182273
  • b-type
    ez a mindenkinek lehet véleménye az oké, kivéve ha átcsap dacba.
    - figyejjé' ember lehet ám hogy a föld gömbölyű..
    - lófszt
    - de figyu ha megy a hajó vzz egyre kevesebbet látunk..stb..nem lehet hogy..?
    - lófszt bzz a föld lapos.
    - de nézd a hátam..[körbeszaladja a földet és megveregeti a hátát], na hmm?
    - lófszt bzze a föld lapos, te meg ballagjá' arra a máglyára de hirtelen!

Lehet az embernek véleménye persze..még akár kőhatározott is olyan dolgokról amire rálátása nincsen, ..nem kell ahoz vaknak lenni hogy ne lásson az ember.
    :)
  • Punker
    nekem rossz, a pilóta akinek drukkolok egyre gusztustalanabbul viselkedik, ahogy meg lehetett védeni az évad elején mikor szidták a bohóckodás miatt, most úgy el is kell most ítélni :(
  • Magic Boy
    Olasz Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Faludi Zoltán, 2006. szeptember 12. kedd [12:24]
    A nemzetközi sajtóban élénk visszhangot váltott ki, hogy Michael Schumacher közvetlenül az Olasz Nagydíjon aratott diadala után bejelentette: az idény végén befejezi Forma-1-es pályafutását.

Németország

Bild: "A Schumi-őrület! Győzelem és vég egy másodpercben! A mi szívünkben örökké ott fog dübörögni. Kár, hogy a ferrarisok cetliken tudatták a hírt, míg Schumi, aki a káoszból a csúcsra vezette az istállót, még csak be sem jelenthette a visszavonulását. Amikor végre elérzékenyülten szóhoz jutott, már mindenki tudta a szomorú tényt. A legnagyobb mást érdemelt volna. Grazie, Schumi!"

Stuttgarter Zeitung: "A piros sapkás férfi bejelenti visszavonulását, és a hír földindulásként hat. Mi lesz Schumacher-Németországból? Mi lesz a rajongóival? Mi lesz a Forma-1-gyel? Minden összeomlik? Michael Schumacher - Max Schmelinghez, Franz Beckenbauerhez, Steffi Grafhoz és Boris Beckerhez hasonlóan - a német sport kiemelkedő alakja, aki többet tett a behozhatatlan rekordok felállításánál. Ő maga volt a Forma-1, és most nem ő van bajban, hanem a sportág."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Hogy miért? Sok oka van annak, ha valaki csaknem 38 évesen, 15 Forma-1-es idény után visszavonul. A kor gyengít, a környezet pedig fáraszt: mindig ugyanazok a pályák, országok, kérdések, arcok, ünneplések, serlegek és ugyanaz a fanyalgás. Schumacher 246 futam során mindent megnyert, örökkévalóságnak szóló rekordokat ért el, és annyi pénzt keresett, amennyinek a felét is nehéz elkölteni. Aki ilyenkor nem lép le a gázról, az magára vessen."

Abendzeitung: "Ennél szebb búcsút el sem lehet képzelni. Tökéletes és büszke kilépő volt, a pályán érzéketlen Schumi a könnyekig meghatott mindenkit. De nem lenne ő a legnagyobb bajnok, ha még ebben a pillanatban is az idény vége lebegne a szeme előtt. A nyolcadik vb-elsőség."

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: "Danke Schumi! Egy jelenség elköszönt. Schumacher ellentmondásos legenda, akiről még sokáig vitatkozni fognak. De ő a legtökéletesebb bajnok."

L,Unita: "Ünnep után könnyek Monzában. Schumi távozik."

Gazzetta di Parma: "Schumi utolsó mesterműve Monzában."

La Repubblica: "Ez a 11 éven át tartó szerelem megváltoztatta a Ferrarit."

Il Giornale: "Schumi elhagyja a Ferrari trónját, de ő marad a király."

La Stampa: "A mamája mérnöknek szánta, de ő a rekordok pilótája lett. A
    legnagyobb."

Il Secolo XIX: "Schumi győz és megy - ami nem sikerült Zinedine Zidane-nak."

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: "Schumacher visszavonulásával véget ér egy korszak. Minden idők legsikeresebb pilótájaként vonul be a történelembe, az pedig, hogy legjobb-e, már nézőpont kérdése."

Basler Zeitung: "Ciao I. Michael! A király lelép. Minden véget ér egyszer, és a csúcson kell abbahagyni."

Tages-Anzeiger: "Az utolsó öntudatos döntés. Még élvezi a versenyzést, és győzni is tud, de valószínűleg egyvalami a visszavonulás felé terelte őt: az esetleges sikertelenség."

Spanyolország

El País: "Az autósport legnagyobb legendájának búcsúja több volt egyszerű
    ünnepségnél. Schumacher 37 évesen még mindig a legjobbak közé tartozik, ráadásul ismét érdekessé tette a világbajnokságot, amely már elveszettnek tűnt az ő és a Ferrari számára."

El Mundo: "Alonso rémálma a Ferrari és Schumacher fellegvárában."

Marca: "Ismét elgondolkodtató defekttel végződött Fernando Alonso futama. Schumacher viszont álomszerű napon van túl könnyekkel és ölelésekkel."

Franciaország

L,Equipe: "Zinedine Zidane, Andre Agassi, Hicham el-Guerrouj után Michael Schumacher is befejezi. Hét világbajnoki címmel - melyből idén még lehet egy nyolcadik - új fejezetet nyit az életében."

Anglia

Daily Mirror: "Manipulációs vádak árnyékolják be Schumacher visszavonulását. Flavio Briatore, a Renault főnöke szerint ugyanis a Forma-1 irányítói a Ferrarinak beszélték le a futamot. Szomorú, de nem meglepő, hogy folt esett azon a napon, amelyik a sportágat két
    évtizeden át meghatározó férfié kellett volna hogy legyen."

The Sun: "Aranybúcsú. Schumacher megígérte, hogy a szezon végén távozik, de a
    trófeát is magával viszi."

The Guardian: "Schumacher győzelme közelebb hozta a nyolcadik és egyben utolsó címet. Virtuóz és gonosztevő - ez a bajnok az olcsó taktikai játszmákat vele született zsenialitással ötvözte."

The Independent: "A zseni véget vet briliáns karrierjének. Mi marad még 246 futam, 90 győzelem, 66 első rajtkocka, 75 leggyorsabb kör és 7 vb-cím után? Hogy őrzi meg a sportág ennek a férfinak az emlékét, aki egyike volt a legtehetségesebbeknek és a legellentmondásosabbaknak? Bernie Ecclestone fogalmazta meg a legjobban, amikor azt javasolta, hogy ha valaki Michael Schumachert megemlíti, akkor mindenki a Forma-1-et
    értse alatta."
  • Istencsászár
    Ha az ellenrőrök nem hibáztak és minden ok akkor, mindneki tartsa tiszteletben más véleményét, ha ő utálja akkor utálja, Vili is megmondta... ha más szereti akkor szereti az azt mondja és kész... ettől neked neki, nekik, nekünk jobb vagy rosszabb? nem... max valaki lehet jól utálni, akkor tedd ő is teszi 1-1.
  • [Jakuza]
    Ezt ugye te se gondolod komolyan ?
    Ez nem magyarazat, erre a nevetseges Alonso nyilatkozatra.

Es, hogy miert nem ?

Ha a FIA szakertok hibaznak, akkor nem kell egybol a masik pilotat lecsalozni.
    Amugy meg, honnan veszi barki is, hogy az ellenorok hibaztak ?
    Ki rendelkezik megfelelo infokkal kozulunk ? Esetleg ki itt valami nagy szaktekintely ?

Mondjuk ez Alonso, szerinte ha nyer valaki az biztos csal.Valoszinuleg MS megvette a 7 VB cimet a FIA ellenoroktol. LOL
    Nem is csodalom, hogy most a hetvegi Jerezi teszt helyett Alonsot inkabb beutaltak egy pszichiatriai szanatoriumba. :P
  • pauly
    ja,szerintem is..
  • G_ArchAngel #41792
    azt is írhattad volna rövíden, hogy nem következetesek:)
  • Istencsászár
    Massa nem olyan klasszis pilóta mint Kimi... ő egy olyan mint Barichello, néha van 1-1 jó futama, azt a következőn meg ha a kocsija nem olyan tökéletes, akkor elveszik a forgalomban.. mint most 7végén.. Kimivel ez nem történik meg, ő 99%ban a maxon pörög, tök mind1 holvan... és emiatt nem Massa az első számú és sosem lesz az...
  • bardocz
    ja én is neki fogk szurkolni sumi után mert ha már ő nincs akkor a ferrari marad bármi töténik:)
    télleg jövpre lesznek azok a duplaspoilerek vagy mik meg slick gumi :)))))
  • Istencsászár
    Az a baj hogy az FIA nem képes a szabályokat be tartatni és valamikor érthetelen valamikor nonszensz bírálatokat hoznak... persze ez nem másokat érint mint a pilótákat hisz ők ülnek a kocsiban ők érzik ezek hatását ( mégha az az a csapatr is kihat, pl ilyen olyan trükközések )... szerintem ez a legnagyobb gond, ha a szabályokat be tartantnák, tehát ha levágod a kanyart akkor büntessék meg és akkor következő esetél nem az lenne hogy "jajj most nem mer ő is ekkor meg ekkor..." itt ez a legnagyobb probléma... a többi csak jön ezután magától, mindneki a másikat szidja, össze vissza megy az ide oda beszólogatás stb...
  • Dexantreal
    Hehh, méghogy behódoltak a Ferrarisok...esetleg a csapat igen, de én még nem barátkoztam meg azzal, hogy Kimi a Ferrarinál:P...ok, jól vezet, jó pilóta, viszonylag semmi bajom vele, csak egy: McLarenes....

Meg Massát le se szarják szinte
  • Amse
    Szurkolok is neki :)
  • G_ArchAngel #41786
    az a kis "Terence Hill"-arcú gyerek...:)

tenyérbemászó képe van, de remélem finn módjára fog vezetni - sajnos a nyílatkozatain látszik ki a menedzsere...
  • Punker
    renault-nál ki lesz az új pilóta? :)
  • G_ArchAngel #41784
    ha Hamilton beül a másik McLarenbe, akkor kettévágok egy szürke és egy vörös pólót és középen összevarratom, a hátamra meg lengyel zászlót terítek:)
  • Amse

Az tuti, hogy ha futamra megyek se veszek fel semmilyen Ferraris cuccot:)
    Maradok a Finn zászlós pólónál és a zászlónál...
  • G_ArchAngel #41782

2006-09-12
    A ferrarisok behódoltak Kiminek

A közvélemény még meg sem tudta emészteni rendesen Michael Schumacher visszavonulásának hírét, a Ferrari vezetői máris egymás után teszik a hűségnyilatkozatot a csapat leendő sztárja, Kimi Raikkönen mellett.

Elsőként maga a búcsúzó csillag, Michael Schumacher jelentette ki: biztos abban, hogy a Ferrari Raikkönennel is olyan sikeres lesz, mint amilyen vele volt. Aztán jött az elnök, Luca di Montezemolo, aki azt nyilatkozta, hogy Kimi - és a Ferrari - uralni fogja a következő esztendő Formula-1-es futamait. Hozzájuk csatlakozott most Jean Todt csapatfőnök, aki vasárnap megkönnyezte ugyan Schumacher bejelentést a visszavonulásról, kedden azonban már az új pilótáról áradozott.

- Mindig is Kimi volt az egyik kedvenc versenyzőm, tehetségéhez sosem fért kétség - mondta Todt. - Ha jó volt az autója, szinte verhetetlen volt, és biztos vagyok abban, hogy mi megfelelő kocsit teszünk majd alá. Nincs kétségem afelől, hogy jól választottunk, és hogy jövőre uralni fogjuk a versenyeket. Sőt, bajnoki címeink számát már az idén is tovább fogjuk növelni. Michael után pedig Kimi lesz a következő világbajnok...

(szegény Massa-nak tuti jólesik ez a kitüntető figyelem...)
  • loáljános
    ja
  • desigo
    Nah majd jövőre bizonyíthat Fisco.
    Szerintem ott fog kullogni a középmezőnyben...
  • [Jakuza]
    fair
  • Cairass
    Alonso idegbetegsége bizonyított, s abszolút nem ferr, hogy ennyire nyomja Briatore a kis spanyolt.
    Érezhetően hátrányban van a csapaton belül Fisichella, aki szerintem van olyan jó, mint F.A., de öt leszarják a Renault-nál...
  • loáljános
    Legalább nem idegbetek mint álonzó. :P
  • Cairass
    Raikkönen végre világbajnok lesz, végre be tudja majd fejezni a futamokat, ami ebben a sportban nem egy hátrány. S ráadásul nem egy ideggyenge pacák.
  • Nyiri
    Szamitottam ra hogy Sumi befejezi es arra is hogy Raiko veszi at a helyet. Lesz ertelme tovabb neznem az F1-t. Nagyon bizom benne hogy Raiko jovore sikeres lesz a piros gepben. Raferne mar. Mindig is masodik kedvenc volt csak hat a mekiben ult :)

Alonso mai nyilatkozata utan megint nem csalodtam benne.
  • G_ArchAngel #41774
    már csak abban bízom, hogy Dav1d, LTeeBee és a többi kék-sárga inkább a Renaultnak szurkol, nem Lonzinak...
  • CodeRed
    Igen ezt énis osztom. Eleinte szimpatikus volt Alonso de valahogy kezd egyre "ideg-betegebb" módon viselkedni. Én sok-sok éve szurkoltam (szurkolok) Schuminak és a Ferrarinak, és Schuminak is volt olyan korszaka mikor bizony volt, hogy a "nagyoknak" kellett leállítaniuk, de ő rengeteget tanult és fejlődött a Forma-1-ben mint versenyző és ember egyaránt, és a versenyzőtársait mindíg is tisztelte. Nem nagyon emlékszem, hogy lelalacsonyított volna bárkit is. Azthiszem az ő alakja attól lett igazán nagy és azért lett 7x-es világbajnok, mert mindíg alázattal állt ehhez a sporthoz és akik ebben rész vesznek. Úgyérzem Kimi méltó utódja lesz.
  • Cairass
    Sose szerettem M. Schumit, de most, hogy befejezi hiányozni fog!
  • Punker
    szerintem nem ilyen volt, rosszabb lett nem lehigadt hanem kezd egyre jobban monty-ra hasonlítani :(
  • G_ArchAngel #41770
    nem zakkant meg, ilyen volt mindig is, csak most nem bírja a nyomást elvisleni - csak meg ne lepődjön, hogyha a McLaren hirtelen szerződést bontana vele...
  • Punker
    Alonso megzakkant :(
  • DJ Bee18
    mennyi különbség volt a kanyarvételek között... mert semmi segítség nem volt, apró csúszkálásokból tevődött össze, és mennyi előzést szült...
  • DJ Bee18
    és semmi segítség, régi szép idők. És Sumi még ezeken tanult ki mindent...
  • Dexantreal
  • Dexantreal
    Formula-2007: áttekintés
  • Count Adyn
    Hát aki egy sportot vezető szervezetet csalással vádol gyorsan kikerülhet onnan:)
    A pampogásával meg azt éri el max hogy megint megbüntetik amint tilosban fingik kb:D:DD
  • Ch_Slater
    kemény lenne ha tényleg megbüntetnék azért, mert kimondja az igazat. mint a maffia. :D
    [érdes hang be]...a családról vagy jót vagy semmit, különben neked annyi...[érdes hang ki]
  • G_ArchAngel #41762
    fórumokon olvastam, egyelőre csak pletyka - a lényeg, hogy a Motorverseny Világtanács a következő ülésén kihallgatja Biatore-t...

egy barátom mondta: "ha nyomás alatt nem tud viselkedni az Alonso, nem való világbajnoknak...."

(szerintem sokan egyetértünk vele...)
  • Count Adyn
    erről vmi bővebb infó,link btw van?:)
  • Dexantreal
    Ezekre gondoltál?

Briatore: Csak vicceltem!

Alonso nem viccelt

• Dexantreal
    Symonds: “Nem érdekel, hogy nyugdíjba megy, vagy óvodába. Meg akarom verni őt.“

Azér visszavehetne ez a kis mitugrász az arcából