182273
  • desigo
    hehe:)
  • Marki
    Mi úgy mondjuk, hogy
  • Snecie Smicie
    Egy másik F1 fórumon olvastam egy frappáns hsz-t a Kimi témában, mégpedig így szólt : édesmindegy melyik istállónál nem lesz VB.

• edeleny
    Jo kis lista elkepzelem a Renault csapatot Juan es Michael,fantasztikusAkkor Renault fan leszek,mar mint ha ezt megcsinaljak.
  • Snecie Smicie
    hát én még mindig Szkvadrának mondom :ð
  • Marki
    "Squadra Toro Rosso"

Tájékoztatni kéne az újságírókat, hogy a csapat neve Scuderia Toro Rosso... :#
  • Istencsászár
    Jelen állapotban Idénél bárki jobb:)))
  • Punker
    ja lenne 12 csapat beférne simán, Ide meg hasonlók ellen jó lenne.
  • Istencsászár
    Én nem röhögtem rajta... """Jó""" pilóta, egyenletes és ha nem kapkod akkor tud normálisan is menni, nomeg 1 magyar az F1ben jó dolog lenne ismét.
  • Punker
    arra gondolsz tovább lassult? :)
  • Magic Boy
    Ez igaz, de állítólag, ha visszajön a minardi akkor jön Zsolti is(legalább lenn kin röhögni).
  • Punker
    super aguri? :) Ide-nél jobb :)
  • Istencsászár
    Kinek kellene?:D
  • Punker
    zsófika nincs a listán?:)
  • Istencsászár
    F1 2007: a csapatváltások éve

Az elmúlt hetekben számos hír látott napvilágot, amelyek egyes versenyzők átigazolásáról számoltak be. Mivel még csak három futam telt el az idei évadból, többen úgy gondolják, hogy még korai lenne döntést hozni. Habár a Renault eddig minden futamot megnyert, nem alakult ki pontos kép az erőviszonyokról, többen pedig a vetélytársaktól teszik függővé a szerződéskötést. Eddig a Renault, a Ferrari, a Red Bull Racing, a Toro Rosso, az MF1 Racing és a Super Aguri sem kötött szerződést a 2007-es esztendőre, de jelöltek természetesen mindenhol vannak. És mint arra a közelmúltban is volt példa: a szerződés sem (mindig) kötelez. A korábbi bejelentéseket és feltevéseket összegezve a csapatok jelöltjei a következők: (A pirossal jelölt versenyzők a biztos indulók, a többiek helye – szerződés vagy kimagasló teljesítmény hiányában – bizonytalan.)

McLaren-Mercedes
    Fernando Alonso
    Kimi Räikkönen
    Juan-Pablo Montoya
    Pedro de la Rosa

Renault
    Giancarlo Fisichella
    Heikki Kovalainen
    Michael Schumacher
    Juan-Pablo Montoya
    Pedro de la Rosa

Ferrari
    Michael Schumacher
    Kimi Räikkönen
    Felipe Massa
    Valentino Rossi

Williams-Cosworth
    Nico Rosberg
    Mark Webber
    Alexander Wurz

Toyota
    Ralf Schumacher
    Jarno Trulli

Honda
    Jenson Button
    Rubens Barrichello
    Anthony Davidson

BMW-Sauber-F1
    Nick Heidfeld
    Jacques Villeneuve

Robert Kubica

Red Bull Racing
    David Coulthard
    Juan-Pablo Montoya
    Christian Klien
    Neel Jani
    Vitantonio Liuzzi

Squadra Toro Rosso
    Christian Klien
    Scott Speed
    Vitantonio Liuzzi
    Neel Jani

MidlandF1
    Christijan Albers
    Narain Karthikeyan
    Tiago Monteiro
    Franck Montagny
    Nicky Pastorelli
    Roman Rusinov

Super Aguri F1
    Takuma Sato
    Adam Carroll
    Anthony Davidson
    Yuji Ide
    James Rossiter
    Franck Montagny
    Satoshi Motoyama
  • Istencsászár
    Azér nem akar mer Massa igyis szorongatja és tisztában van Kimi képességeivel, minek vonuljon vissza ugy a 7szeres vb akit az utolsó éveiben megláztak? ezt ő sem akarja...
  • Istencsászár
    Az lenne a legszebb hogy ha tényleg aláírt egy jelenleg nem top csapathoz, és a Ferrari jövőre sem lesz ütőképes, de a Mclarennel Alonso Vb címet fog szerezni akkor Kimi karrierje ott fog véget érni... marad örök ígéret... de ez csak a legroszabb forgatókönyv:)
  • Dexantreal
    a McLarennek meg Kimi kell :P...és egész életében Mercis volt,minek menne a Ferrarihoz?Sok Mercis rajongónak okozna csalódást pl...de tényleg nem lehet tudni,h mi a helyzet...majd nyáron tutti kiderül minden,addig meg ne higgyünk a híreknek
  • Dexantreal
    sztem Kamu az egész...Kimi marad McLarennél és,ha esetleg Michael abba hagyná az év végén,akkkor a zászlóvívő nyugodtan lehetne akár F. Massa is....yol versenyzik...2dik számú versenyző meg esetleg a tesztpilóta,aki nemtom pontosan ki is.De,ha midenképpen új embert akarnak az első posztra,ha miután Michael visszavonult,akkor se hiszem,hogy az a személy pont Raikkonen lenne...
  • G_ArchAngel #33912
    Schumachert hidegen hagyja a Räikkönen-pletyka

Michael Schumacher azt állítja, nem zavarják azok, a német sajtóban nemrég új erőre kapó híresztelések, amelyek szerint Kimi Räikkönen valójában már egy évvel ezelőtt aláírt a Ferrarihoz. "Erre azt mondom, amit mindig is mondtam, amikor ez a sztori előkerült: a pletykákat nem akarom kommentálni, mert az csak újabbakat szülne" - szögezte le Schumacher. A német versenyzőnek júniusig kell eldöntenie, hogy jövőre folytatni akarja-e a pályafutását, aminek állítólag az az oka, hogy a Ferrarinak eddig érvényes az opciója Räikkönenre; ha azt nem veszik igénybe, valószínűleg szép kis summával lesznek kénytelenek kárpótolni a finnt. Schumacher hozzátette, hogy még valóban nem döntött a jövőjéről. "Ez a kérdések általában véve nem zavarnak. Igazság szerint van némi alapjuk" - ismerte el. - "Attól eltekintve, hogy azt mondom, a nyáron fogok határozni, semmit sem tehetek. Csak azért biztosan nem fogom meggondolni magam, mert újra és újra felteszik nekem ugyanazt a kérdést. Mindössze annyit mondhatok, hogy mindent a lehető legalaposabban át szeretnék gondolni, mielőtt döntenék." A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo régóta tartotta magát ahhoz, hogy Schumacher addig maradhat a csapatnál, ameddig szeretne, ha azonban távozik, a maranellói istállónak hamar szüksége lesz egy új zászlóvivőre.
  • G_ArchAngel #33911
    A legdurvább az, hogyha Kimi belül a piros autóba, akkor 99%, hogy MS elhagyja a csapatot - jelenleg a Renault a befutó...

Miért nem akar MS Kimi csapattársa lenni? Így legalább elkenhetné az ifjú trónkövetelő száját, bebizonyítva a tehetségét...
  • G_ArchAngel #33910
    KZ: Kimi Räikkönen aláírt a Ferrarihoz

A Ferrari alakulata a jövő héten fontos bejelentésre készül. A Kicker értesülései szerint Kimi Räikkönen szerződést kötött a Ferrari alakulatával. A korábbi hírekkel ellentétben, - amelyek szerint ha Michael Schumacher úgy dönt, hogy marad, a finn pilóta 5 millió dollár kártérítést kap, ha elhagyja a csapatot, a szerződés életbe lép – Räikkönen szerződése 'bombabiztos'. Függetlenül attól, hogy Schumacher hogyan dönt.

A hétszeres világbajnok négy futam (Imola, Nürburgring, Monte Carlo és Barcelona) elteltével, június 1-én hozza meg döntését, hogy folytatja-e pályafutását. Felipe Massa sorsa Schumin múlik.

Ami Räikkönent illeti, nem foglalkozik azzal, hogy ki lesz a csapattársa, és bár tiszteli Schumachert, nem tart tőle.

Feltételezzük, hogy igaz a hír: akkor MS-en múlik Massa jövője? Hmmm...
    Tehát Kimi kell a Scuderia-nak, míg a másik pilóta lesz aki lesz? Ez durva így...
  • Mersant
    köszi
  • akyyy
    az nem jön be, de ha megvan még ez ahölgyike teljes egészében, elküldhetnéd:D
  • Istencsászár
    ITT
  • Mersant
    hol nézed?
  • Amse
    és az jó?Tegnap a 6. lett volna vele....
  • akyyy
    mond meg pontosan melyik az:D
  • G_ArchAngel #33903
    talán pitbabes.com...
  • akyyy
    a jobb szélsőre gondoltam:P
  • G_ArchAngel #33901
    hoppá, Kimi az első adagban nyomott egy 1.15.582-es időt...:)
  • G_ArchAngel #33900
    4 különböző kép, egy pitbabe (google), egy track vonalrajz (google), a többi a pálya hivatalos honlapjáról...
  • akyyy
    a banner melyik képből készült?:)
  • Istencsászár
    Kovalainen ugrott az élre Barcelonában na itt már egy kicsit több info van...
  • Istencsászár
    hát ebből 1 deka info nem derült ki...
  • Istencsászár
    Kovalainen az első helyen zárta a mai napot

A finn nemzetiségű Heikki Kovalainen ragadta magához az első helyet a barcelonai tesztsorozat második napján. A Renault versenyistálló hivatalos tesztpilótája 144 kört teljesített összesen a szerdai nap folyamán, ami igazán szép teljesítménynek mondható. A finn fiatalember által elért 1:14.955-ös időeredmény pedig hozzávetőlegesen 0.2 másodperccel bizonyult jobbnak a második helyen befutott hondás riválisa, Rubens Barrichello által elért köridőnél.

A Renault alakulat képviseletében jelen volt még a 2005-ös szezon VB címének birtokosa, Fernando Alonso is. A spanyol versenyző a harmadik helyre elegendő köridővel zárta a mai napot, a 4-dik pozícióban befutott másik hondás pilóta, Anthony Davidson előtt.

Az 5-dik legjobb köridőt ezúttal a Toyota brazil pilótája, Ricardo Zonta érte el, aki 88 kört hajtott bele a piros-fehér színben pompázó versenygépébe.

A Red Bull Racing versenyistálló RB2-es konstrukciójával pályára lépő David Coulthard Zonta mögött a 6-dik tudott lenni, míg istállótársa, Christian Klien Mark Webber és a McLaren spanyol tesztere, Pedro de la Rosa közé befurakodva a 8-dik helyre tudta behozni autóját.

Összesen 18 versenyző volt ma jelen Barcelonában, akik ezúttal meleg, napos időjárási körülmények között teljesíthették a testreszabott feladatokat.

A felkészülésüket végző alakulatok közül a Ferrari bizonyult a legelfoglaltabbnak, hiszen versenyzői, Marc Gene 115, Felipe Massa pedig 108 kört tett meg a barcelonai pályán. Az összesen 223 kört teljesítő olasz istálló mögött a Honda áll a képzeletbeli második helyen, a maguk 221 körével.

A szerdai napon a BMW-Sauber csapattól Nick Heidfeld és tesztpilótájuk, Robert Kubica is pályára lépett. A német fiatalember a 11-dik, míg lengyel kollégája a 14-dik helyre hozta be a BMW erőforrással hajtott versenygépét.

A McLaren-Mercedes MP4-21-es konstrukciójával jelen volt még Kimi Räikkönen is, aki 31 kör megtételét követően a 13-dik helyen végzett.

A Scuderia Toro Rossonál egy helycsere következtében Neel Janit ezúttal Vitantonio Liuzzi váltotta le az STR1-es volánja mögött, aki a 15-dik pozícióra elegendő köridőt tudta kicsikarni négykerekűjéből.

A 2006-os idény újonc alakulata is megkezdte felkészülését a soron következő futamra. Takuma Sato számára adatott meg a lehetőség, hogy segítse csapatát az autó fejlesztésében. A japán pilóta 1:19.328-as idejével a 18-dik lett a nap végén.

Csütörtökön újra felbőgnek a motorok a barcelonai versenypályán.
  • Lteebee
    Mindjárt jönnek a nyilatkozatok, hogy "ma a gumikat és a fékeket teszteltük..."

LOL
  • Istencsászár
    WTF?

• Istencsászár
    Alonso alkotott...
  • G_ArchAngel #33892
    ja, én is néztem: elmentem meditálni, visszajövök - 6 kör...