182273
  • b-type
    Inkább a nem összehasonlítható a pontos.
    Monty nagyon sok palánkos versenyt futott (én ezt nagyon csípem..nincs bukótér, rögtön kell korrigálni különben fal), de futott sok road versenyt is és oval-on is, van már családja, gyereke, és más az egész fickó.
    Raikkonen pedig északiként nehezen futhatta volna Monty pályafutását, ez igaz Monty-ra is...tehát nem lehet összehasonlítani.
    Raikkonen-nek egy feladata van, megnyerni ezt a VB-t, akkor már majdnem mindegy, hogy mit ért el eddig.
    Mert az hogy nagyon sokak szimpátiáját bírja (enyémet is), és hogy kicsit sajnálja is az ember, mert többször ott volt a kapuban, de mindig elcsúszott vmin, és tökös csávó, nem ilyedt meg attól hogy lehet leszakad a kereke és berepül a szemei közé...szal ezek sajnos nem jelentenek igazából semmit, legalábbis nekem nem jelentene ha a helyébe lennék,...tudja hogy képes VB-t nyerni és ez kell neki nem szimpátia :)
  • Skynet85
    persze nem azt mondom hogy nem teljesítmény csak érted Monty kb azt tudja mint Kimi erős tulzásokkal mert a két versenyző szinte összehasonlíthatatlan ezzel csak azt akorom mondani ha lett volna rá lehetősége akkor vszeg megcsinálta volna u.a. mint Monty de nem volt vagy is egyből felkerült a nagyok közzé:P:D
  • b-type
    Hát annyi azért van, hogy Raikkonen nem nyert meg egy nemzetközi sorozatot sem, kategóriagyőzelmei vannak, összetettbeli nincs.
    Raikkonen
    Montoya-nak pedig a kategóriagyőzelmei mellett FIA F3000-es bajnok, Cart bajnok, Indy 500 győztes.
    Montoya

Ezzel együtt mondom azt amit a #33646-ban, de azért ha vki elért vmit, az akkor is eredmény.
  • Punker
    mind2 kolumbiai tulajdonság :) bár a spanyolok is elég forró fejű népség.
  • G_ArchAngel #33687
    Montoya a Senna/Prost/Mansell/Piquet időszakban bajnok lehetett volna - valahogy az az érzésem, hogy az neki való világ volt...

most már a hideg fej és a precizítás a nyerő
  • DJ Bee18
    a lényegen nem változtat :DD, Kimi VB alkat, Monty nem az, ennyi.
  • Skynet85
    Ralf sumák? Bari? na jó ő még ferralis volt háttérben volt mostanra meg kiégett szerintem, de akkor is. Button is jól indult és nem is volt annyira rossz csapatban sose de ő se tündökől...
  • G_ArchAngel #33684
    "És ez szerintem teljesen így igaz, mert nézd meg Alonsot, Sumit, nagy precízek, és sokkal ritkábban vesztették el a fejüket. És ehhez Kimi áll legközelebb a mai mezőnyben."

Sorry, de rosszul fogalmaztál:)

Ez a két ember áll közel Kimihez, mert amit ez a finn kisgyerek kibírt, az egy skandinávnak is becsületére vállik...

Valaki felhozta valahol, hogy egyszer átvágta a kormányt a garázson - na és?
    MS az után, amit átélt a finn fel is robbantotta volna az épületet...
  • DJ Bee18
    csak vele kicsit sűrűbben van ilyesemi :DDDD.
  • Istencsászár
    Erre csak ezt lehet mondani hogy uj pilóták általában valamelyik kiscsapatba kerültek be, ha ott valaki nem igazolta le egy ütős teamba akkor év végén eltünt és most egy másik soroztaban szárnyal, mer jó pilóta csak nemvolt szerencséje.
  • Skynet85
    Na igen a szuper licensz körül volt némi probléma, de hagy ne soroljak neveket akik ugye megjárták a forma 3000-et a forma 1 bölcsöjének tekintett verseny sorozatot és még se tudnak felmutatni még csak közelitő eredményeket se...:)

Visszatérve szerintem akkor sincs akkora nagy különbség közöttük:)
  • Istencsászár
    bakit mindeki elkövet, de az nem mind1 hogy valakik ezután elkönyvelik rossznak... Ennyi erővel durva példaként Sumira is mindhatni egész évben majd mekkor madár mer amit csinált 7végén az nemsemmi. Én szeretem ha valaki odateszi magát és bevállalós és lehet nem mindig sikerül, de megpróbálta!, persze nem sato modra mer az már megint más...
  • DJ Bee18
    szurkolok én is más sportban is, de elismerem a hibákat. Pl. Ronaldo volt a kedvencem, azért kezdtem a Realnak szurkolni anno. Meg lehet nézni a topicban, hogy most én is kívánom, hogy küldjék el a csapatból, mert már nem a régi. De ettől még a kedvencem marad. Úgyhogy csak kritikusan, reálisan gondolodni, és nem mindent támadásnak venni...

Bocs az OFF-ért
  • b-type
    "..Nem is tudom szóval tény ami tény vannak eltérések és a különböző verseny sorozatok között is vannak szint beli különbségek de összesítésben sincs miért szégyenkeznie Kiminek"
    ???
    Kimi Raikkonen-nek az égegyadta világon semmiért nem kell szégyenkeznie, nagyon is jó hogy idekerült,..bármekkora bonyodalom is volt hogy jobot kapjon az F1-be.

Azért itt nagyon nagy különbségek vannak eredményekben.
  • b-type
    Na akkor olvasdd el amit ide bevágólapoztál, és gondold végig.
    egyébként köszi mert már kezdtem begyűjteni én is. :)
  • DJ Bee18
    kicsit más ez, mint a WTCC, összeérnek, már annyi... Mellesleg nem látsz át megint az elvakultságon, konkrétan nem szidta senki, legtöbbünk csak úgy gondolja, ilyen hullámzó teljsítménnyel, meg a vagy sikerül vagy nem taktikával nem lesz VB, ugyanúgy, ahogy Button se lesz az soha. És ez szerintem teljesen így igaz, mert nézd meg Alonsot, Sumit, nagy precízek, és sokkal ritkábban vesztették el a fejüket. És ehhez Kimi áll legközelebb a mai mezőnyben.
  • Skynet85
    Na de hagy cáfoljam meg saját magam mivel reálos vagyok illetve programozó is ragaszkodok a tényekhez sajnos ez van és íme néhány tény nincs kedvem fordítgatni szal sajnos angol lessz..

Monty
    2000 Ninth in the CART Championship Series, three wins, seven pole positions; winner of the Indianapolis 500 on his first attempt.
    1999 Winner in the CART Championship Series, CART Rookie of the Year, seven wins, seven pole positions, youngest champion in the history of the series.
    1998 Winner of the FIA International Formula 3000 Championship (Team Super Nova) with record points total (65 points); moved to North America to join Target Chip Ganassi Racing; WilliamsF1 test driver.
    1997 Second in the FIA International Formula 3000 Championship (Marko Team); first Formula One test (WiliamsF1).
    1996 Fourth in the Masters race in Zandvoort; British Formula 3 Championship, two wins; first in the Bogotá Six Hours; took part in the ITC Race at Silverstone with Mercedes-Benz.
    1995 Third in the British Formula Vauxhall Championship; class win in the Bogotá Six Hours.
    1994 Karting – Sudam 125, class win; third in the Barber Saab Championship in USA; pole position and circuit record prototype class Mexico; Formula N class Mexico, three wins in five races, four pole positions.
    1993 Nationale Tournament Swift GTI Championship in Colombia, seven wins in eight races, seven poles.
    1992 Took part in the Skip Barber Course in USA; Copa Formula Renault in Colombia, four wins in eight races, five pole positions.
    1990-1991 Kart Junior World Championship.
    1984-1989 Several Colombian local and national titles in the Children’s Kart Championship and the Kart Komet category.

Kimi
    2000 British Formula Renault 2000: Champion with Manor Motorsport; ten races; seven wins; ten podiums; six pole positions; seven fastest laps. European Formula Renault 2000 Series: competed in three rounds; two wins; two pole positions; two fastest laps. Formula One testing with Sauber Petronas.
    1999 Finnish Championship: Class Formula A; second overall.World Championship: class Formula Super A; 10th. Formula Renault: Haywood Racing; third in first race. Formula Renault Winter Series: Manor Motorsport; four races; four wins. Formula Ford Zetec Euro Cup: fifth.
    1998 Finnish Championship: class Formula A; Champion. Nordic Championship: Class Formula Intercontinental A; Champion. European Karting Grand Prix; winner. Super A; second overall. Monaco Cup: class Super A; third overall. World Championship: Formula Super A.
    1997 Finnish Championship: Class Intercontinental A; Champion. Nordic Championship: Class Intercontinental A; fourth overall. Karting Grand Prix and World Championship races - invited to drive with Peter de Bruin Team.
    1996 Karting Grand Prix (European Series); World Championship races and Nordic Championship races; Class Formula A, finished fourth overall.
    1995 Formula A Karting: secured debut victory in race debut.
    1988-94 National Karting, several wins.

Nem is tudom szóval tény ami tény vannak eltérések és a különböző verseny sorozatok között is vannak szint beli különbségek de összesítésben sincs miért szégyenkeznie Kiminek
  • Istencsászár
    mer miért? akkor a WTCC-ben is mennyi gyökér van egymást löködösik ki mer ELŐZNEK agresszívak, ez erről szól!! régen igyvolt most meg valaki ugy megy mint anno a nagyok, kicsit jobban odateszi magát az már közveszélyes örült na lolmár...
  • Skynet85
    Igazd van bocs, csak én most a topik címből indultam ki ---> FORMA1 ergo formula 1-es kategóriában kerestem érveket, egyébként van egy apró oka, hogy miért nem tud összeségben annyit felmutatni még Kimi mint Monty ezt életkornak hívják...
  • b-type
    ????
    Ezt most nem értem, illetve igen, de akkor legközelebb pontosíts vhogy így:
    ki mit tud eddig felmutatni a Formula One kategoriában.
    Mert a ki mit tud eddig felmutatni az ezek szerint tág volt.
  • DJ Bee18
    maradjunk annyiban, hogy sztem ebben a topicban az egyik legelvakultabb te vagy...
  • Lteebee
    Hát ez az!
    Kimi is bevállalós, de ő végig is megy, ha nem szarik be a technika, vagy ha nem mennek neki.

Huán viszont a sok ha után még nem biztos, hogy befejezi a futamot.
  • Istencsászár
    najó, ő bevállalós én ezért szeretem ahogy Kimit is... de akinek a Button féle tipusu versenyzők jönnek be és szivesen nézik hogy csak "köröz" akkor jó, én nemakarok beleszólni:)
  • Skynet85
    Valamint a csapat nem egy látványos kavics ággyal végzödő előzésért dolgozik éjjel nappal...
  • Punker
    nem csinálja állandóan, de túl sokszor hogy első pilóta legyen.
  • Punker
    szerintem akkor ásta el magát, a csapatoknak első hely kell, nem kiütöttem a másikat pilóta, ilyen szinten.
  • Istencsászár
    Na persze, ő ezt csinálja állandóan???? a nagy francokat, ezis csak a szemellenző és szériafikázás...
  • Skynet85
    Na dehogy nem tetszik ha vki agreszív és igen tisztelem érte mert nem fél olyan helyzetbe bele menni ami akár kavics ággyal is végződhet de sajnos ez nem jó takitka egy VB címhez...
  • Istencsászár
    Az 1 dolog, de a nagyságát az nem csorbítja mivel akkor nem Kimi volt a best hanem Sumi...
  • Punker
    mint tenisz sztár? :)
  • Istencsászár
    már eleget felmutatott...
  • Punker
    Kimi akkor 1 sauberben ült + pont az agyatlan agresszív nem félünk semmitől dögöljön meg a másik manőverei miatt rühellik annyian.
  • Istencsászár
    Monty harcolt Sumi ellen és nem1szer elverte amikor kimi még sehol nemvolt... ha valaki látta anno ezeket a csatákat az tudja milyen monty és nem fikázná, de hát sokan csak azér nézik le mert a drukkoloknak nemtetszik hogy valaki tud agresszív is lenni ( a pályán ). Ilyen tejfölszájó Button félékről persze ilyeneket nemlehet mondani, mer ő nem tud agresszív lenni csak megy mint a birka... attól függetlenül jó pilóta csak hiányzik belőle valami "még".
  • Skynet85
    Na itt az ujabb túlzás:) szerintem ez nem így megy hogy ha vki elmegy egy csapathoz akkor levágja a kezét az asztlara és kijelenti, hogy ,,na csókák mától én vaok a fasza csávó = 1-es számú pilóta mert nekem ez való" ezért fel is kell mutatni vmit és ha ezt megteszi akkor hajrá...
  • Punker
    kétlem hogy 1. pilóta lesz bárhol is, max közepes csapatnál, pont a hullámzó teljesítménye miatt.
  • Skynet85
    Nem akartam még ezzel is érvelni, de ahogy Te is mondod Kimi alatt nem volt mindig élmezőnybe tartozó kocsi és így sincs sok lemaradása Montyval szemben sőt... Nem vagyok én anti Monty párti épp ellekezőleg, McLaren szimpatizáns vagyok emiatt semmi bajom sincs Montyval de azért ne essünk már tulzásokba vele kapcsolatban mint ahogy azt b type free barátunk is tette.

• Istencsászár
    Montoya ugyis elmegy, ezt nyiltan kimondta Dennis nem1szer, ő nem az a 2. számú lúzer pilóta akit irányíthatnak... most kitört belőle ami eddig lappangott vagy csak kicsit hangoztatta, év végén lelép egy olyan csapatba ahol ő lesz az 1es számú mer neki az való... /de ez a cikk jó volt a szériafikázó Montya elleneseknek hogy lenézzék és kinevessék.../
  • Punker
    statisztikák csalókák, Kimi pl az első évben nem top3-as autóban ült mint Monty + szerintem Monty az első 2 évében volt jobb.
  • Skynet85
    Na ha már Raikonen pálya futása annyira eredmény szegény akkor egy kis összahasonlítás:

Kimi
    Grand Prix Debut 2001 Australian GP
    Grand Prix Starts 89
    Grand Prix Points 287
    Grand Prix Wins 9
    Pole Positions 8
    First Pole Position 2003 European Grand Prix
    First Podium 2002 Australian GP – 3rd
    Fastest Laps 16
    First Race Win 2003 Malaysian Grand Prix
    Number of Finishes 56
    Number of Podiums 30
    Number of Finishes in Points 46

Monty
    Grand Prix Debut 2001 Australian GP
    Grand Prix Starts 87
    Grand Prix Points 290
    Grand Prix Wins 7
    Pole Positions 13
    First Pole Position 2001 German Grand Prix
    First Podium 2001 Spanish GP – 2nd
    Fastest Laps 10
    First Race Win 2001 Italian Grand Prix
    Number of Finishes 57
    Number of Podiums 28
    Number of Finishes in Points 53

Hát ezt azért nem mondanám szignifikáns különbségnek... de Te tudod
  • Istencsászár
    Teljesen igaza van... ennyi nyilata elmondja amit gondol és semmit nem ferdített el... én mind2őjüknek ugyan ugy drukkolok, de most monty vesztett azzal hogy kimi részesítették a boxban előnyben, ez nem volt fair.