182279
  • G_ArchAngel #33817
    Red-Bull Ferrari???
    újabb ellenfél?:)
  • Istencsászár
    A spanyol pilóta továbbra is a Mercedes legújabb fejlesztésű V8-as erőforrásán dolgozott, mely már az Ausztrál Nagydíjra való felkészülés során is lenyűgöző megbízhatóságáról tett tanúbizonyságot.

Azt követően, hogy Melbourne-ben is jól teljesítettek a bajorok nyolchengeres egységei, de la Rosa magasabb fordulatszámon próbálgatta a motor megbízhatóságát, majd 1:04.231-es idejével mindenkit felülmúlt.

A második helyen a Red Bull Racing tesztpilótája, Robert Doornbos végzett, aki mindössze csak három századdal maradt el de la Rosa legjobb idejétől. A holland versenyző már a nem egészen három hét múlva megrendezésre kerülő imolai megmérettetésre készítette fel az autót, és tesztelte a Michelin tappancsokat.

A tegnapi nap leggyorsabbja, Heikki Kovalainen a harmadik pozícióban landolt, akit a McLarennel Gary Paffett követett az olasz Giancarlo Fisichella előtt. Utóbbi a Renault számára végzett motorkiértékelő programot.

A Toyota tesztversenyzői, Ricardo Zonta és Olivier Panis tovább folytatták a TF106-os felkészítését, miközben a Bridgestone abroncsokkal is foglalkoztak. A kölni bázisú csapat éppen a mai nap jelentette be hivatalosan, hogy jelenlegi technikai igazgatójuk, Mike Gascoyne azonnali hatállyal elhagyja őket. Ez azonban nem befolyásolta a csapat csütörtöki tesztmunkáját.

A Scuderia Toro Rosso pilótája, Vitantonio Liuzzi a mai nap a Red Bull színeiben körözött, ám két látványos kipördülése után csak a hetedik helyen végzett, jócskán lemaradva márkatársa mögött.

A BMW Sauber istálló is jelen volt a francia ringen, akik Robert Kubica és Jacques Villeneuve közreműködésével a motort és a gumikat tesztelték.

Teszteredmények – Paul Ricard – Csütörtök:

01. - de la Rosa - McLaren-Mercedes (M) 1:04.231 – 147 kör
    02. - Doornbos - Red Bull-Ferrari (M) 1:04.262 - 118 kör
    03. - Kovalainen - Renault (M) 1:04.274 - 11 kör
    04. - Paffett - McLaren-Mercedes (M) 1:04.279 - 127 kör
    05. - Fisichella - Renault (M) 1:04.380 - 104 kör
    06. - Zonta - Toyota (B) 1:04.655 - 133 kör
    07. - Liuzzi - Red Bull-Ferrari (M) 1:04.914 – 169 kör
    08. - Villeneuve - BMW-Sauber (M) 1:04.961 - 50 kör
    09. - Kubica - BMW-Sauber (M) 1:05.398 - 123 kör
    10. - Panis - Toyota (B) 1:05.867 - 47 kör
  • Punker
    ja
  • G_ArchAngel #33814
    A Toyota nem zárja ki a visszavonulás lehetőségét

A japán automobilgyártó vállalat, a Toyota fontolóra veheti, hogy kiszáll a Formula-1-ből. A kölni székhelyű Toyota Racing Team évente 350 millió eurójába kerül az automobil konszernnek, ám mivel az első győzelem továbbra is várat magára, nem túl nyereséges a vállalkozás.

A csapat elnöke, John Howett számos pontban ellenzi az FIA fejlesztések befagyasztására vonatkozó javaslatait. "Semmi sem világos. Szívesen látnak bennünket, nemde? Ha nem, akkor ezt nyíltan meg kell mondani. Az FIA arra kér bennünket, hogy 2012-ig kötelezzük el magunkat, de azt nem árulja el, hogy szeretné-e a részvételünket vagy sem."

"Készen állunk arra, hogy elkötelezzük magunkat, de az alapvető dolgokat meg kell hagyni. Ezt azt jelenti, hogy a Formula-1-nek meg kell őriznie a királykategória státuszát. A technológia bevetése nem feltétlenül jár többletköltségekkel, hanem éppen ellenkezőleg. Ha a Formula-1 már nem lesz az autósportok királykategóriája, akkor az elnökség fontolóra fogja venni, hogy folytatja-e a Formula-1-es programot." – szögezte le Howett.

Remélem Mosley ezt felfogja, mert Howettnek ROHADTUL IGAZAZA VAN!
  • Skynet85
    Egyébként nem hinném hogy sok esélyed van rá annó én is kerestem de 1-2 után szinte semmi inkább régi fanokat kell keresni akik annó felvették jó fajta vhs-re:)
  • Skynet85
    én is...
  • oldproximusz
    Régi Forma 1-es videokat keresnék.

Esetleg fizetős hely is megfelel.
  • Gabor_(HSF)
    Ne felesjd el Alonso 4 évet töltött úgy az F1-ben észrevétlenül,hogy soha senki nem beszélt róla és eközben szépen lassan de kitanulta valamilyen szinten a szakmát..
    Aztán jött a 2005 ahól minden össze jött neki és nagyon odáig lett magától..
    Talán kezd rádöbbenni,hogy a szernecse nem lesz mindig mellette és ezek már ilyen elő nyilatkozatok a saját védelmére.....
  • Skynet85
    jaj komolyan majdnem elsírtam magam a meghatottságtól a végén... azért én még emléxem azokra az időkre amikor semmi számba vette sumákot alfons, nem tudom hogy mi vitte rá a pici buksiját erre a nyilatkozatra, de hogy nem a szíve arra fogadni mernék...
  • Roolcsy
    Ez az Alonso gyerek kezd egyre szinpatikusabb nyilatkozatokat tenni(nem azért mert Schummy-ról nyilatkozott így)....Schumacherrel számolni kell az idén, véli Alonso
  • Skynet85
    Legyen igazad, de sajna én akkor hiszek el mindent ha látom mostanság még akkor se:) de majd kiderül a dolog:)
  • Istencsászár
    Nagyon nemszoktam olvasni, talán tavaly pár cikket amik jók voltak, de ez elég szánalmas...
  • edeleny
    Igen egy temat jar körbe a cikk,de nem rossz.Amiket meg Montoya hibainak felhoz azt nem is lattuk.Ettöl függetlenül tartom amit idaig irtam,ezt is betudom a gyerekes nem odafigyelesnek. Ja,igen jo kis "pilotat" talaltatok!!
  • AnuluWork #33804
    No igen. Nem akartam kihagyni. Ez is Ausztrália volt ...
  • Mersant
  • Punker
    új pilóta? megvan kinek szurkolunk :)
  • AnuluWork #33801
  • AnuluWork #33800
    Miazhogylárifári! Ez már leírni sem akartam ... :)
  • Botond #33799
    Vagy Prost és Senna. Főleg,hogy évekig közöttük dőlt el a világbajnoki cím, szóval nem is lehetett sorrendet felállítani a csapaton belül.
  • Punker
    jó ez acikk sok igazság van benne, bár a futamról tényleg nem ír
  • AnuluWork #33797
    A McLarennél sosem volt csapatsorrend! Volt, hogy logikus döntést hoztak - ez általában bevált (kivétel a 2000. évi Magny Cours)-, de ritka volt az az eset, hogy ténylegesen különbséget tettek versenyző és versenyző között. Még kiélezett szituban sem.

...
    Senna-Berger
    Hakkinen-Coulthard
    Raikkonen-Coulthard
    Raikkonen-Montoya

Szerintem senki sem merné azt mondani, hogy Berger jobb volt mint Senna, Coulthard mint Hakkinen. De az is tény, hogy korábban (Prost-Rosberg, Prost-Johansson) párosoknál is kijött ki is igazából a jobb. Az eredmények adják magukat. Ahogy - bármennyire is sztárolták - Rubensről is észre lehet venni, hogy nem véletlenül volt nála jobb Michael.
  • Marki
    Érdekes, mindenki hibájából tud 2-3 oldalas esszét írni, de ha MS hibázik, akkor kuss van... -.-
  • b-type
    hát nem szeretem elvetni a súlykot, de ez szvsz egy ostoba cikk...sajnálom.
    Az olyannyira hangoztatott lojalitás Monty ellenében, semilyen szinten nem érvényesül abban hogy ha Ralf-nak valóban kiadták az ő menet közben megváltoztatott taktikáját, ezzel előnyhöz segítve Ralf Schumacher-t.
    Ott hol van a lojalitás?
    Mást mondok, hol volt a lojalitás akkor amikor Talmácsi Gabi megelőzte Kallio-t a 125ccm-s futamon győzelmet szerezve, és ezért elmarasztalták, majd nem nevezték a következő idényre...úgy hogy még ezek után is bukott 0-ra Kallio futamot önhibájából?
    Nem azért rágtam be most mert Monty így-úgy...hanem hogy odacsavarta a cikket ahogy ő láttani szeretné az eseményt.
    Nem.
    Pontosan hogy mindenki emberből van,..azok is akik takarítják a csapat szerelőcsarnokát, és a pilóta is aki vezeti az autót.
    Ha egy pilótát sérelem ér akkor kockáztatva a karrierjét helytelenítheti azt,...hát mi mást tehetne ha győzelemre tör és hisz a képességeiben?
    Nagyon rosszul megközelített alapvetően téves cikk sztem, ami a személytelenebb, a gépezetet szolgáló döntések mellett áll ki nem pedig a versenyző mellett.
    és sztem ez alapvető hiba.
  • G_ArchAngel #33794
    igen, egyre szarabb és hiteltelenebb ez a rovat...
  • Marki
    Ez már egyenesen szánalmas. Főleg, hogy Fisit is megemlítik a "panaszkodós" pilóták között... Nem ártana a szubjektivitás mellett realitást is alkalmazni...
  • G_ArchAngel #33792
    Görbe Tükör - ismét egy szó sem esik a futamról...
  • Istencsászár
    Ha valakit érdekel ez a ki ( 11 perces ) összefoglaló a Kaotikus Ausztrál versenyről annak érdemes leszedni...
  • Istencsászár
    A finn versenyző az R26-os modell két különböző karosszériájával dolgozott, és legjobb időeredményét a délelőtti tréningen teljesítette. Kovalainen egyébként 137 kört abszolvált a mai nap a francia ringen, ahol a csapatok a 3E elnevezésű pályakonfigurációt használták.

A részvevők többsége egyébként az abroncsokon dolgozott a három hét múlva megrendezésre kerülő San Marinoi Nagydíjra készülve.

Kovalainen mögött – aki egyedüliként teljesítette 65 másodpercen belül körét – a McLaren tesztversenyzője, Pedro de la Rosa végzett az egyik MP4/21-es modellel. A spanyol pilóta mellett a wokingiak másik tesztelője, Gary Paffett is pályára gördült, aki az egyik V10-es motorral szerelt narancssárga színekben pompázó MP4/20-as járgánnyal rótta a köröket.

A BMW istálló két pilótájával érkezett a helyszínre, hogy minél jobban fel tudjon készülni a soron következő megmérettetésre. Jacques Villeneuve volt az egyedüli versenypilóta a francia ringen, ugyanis a többiek jól megérdemelt pihenőjüket töltik. A kanadai versenyző mellett a csapat tesztelője, Robert Kubica is jelen volt, aki a Michelin számára hajtott végre gumi összehasonlító teszteket, majd négy hellyel márkatársa előtt, a harmadik pozícióban végzett.

Azt követően, hogy az Ausztrál Nagydíjon Ralf Schumacher révén megszerezték idei első dobogós helyezésüket, a Toyota Racing alakulata sem pihen. A kölni bázisú csapat két tesztpilótája, Olivier Panis és Ricardo Zonta kezdte meg a munkálatokat a mai nap a Paul Ricard versenypályán, ahol az autók általános beállításain, és a gumik kiértékelésén dolgoztak – keményen készülve az imolai megmérettetésre.

Teszteredmények – Paul Ricard – Szerda:

1. - Kovalainen - Renault (M) 1:04.927 – 137 kör
    2. - de la Rosa - McLaren-Mercedes (M) 1:05.028 - 104 kör
    3. - Kubica - BMW-Sauber (M) 1:05.075 - 150 kör
    4. - Zonta - Toyota (B) 1:05.291 - 142 kör
    5. - Paffett - McLaren-Mercedes (M) 1:05.534 - 84 kör
    6. - Panis - Toyota (B) 1:05.754 - 109 kör
    7. - Villeneuve - BMW-Sauber (M) 1:05.812 - 93 kör
    8. - Doornbos - Red Bull-Ferrari (M) 1:06.420 - 58 kör
  • Skynet85
    Elgondolkodva tényleg jó lesz-e ha a két nagy ágyú 1 csapatban lesz??? szal picit olyan csalóka érzésem támadt... mert ez a két srác nem foglya kimélni se magát se a másikat és hétvégén az ütő is megállt bennem amikor a két meki harcolt... ha meg csapat sorrend lesz akkor felsleges lesz nézni...
  • Skynet85
    hát a legmegbízhatóbbat ne hamarkodjuk el:) tény eddig jól megy de, csitt..pszt....mert még elkiabáljuk:)
  • Istencsászár
    Amit eddig hallottál az mind a média jövőbelátása volt, Kimi nemírt alá semmi, nemdöntött, majd ő fog dönteni nemsokára... Mivel eddig a McLaren a legmegbízhatóbb legjobban fejlődő csapat, nagy a sansz rá hogy marad...
  • Skynet85
    jah értem szal még nincs lezsírozva a dolog akkor tényéleg valoszínűsíthető, hogy ebből McLaren lesz akkor viszont jó évadnak nézünk elébe mert úgy már tényleg csak a 2 pilóta tudása lesz a döntő...hmm várjuk:)
  • G_ArchAngel #33785
    nem, annál a csapatnál fogja folytatni, amelyik az idény közepén legversenyképesebb: McLaren, Ferrari, Renault, Red Bull, Toyota jöhet szóba, 24-40 millióig kapott ajánlatokat, de Őt a technika érdekli...
  • Skynet85
    Picit elvagyok maradva tanulmányaim miatt a forma 1 világában de nem úgy volt hogy kimi ferkás lesz vagy az csak 2 év mulva vagy már egyáltalán nem?:)
  • G_ArchAngel #33783
    szerintem szurkolhatsz továbbra is a McLarent terelgető finnek...:)
  • Skynet85
    Jáj emberek jövőre bajban leszek Alonsót nem csípem mekit még igen Ferrálit finoman szolva rühellem Kiminek viszont drukkolok szerintem tudathasadás lesz jövőre:)
  • Skynet85
    Ez érdekes akkor talán tényleg ráéreztek vmire hondáék bár mondjuk a ferkát lenyomni manapság nem vmi nagy cucc, de hajrá szinpatikus pilóta button is csak kicsit olyan, hogy is mondjam túlzottan kimért:D de még változhat.
  • Skynet85
    LOL:D:D:D:D:D
  • Bandee1987
    hehh, ez tetszik :) (mármint a párosítás, a feje az ugyanolyan randa mint eddig)
  • Punker
    bambább lett a feje, lehet a ruha miatt bambul mind aki mercihez megy?