182279
  • passatgt
    itt már annyi név van,mint valami rossz szappanoperába
  • edeleny
    Na ezt szebben meg fogalmazni nem is lehetett volna.

Kit-Kat:
    Nagyon jól tudod,hogy az akkori,94' élmenö csapatai közül sehol sem lehetett volna elsöszámu pilóta.
    Sumi maga ismerte el pár hete,egy interjúban,hogy épp ezért nem tudott volna együtt dolgozni Ronnal,pedig ebből a szempontból még mindig liberálisabb mint Frank.
  • b-type
    Max elment volna más csapathoz...pl.a McLaren-hez.
    Még most is rekord pénzeket villantanak meg neki ha menne a DTM-be.

Az ziher hogy a szakemberek meghatározóak a technikai sportban, és odatartoznak az eredmények mellé, és a Ferrari-nak nagyon jó háttere volt.
    Todt már hamarabb ott volt a Ferrari-nál ugyan, de a két RB monogram, Brown és Byrne együtt dolgoztak MS-l a Benetton-nál is.
    Uúgy hozzátartoznak az eredményekhez mint Vale' Rossi-nál Jeremy Burgess pl.
    De a negatívumokhoz is....amikor nem megfelelő dolgok történtek az autó körül.

Viszont pénz kérdése...azaz őket is ki lehetett volna vásárolni, az hogy mégsem így történt annak sztem fő oka lehetett az hogy érezték hogy így együtt nagy dolgokat csinálhatnak, és így is lett.
    ..és most hogy MS elmegy, robban a csapat..
    Szal igen, MS óriási sikereihez nélkülözhetetlen egy nagyszerű szakembergárda. Ők felelnek azért ami a pilóta alatt van, legyen az szabályos vagy szabálytalan, és a pilóta meg ami a pályán történik, detto.

Ezeket a szabályos-szabálytalan dolgokat a pozitív-negatív dolgok miatt emlegetem, bennem nincs ellenérzés..meg tudom érteni a csapatokat is, akik fejleszteni akarnak, és esetleg az FIA szbálykönyv nem elég konkrét.
    De a pilótát pláne megtudom érteni, aki egy versenyt teljesít annak minden nyűgjével, és az adott pillanatban kell meghoznia a döntését...ninen rá még 1perc sem, nem hogy hetek mint a csapatoknál.
    Jó ha van rá fél másodperce.
    ..és ez iszonyat, látni a közutakon hányan döntenek helytelenül.
  • Kit--Kat
    egyénieskedni???
  • edeleny
    Amiről irsz, arrol ir az F1Racing is ,csak kicsit máshogy.
    Kiváncsi lennék mások véleményére is.
  • edeleny
    Valahogy nem érted a dolgokat.
    Mennyiben lett volna sikeres a Sumi-Ferrari páros J.T nélkül?
    Esetleg Brawn nélkül?
    Mi van ha Weber nem beszéli rá Sumit J.T. ajánlatára?
    Ha a Williamsnál igy el kezd egyénieskedni rövid uton kijebb találta volna magát.
    A Mc.-nél szint ugy.Épp Sumi nyilatkozta nem oly rég,hogy Ronnal nem tudott volna ugy dolgozni mint Todtal,épp azért mert ott nem lettek volna kiváltságok.
    Vagy mi lett volna ha R.B. nem fedezi fel Rory B.Lényegében az összes bajnok autot ö tervezte.
    És persze lehetne még sorolni.
    Természetesen ezen alkotoelemek egyben tartoja Sumi volt,de utolag is nehéz eldönteni kinek hány százalék jár a sikerekböl.
  • Kit--Kat
    Nagy tévedésekben vagytok. A Ferrarinál úgy működött a rendszer mint mindenki másnál. Az évad első negyedében eldöntőtödött ki lesz az 1. számu pilóta. A teljesítménytől függött, a tudástól. És ebben mindenkit vert Schumi. A másik meg, hogy a csapattársak cserélődtek az évek folyamán, de Schumi vezéregyéniség maradt a kezdetektől, nem lehet megkérdőjelezni, hogy az ő keze mennyire benne volt a kedvező változásokban.
  • edeleny
    Tölem idéztél,de az idézett mondatban sehol sincs,hogy Rubens,vagy bárki más jobb lett volna mint Sumi.(az idézet konkrétan Sumi menageréröl szolt)
    Én nem is a pilotatársakra gondoltam,mikor ezt irtam.
    Az alapkérdés az volt,hogy Sumi hozta fel a Ferrarit,vagy a Ferrari Sumit.
    Ezzel azt akartam mondani,hogy nagyon sokan vannak abban a csapatban,akik sikeressé tették a Sumi-Ferrari párost,és így utólag nyugodtan kijelenthetjük,ha bárki,vagy bármi máshogy alakul,nem lett volna ez a sikerszéria.
    Természetesen ehhez kellett,épp Rubens is aki tűrte,azt amit csináltak vele,mert ugye mást nem tehetett.

• Istencsászár
    Vagyis Bari kihozta magából a maxot pl 2002 v. 2004-ben, amikor 2. lett Sumi mögött és nem veszélyzetette senki komolyabban a helyezését.
  • Kit--Kat
    Na ez már korrektebb.
  • Istencsászár
    Hát azzal az ótóval ami anno a Ferka volt, Bari is képes lett volna VB címet nyerni, de Sumi nyerte őket, mer őis a csapatnál volt + jobb pilóta.
  • Kit--Kat
    "ö beszélte rá Sumit a Ferrarira,ö egyengette a sorsát ugy,hogy Irvinnek,vagy akár Rubensnek esélye se legyen VB-t nyerni."
  • akyyy
    hát atw sztem ennek se örül
  • Count Adyn
    nemis örült volna az atw a 1.1 gigás nak:D
    igen kicsit kuszán fogalmaztam na:D
  • akyyy
    hát ez nem a teljes futam csak egy kör:D
  • Istencsászár
    Rossz helyre irtál, ilyet senki sem állított, mondott.
  • Kit--Kat
    Szánalmasak vagytok... Komolyan elhiszitek magatoknak, hogy Schumi mellett Ievinenak vagy Rubensnek esélye lett volna VB címet nyerni?!
  • Count Adyn
    Hmhm... félek hogy mi lesz ebből:/
    Más:2006 ausztral nagydijon
    most néztem végig a teljes versenyt ien onboard cam nézet végig, ssemmi kommentár csak motorhang. Nem tudja valaki honnanlehet a többi versenyhez hozzájuzni ien nézetben?:)
  • edeleny
    Uj szabályok 2008-2011
  • edeleny
    Igazábol nem akarok belefolyni a vitába,mert valahol mindenkinek igaza van,még Rubensnek is.Nincs az a sok bajnoki cim,ha nincs R.B.,nincs J.T.
    Söt tovább megyek,ha a Francia nem ragaszkodik annyira Michaelhez 94'-ben,akkor ö valszeg a Williamst választja,és most nincs miröl beszélnünk.
    De ha már itt tartunk,ugyan igy része van a mérhetetlen VB-cimekböl Villi Weber-nek is,mert végül ö beszélte rá Sumit a Ferrarira,ö egyengette a sorsát ugy,hogy Irvinnek,vagy akár Rubensnek esélye se legyen VB-t nyerni.

Ha valakinek alkalma van rá olvassa el az oktoberi F1Racingot,és kivonatozza ide a Sumirol szolo cikket,én nem akarom,mert igy is elfogultsággal leszek vádolva.
  • b-type
    Nekem erről más a véleményem, ha én vhol dolgoztam és elfogadtam a feltételeket...mert megfelelt.
    Akkor utólag nem sarazom őket, és ez nálam nem fér be.
    Pláne hogy nem egy évadról volt szó...mert azt mondja az ember hoy az első 1-2 évre még befűzték, de Rubinho 5évig volt.
    ...és nem tartotta túszként a családját senki.
    Frankón tetszett neki a dolog, most meg mint mártír.
    Jó ajánlólevél a jelenlegi és az esetleges jövőbeli munkaadóinak...
    sirály.
  • Istencsászár
    Én nem ragadok el egy embernél, tette a dolgát ahogy minden pilóta, a legjobb tudása szerint.
  • gordon 24
    Lehet hogy igy is lesz. Nem tudhatod. Hidd el nagyon sokat számit egy versenyző.. Lehet hogy a Ferrari sem lesz olyan mint idáig. Mindemn kiderül. De az biztos hogy Schumi nagyon sokat tett azért a csapatért. Ezt neked is be kell látnod!!!
  • Istencsászár
    Jólvan akkor máskor odaírok 60 pontot hogy mit értékelnek ki. Azér légyszíves a többi pilóta nevében, ne mond már hogy ők nem mondják mit kell csinálni, ha mondjuk nem úgy viselkedik a kocsi ahogy akarják... De ha ennyire biztos vagy benne, akkor ha jövőre netán a Rönó nem lesz top autó, akkor Alonsonak nyilvánítjuk a kocsi fejlődését:).
  • gordon 24
    Mit? Az értékelés azt jelenti hogy elmondja a véleményét a beállitásokról a bevettett ujitásokról stb.A piloták zöme itt megáll. És itt jönnek a Rossik és Schumik. Ekkor elmondják hogy mit tapsztaltak és mit kell másképp csinálni. Na ehhez ért nagyon kevés versenyző. Ezért mondják Rossira és Schumacherre azt hogy Jól tud eggyüt dolgozni a csapattal. Azért irtam a párbeszédet az elöbb. Nem elég csak elmondani mi a baj. Meg kell mondani mit kell tenni az elkerülése ugyében. És lehet hogy ebbe is belekötsz mert utálod a Ferrarit meg Schumit is. Akkor Térjünk át a Mclarenre. Amig HAkkinen ott volt milyen volt az az autó? Olyan mint az állat erös gyors megbizhtaó. Nyertek is vel két vb-t. Elment most mi van? Küzdelem. Amig nem lesz megint egy olyan versenyző aki megtudja mondni mi legyen addig nem lesz jobb.
  • Istencsászár
    Voltak nagyszerű és kevésbé emlékezetes dolgok. Ha mindenki mindehol és mindenkor, csak a szépet mondaná, akkor a világ maga lenne a menyország. Nyugodtan mindenki mondja el a pozitív dolgok mellett a negatív oldalát is, ebből senkinek sem lesz jobb vagy roszabb, csak vannak olyan dolgok, amik néha előjönnek.
  • Istencsászár
    "A pilóta feladata hogy a kész munkát értékelje, vezethetőség és viselkedés szempontjából..." értelmezd légyszíves, hogy mit jelent a munka értékelése.
  • BaliBoy
    Köszönöm, hogy nem nekem kellett ezt leírnom. De asszem felesleges volt. Úgyis kitalál erre valamit, hogy miért nem így van.

b type free:
    Nem, hogy pótolható, de szerintem Massa személyében egy kiváló pilótát találtak, akit én simán VB esélyesnek tartok.
  • b-type
    Rubinho-nak nem kellene ilyen nyilatkozatokat tennie, ha úgy érezné hogy jól csinálja, de nem hiszem hogy úgy érzi.
    A saját honlapján a Ferrari-nál töltött évekre mint nagyszerű dolgokra emlékszik aki a csapat segítsségével nagyszerű dolgokat ért el, és sokat tanult MS-től.
    Aztán most meg ez a nyilatkozat...
    Senki nem tekergette a kezét hogy írjon alá újra és újra.
    Megfelelt neki, akkor nem értem most miért kakkant arra az asztalra...talán mert Massa megnyerte a Brazil futamot, vagy mert tökre tudja hozni azt amit Rubinho nyújtani tudott?
    Pótolható volt, ez a helyzet.
    Sztem ez bántja.
    De ez a nyilatkozat nem korrekt szvsz.
  • gordon 24
    Ez nem igy van.. Abba valóban igazad van hogy nem ő fejleszti ki. De ha tud értées infókat adni igen értékes dolgokat hozhat ki belőle. Ha egy Pilota azt mondja amikor megérkezik:
    Milyen a Kocsi?
    Szar.
    Miért?
    Nem tudom szar.

Ezzel mit kezdesz. Igen is fontos hogy megmondja mit kell másképp mit hogyan stb. Schumi ehhez nagon ért. És ezért van az hogy a Ferrari idáig jutott.

Rossinál ugyan ez a Helyzet a MOTOgp-ben. Hol volt a Yamaha 5 éve? Sehol Szenvedés szenvedés hátán. Ráült és 2 vb-t nyert vele. Szóval itt is ugyan ez a szitu.
  • Istencsászár
    Arról ő tehet? Ő segítette VB címhez a Ferrarit, ő nyalta évekig Sumi alatt az aszfaltot... érthető hogy nem úgy emlékszik vissza mintha rózsás időszak lett volna.
    A pilótának vajmi kevés beleszólása van, h milyen autó kerüljön alá... ők nem mérnökök, az autót sok sok okos ebmer építi, tervezi, finomítja. A pilóta feladata hogy a kész munkát értékelje, vezethetőség és viselkedés szempontjából...
  • gordon 24
    Ez Tényleg szemét húzás volt!! Barrichello hány második helyet köszönhet a Ferrarinek? Mennyi pénzt? Mennyi sikert? Jó nem nyerhetett VB-t ezt mindenki tudja. De sajnos az ilyen csapatokba igy van. Amikor Schumi eltörte a Lábát és Irwin lehetett volna bajnok az utólsó 3 futamon ő vlt a segítő. Ha BArrichelo lett volna oilyan helyzetben segitett volna neki is. Az meg hogy nem Schumi hozta a fel A Ferrarit? Hát ez ugy hülyeség ahogy van. Elötte Lauda óta a béka segge alatt volt a csapat. Mostmeg? De mind1. Ugyiy Schumi a Világ és f1 elrontója.
  • BaliBoy

Az meg egy szerencsés véletlen, hogy pont akkor kezdett a Ferrari erőre kapni amikor ő oda ment.... Csalódtam Rubens... Az tény, hogy egy ember nem tud változtatni a dolgokon, de asszem pont a pilóta az akinek azért döntőszerepe van abban, hogy milyen gép kerül alá.
  • edeleny
    Rubens kipakol
  • edeleny
    Remélem látja még idejekorán Frank mekkora sz@rba nyult ezzel a japán gyerekkel.
  • Istencsászár
    Teszteredmények - Jerez - Péntek:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör

1. Barrichello Honda (B) 1:20.008 65
    2. Rossiter Honda (B) 1:20.171 108
    3. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:20.325 79
    4. R.Schumacher Toyota (B) 1:20.339 61
    5. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:20.342 84
    6. Kovalainen Renault (B) 1:20.372 70
    7. Fisichella Renault (B) 1:20.390 88
    8. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:20.436 110
    9. Davidson Super Aguri-Honda (B) 1:20.542 87
    10. Glock BMW-Sauber (B) 1:20.785 105
    11. Kobayashi Toyota (B) 1:20.978 70
    12. Webber Red Bull-Ferrari (B) 1:20.985 79
    13. Massa Ferrari (B) 1:21.143 46
    14. Coulthard Red Bull-Ferrari (B) 1:21.325 63
    15. Badoer Ferrari (B) 1:21.327 43
    16. Speed Toro Rosso-Cosworth (B) 1:21.327 51
    17. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:23.600 16
  • G_ArchAngel #43729
    nem is szerette érte senki
  • Istencsászár
    Az esélye megvan mindenkinek... persze ha valaki szerencséval nyer F1ben valamit, akkor az inkább ne is tette volna, mer a világ legszarabb embere lesz, amiért a többiek hibáztak... Miért ne? Zsoltikánk is szerzett pontot, pedig arra sem volt sok esély...
  • edeleny
    És mégis ezt nyilatkozzák az első futamokig.
  • G_ArchAngel #43726
    oké, de míg 3 (jobb esetben 6) csapatnak erre van is esélye, addig az általad említettekől igazi csoda lenne...