182273
  • Kemp Elek
    Nagy mázlija volt Montoyának hogy visszaengedték!
  • Bucser
    Egész versenyen érezhető volt, hogy Schumi szenvedett a kocsival (ha akkor ott nm szenvedett volna és nem csúszik ki akkor lehet pontszerző helyen befejezi a versenyt). A Ferrarinal valami nem megy most.
  • edeleny
    Erre mondtam en reggel,hogy egy gyors körrel nem lehet futamot nyerni,azert nyert ma Alonso mert ö folyamatosan tudott 1.27-1.28 idöket menni,mig masok ugyan futottak ilyen köröket,de több volt a lassabb.
  • Gabor_(HSF)
    Arra hogy Suminak nem fekszik a nehéz autó,tudnék jópár ellenpéldával szolgálni..
    Én inkább azt mondom a ferkának nem tetszik a túlsúlyos állapot,mivel akár a gumik ki tudja,de rettentően alulkormányzott..
    A mai szenvedése a Ferrarinak inkább azt igazolja,hogy nem találják meg minden állapotra a kocsi kiegyensúlyózását..
    pedig gyors, tavaly is nem egyszer futott leggyorsabb köröket versenybe,csak szük az a határ amiben jól fut
  • edeleny
    Erdekes gondolatom tamadt.Ha ugyan azon a palyan rendeznenk egymas utan 3. versenyt,es meghataroznank,hogy az elsön 1,a masodikon 2. a harmadikon 4 kiallas lehet,szinte biztos lennek benne,hogy az elsöt Kimi,a masodikat Alonso,mig a harmadikat Sumi nyerne.Ez utobbi pilotanak nagyon nem fekszik a nehez auto,es nem csak most,mar a palyaja elejen sem.
  • edeleny
    Azt hiszem az egyik en voltam,aki tevesen azt allitotta,hogy nem lett volna bünti,ha Button be er,aztan mar kesöbb magam is rajöttem ,hogy a logika nem követhetö,es lam a hirek ezt a vonalat erösitik.Latom sokaknak feltünt,hogy Sumi a Toyota boxba kovalygott be,ami azert is erdekes,merta Ferrari box,epp mellette van.Szerintem nem volt maganal,hogy az ütes,vagy csak szimplan a kieses miatt nem tudni,de en meg ilyennek a nemetet nem lattam,meg jo hogy nem maradt a palyan.Mar irtam,a Bridgestone-nak jo,hogy több csapat fejleszt,de a Ferrarinak is szokni kell,hogy nem csak nekik keszül a gumi.Csak fel füllel olvastam valahol,hogy mig a Toyota a lagyabb kevereket hasznalta,addig a Ferrari a kemenyebbet valasztotta,mert nem voltak biztosak benne,hogy nem eszi meg a puhabbat az ö futomüvük.
  • Snecie Smicie
    €zt támogatnám.
  • G_ArchAngel #33564
    A Pirelli visszatér a Formula-1-be?

Olasz sajtóértesülések szerint a Pirelli abroncsgyártó vállalat fontolóra vette, hogy egyedüli szállítóként tér vissza a Formula-1-be. A Pirelli már közel száz éve jelen van a nemzetközi autósportban, a Formula-1-ben pedig 42 futamot nyertek.
  • DJ Bee18
    igen az fránya melegedés, mert mielőtt Sumi elszállt, akkor kezdett megindulni. 5-ik helyre sztm jó lehetett volna, és ha az elején nem szarakszik, talán 3-4-ik is lett volna, na meg az időmérő ugye. Tehát alakul, csak még a gumimelegítés szar
  • G_ArchAngel #33562
    Amúgy Sato nagyon pozitív volt ma, szépen hajtotta az Agurit, de Ide az nem "ide" való, tuti van jobb nippon pilóta...

a másik barom meg Klien: ezelőtt Kimi, most Massa...
    lehet japán nőt vett el feleségül...?:)

• Gabor_(HSF)
    Ki tudhatja? viszont nekem azaz érzésem,mintha csak ferrarin nem muzsikál jól ez a gumi..
    De ha már eljátszunk ezzel a gondolattal,azért az nem akármi lenne,beülne jővőre a Toyotaba és 1-2 éven belül wb-t nyerne
  • Punker
    komoly?
  • Istencsászár
    remélem, ez lenne a legigazságosabb megoldás
  • Punker
    akkor a mostani B-s csapatok kerülnek előnybe, ők már tudják mit kell vele csinálni :)
  • Snecie Smicie
    Épp ezért lenne a Renaultól az évtized húzása, ha év véén kiszállnának..
  • G_ArchAngel #33556
    A Pirelli megkereste a FIA-t, lehet Ők lesznek, hogy ne legyen előnye egyik csapatnak se...
  • kulabácsi
    jah de az M jövőre már nem lesz, szal akkor majd úgyis minden kiderűl, hisz mindenkinek ugyanaz a szar lesz a felnijén...
  • kulabácsi
    hát azért nem hiszem h a toyotánál jobb lenne neki, de mondjuk szívesen megnézném a 2 testvért egymás mellett! csak nem vágnám h most a ferrarinak v shuminak drukkoljak:D
  • Istencsászár
    És a Toyotával tud?:D A Bridstone ahogy tavaly ugy idén sem nem képes ( még ) felvenni a versenyt az M-mel.
  • Gabor_(HSF)
    Ahogy SENNA othagyta a Mclarent pikk-pakk,ki tudja..
    Elképzelhető,hogy arra gondol a Ferrarival már nem tud wb-t nyerni
  • Gabor_(HSF)
    Lehet a Toyota vezérkart kereste,hogy ismét átbeszéljék a neki tett ajánlatot
  • Gabor_(HSF)
    még mindig képbe vagy ..GRATULÁLOK..
    Talán tanácsolnám lapozz fell egy értelmező kézi szótárt és keresd ki mi a jelentése "ha ez igyvan akkor" mondatnak..
    De,hogy te is megértsd,se több se kevesebb nálam Button,(ahogy ez a nyilatkozatokból kiderült)
    megitélésem szerint maradt ugyan az a erős középszintű pilóta az F1 ben
  • Punker
    kiderült mit akart ott?
  • Istencsászár
    Kereste hogy a toyotán mitől jobbak az isten bridgestone abroncsok:) amikor a ferrarin egy kalap szart sem ért.
  • G_ArchAngel #33547
    azért az kemény jelenet volt, mikor MS bement a Toyota boxba és tanácstalanul kereste a hátsó kijáratot - Véber és Gyuszi is csak némán nézte...
  • Snecie Smicie
    őszintén szóülva nem volt időm átnézni a hsz-eket, de a lényeg az hogy elég nagy butaságot írtál.
    De tudom, a te szemedben Button kisebb lett, és ez a lényeg.
  • Lteebee
    Ne várj túl sokat tőlünk, mester!

:)
  • Gabor_(HSF)
    HUH!!! látom te is képbe vagy nagyon...
    De viszont sikerült majdnem szóról-szóra idézned amit több mint 12 órával ezelőtt leírtam...
    Ez egy igazi vitaképes topic,több kevesebb sikerrel
  • Snecie Smicie
    rászóltak rádión, hogy semmiképpen se érjen célba..ezt valoszinüleg ő is mérlegelte és belátta hogy jobb most bukni 4-et mint később esetleg 8-at vagy 6-ot emiatt.. Imolában.
  • Gabor_(HSF)
    Ennek azt értelmezésére sztem csak te nem nöttél még föl....
  • Gabor_(HSF)
    És ezzel mi a gond???
    Ha olvastad volna figyelmesen az előzményeket,arról volt itt szó,hogy esetleg nem kapna büntetést ha beérne a célba..
    erre írtam ha ez a szabály igy van akkor egy béna a szemembe,mert képtelen volt időben ,üresbe rakni,vagy kuplung kinyom vagy akár ha tetszik betólni
  • Punker
    "Ha ez igy van akkor Button már mégkevesebb a szemembe" még finoman fogalmaztam.
  • Skynet85
    lol bocsi később küldtem és nem láttam a cikket de ez akkor lol:9
  • Skynet85
    Esetleg vki gondolt arra hogy beragadt a sebesség váltó mű és nem tudta üresbe tenni a kocsit?:) Meg egyébként is miféle taktika lenne az, ahol pontokat veszít egy versenyző?:))
  • Cream78
  • Gabor_(HSF)
    Ja! nem kell elnézést kérni,akik lebarmozták a véleményemet.....
  • G_ArchAngel #33535
    :DDD
  • Gabor_(HSF)
    Ja igen amit nem is figyeltünk,hogy Bari + pontot hozott igy a csapatnak,tehát nem is buktak vele szinte semmit
  • Gabor_(HSF)
    Fry azt is elárulta, Button talán át tudott volna menni a célvonalon, azonban úgy döntöttek, félreállítják, hogy a San Marinoi Nagydíjon ne kapjon büntetést a motorcsere miatt.

„Gyors döntés volt. A versenymérnök úgy határozott, álljon félre. Majd később meglátjuk, jó döntést hoztunk-e” – folytatta Fry. „Újításokkal készülünk Imolára, ám most előjött egy eddig ismeretlen probléma, így a helyzetet át kell beszélnünk a Michelin mérnökeivel.”

Na akkor ezzel a vita azthoszem lezárva........
  • G_ArchAngel #33532

2006. április 02., vasárnap - [15:44]
    Buttonra rászóltak, nehogy célba érjen

Amikor az Ausztrál Nagydíj utolsó kanyarja előtt lángolni kezdett a motorja, a Honda mérnökei villámgyorsan kapcsoltak, és rászóltak Jenson Buttonra, hogy akkor se guruljon át a célvonalon, ha tudna. Button ezzel 3 biztos pontot vesztett el, de a csapatot irányító Nick Fry szerint a döntés, amely azt a célt szolgálta, hogy a brit versenyző büntetés nélkül kaphasson új motort a San Marinó-i Nagydíjra, helyes volt. "Itt elvesztettünk néhány pontot, viszont tiszta lappal, új motorral és fejlesztésekkel utazhatunk Imolába. A következő alkalommal remélhetőleg jó helyezésre is tudjuk váltani ezeket" - mondta Fry Melbourne-ben. Sokan kétségbe vonták a Honda döntésének jogosságát, maga Button - aki több társához hasonlóan a gumik felmelegítésével küszködött, és kiesése előtt az 5. helyen állt - azonban azt állította, hogy úgysem jutott volna el a célvonalig. "Két kanyarral a verseny vége előtt éreztem, hogy gyengül a motor, aztán amikor a célegyenes felé gyorsítottam, nagy lánggal égni kezdett" - magyarázta. - "Ezért lehúzódtam jobbra, hogy félreálljak a többiek útjából, de aztán megakadt a motor. Lefékeztem az autót, mindenesetre egyébként sem értem volna el a célig." A Honda másik versenyzője, Rubens Barrichello továbbra is fékproblémákkal birkózott, végül mégis a 7. helyen ért célba, így sikerült megszereznie idei első pontjait.