182273
  • G_ArchAngel #33611
    Van rendes állásom, ezt csak azért csinálnám, mert érdekel és szeretek emberekkel foglalkozni, fotózni Őket...
  • Gabor_(HSF)
    Az még messze van és abban a szakmában sem kötelező beállni abba a 95%-os darálóba,igaz akkor keresned kell egy mellék állást is,amiből a számláidat fizeted....
  • G_ArchAngel #33609
    Köszi, én is kedvellek...
    szeptembertől megyek riporter/fotóriporter suliba:)))

persze inkább maradok a szocióriportoknál, a bulvár, hétköznapi és sportriport nem áll közel hozzám...
  • Gabor_(HSF)
    Úgyan az zajlik mint96-99 között, aztán a köv 4 év meg arról szólt hogyan lehetne kíírtani a Ferrarit..
    Cóval én azért szinte az összes szenzáció hajhászokat a saját zsírjukban sütném,de sajnos nem tehetem mert nincs akkora üst.......
  • Gabor_(HSF)
    Ezért tart itt az F1 is..mert büntetlenül nem lehet fejbelőni a sok idióta firkászt
  • Istencsászár
    hát ez történt ezekben semmi kivetnivaló nincs, ilyen a média, de az utolsónál hogy nap leszebb pillanata??? egy baleset???
  • Snecie Smicie
    a legutolsó idézethez azt hozzátenném, hogy a magyarra fordítást elronthatták (hogy szándékosan, azt nem tudom...), de az eredeti úgy hangzott, hogy a nap pillanatának azt tekintik, hogy a Toyota garázsba ment be, és nem azt hogy lezúzta a Ferrarit.
  • G_ArchAngel #33604
    Marca: "Schumin megmutatkoztak az öregedés jelei..."

A spanyol sajtó nagy örömmel fogadta Fernando Alonso újabb győzelmét, aki jelenleg 28 ponttal vezeti a világbajnokságot. Michael Schumacher – aki a negyvenharmadik körben kiesett a versenyből – pedig szinte csak bírálatokat kapott. "Schumin megmutatkoztak az öregedés jelei." – írja a Marca.

Az AS pedig a hét világbajnoki címéről is 'megfeledkezett'. "Schumacher lassabb mint valaha. Hol volt ő császár?"

A Ferrari hazájában aggodalom tört ki. A világbajnoki esélyek egyre halványabbak lesznek.

Tuttosport: "A Ferrari ismét válságban van. Szörnyű nap a maranellóiak számára."

Corriere della Sera: "Mi történt Schumacherrel? Már nem olyan, mint volt."

La Repubblica: "A többi csapat nyer, a Ferrari állva marad a pályán. A tavalyi esztendő rémálmai újra kísértenek."

Libertà: "Alonso kicsi kengurunak érzi magát."

(Anglia) Sun: "A nap legszebb pillanata az volt, amikor Michael Schumacher a falnak csapta a Ferrarit miközben Jenson Buttont hajszolta. Majd rossz boxba ment."
  • Snecie Smicie
    meg a legbosszantóbb is :{{
  • JGTC
    Tegnap jól megszívtam, elfelejtettem hogy már hajnalban lement a futam, persze benéztem ide és rögtön a végeredmény volt az első amit megláttam...
    amikor a Willaimas leállt az első helyen kapartam a falat :(
    Egyébként ez volt sztem eddig magasan a legjobb futam ebben az évben
  • Lteebee
    Mondom, hogy igazad van.
  • Istencsászár
    #33576 innen indultunk:)
  • Lteebee
    Bocs, megint fölhözragadt és szűklátókörű voltam.
    Nálam Renault = Renault és McLaren = McLaren.
    Egyéb utalást nem láttam korábban, ezért mertem feltételezni, hogy nálad is.

Bocs, igazad van.
  • Bucser
    Olyan mértékű volt a szabályváltoztatás, hogy teljesen új motort kellett építeni és az új motorhoz új külső is kell mivel a karoszéria terhelése teljesen másmilyen lesz. A kormányzáshoz és felfüggesztéshez tartozó rendszereket nem módosították talán egyedül meg az elektronikát. Mindenkinek előlről kellett kezdeni az autó motorhoz val hangolását. A valakinek mégiscsak jobban fekszenek dolog meg hülyeség... Mérnökök dolgoznak azokon az autókon nem véletlenül. A feladatuk, hogy a legtöbbet kihozzák egy konstrukcióból adott keretek között. Míg az autógyártásban törvényi szabályozás van addig az F-1-ben pedig szabályok által irányítják a fejlesztői munkát. Ennyi... De senkinek nem volt előképzettsége a szabályok tekintetében szerintem... Szóval a fejlesztés egyenlő esélyekkel indult újra. Van aki jobban vette a lécet van aki nem.
  • jefferson83
    Az, hogy a szabályok ugyanúgy vonatkoznak mindenkire az igaz. Azonban ezek a szabályok valakinek mégiscsak jobban fekszenek és valakinek nem.
  • Istencsászár
    Duma, duma, kifogás... ugyan ugy ahogy tavaly.
  • Bucser
    A mostani versenyen nem igazán volt baja a mekinek szerintem... Technikai legalábbis. Nekik szurkolok de be kell látni, hogy montoya azt a kanyart úgy elcseszte ahogy van. Kimi szárnya meg nem magától állítódott el... Ennyit tudtak. Mondjuk ha av erseny még 3 körrel továbtart lehet Alonso csak a 2 lesz:) De mint tudjuk technikai sportokban nincsen "mi lett volna ha"
  • Istencsászár
    Rönó=Alonso, Meki=Kimi , az alap téma ezvolt, Alonsonak eddig semmi baja nemvolt, ellenben Kiminek...
  • edeleny

Montezemolo a szabalyvaltozasokat okolja. Erdekes,mindenkepp.Egyreszt,mert epp ök sorolgattak,2003 környeken,hogy mindenkinel jobban alkalmaszkodnak.Masreszt nem hiszem,hogy a sokszinüseg nagyon karara lenne a sportnak.Harmadreszt.u.a. szabaly valtozott mindenkinek. Es egy ki sajat velemeny:15 eve,ha egy csapat 2 evig szinte legyözhetetlen volt,teljesen felforgattak a szabalyokat,eselyt adva igy masoknak is!!
  • Lteebee
    "a rönó meg semmi problemával nem szembesült eddig"

Ezt írtad nem?

Én meg ezt:

"Ja, Fisico hidraulikája, meg Alonso túltankolása tényleg nem voltak problémák."

Ezekután fejtegeted, hogy "meki pedig szinten eddigi versenyen valahogy széthullot"

• Bucser
    Vagy valamelyik nemzetközi:D (pl Blikk)
  • RelakS
    Nem valami magyar bulvárlap volt?
  • jefferson83
    Ez már beteges tényleg.
  • G_ArchAngel #33588
    Briatore elnézését kért

A német Bild Zeitung címlapján a Renault csapatvezetője, Flavio Briatore látható, előre felfelé nyújtott jobb kézzel. A bulvárlap ebben a nemzeti szocializmus egyik jelképét vélte felfedezni, amin a Renault csapatvezetője ugyancsak felháborodott. Az olasz üzletember perrel fenyegette meg a bulvárlapot, ugyanakkor leszögezte: "Ha valakit megbántottam volna ezzel, akkor elnézését kérek." – jelentette ki Briatore a mai napon.

ez kész...
  • edeleny
    Egy masik forumon,egy fanatikus ürge,a tavalyi evben minden futam utan elsorolta,hogy hogy nyerhetett volna Sumi.Akkor es most is csak annyit tudok valaszolni arra amit irtal,hogy igaz,ha tök egyedül indul a versenyen.
  • Istencsászár
    A rönó hányszor esett szét? meki pedig szinten eddigi versenyen valahogy széthullot.
  • Istencsászár
    A Renault bulija zavarta a többieket

Úgy tűnik Flavio Briatore csapata szereti az elsöprő pályagyőzelem után is emlékeztetni ellenfeleit arra, hogy mennyire jó passzban is van a csapat.

A valóban fölényes Albert Park-i győzelem után a csapat bulit rendezett a boxban, miközben a többi csapat az autók szétszerelésével foglalatoskodott. A McLaren szerelői átballagtak a szomszédos boxba, hogy megkérjék az ottaniakat, halkítsák lejjebb kicsit a Hi-Fi berendezést. A Renault emberei azonban elutasították a kérést, sőt talán kissé feljebb is csavarták a hangerőt.

LOOOL
  • Lteebee
    Spéci tv...
  • Lteebee
    Ja, Fisico hidraulikája, meg Alonso túltankolása tényleg nem voltak problémák.
  • G_ArchAngel #33582
    izé...
    a mi TV-nkben, akkor is lassabb volt, mikor még nem fékezte el a gumiját...:)
  • Istencsászár
    inkább ugymond lett volna rá esélye hogy megfogja alonsot
  • Punker
    ha, ha, mindig van valami ha egyszerűen tényleg soha nincs szerencséje.
  • Dodo55
    Kimi azért volt lassú a verseny első felében, mert az elfékezett gumi rázkódása szétb@szta az első szárnyat. Utána meg azért nem tudta megelőzni Alfonso-t, mert a Midlandek feltartották mindkét alkalommal, amikor kijött a Safety Car.

Szóval ha kicsit kisebbet fékezett volna, és a Midlandek nem lettek volna ott, akkor simán nyerhetett volna.
  • Istencsászár
    Jah... de még mindig jobb, minthogy 1. helyről motor durranás miatt essen ki... jó ez igy egyenlőre... amit tud kihoz a gépből, eddigi kisebb momentumoktól leszámítva tökéletes évkezdet, csak hát a rönó meg semmi problemával nem szembesült eddig.
  • G_ArchAngel #33577
    Trulli nem hagyhatja el pár napig Ausztráliát

Úgy tűnik Jarno Trullinak rémálommá válik az Ausztrál Nagydíj hétvégéje. Az olaszt ugyanis a balszerencséje üldözi szombat óta.

Az időmérő edzésen elütött egy madarat, ami megrongálta a hátsó szárnyát. Ez után egy váltóproblémát kellett elszenvednie, ami miatt nem tudott kimenni az utolsó etapra. A versenye pedig szintén problémásan, és meglehetősen korán ért véget. David Coultharddal egyetemben akartak befordulni az egyik kanyarba, de a két autó útja keresztezte egymást. David tovább tudott menni, Trulli azonban kiszállt a versenyből.

Mindezek után egy versenyző leginkább elmenekülni szeretne a helyszínről, ám mint kiderült, Trullinak akár több napig is Ausztráliában kell maradnia. Egyfajta fertőzés támadta meg a fülét, ami miatt az orvosok megtiltották neki, hogy repülőre szálljon.

Jarno Trulli tehát ezekben az időkben betegszabadságát tölti.

A talján jeti:)))
  • G_ArchAngel #33576
    pfff...

1 mp-et kapott Kimi körönként, nem 0,2-t, csak a SC-nak köszönheti, hogy szoros lett a vége...
  • Istencsászár
    Európában feléledhet a McLaren

A tengerentúli futamokon a hőség nem igazán kedvezett a McLaren-Mercedes autóinak. A mezőny azonban Európában folytatja szereplését, és az itteni hűvösebb klímától az ezüstnyilak újra szárnyra kaphatnak.

Az idei szezon eddig kísértetiesen hasonlít a tavalyihoz: Fernando Alonso az első három versenyből kettőt megnyert, és toronymagasan vezet a pilóták versenyében. A McLaren ugyanakkor köztudottan a mezőny leggyorsabb alakulata, azonban a versenyeken ezt általában nem tudják igazolni. Tavaly a gumik, idén az aerodinamika gátolja Kimiéket.

A McLaren versenygépein a nagy hőség miatt az eddigi futamokon meg kellett nagyobbítani a légbeömlő nyílásokat, hogy a motor hűtése hatékonyabb legyen. Ez a módosítás azonban negatívan hatott az aerodinamikára. A szerelők így egy köztes megoldást választottak, de ez azt jelentette, hogy Raikkönen és Montoya hátrányba került a többiekkel szemben.

„Az autó teljesítménye romlott azáltal, hogy változtatnunk kellett a légbeömlő nyílások méretén,”- magyarázta Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke. „Nem a motorral volt probléma, csak az óriási hőség miatt elővigyázatosnak kellett lennünk. A változtatások viszont körönként két tizedmásodpercünkbe kerültek, bár ez korábban fél másodperc is volt. Ez pedig alaposan rányomta a bélyegét a teljesítményünkre.”

„A teszteknek köszönhetően azonban Malajziához képest sokat javultunk aerodinamika és a motor terén is,”- mondta Dennis.

Az Ausztrál Nagydíjon a hőmérséklet 20 fok körül volt, és a McLaren már az optimális konfigurációival indulhatott. Ennek megfelelően Raikkönen futotta a verseny leggyorsabb körét. A futamot ugyan Alonso nyerte, de elmondható, hogy a McLaren a hűvösebb Európai futamok előtt újra elkapta a fonalat. Ez azt is jelenti, hogy a Mercedes erőforrással hajtott versenyautók képesek lehetnek megszakítani a Renault sikersorozatát.
  • Mersant
    most szerintem ha valaki kicsúszik a pályáról azt nem kötelesek megvárni míg visszakászálódik, mert ennyi erővel akkor Montoyat már mikor kipördült meg kellett volna hogy várják az őt követők...persze más kérdés ha Heidfeld már visszajött a pályára és akkor előzték meg...de nincs előttem a kép, nem tudom hogy történt
  • edeleny
    Mivel ezidaig csak Speed büntetesereöl lehetett olvasni,igy boritekolni lehet,hogy a nevezettek nem kaptak semilyen büntit.Ez tuti vezetö hir lenne.
  • G_ArchAngel #33572
    mit is ért el vele?:)

tud valaki eredményt Kimi és Ralf büntetéséről?
    Kiminél még nem okoz gondot a +25 mp, de RS elbúcsúzhat a 3. helytől...