182273
  • RelakSfromhome
    Egyébként meg titlsák csak meg a gumimelegítőket!

Cserébe legyenek fűthető felnik
  • kulabácsi
    legalábbis nem úgy kezdődik...
  • kulabácsi
    jah!! én sem néztem, csak ezt a kis részt, mert ferrari fan vok, dehát ez az év megint nem a milyenk!!
  • RelakSfromhome
    Nemigaz! Ez az idei első forma1, amit reggel nem nézek, meg most sem az elejétől, erre mindjárt balhé van :D
  • DjDano
    Mákos Renault, még 2-3 kör és Kimi megelőzi Alonsot, Button kiesése megintcsak mák Fisichellának
  • kulabácsi
    mert kitolták massát a csába... meg megpördűlt egy pár arc...
  • RelakSfromhome
    Nemnéztem sem reggel, sem most az elejét. miért is volt sc?
  • Lteebee
    Kollégám, aki élsportoló volt, azt mndta pénteken, hogy a szerencséért meg kell dolgozni.

Ez azért érdekes, mert Renault-rajongó és tesztként bedobtam neki az itt szokásos (szerencsemalac" dumát.
  • Punker
    Alonso tavaly hány futamon nem szerzett pontot?
  • edeleny
    Sajna var a csalad majd este megvalaszolom,mit is gondolok erröl.
  • Istencsászár
    Ferrari=Gumiprobléma
  • Istencsászár
    De kilehet, szerinted egészen véletlen hogy a jelenleg 2 legjobb pilóta több mint 1 mpvel gyorsabb legjobb kört ment? :))) biztos az.
  • edeleny
    Ez meg erdekes lehet,szabal az szabal,hogy ne csak mindig a Ferrarit szidjam.
  • Punker
    durva lenne.....
  • edeleny
    Ebböl a gyorskör tablazatbol nem lehet kiindulni.O.K. Monti ennyit ment,de Webber akkor gyorsult volna mikor megallt az autoja,sajat bevallasa szerint meg sok üzemanyaga volt,Sumi is viszonylag gyors köröket mernt,a kiesesekor o volt a leggyorsabb a palyan,es odaig nehez autoval ment.Paran kiestek akik meg mehettek volna gyorsabb köröket,es ne feledjük,eleg nehez volt felmelegiteni a gumikat.Nem egy gyors körrel lehet megnyerni egy versenyt,Alonso azzal nyert,hogy konzekvensen hasonlo gyors köröket futott.
  • Istencsászár
    Veszélyben van Ralf Schumacher helyezése

Ralf Schumacher elveszítheti az Ausztrál Nagydíjon szerzett harmadik helyezését. Az állítások szerint a Toyota versenyzője akkor előzte meg a BMW-Sauber-F1 versenyzőjét, Nick Heidfeldet, amikor a biztonsági autó még a pályán tartózkodott.

Az FIA emiatt még nem hozta nyilvánosságra a hivatalos végeredményt, az ügyet jelenleg is vizsgálják. A vitatott előzés akkor történt, amikor Heidfeld a biztonsági autós szakasz alatt egy kis időre letért a pályáról. "A hatos kanyar előtt túl későn fékeztem, így elhagytam a pályát, mert az abroncsok még hidegek voltak. Kimi így meg tudott előzni és még Ralf Schumacher is. A csapat remek munkát végzett."

Ajjjaj Ralf és Kimi helyezése veszélyben, remélem emiatt nem DQ-zák őket...
  • grebber
    Hát nagyon úgy tünik a Ferrarinak tavaly ota végleg leáldozott a csillaga.
  • DJ Bee18
    Fisco orra jóhogy nem olvadt meg :DDD
  • Istencsászár
  • G_ArchAngel #33472
    na ez a másik, ha az orrkúpcsere után is 1.28-1,29-es köröket autózott, akkor hogy tudott egyszercsak 1.26-ost menni...

biztos direkt szakadt le Alonsotól és húzta magára Ralfot...
  • Istencsászár
    Elgondolkodtató a két titán fölénye.
  • Istencsászár
    A leggyorsabb körök - Ausztrál GP
  • Istencsászár
    Lehet igyis nézni, de ő fékezte el, nekem tetszett nagyon rövid féktáv volt de megelőzte igyis.
  • G_ArchAngel #33468
    tényleg...

más koccan és megy tovább, neki meg a vibráció miatt szétesik az autója - ja, ez is Kimi hibája...
    egyesek pályát beborító füsttel fékezik szét a gumit, semmi bajuk (Bridgestone), míg Ő egy 3 méteres fékcsíkkkel véglegesen leamortizálja - erről is Ő tehet...

hülye finn, minek előzgette Buttont, így is kiesett...

Sőt JPM és is ugyanolyan hibás, mint a finn, hogy ugyanannyi üzemanyag mellett 1 mp-cel lasabb, mint a Renault - barom, fakező Kimi és Juan még autót sem tud tervezni...
  • Punker
    erről már sokszor votl szó, FIA-nak V8-at és hasonlókat se kéne engednie :(
  • Istencsászár
    Ezt próbálták kompenzálni a kisebb hűtőnyilásokkal.
  • Istencsászár
    Hát ezt most ő ba**ta el. A kocsival semmi gond nemvolt.
  • DJ Bee18
    én azon gondolkodtam, hogy ugye az STR V10-esei lefojtottak, azaz kb. 16 ezerig prgethetik. De akkor az az autó ugyanolyan sebességnél jobban bírja, azaz megbízhaóbb. Ez nem fair, az FIA-nak nem szabadna engednia
  • Punker
    "Ha végre a szerencse is mellénk szegődik" lehe toptimistább mint hittem, még hisz benne hogy neki is lehet szerencséje :)

pedig ha tudná hogy Flavio áttért a Voodoo hitre
  • Istencsászár
    Kimi Raikkönen

Mivel a McLaren versenyzője a negyedik pozícióból várhatta a mai verseny rajtját, jogosan gondolhatott a futamgyőzelemre. Raikkönen fantasztikusan zárkózott fel az élen autózókra, azonban Jenson Button előzése közben kockásra fékezte bal első abroncsát, mely igencsak megnehezítette életét a verseny további részében.

A gumiprobléma miatt egyre nagyobb vibráció lépett fel az autóban, melynek következtében egyes elemek leszakadtak az első szárnyról, ezért Raikkönen köridői egyre gyengébbek lettek. Végül a finn pilótának már nem volt elég ideje és ereje arra, hogy befogja az élen autózó Alonsot, így a második helyen futott célba.

„Az egyik biztonsági autós periódus után az első kanyarban sikeresen megelőztem Buttont, azonban leblokkoltak az első abroncsaim, így sérült a futófelületük” – magyarázta Raikkönen a verseny utáni sajtókonferencián. „Az autó jól muzsikált, azonban képtelen voltam tartani a lépést Fernandoval, mert a komoly vibráció miatt egyes elemek leváltak az első szárnyamról.”

„A biztonsági autó újbóli beküldésének köszönhetően volt elég időnk arra, hogy lecseréljük az első vezetőszárnyat a boxban. Akár még a győzelemért is harcolhattam volna, de hibáztam, és időt vesztettem, míg több lekörözendő pilóta is közénk került.”

Annak ellenére, hogy nem tudta befogni Alonsot, Raikkönen abszolút meg van elégedve csapata teljesítményével.

„Ha nem lettek volna problémáink, simán harcba szállhattunk volna a győzelemért” – folytatta. „A köridőkből látszik, hogy a sebességünk megvan. Ha végre a szerencse is mellénk szegődik, biztos vagyok benne, hogy fantasztikusan szerepelhetünk.”
  • Gabor_(HSF)
    abban viszont igaza van,hogy szét lehet küldeni a motort,mert hiába van redukálva a felső fordulat felváltásoknál,de Sato nál régebben jól lehetett látni,hogy úgy vált vissza,hogy felüt a motor ami nem egézséges hosszú távon
  • Punker
    van helyette felfüggesztés stb soha nem lesz már rendes egész az a kocsi szerintem, 90-es évek elmúltak Mika-t elüldözték azóta csak vergődnek.....
  • edeleny
    Az meg nem jelent semmit,szerintem a Mc.-nel nem a karosszeriaval van egyenlöre nagyobb gond,hanem a motort csinaltak gyengebbre,hogy többet birjon.Na ezt jol megasszontam.
  • Istencsászár
    Hideg gumi, szar pálya, melegítés = pontenciális megpördülés. Azér azt sem kell elfelejteni ahogy megfogta a kocsit a végén, nem mindeki képes rá.
  • Gabor_(HSF)
    A tank robbanás biztos a szelepek lezárnak és egy kis melegtől meg füstől megvéd a ruha,akkor is jól nézett volna ki egy kis testgyakorlat a pályán és a 7.8. verda messze volt
  • edeleny
    Nem tudom,hogy a futam szempontjabol ez volt a nagyobb slusszpoen,vagy az hogy egö autoval szerez pontot.
  • Istencsászár
    Idén még nemment tönkre az a motor egyikőjük alatt sem. Az a mult ez a jelen.
  • edeleny
    David Lapaj beszel sok hülyeseget,de az tenyleg elgondolkodtato,hogy miert megy annyiszor tönkre Kimi alatt a motor,es Monti meg miert nem.Mondjuk a Kolumbiai meg barmikor kepes egy kis pirulettre.
  • Gabor_(HSF)
    Lehet,de én akkor is úgy láttam, hogy lefékezett és leparkolt jobbra,bár lehet az idegbaj beszél belőlem,de mingyá visszanézem kazettán
  • edeleny
    Anno Mansellnek (en kedvencem is),volt vagy 40 mp elönye igy abbol lehetett tolni,itt nem volt.