182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Vagyis a "tökéletes" ferrari ellen... -
G_ArchAngel #41718 szerintem, ha utolsó verseny előtt megvan a 2 VB a Ferrarinak, akkor bekísérik Räikkönent a célba, hogy Lonzi agyát húzzák:)
Mondjuk, ha idén nem nyer a spanyol, akkor Hamilton ellen ezt el is felejtheti jövőre - bár abban nem vagyok biztos, hogy Lewis lefog szokni időben, erről a "Destruction Derby"-stílusról, amit a GP2-ben megszokott:) -
Azért ne kezdj el sírni ha csak a boxutcában látod:D IMO jólfizető tanácsadói állást kap:) -
G_ArchAngel #41716 elnézve az akkori McLaren-t, Mika sem tehetett volna semmit a Schumacher-hegemónia ellen... -
Aha majd kimi fejhallgatójába megszólal Jean Todt "Engedd el michaelt" 

-
Csak felhívom a figyelmedet Schumacher jókor volt jó helyen.. a nagy öregek és legendák mint Mansell Senna Prost akkor búcsúztak az F1-ből mikor Schuminak elkezdett beérni a karrierje. És azért az új sztárocskákkal szemben meg ott volt a 10 év tapasztalata... Tulajdonképpen a maga érájának egyetlen kiemelkedő pilótája. de Senna ugyanúgy állíthatott volna rekordot ha tovább és és ha nem 2 -3 olyan klasszissal kell bírkóznia mint Prost vagy Mansell folyamatosan. Ha Hakkinen nem hagyja itt az F-1-et lehet, hogy Schumio nem lenne 7-szeres világbajnok. -
hát veled 2 perc múlva se, az biztos 

-
G_ArchAngel #41712 A McLaren győzelemmel búcsúzna Räikkönentől
(ez a kicsit más, mint a Renault-Biatore-Alonso nyilatkozat a tavalyi év végéről) -
szerintem had istenítsék, magasztalják egekig Schumachert, pár hónap múlva ugysem fog a kutya se foglalkozni vele 

-
sőt Man sziget most is van, csak még veszélyesebb, mert motorral, azért az már túl durva sztem -
Az elfogultak? :))
A statisztikák mégis léteznek, nem minden futam egyforma, nem minden pálya egyforma, nem egyformák a lóerő/súly arányok sem, és a biztonság sem....mégis VB-t hírdetnek és mégis van egy örökranglista.
Azok akik az életüket áldozták egy versenyen..azok a legnagyobbak bizonyos nézőpont szerint.
A jelenlegi állapot is kemény megint csak más nézőpont szerint, itt nagyon könnyen kiesel a kosárból, szponzoráció is óriási súllyal esik latba...vmint hogy melyik gyárnak éppen mik a piaci érdekeik..
régen ez is más volt.
mindig minden változik.
de tizenégy év versenyzést, és a formula one legtöbb sikerét akkor is MS nyerte.
..nem mondom régen a Man sziget igen nagy para volt, se 4pontos őv, se semmi bukótér..
felértékelődnek az akkori futások, mert sokkal nagyobb esély volt arra hogy magányosan elégsz vmelyik félreeső kanyar mellett.
Morbid, de lehet hogy ha keresnénk találnánk olyan pilótát, aki egy versenyen indult az megnyerte a következőn halálos balesetet szenvedett...akkor arányaiban ő a legnagyobb alakja az F1-nek ..lehet mondani hogy 100%-os. -
egy béka? -
pauly #41707 :P -
-
-
Ez mindent elárul.......
Szimpatikus... -
Remélem lesz nyolc csillagos bajnoki sapka majd, tuti megveszem :) -
Szerintem addig fel sem fogom, hogy Schumi elment, amíg nem látom a 2007-es első nagydíjat... -
edeleny #41701 Igen megtettem,de én épp ezért nem szeretem,mikor azt mondják minden idök .......
Akkor ezek szerint a minden idökbe,csak a 90' évek tartoznak bele,meg ez az évezred. -
Azért talán az 50-es évekkel nem kéne összehasonlítani a közelmúltat/jelent...
Senna pole/futamszám aránya iszonyat durva, valószínűleg senki se fog még csak a közelébe se érni. És azóta pl az időmérő rendszer is sokat változott... De ezek csak egy-egy mutatók. Schumi pedig nem egy mutatót vezet, hanem igen sokat. -
pont ezt tetted most :)) -
edeleny #41698 Gondolom az elfogultak meg azt látják be,hogy nem lehet a külömbözö korok pilotáit összehasonlitani. -
edeleny #41697 OK. Lassuk mit mond a statisztika.
Manuel Fangio:5 VB cim birtokosa,mindezt elérte ugy hogy összesen 51 versenyen indult.
Az az 10 versenyre jutott egy VB cim.
Senna haláláig 65 pole poziciot szerzett,és 161 futamon indult.
Az az durván 3,5 versenyenként állt az elsö rajtkockában.
Sumi 245 indulásbol szerzett 7 VB cimet,és volt 69X a pole-ban. -
vagy a 90 futamgyőzelem (eddig), mögötte Prost 51-el.
de aki nem szerette Schumit, az úgyse fogja elismerni, hogy Ő minden idők legsikeresebb és legjobb pilótája. Minden korszaknak voltak, és lesznek is kiemelkedő pilótái, de MS valahogy más. Majd 20-30 év múlva, talán a most nem Schumi fanok is belátják ezt... -
G_ArchAngel #41695 Gilles Villeneuve hányszor volt VB? Mégis az F1 és a Ferrari hőse... -
Nem... nem a vb szám a lényeg ( persze lényeg de nem arra irtam )... Senna is nagy volt, Sumi is az, Kimi és Alonso is az.... lesz! -
vegytek példát erről a spanyol lapról:
Cadena Ser: "Alonso ide – vagy oda, Schumi hiányozni fogsz." -
7 VB? 50 év alatt egy 5x győztes volt :)) -
ez van tény, hogy ő a legtöbb csúcs tartója, hiába utálod, attól még tény marad -
edeleny #41690 Azt hiszem egyesek igen el vannak szállva maguktol,és Sumitol is. -
ehh miért fáj ez másoknak nem tudom..:(
Történelmet írt a csávesz az F1-ben, szénné nyerte magát többféle mezőnnyel is.
A debütáló idényében félévtől már két sorozatban nyomta a versenyeket, egy C-s Mergával és az F1-s Jordan Ford-l.
14 éven keresztül tudott nyerni.
..nyerni tudott az igazi kűzdős autókkal és nyerni tud a mostani technikával is.
Nagyon nagy arcokkal versenyzett.
Ővé a legtöbb cím és nyerés az F1-ben.
ezek csak a száraz dolgok.
Szal ok van elég hogy miért is lehet sokaknak ő a legnagyobb, vagy isten vagy ki hogy nevezi.
Nekem Hakkinen habitusa sokkal szimpatikusabb volt, de ez érzelmi oldal..ami nem egyforma.
az eredményekkel viszont nem nagyon lehet vitázni. :) ...max nem venni róla tudomást.
-
Hamilton tesztlehetőséget kap a McLarentől!!! -
Gabyee #41687 "király","isten".....szenté mikor avatják?
túl van lihegve az egész -
Isten csak 1van... Sumi csak egy korszak kiemelkedő alakja... ilyen még sok lesz 5-10-15-20 év mulva... jönnek nagyot alkotnak, mennek... -
G_ArchAngel #41685 link -
Ezt melyik oldalról raktad be? -
G_ArchAngel #41683
2006. szeptember 10., vasárnap - [21:58]
Mese a más "specifikációjú" emberekről
Az úr a pokolban is úr, Jean Todt a magánéletben is Jean Todt. A különféle szakmai ártalmaktól nem könnyű megszabadulni, mert a paddock kapuján kilépve az ember ugyebár könnyedén leveheti az egyenruháját, a mentalitását viszont sajnos nem tudja ugyanazzal a lendülettel felakasztani a fogasra. Todt, aki egyébként is szereti pattogósan gyanakvó hangnemben lefolytatni az interjúit, a szokásos vasárnap délutáni sajtójelenésén ezúttal különösen elemében volt, és talán máris örökbecsűvé magasztosuló aranyköpésekkel szórakoztatta a hallgatóságát - mondanunk sem kell, hogy nem teljesen szándékosan. A következő, filozófiai, szociológiai és mélylélektani elemeket egyforma arányban ötvöző eszmefuttatással akkor rukkolt elő, amikor megkérdezték, hogy Kimi Räikkönennel is képes lesz-e hasonló kapcsolatot kiépíteni, mint Michael Schumacherrel tette: "A válasz nem, mert minden eset különböző. Michaelhez különleges kapcsolat fűz, de Felipével is jó viszonyban vagyok, ahogy biztosan jó viszonyban leszek Kimivel, az azonban más lesz, mert... Tudják, az emberi lényekkel kapcsolatban az a szép, hogy nem hasonlítanak az autókra, amelyeknek azonos specifikációik léteznek. Minden személy egyedi specifikációval rendelkezik, és azt hiszem, ez olyasmi, amit kifejezetten szeretek."
Hiába no, okos ember holtig tanul. -
G_ArchAngel #41682
-
pff -
igazán nagy csatában sajna nem láttuk sennát, és sumit, szal ilyet azért ne állíts h nem tudott volna ellenfele lenni.....