182273
  • Magic Boy
    Ha Senna isten akor Schumacher akinek még Senna se tudott igazán ellenfele lenni(ez okota a halálát is)micsoda?
    Szerintem Schumacher a Formula1 istene!
  • G_ArchAngel #41678
    Senna? Sajnos már régóta nincs közöttünk...
  • MagicGirl

Elbúcsúzott az Formula 1 istene!
  • Magic Boy
    Schumacher az Olümposz csúcsán

Habár nem az Olasz Nagydíj volt az idei legeseménydúsabb futam, a hétvége hosszú ideig emlékezetes marad. Michael Schumacher győzelmét követően bejelentette, hogy az évad végén visszavonul. A nemzetközi sajtó tisztelettel búcsúzik a hétszeres világbajnoktól.

Gazzetta dello Sport: "Köszönjük, Schumi! A búcsú pillanataiban is bebizonyította, hogy ő egy fenomén. Sok ismeretlen várja őt a pályán kívül, számára most kezdődik az élet."

Tuttosport: "Schumi, biztos vagy benne? A zene elhalkul, a fények kialszanak. Egyes kollegáid számára ez egy felszabadulás, mások számára félelem teli pillanat. Tíz éven keresztül azonosították a Formula-1-et Schumival és a Ferrarival. Semmi nem lesz olyan volt, ami nem jelenti azt, hogy rosszabb lesz."

La Repubblica: "Michael király búcsúja. Határok nélküli öröm a győzelem után. Schumi meg akarja szerezni az utolsó, nyolcadik bajnoki címét."

La Stampa: "Új éra kezdődik a Ferrarinál. Nem tudni mit hoz a jövő."

AS: "A legnagyobb búcsúzik. Isten Veled Michael Schumacher! Elmegy – de győzött."

Marca: "Ennek a napnak is el kellett jönnie. Schumacher egy hónapon belül nyugdíjba megy."

Sport: "Schumi felért az Olümposz csúcsára."

TVE: "Egy úriember távozik a Formula-1-ből. Minden jót, Schumi!"

Cadena Ser: "Alonso ide – vagy oda, Schumi hiányozni fogsz."
  • Magic Boy
    A Forma 1 elismeréssel adózik Schumachernek

Bár a szurkolói talán még fel sem fogják igazán, de Michael Schumacher már csupán három futam erejéig ölti magára tűzpiros overallját. A sport alakjai máris nagy elismeréssel búcsúztatják a Ferrari ászát.

„Amikor a világ legjobb sráca visszavonul, az egy különlegesen szomorú nap." -mondta a háromszoros világbajnok Niki Lauda. „Bármit is mondhatsz rá, de nyert hét világbajnokságot, és még megnyerhet még egyet. Ilyen, mint ő nincs más a világon."

„Szomorú, hogy visszavonul, de ez a nap mindenki számára eljön egyszer. Ezt a döntést mindenkinek tiszteletben kell tartania" -tette hozzá Lauda.

"Mindig is mondtam, hogy a visszavonulás az ő döntése lesz, de most, hogy megtette ezt a lépést, szomorú vagyok. Több felejthetetlen pillanatot éltünk át együtt. Köszönetünket fejezzük ki Michaelnek a kemény munkájáért, az eltökéltségéért, a kurázsiért, ahogyan és amit a csapatért tett. Maranelloval továbbra is kapcsolatban áll majd, ha más formában is." -búcsúztatta versenyzőjét Luca di Montezemolo.

Jean Todt: "Egyelőre az előttünk álló három futamra koncentrálok, még igazán nem is tudom, hogyan érzek Michael visszavonulásával kapcsolatban. Ez csak Brazília után derül ki. Mindenesetre az fontos számomra, hogy nem hagyja el a Ferrarit."

A Michael Schumachert a Renault-tól a Ferrarihoz is követő Rory Byrne a következőképpen fogalmazott: „Ez Michael Schumacher karrierének vége, tehát egy korszak zárul most le. Amikor az eredményeire tekintesz, szembe kell nézned azzal, hogy ezt igen nehéz lesz valakinek túlszárnyalni."

„Függetlenül attól, hogy ki hogyan értékeli Michael versenyzését, fel kell ismerni, hogy egy igazi nagy bajnok volt, s távozásával egy korszak zárult le." -mondta a korábbi nagy rivális David Coulthard.

Véleményéhez csatlakozik a Mercedes motorport vezetője, Norbert Haug, akinek vezetése alatt Schumacher is versenyzett korábban: „Nagyon szomorú volt megtudnom, hogy visszavonul. Nyugdíjba vonulásával véget ért egy korszak a Forma-1-ben."

Michael Schumacher öccse, Ralf üdvözölte testvére döntését: Biztos vagyok benne, hogy sokáig gondolkodott, mielőtt a döntést meghozta volna. A legjobbakat kívánom neki mind a hátralévő futamokra, a világbajnokságért folyó harcra, mind a jövőjét illetően."
  • edeleny
    Ne feledjük sokminden változik jövöre.Még nem tudni,hogy R.B.,J.T.,R.B.(Rory) marad e,vagy nem.Kimi nem Sumi.Nem tudni,hogy tudja majd motiválni a csapatot,bár kétség kivül az ö személyisége illik a legjobban a Ferrarihoz.
    A Ferrari 10 éve Sumira szabja az autoit,mennyire fognak tudni átálni?
    Ugyan ez igaz Alonso-McLaren párosra is.
    A Renault nagyon sötét ló,szerintem nagyon nagyban fog függeni a teljesitményük,attol,hogy mit nyujt a Finn.
    Ha végre sikerülne jo autot összehozni,akkor a Honda-Toyota párosbol az egyik biztosan az élre kerülhetne.
  • Bucser
    Azzal nem lesz bajom ha a Ferrari a bajnok amíg nem lesznek újra olyanok az évadok, hogy a Hungaroringen átadják a kupát:D A versenyek meg abból állnak, hogy a ferrari elindul és célba ér:D
  • Bucser
    Hacsak szét nem hajtja és nem jön a szokásos balszerencse hullám (ugye volt párszor, hogy belementek elfolyt ez elment az megállt a motor) Remnéljük a legjobbakat:)
  • Istencsászár
    Ha a ferrari lesz a legjobb autó.. ne feledjük nem csak az az 1 csapat esélyes...
  • Punker
    mennyi km van benne? a miénkben még nincs 2000, de szerintem nem járnánk jól.
  • G_ArchAngel #41669
    A Renault és a Michelin bepanaszolta a Bridgestone-t

A Renault és a Michelin szakemberei úgy vélték a Bridgestone háza táján nincs valami rendben, s ezért a FIA-hoz fordultak. Az ellenfelek szerint a japán gumigyártó cég vegyszerekkel kezelt abroncsokkal versenyeztette a Ferrarikat.

A gyanú amiatt merült fel, hogy a Michelin előhozott egy fényképet, melyen a Bridgestone szakembere gumikesztyűvel és védőfelszerelésben áll az abroncs mellett.

A magyarázat azonban rém egyszerű, és miután a panasszal élők meghallgatták, rögtön el is fogadták azt. A szakember ugyanis azért hordott védőruhát, hogy megvédje szervezetét a gumirészecskéktől, melyek a gumi kettévágásakor kerülnek a levegőbe. A kettévágás természetesen a gumi belső vizsgálatához szükséges.

„Feltettünk néhány kérdést azzal kapcsolatban, ami történt. A magyarázattal teljesen elégedettek vagyunk!" -mondta a Michelin F1-es vezetője Nick Shorrock

Most már ott tartok, hogy eladom a Renault-m, Michelin gumikkal együt...:(
  • Sysfox
    Ha gyorsan megszokja a Ferrarit, Raikkönen szerintem a jövő év nagy esélyese...
  • Bandee1987
    Ezzel akarva akaratlanul is szurkolsz a ferrarinak :)
  • Punker
    én szurkolni fogok alonso-nak hogy ron ne nyírja ki :)
  • G_ArchAngel #41665
    Én előre szólok, jövőre nem fogok csapatnak szurkolni, hanem 3 pilótának: Kimi Räikkönen-nek, Robert Kubica-nak és eselegesen Lewis Hamilton-nak...
  • Punker
    nem tudni melyik csapat melyik motorral megy majd :)
  • edeleny
    Igazábol,az utobbi idöben már a Ferrarinál sem lehetett érezni azt az egyértelmü elsö-másodpilota felállást mint 2002-2004 táján.
    Nem hiszem,hogy Massa,vagy akár Hamilton nagy vizhordo lenne.
    Kiváncsi leszek a Ferrari motor mennyire birja majd Kimi jobb lábát,meg arra is az érzékeny Spanyol mire megy a Német precizitással.

Mit szoltok hozzá: Rde Bull-Renault,Toro Rosso-Ferrari?
  • FLECK
    Lehet hogy jövőre ő lesz világbajnok :) Mert jól tud versenyezni, csak rossz kocsi volt eddig alatta. Mikor jó volt a mclaren akkor jól nyomta, sokszor volt első.
  • Punker
    Monty-t i skicsinálta pedig ahoz tudni kell valamit, viszont így már érthető miért volt olyan jókedvű Kimi mostanában, tudta hogy lassan szabadul :)
  • G_ArchAngel #41660
    Briós is csak röhögött rajta, a McLaren-nél Ron Dennis meg bezárná valami ketrecba, hogy ott visongjon...
  • Max 36
    És gondolod ezt Fernando tűrné:)?Hiszen tavaly milyet hisztizett Kanadában,hogy engedje el őt Fisico.
  • G_ArchAngel #41658
    nem lennék biztos benne, hogy a piszkosul gyors és agresszív Hamilton vízhordó lenne, főleg mivel a McLaren-Mercedes nevelése...

aki az első GP2 idényében bajnok, főleg ilyen erős mezőnyben, az mindent megtesz azért, hogy ne másodszámú pilóta legyen...
  • a.carkey
    Hakkinennek nem volt ott DC, csupán valahogy mindig úgy hozta a sors, hogy DC alapból szarabb volt.

Más.

Az új logoban lecserelélhetnétek már a csajt, pl. ezek közül valamelyikre!
  • Max 36
    Én is Hamiltont ültetném a 2.számú Mekibe,bár nagy kérdés,felvállalja-e a vízhordó szerepét
  • Max 36
    Hát jah,ha pár szűk látókörü fórumozó visszanézne a múltba[ha már majd'egész nap a netet bújják velem együtt],akkor igazán rájöhetnének,hogy a 90-es évek második fele óta minden csapatnál volt 1.és 2.számú pilóta,csak kinél nyíltabban,kinél burkoltabban.És az is tendencia,hogy mindig a gyorsabb és eredményesebb pilótát támogatja a csapat.Hogy egyesekben ellenszenvet keltett a Ferrari taktikája e téren,az némikép jogos,de azért az ellentábor tegye a szívére a kezét:Hakkinennek is ott volt DC hátvédnek,Fernandonak meg most ott van Fisico.És lehet szeretni vagy utálni M.S.-t,attól az tény marad,hogy 1 nagy egyénisége vonult vissza a sportnak.
  • G_ArchAngel #41654
    szabálykönyv szerint a Ferrarinak (Massa-nak) igaza volt, megtalálták a kiskaput, a FIA betartotta a szabályt. PONT.

a gond, hogy a gyakorlatban ez nem működik mindig úgy, ahogy a szabályok leírják - pl. ebben az esetben...
  • M@TriX
    láttam a felvételeket én is és szerintem nem kellett volna büntetni Alonsót, tényleg olyan szaga van mintha Schumit nyomnák, de ha több ilyen nem lesz, akkor nem szólok semmit, mert izgalmas 3 futam lesz, csak azt nem szeretném, hogy mondjuk úgy győzzön Schumi, hogy valahogy beakasztanak Alonsónak. legyen tiszta 3 verseny, döntsék el egymás között.

az igaz, hogy Alonsónak le kellett volna lassítania és elengednie Massa-t, de úgy nyomta, hogy szerintem nem vesztett amúgy Massa. nincs olyan szabály, hogy felvezető körön lévőnek el kell engednie-e a gyors körön lévőt? met akkor elég amatőrök, ha ilyen alap dolgot nem fektetnek le....
  • edeleny
    EZt én sem tudtam volna szebben megfogalmazni.
    Igen.Igen.
    Jöjjenek a fiatalok.
  • M@TriX
    pontról pontra egyet értek, nem is fárasztom magam már akkor ;)

talán annyit tennék hozzá, hogy a ferrari helyében most így csípőből lecsaptam volna Kubicára ;) bár szerintem valszeg az egyik nagy szerintem meg fogja lépni, ügyes fiú.

Schumihoz meg annyit, hogy nagyon ügyes gyerek. nehéz a csúcson abbahagyni, de akkor kell, nem pedig úgy végezni, mint Jacki, vagy esetleg Damon Hill. szóval szerintem nagyon jól/jókor lépett.
  • G_ArchAngel #41650
    Scott Speed gyermekkori hősétől búcsúzik. "Amikor gokartoztam nagy rajongója voltam. Édesapámmal együtt néztük a versenyeket, és nagyon drukkoltunk neki. De neki is van családja, és a saját életét kell élnie."

"Természetesen örömmel fogadtam volna, ha marad, és egymás ellen harcolhattunk volna. De az is valami, hogy egy mezőnyben indulhattam vele."
  • G_ArchAngel #41649
    Briatore: Csak vicceltem!

„Érthetetlen, ami a verseny előtt történt. A világbajnokságot egy asztal felett döntötték el. Úgy döntöttek, hogy a bajnoki cím Schumacheré, amit meg is kell kapnia." - mondta Flavio Briatore a RAI olasz televíziós csatornának adott interjúja során.

A Renault csapat vezetője természetesen a sportbírók szombat délutáni döntését illetően fakadt ki, ám mint azóta kiderült, mindezt csupán viccnek szánta.

„Ezek a kijelentések, amit nekem tulajdonítottak, természetesen teljesen másképp hangzottak el. Teljes bizalommal vagyok a sport vezetősége, kormányzása iránt." -mondta ma délután a vezető, s tette mindezt azért, mert a FIA kilátásba helyezett egy vizsgálatot ellene. A sportszabályzat ugyanis kimondja, hogy a FIA eljárást folytathat az ellen, aki olyan nyilatkozatot tesz, mely rossz hírét kelti a sportnak.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem csak a Renault vezetője, de a versenyzője is igen keményen bírálta a sportfelügyelők döntését, mondván „A Forma-1 mostantól számomra nem sport!" Holnapra kiderülhet, hogy Alonso humorérzékét is megmozgatta a tizedik rajthely.

idézet a formula.hu-ról:
    "(1) my_life 2006.09.11. 07:30
    tehát egyenesen következik, hogy a ház nélküli csiga briatoréhoz képest gerincoszlop."

• G_ArchAngel #41648
    Akkor számomra ennyit jelentet a tegnap:
    MS: ment egy nagyszerű futamot, megtette amit kellett, hozta a kötelezőt, megmutatta Kiminek, hogyan kell boxban előzni és visszavonult.
    Alonso: Büntetése ellenére szépet száguldott, most megérezte, hogy milyen volt tavaly Räikkönennek lenni, azaz széthajtani az autót, ha eredményért kell futni.
    (megj: visszanézve a Heidfeld-del szembeni poziciómegőrzést - jogos lett volna egy boxutcás áthajtás, de a versenybírók helyében én sem mertem volna meglépni...)
    Räikkönen: ennyit tudott a McLaren és a Mercedes motor, ami De La Rosa alatt megsült, gondolom utána szóltak neki, hogy inkább 2. hely, mint a semmi, mert egyszer sem ment utána "leggyorsabb kört"
    Massa: nálam a Nap Vesztese, megszenvedett a poziciójáért, de a Renault keresztülhúzta a számításait (gondolom nem szándékosan olajozták fel a pályát).
    BMW-Sauber: a Hősök - nagyon nagyot mentek, főleg Kubica (figyelni kell ezt a fiút)!
    Honda: én azt sem tudtam, hogy indultak olyan háttérmunkával hozták a pontokat:)
    Fisichelláról és De La Rosáról inkább nem írok semmit...

Ja, és köszönjük a Red Bull konszernnek a felhőtlen szórakozást és töménytelen előzést:)

Most pedig várjuk az utolsó nagy kérdésre a választ: Hamilton/De La Rosa/Paffett párosból kit tesz Ron és Norbert a másik McLarenbe...
    (De La Rosa elég gyengécske, Paffett tesztpilótának sem jó, szerintem jöjjön a GP2 bajnoka, Lewis...)
  • desigo
    Én is utálom a francia autókat :)

Honda rulez
  • desigo
    Jaja
    Régen Bari volt a másodhegedűs...
  • mohus
    "Alonso talán nem bizonyított?
    Egy törött autóval 5-ik az időmérőn.
    10-ik helyről 3-ikra küzdi fel magát.

Azért ő is teper..."

szerintem nagyon ott van a szeren ő is....

kár hogy ki nem állhatom a képét meg utálom a francia verdákat:)
  • CodeRed
    Azért ez a csicskamassázás már kezd kissé bosszantó lenni. Melyik tette volt ebben az évadban Schumacher mellett ami csicskázásra adhat okot? Nem is egyszer verte el Schumit időmérőn és versenyen, pedig most nagy a tét. Egyébként pedig Ő legalább lehet Schumacher "csicskása" ellenben azokkal akik még azok sem. Azért valamit lerakott már az asztalra (aszfaltra :-) ) a tehetségéből.

off
  • desigo
    Cserébe maradhat a Ferrarinál...
    Jövőre nefélj őt fogják tolni

valamit-valamiért
  • FLECK
  • Prezsi #41641
  • desigo
    Eza cikk mostmár idejétmúlt.

Holnap pirosak lesznek az újságok elejei...