd: a lehetséges megoldás megvalósulásért 9(!) csapat összefogott, egy pedig nem - ez független a gumiktól... -

-
"Nem kérdés, hogy ezért az egészért a FIA elnöke, Max Mosley és Jean Todt a felelős."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
LÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁL.Dd -
Ilyen alapon az egész életed egy szerepjátszás...
-
Elsősorban a michelin szerepelt le.
Persze nyugodtan szídjad csak a ferrarit, meg todtot!
De egy dolgot ne felejts el: a Ferrari csapata felkészülten érkezett a futamra biztonságos gumikkal és teljesíteni tudott 73 kört. -
Egyébként szerepjátszás.
Az, ahogy a munkádat végzed, ahogy a munkahelyeden viselkedsz, vagy akár iskolában. -
Visszafogja magát, tehát szerepet játszik.
A szerepe a visszafogottság.
Tehát a felvett viselkedési formája a visszafogott.
Szólj, melyik része nem tiszta! -
Nem arról beszélek, hogy a pályán milyen, hanem az interjúk, stb. közben. -
G_ArchAngel #22908 Stoddart visszavág Mosley-nak
Írta: SzNZsolty [2005.06.23. 10:56]
A Minardi főnöke ismét lemondásra szólítja fel a FIA elnökét
Paul Stoddart, a Minardi csapat vezetője az Amerikai Nagydíjon többször is nemtetszését fejezte ki a kialakult helyzet miatt. Miközben már sokan a jövőbe tekintenek, és a következő nagydíjra koncentrálnak, Stoddart továbbra is Max Mosley lemondásáért kampányol.
„Nem kérdés, hogy ezért az egészért a FIA elnöke, Max Mosley és Jean Todt a felelős. Mosley elvetett minden ötletet a Michelin részéről, és ennek vélhetően politikai okai voltak. Úgy gondolom ezzel megbukott a vezetése, így a lemondását követelem.” – mondta az ausztrál üzletember, majd hozzátette.
„Mosley megtiltotta a sikán építését. Erőszakos volt. Ecclestone-nak pedig már nincs akkora befolyása, hogy ebben a káoszban rendet teremthessen. A csapatvezetők mindannyian összefogtak, kivéve Jean Todtot.”
1., Paul-nak feltűnési viszketegsége van, ezért dumál ennyit
2., Igaza van, mert itt nem a Bridgestone vs. Michelin, hanem Ferrari vs. Kilencek szerepelt le...
3., Bernie-nek meg szerintem bőven van befolyasa, és amúgy ki hívta vissza Mosley-t, mikor leakart mondani...
Az előzmény... -
Így van. Ez nem az. -
Ja igen hát ebből az jön le hogy Kimi szerepet játszik. Miért is játszik szerepet? Ő ilyen ember egyszerűen.
Szeret bulizni, viszont a versenypályán komoly és elszánt. Ez szerepjátszás? :O
-
Most akkor visszafogja magát vagy szerepet játszik? -
Hát igen.
Mondjuk valóban ez szubjektiv hogy kinek ki a szimpatikus. -
A Jordan turbózza autóit