182273
  • Kit--Kat
    Nagy tévedésekben vagytok. A Ferrarinál úgy működött a rendszer mint mindenki másnál. Az évad első negyedében eldöntőtödött ki lesz az 1. számu pilóta. A teljesítménytől függött, a tudástól. És ebben mindenkit vert Schumi. A másik meg, hogy a csapattársak cserélődtek az évek folyamán, de Schumi vezéregyéniség maradt a kezdetektől, nem lehet megkérdőjelezni, hogy az ő keze mennyire benne volt a kedvező változásokban.
  • edeleny
    Tölem idéztél,de az idézett mondatban sehol sincs,hogy Rubens,vagy bárki más jobb lett volna mint Sumi.(az idézet konkrétan Sumi menageréröl szolt)
    Én nem is a pilotatársakra gondoltam,mikor ezt irtam.
    Az alapkérdés az volt,hogy Sumi hozta fel a Ferrarit,vagy a Ferrari Sumit.
    Ezzel azt akartam mondani,hogy nagyon sokan vannak abban a csapatban,akik sikeressé tették a Sumi-Ferrari párost,és így utólag nyugodtan kijelenthetjük,ha bárki,vagy bármi máshogy alakul,nem lett volna ez a sikerszéria.
    Természetesen ehhez kellett,épp Rubens is aki tűrte,azt amit csináltak vele,mert ugye mást nem tehetett.

• Istencsászár
    Vagyis Bari kihozta magából a maxot pl 2002 v. 2004-ben, amikor 2. lett Sumi mögött és nem veszélyzetette senki komolyabban a helyezését.
  • Kit--Kat
    Na ez már korrektebb.
  • Istencsászár
    Hát azzal az ótóval ami anno a Ferka volt, Bari is képes lett volna VB címet nyerni, de Sumi nyerte őket, mer őis a csapatnál volt + jobb pilóta.
  • Kit--Kat
    "ö beszélte rá Sumit a Ferrarira,ö egyengette a sorsát ugy,hogy Irvinnek,vagy akár Rubensnek esélye se legyen VB-t nyerni."
  • akyyy
    hát atw sztem ennek se örül
  • Count Adyn
    nemis örült volna az atw a 1.1 gigás nak:D
    igen kicsit kuszán fogalmaztam na:D
  • akyyy
    hát ez nem a teljes futam csak egy kör:D
  • Istencsászár
    Rossz helyre irtál, ilyet senki sem állított, mondott.
  • Kit--Kat
    Szánalmasak vagytok... Komolyan elhiszitek magatoknak, hogy Schumi mellett Ievinenak vagy Rubensnek esélye lett volna VB címet nyerni?!
  • Count Adyn
    Hmhm... félek hogy mi lesz ebből:/
    Más:2006 ausztral nagydijon
    most néztem végig a teljes versenyt ien onboard cam nézet végig, ssemmi kommentár csak motorhang. Nem tudja valaki honnanlehet a többi versenyhez hozzájuzni ien nézetben?:)
  • edeleny
    Uj szabályok 2008-2011
  • edeleny
    Igazábol nem akarok belefolyni a vitába,mert valahol mindenkinek igaza van,még Rubensnek is.Nincs az a sok bajnoki cim,ha nincs R.B.,nincs J.T.
    Söt tovább megyek,ha a Francia nem ragaszkodik annyira Michaelhez 94'-ben,akkor ö valszeg a Williamst választja,és most nincs miröl beszélnünk.
    De ha már itt tartunk,ugyan igy része van a mérhetetlen VB-cimekböl Villi Weber-nek is,mert végül ö beszélte rá Sumit a Ferrarira,ö egyengette a sorsát ugy,hogy Irvinnek,vagy akár Rubensnek esélye se legyen VB-t nyerni.

Ha valakinek alkalma van rá olvassa el az oktoberi F1Racingot,és kivonatozza ide a Sumirol szolo cikket,én nem akarom,mert igy is elfogultsággal leszek vádolva.
  • b-type
    Nekem erről más a véleményem, ha én vhol dolgoztam és elfogadtam a feltételeket...mert megfelelt.
    Akkor utólag nem sarazom őket, és ez nálam nem fér be.
    Pláne hogy nem egy évadról volt szó...mert azt mondja az ember hoy az első 1-2 évre még befűzték, de Rubinho 5évig volt.
    ...és nem tartotta túszként a családját senki.
    Frankón tetszett neki a dolog, most meg mint mártír.
    Jó ajánlólevél a jelenlegi és az esetleges jövőbeli munkaadóinak...
    sirály.
  • Istencsászár
    Én nem ragadok el egy embernél, tette a dolgát ahogy minden pilóta, a legjobb tudása szerint.
  • gordon 24
    Lehet hogy igy is lesz. Nem tudhatod. Hidd el nagyon sokat számit egy versenyző.. Lehet hogy a Ferrari sem lesz olyan mint idáig. Mindemn kiderül. De az biztos hogy Schumi nagyon sokat tett azért a csapatért. Ezt neked is be kell látnod!!!
  • Istencsászár
    Jólvan akkor máskor odaírok 60 pontot hogy mit értékelnek ki. Azér légyszíves a többi pilóta nevében, ne mond már hogy ők nem mondják mit kell csinálni, ha mondjuk nem úgy viselkedik a kocsi ahogy akarják... De ha ennyire biztos vagy benne, akkor ha jövőre netán a Rönó nem lesz top autó, akkor Alonsonak nyilvánítjuk a kocsi fejlődését:).
  • gordon 24
    Mit? Az értékelés azt jelenti hogy elmondja a véleményét a beállitásokról a bevettett ujitásokról stb.A piloták zöme itt megáll. És itt jönnek a Rossik és Schumik. Ekkor elmondják hogy mit tapsztaltak és mit kell másképp csinálni. Na ehhez ért nagyon kevés versenyző. Ezért mondják Rossira és Schumacherre azt hogy Jól tud eggyüt dolgozni a csapattal. Azért irtam a párbeszédet az elöbb. Nem elég csak elmondani mi a baj. Meg kell mondani mit kell tenni az elkerülése ugyében. És lehet hogy ebbe is belekötsz mert utálod a Ferrarit meg Schumit is. Akkor Térjünk át a Mclarenre. Amig HAkkinen ott volt milyen volt az az autó? Olyan mint az állat erös gyors megbizhtaó. Nyertek is vel két vb-t. Elment most mi van? Küzdelem. Amig nem lesz megint egy olyan versenyző aki megtudja mondni mi legyen addig nem lesz jobb.
  • Istencsászár
    Voltak nagyszerű és kevésbé emlékezetes dolgok. Ha mindenki mindehol és mindenkor, csak a szépet mondaná, akkor a világ maga lenne a menyország. Nyugodtan mindenki mondja el a pozitív dolgok mellett a negatív oldalát is, ebből senkinek sem lesz jobb vagy roszabb, csak vannak olyan dolgok, amik néha előjönnek.
  • Istencsászár
    "A pilóta feladata hogy a kész munkát értékelje, vezethetőség és viselkedés szempontjából..." értelmezd légyszíves, hogy mit jelent a munka értékelése.
  • BaliBoy
    Köszönöm, hogy nem nekem kellett ezt leírnom. De asszem felesleges volt. Úgyis kitalál erre valamit, hogy miért nem így van.

b type free:
    Nem, hogy pótolható, de szerintem Massa személyében egy kiváló pilótát találtak, akit én simán VB esélyesnek tartok.
  • b-type
    Rubinho-nak nem kellene ilyen nyilatkozatokat tennie, ha úgy érezné hogy jól csinálja, de nem hiszem hogy úgy érzi.
    A saját honlapján a Ferrari-nál töltött évekre mint nagyszerű dolgokra emlékszik aki a csapat segítsségével nagyszerű dolgokat ért el, és sokat tanult MS-től.
    Aztán most meg ez a nyilatkozat...
    Senki nem tekergette a kezét hogy írjon alá újra és újra.
    Megfelelt neki, akkor nem értem most miért kakkant arra az asztalra...talán mert Massa megnyerte a Brazil futamot, vagy mert tökre tudja hozni azt amit Rubinho nyújtani tudott?
    Pótolható volt, ez a helyzet.
    Sztem ez bántja.
    De ez a nyilatkozat nem korrekt szvsz.
  • gordon 24
    Ez nem igy van.. Abba valóban igazad van hogy nem ő fejleszti ki. De ha tud értées infókat adni igen értékes dolgokat hozhat ki belőle. Ha egy Pilota azt mondja amikor megérkezik:
    Milyen a Kocsi?
    Szar.
    Miért?
    Nem tudom szar.

Ezzel mit kezdesz. Igen is fontos hogy megmondja mit kell másképp mit hogyan stb. Schumi ehhez nagon ért. És ezért van az hogy a Ferrari idáig jutott.

Rossinál ugyan ez a Helyzet a MOTOgp-ben. Hol volt a Yamaha 5 éve? Sehol Szenvedés szenvedés hátán. Ráült és 2 vb-t nyert vele. Szóval itt is ugyan ez a szitu.
  • Istencsászár
    Arról ő tehet? Ő segítette VB címhez a Ferrarit, ő nyalta évekig Sumi alatt az aszfaltot... érthető hogy nem úgy emlékszik vissza mintha rózsás időszak lett volna.
    A pilótának vajmi kevés beleszólása van, h milyen autó kerüljön alá... ők nem mérnökök, az autót sok sok okos ebmer építi, tervezi, finomítja. A pilóta feladata hogy a kész munkát értékelje, vezethetőség és viselkedés szempontjából...
  • gordon 24
    Ez Tényleg szemét húzás volt!! Barrichello hány második helyet köszönhet a Ferrarinek? Mennyi pénzt? Mennyi sikert? Jó nem nyerhetett VB-t ezt mindenki tudja. De sajnos az ilyen csapatokba igy van. Amikor Schumi eltörte a Lábát és Irwin lehetett volna bajnok az utólsó 3 futamon ő vlt a segítő. Ha BArrichelo lett volna oilyan helyzetben segitett volna neki is. Az meg hogy nem Schumi hozta a fel A Ferrarit? Hát ez ugy hülyeség ahogy van. Elötte Lauda óta a béka segge alatt volt a csapat. Mostmeg? De mind1. Ugyiy Schumi a Világ és f1 elrontója.
  • BaliBoy

Az meg egy szerencsés véletlen, hogy pont akkor kezdett a Ferrari erőre kapni amikor ő oda ment.... Csalódtam Rubens... Az tény, hogy egy ember nem tud változtatni a dolgokon, de asszem pont a pilóta az akinek azért döntőszerepe van abban, hogy milyen gép kerül alá.
  • edeleny
    Rubens kipakol
  • edeleny
    Remélem látja még idejekorán Frank mekkora sz@rba nyult ezzel a japán gyerekkel.
  • Istencsászár
    Teszteredmények - Jerez - Péntek:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör

1. Barrichello Honda (B) 1:20.008 65
    2. Rossiter Honda (B) 1:20.171 108
    3. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:20.325 79
    4. R.Schumacher Toyota (B) 1:20.339 61
    5. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:20.342 84
    6. Kovalainen Renault (B) 1:20.372 70
    7. Fisichella Renault (B) 1:20.390 88
    8. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:20.436 110
    9. Davidson Super Aguri-Honda (B) 1:20.542 87
    10. Glock BMW-Sauber (B) 1:20.785 105
    11. Kobayashi Toyota (B) 1:20.978 70
    12. Webber Red Bull-Ferrari (B) 1:20.985 79
    13. Massa Ferrari (B) 1:21.143 46
    14. Coulthard Red Bull-Ferrari (B) 1:21.325 63
    15. Badoer Ferrari (B) 1:21.327 43
    16. Speed Toro Rosso-Cosworth (B) 1:21.327 51
    17. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:23.600 16
  • G_ArchAngel #43729
    nem is szerette érte senki
  • Istencsászár
    Az esélye megvan mindenkinek... persze ha valaki szerencséval nyer F1ben valamit, akkor az inkább ne is tette volna, mer a világ legszarabb embere lesz, amiért a többiek hibáztak... Miért ne? Zsoltikánk is szerzett pontot, pedig arra sem volt sok esély...
  • edeleny
    És mégis ezt nyilatkozzák az első futamokig.
  • G_ArchAngel #43726
    oké, de míg 3 (jobb esetben 6) csapatnak erre van is esélye, addig az általad említettekől igazi csoda lenne...
  • edeleny
    A dolog egyszerü,év eleje van,illetve vége.
    Kérdezz csak meg egy Spyker,vagy Aguri pilotát milyen lesz a jövö év?
    -Milyen lenne,futamokat nyerünk!
  • G_ArchAngel #43724
    Jerezi teszt...

A Ferrari részéről Felipe Massa és Luca Badoer tovább folytatták felkészülési programjuk teljesítését. Kettejük közül a brazil pilótának sikerült jobb eredményt elérnie, aki az 1:20.046-os időeredményével a hatodik, míg Badoer a 12-dik pozícióban zárta a jerezi tesztsorozat második napját. Az olasz istállóhoz a mai napon csatlakozott Kimi Räikkönen is, hogy minél több időt tölthessen el az istálló technikai személyzetével, valamint mérnökeivel.
    ...
  • G_ArchAngel #43723
    Todt: "Jó érzésem van Kimivel kapcsolatban"
    Sokak szerint Kimi Räikkönen egyszerre van irigylésre méltó és nehéz helyzetben a 2007-es szezon előtt. Irigylésre méltó a helyzete, mert annak a csapatnak a versenyzője lesz, amelyet az új szezon legnagyobb favoritjának tartanak, ugyanakkor óriási nyomás nehezedik a vállára. Az esélyesség terhe csak az egyik dolog, a másik az, hogy azt a versenyzőt kell helyettesítenie a Ferrarinál, aki a csapat történetének legsikeresebbje volt és aki emberileg is nagyon a csapat tagjainak szívéhez nőtt.

A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt tisztában azzal, hogy ez mit jelent Kimi számára, de úgy véli, ha a csapat megteremti neki a megfelelő munkakörülményeket nem lesznek problémák: „Nagyon jó érzésem van Kimivel kapcsolatban. Biztos vagyok abban, hogy Kimi nagyon jól fogja magát érezni itt a Ferrarinál és tudni fog teljesíteni is. Az én felelősségem, a mi felelősségünk az, hogy lehetővé tegyük Kimi számára, hogy a tőle telhető legjobban dolgozzon és hogy megvédjük.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte Räikkönen hogyan fog beilleszkedni, Todt így felelt: „Nem szeretek sokat beszélni. Szerintem a tények fontosabbak. Azok az emberek, akik a Ferrarinál dolgoznak már tíz éve itt vannak és nagyon remélem, hogy Kimi is velünk lesz az elkövetkező tíz évben.”

Todt azonban leszögezte, hogy a finnek nincs előre garantált első számú pilóta pozíciója, azért meg kell küzdenie Felipe Massával: „Felipe a Ferrariért és Kimi is a Ferrariért fog versenyezni – sosem volt első vagy kettes számú versenyzőnk. Az idő majd megmondja, hogy kinek lesznek jobbak az esélyei, hogy a Ferrarival a világbajnoki címért küzdjön.”

A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher továbbra is a csapattal marad, mint Todt „szuper asszisztense”. A pontos feladatkörét még nem határozták meg, de mindenképpen számítanak a munkájára: „Michael nagy kincs a versenyrészlegünk számára. Nem kell, hogy a sajtóval beszéljen, csak az kell, hogy a csapattal beszéljen és ennek fantasztikus értéke lesz. Az ítélőképessége, az analizáló képessége nagyon fontos lesz. Az egész csapat bízik Michaelben.”
  • Kit--Kat
    Nem szokása a Ferrarinak tönkremenni hosszútávon.
  • MrTressy
    Hát 5 év alatt sikerült neki 1x elfüstölni az nem rossz arány, cserébe meg kaptunk egy álomversenyt Braziliában és ott verda hibátlan volt.Renault is rohadt le ebben az évben, de tuti hogy Mclaren a legtöbbször az élcsapatok közül :)
  • desigo
    Remélem,hogy a Honda nem rohad majd le és Buttonnak jól sikerül a jövő év!