182279
  • Roolcsy
    Én igazából csapatnak nem szurkolok, vagyis kénytelen vagyok a Ferrarinak mert Schummy náluk versenyzik!
  • G_ArchAngel #33856
    LIVE TEST - Circuit de Catalunya
  • G_ArchAngel #33855
    oké, majd pihenőidőben átírom, amúgy köszi az infót...
  • Random work
    Szombat:
    13:40 Forma 1 - San Marinó-i Nagydíj
    - Imola:
    az időmérő edzés élő közvetítése

Vasárnap:
    13:35 Forma 1 - San Marinó-i Nagydíj
    - Imola:
    a futam élő közvetítése

Szóval akkor lesz amikor 1 hete is megírtam. Most már igazán feltehetnétek.
  • Dexantreal
    ezt pedig elfogom olvasni, kösz a linket..én is Michael Shcumachernek szurkolok..meg Masssa és a Ferrari
  • Dexantreal
    Minenképp valami új szabályt kellene majd bevezetniük a fejesnek, ha egy rakat új csapat jelenik meg 2008ban mer olyan tumultus lenne a pályán, hogy... vagy nemtom,de akkoris.. és akkor ugye megin egy elcseszett évad, mert a pilótáknak megkell szokni az új dolgokat satöbbi-satöbbi....de azért akkoris örülnék egy csomó új csapatnak
  • edeleny
    lehet valtoztatni,ezt mindig mondjak.Azert kellett most jelenkezni,mert ezek a jelenkezök fogjak veglegesiteni,pontositani a szabalyokat.
  • CHEAPBOY
    akarmennyi csapat is jelentekzett 12 nel nem lesz tobb, nem tudom miert kerulte el sokak figyelmet a 2008as concorde egyezmeny, ami szerint maximum 12 csapat vehet reszt a vilagbajnoksagban (nem tudom lehet e ezt valtoztatni, de jelenleg ez a helyzet, hiaba a 23 jelentkezo).
  • edeleny
    Nagyokhoz,nem hiszem,hogy engednek ennyi csapatot.Illetve az lenne a logikus,hogy mondjuk aki az elözö versenyen benne volt az elsö 10-be,az automatikusan kvalifikalja magat.
  • Roolcsy
    Welt am Sonntag: Schumacher folytatja! Nem tudom mi igaz belőle.
  • CHEAPBOY
    na de az mar milyen hozongesekhez vezetneee?
  • edeleny
    Szerintem is 12-14 lenne az idealis.Az elökvalifikacio erdekes lenne,ha valamelyik nagyagyu kiesik az elejen,mint mondjuk Kimi,Bahrainban,akkor nem is indulhatna a versenyen?Ez lenne a logikus.
  • Istencsászár
    A tesztelések tovább folytatódnak

A 'Circuit de Catalunya' a héten ismét motorzajtól lesz hangos. Az MF1 Racing istálló kivételével valamennyi csapat Spanyolországban folytatja a felkészülést az európai megmérettetésekre. Lássuk ki melyik napon lép pályára:

Kedd:
    Williams
    Ferrari
    Red Bull Racing
    Scuderia Toro Rosso

Szerda:
    Williams
    Ferrari
    Red Bull Racing
    Scuderia Toro Rosso
    BMW-Sauber-F1
    Renault
    McLaren-Mercedes
    Honda Racing F1 Team
    Toyota
    Super Aguri

Csütörtök:
    Williams
    Ferrari
    Red Bull Racing
    Scuderia Toro Rosso
    BMW-Sauber-F1
    Renault
    McLaren-Mercedes
    Honda Racing F1 Team
    Toyota
    Super Aguri

Péntek:
    Williams
    Ferrari
    BMW-Sauber-F1
    Renault
    McLaren-Mercedes
    Honda Racing F1 Team
    Toyota
    Super Aguri

Az MF1 Racing versenyistálló Silverstoneban lép majd pályára.
  • Dexantreal
    jaaa,okéss

jaja, mondták is Istenscászár egy csomóan,h nevezni bárki nevezhet, de utána még ott vannak ezek a dolgok is, amiket te soroltál és így már mindjárt máshogy látják a dolgokat

de Paul Stoddartot szívesen látnám ismét, yofej volt, már csak Baumgartner miatt is..
  • Istencsászár
    Nevezés 1 dolog, a háttér ( induló pénz befizetése, kaszni, motor stb stb.. ) meg egy másik. Ha ezekből olyan 3-4 csapat betudna kerülni nagyon jó lenne.
  • Punker
    összesen
  • Dexantreal
    mármint a22új csapatból 12-14 menne át a szűrőn,vagy összesen ennyien lennének?...
  • Kit--Kat
    Jó lenne, mint régen ilyen selejtezős időmérők lennének.
  • Punker
    12-14 lenne az ideális
  • Dexantreal
    mit szóltok ahhoz,h 2008ban 22vel több csapat lenne a F-1-ben? volt a magazinban a tévében..kissé olyan Nascar szerű lenne már az egész és kurva sokan lennének a pályán...persze tudom,ill sejtem,h nem lesz annyi csapat,sok a szűrésen fenn akad majd.
  • M@TriX
    köszi
  • Istencsászár
    Akinek nincs internete és nem követi figyelemmel az eseményeket annak érdekes lehetett... de igy nagy 0 volt.
  • edeleny
    Huu,igen sokrol kimaradtal,ha nem lattad a magazint.Volt egy rövid lightos összefoglalo a futamrol,a szereplök nagyon rövid kommentalasaval.Interwiev Jean Todt kedvesevel,valamint sumi es Massa rögbiztek.Szokasos melyertelmü,elmzö alkotas,forditottak ra tan 5 perc figyelmet is!!!
  • Istencsászár
    A McLaren-Mercedes bizakodóan várja a folytatást

Egy német napilap értesülései szerint a McLaren-Mercedes nem vette jó néven Juan-Pablo Montoya kritikáját, ezért a soron következő versenyeken Kimi Räikkönent részesíti majd előnyben. A finn pilóta – a nézeteltérésektől függetlenül – bízik abban, hogy csapata hamarosan ledolgozza hátrányát a Renault istállóval szemben.

"A tavalyi évhez képest sokkal jobb pozícióban vagyunk." – lelkesedett a sokszor visszafogott Räikkönen.

A csapatvezető, Ron Dennis hozzátette: "Az elkövetkezendő versenyek során nagy előrelépéseket teszünk."

A McLaren-Mercedes az új autó bevetésére készül a május 7-én megrendezésre kerülő Európa Nagydíjon, így nemcsak Räikkönen és Dennis, a tesztpilóta, Pedro de la Rosa is bizakodó.

"Ha a tesztek során szerzett tapasztalatok a pályán is érezhetőek lesznek, óriási előrelépést teszünk. Fel lesz adva a lecke mindenkinek."
  • Istencsászár
    #33791 szedd le!! minden bennevan sok kameraállásból:)) 11 perc...
  • M@TriX
    valaki nem tudná rögzíteni a digikártyájával a mai F1 műsört?
    baromi jó lenne, mert a versenyt csak félig láttam és sok jó dolog volt.

előre is köszi ha valakinek sikerül csak 30 perc de elég a verseny összefoglalója is.
  • edeleny
    En a 64-bites XP-n szoktam igy jarni.Ket solog jutott az eszembe.Egy,mintha mar emlekeznek erre a Speed gyerekre,10-12 eve volt egy fiatal Schumacher nevü ürge,aki ugyan igy fittyet hanyt a sarga zaszlora,meg a szabalyokra.Meg sokra viheti az Amerikai.A masik,hogy a 3 Bridgestone-os csapatbol,a Toyota szemlatomast talalt valamilyen kverek-beallitas összetetelt amivel gyorsult,mig a Ferrari enyhen szolva sem brillirozott a teszteken,nem is szolva a Williamsrol,kivancsi leszek kinek a kivansagat teljesiti a Japan gumiszallito.
  • CHEAPBOY
    szar melohelyen mas a bill (angol) mint amit megszoktam magyharr, raadasul magyar billel tolom, s mivel nem szoktam figyelni mi van, ezert elkuldtem septibe:) Sorry:)
  • edeleny
    Olyat mar lattam sokat.hogy irashibakkal beszel,de hogy beszedhibaval ir.... Bocs!
  • Istencsászár
    A Toyota alakulatának tesztpilótája, Ricardo Zonta állt az élre az eheti tesztek utolsó napján a franciaországi Paul Ricard versenypályán, mellyel nyilvánvalóvá vált, hogy a kölni bázisú csapat túl van a szezon eleji gumiproblémákon.
    hirdetés
    Ricardo Zonta / Toyota
    Forrás: Toyota F1 Media

A brazil versenyző, aki több új aerodinamikai elemet tesztelt a mai nap folyamán, sikeresen felülmúlta a Renault pilótáját, Giancarlo Fisichellát, miközben csapattársa, Olivier Panis a hosszú etapjai alatt már az imolai megmérettetésre készítette fel a Bridgestone abroncsokat.

Zonta a nap végén érte el legjobb idejét, mikor folyamatosan kimagasló köröket autózott, mely azt bizonyítja, hogy a Toyotának sikerült valamilyen úton módon még többet kihoznia a TF106-os modellből.

Bár az Ausztrál Nagydíj után – ahol Ralf Schumacher révén a csapat megszerezte első dobogós helyezését – sokan szkeptikusak voltak a Bridgestone új hideg aszfaltra kifejlesztett abroncsaival kapcsolatban, most kiderült, minden a legnagyobb rendben a gumiszállító háza táján.

A Toyota munkáját Pascal Vasselon követte figyelemmel a helyszínen, aki egyes források szerint nagy eséllyel pályázik a Mike Gascoyne menesztése által üresen maradt technikai igazgatói posztra. A francia szakember azonban nem kívánta kommentálni a körülötte keringő pletykákat.

A Renault színeiben egyedül Fisichella gördült pályára, miután a csapat Heikki Kovalainen csütörtökön összetört autóját még nem tudta megjavítani.

Pedro de la Rosa a harmadik helyen végzett a McLarennel, miközben tovább folytatta a Mercedes-Benz V8-as motorjának tesztelését. A spanyol pilóta meg volt elégedve az egység megbízhatóságával, ugyanis a kedd óta használt hajtóművel egyetlen egy probléma sem volt a hét során.

„Remek tesztet teljesítettünk. Leellenőriztük az aerodinamikai beállításokat az imolai megmérettetésre, és már a különböző keverékeket is kipróbáltuk” – mondta a spanyol pilóta. „Bár még sok a munka Imoláig, úgy tűnik, jól állunk. A sebességünk és a megbízhatóságunk is megvan, így hatalmas nyomás alatt tartjuk a Renault-t, mást nem is tehetünk jelen pillanatban. Majd meglátjuk, mi fog történni.”

A McLaren színeiben Gary Paffett is pályára gördült, aki már a Nürburgringre készülve tesztelte a gumikat az egyik V10-es motorral szerelt MP4/20-as járgánnyal.

Robert Kubica végzett a negyedik helyen a BMW Sauber istálló színeiben, miután a délutáni időmérő-szimuláción igen szép eredményeket ért el. Eközben márkatársa Nick Heidfeld a hatodik lett, ám autója meghibásodása miatt kénytelen volt idő előtt befejezni az eheti munkát.

Teszteredmények – Paul Ricard – Péntek:

1. - Zonta - Toyota (B) 1:04.157 – 156 kör
    2. - Fisichella - Renault (M) 1:04.258 - 160 kör
    3. - de la Rosa - McLaren-Mercedes (M) 1:04.591 - 120 kör
    4. - Paffett - McLaren-Mercedes (M) 1:04.899 - 163 kör
    5. - Kubica - BMW-Sauber (M) 1:04.944 - 107 kör
    6. - Heidfeld - BMW-Sauber (M) 1:05.673 - 92 kör
    7. - Panis - Toyota (B) 1:06.741 - 60 kör
  • CHEAPBOY
    en emlekszem 2003bol hogy Alonso azt mondta MSre efel,ot toszteli s hogy szerinteo lesa bajnok, amikor nem is allt ugy:)
  • Roolcsy
    Ezt arra írtad hogy "HA ennyi szerencsétlenség........?" Ha igen én aztmondom hogy össze lehet hasonlítani a két pilóta idegrendszerét!
  • DJ Bee18
    Ha...
  • Roolcsy
    Ha ennyi szerencsétlenség érte volna szerintem már ott lógna a Renault boxba!
  • Istencsászár
    Briatore: ’Egy régi filmet nézek újra’

Flavio Briatore 1991-ben egy pillanat alatt elcsábította Eddie Jordan-tól az ifjú Schumachert, akiben igazi tehetséget vélt felfedezni. A szinte a semmiből előbukkanó német fiatalember mintegy megköszönvén a beléje vetett bizalmat, kétszer is elhódította a világbajnoki címet.

Briatore manapság úgy érzi, mintha visszament volna az időben, és ismét átélheti a '90-es évekbeli sikersorozatot egy Schumacherhez hasonló kvalitású, és a sporthoz való hozzáállású versenyzővel. Természetesen ezt a versenyzőt Fernando Alonsónak hívják.

„Ez annyira ismerős" -mondja Briatore. „Valójában senki nem hitte, hogy igazán veszélyesek lehetnénk. Akkor és most is egy nagyon fiatal versenyzővel jutottunk fel a csúcsra. Michael és Alonso mintha ikertestvérek lennének!"

Az ötvenes éveinek közepén járó vezető úgy érzi, pilótáját sokszor nem megalapozott vádakkal illetik. Sokan ugyanis a McLarenben ülő Kimi Raikkönent gyorsabbnak tartják, s érdemesebbnek a címre.

„Fernando szerezte meg a címet, mert kevesebbet hibázott (Kiminél) és következetesebben vezetett." -vette védelmébe versenyzőjét Briatore.

Hogy valójában Alonso vagy Kimi a gyorsabb, az talán hamarosan ki is derülhet, ám annyi bizonyos, hogy jelenleg valóban egyfajta Schumacheri film forog az élet vetítőgépében. Alonso első világbajnoki címét követően ismét a legesélyesebbként rója a köröket, így akár már az idény végére kétszeres világbajnokká válhat, majd éppen úgy, ahogy Schumacher anno, otthagyván sikercsapatát, átigazol egy
    másikhoz.

„Fernando szerezte meg a címet, mert kevesebbet hibázott (Kiminél) és következetesebben vezetett."
  • edeleny
    Haaat,az e havi F1Racing szerint Alonsoval epp az a gond,hogy nem eleg harsany,es nem szerepel eleget,egy olyan tipusu ifju VB.-re lenne szüksege a sportnak.
  • Marki
    Ez tényleg csak az imolai futamra vonatkozik, vagy ismét egy fordítói bravúr?
  • MikX
    Húú, pedíg egy jó verekedés megdobná a nézettséget! :p
  • G_ArchAngel #33819
    Jani váltja Speedet a Toro Rossonál?

A Scuderia Toro Rosso versenyzője, Scott Speed az elmúlt hétvégén indulatosan reagált az FIA felügyelő bizottságának döntésére, akik a sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt 25 másodperces büntetéssel sújtották. Az amerikai pilóta a nem megfelelő szóhasználat mellett, majdnem megütötte David Coulthardot is.

Habár a Red Bull mottója a lazaság és a szabadság, ez a viselkedés még az energiaital gyártó cég elképzeléseit is meghaladja. Egy német televíziós társaság értesülései szerint, a csapat emiatt fontolóra vette, hogy az imolai futamon Neel Janit ültetik Speed helyére.

A Red Bull egyelőre nem foglalt állást az ügyben, de a soron következő megmérettetésig még van ideje a feleknek átgondolni a történteket.
  • passatgt
    Ferrari motor talán