182273
  • ddt500
    Attól, hogy nem engedték el tesztelni, az ő autójuk még nem lesz jobb.
  • G_ArchAngel #43879
    köszönöm
  • Csabesz6
    boldog szülinapot
  • edeleny
    Rossz helyre fordultak,én a feléért is el engedtem volna.
  • Istencsászár
    A kérés egy két millába került a McLarennek:)
  • edeleny
    A Ferrari is kérte,de nem kapta meg Kimi-t
  • edeleny
    Tudom.
    Nem volt jo példa Gomb János,de adva volt.
  • BaliBoy
    Ráadásul nem világ legjobbját, hanem amerika legjobbját választottak.
  • passatgt
    button nem amerikai
  • edeleny
    Ezt én is igy gondolom,azért mert valaki nyert egy két versenyt,még nem a világ legjobbja.
    Ilyen alapon a Button is kaphatott voléna cimet.
  • Istencsászár
    A Toyota versenyzője, Jarno Trulli cáfolta a feltételezéseket. "Ezek az abroncsok keményebbek, mint amit eddig használtunk, tehát mindenki a nulláról indul. Kevesebb a hólyagosodás, mint az idei lágyabb keverékeknél. Az új gumik hosszabbá teszik a fékutakat, ami több előzési manőverhez vezet, ha pontos következtetéseket egyelőre nem is lehet levonni."

Jarno Trulli abban bízik, hogy az elkövetkezendő esztendőben felállhat a pódiumra is. "Remélem, hogy jövőre egy megbízható autó áll a rendelkezésemre."
  • DJ BP
    én is ezt gondolom, hülye média...
  • bardocz
  • Istencsászár
    Már megint az idióta szenzáció hajhász cím. Méghogy nem ismerik el? azér azt senki sem hiszi hogy mondjuk egy Bourdais-t megelőzzön... ő sokkal nagyobb versenyző mint a még, csak most kibontakozó Massa, aki nyert két versenyt az egyik legjobb autóval idén. Majd ha bajnok lesz akkor nagy eséllyel pályázhat a címre, ha pedig nem akkor marad a valamelyik hely... az F1 nem a világ közepe, azér mer ott valaki alkot attól még nem a legjobb. Bourdais keményen megküzdött a sikerért, nagyobb csatákban mint az F1ben... Rodolfo Gonzalez-t direkt nem említem mer nem ismerem, és nem is láttam versenyezni.
  • G_ArchAngel #43866
    F1: Massát nem ismerik el Amerikában

Nagy meglepetésre nem Felipe Massa nyerte az Amerika legjobb autóversenyzője 2007 szavazást. Forrás: Mobilpress

Annak ellenére, hogy a Ferrari pilótája idén megszerezte pályafutása első két futamgyőzelmét a Forma-1-ben, és Ayrton Senna sikere óta először nyert brazilként hazai pályán, fejet kellett hajtania egyik riválisa, Rodolfo Gonzalez előtt.

A 18 észak-, közép- és dél-amerikai ország újságíróinak voksai alapján ugyanis a brit F3-as sorozatban szereplő venezuelai versenyző lett a befutó. A második helyen - egy szavazattal lemaradva – az Egyesült Államokban nagy hírnévnek örvendő Sebastian Bourdais végzett, Massa lett a harmadik, Bruno Senna a negyedik.

Forrás: Mobilpress
  • G_ArchAngel #43865
    F1: milliókba került Alonso kivásárlása

A McLaren 2,6 millió dollárt fizetett azért, hogy a Renault elengedje egy tesztelére a Formula 1 világbajnokát.

Flavio Briatore a néhány napja még hallani sem akart arról, hogy elengedje tesztelni Alonsót a McLarenhez, a spanyol pénteken mégis kipróbálhatta jövő évi autóját. A Renault-nak természetesen busásan megtérült ez a kis szívesség, Briatora ugyanis leszögezte: akármilyen jó viszonyban is van Alonsóval, ingyen nem tudja elengedne érvényes szerződés mellett.

A két istállónak végül sikerült dűlőre jutnia egymással, a hírek szerint azonban ez igen sokba került a wokingiaknak: 2,6 millió dollárt kellett letenniük ahhoz, hogy Alonso még 2007 eleje előtt beülhessen néhány órára a McLarenbe.
  • otrosinka
    Én iss és nekem is bejött, nameg sztem meg is szerzemm...
    De az igaz h lega az f1-ből is kellett volna vmi bajnok :(
    Ha nem is Sumi v. Alonzo, legalább a korábbi bajnokok közül Hakki v. Villeneuve....
  • bardocz
    Ezért néztem élőben a jurósporton :D
  • Count Adyn
    most adják rtl klubbon GYULA-val^^
  • Istencsászár
    Race of Champion igalmas volt, csak az F1es Világbajnokok nem nagyon akaródzank résztvenni a rendezvényen... szívesen láttam volna Sumit vagy Alonsot, ha már a többi sportágból min. 1-2 bajnok el tudott, akart jönni akkor ők miért nem...
  • Istencsászár
    Olyat nemfog találni:)
  • edeleny
    A Bridgestone elégedett.
    Csak a vita lezárásaként.
    Laud:három csapat lesz versenyben
    Csak hogy ne unatkozzunk
    Race of Champion
  • edeleny
    Szeretném ha megmondanád melyik hsz.-ben mocskoltam a Ferrarit.
    Már épp azt akartam irni,hogy csak a Ferrari Fan-ok veszik magukra,hogy velük kivételez a Bridgestone,pedig ez sehol sem volt leirva,gondolva.
    Én továbbra is ugy gondolom,hogy ha mindenki ugyan azt a gumit kapja,akkor ugyan annyit kellene érte fizetni,mert hogy csakis erröl van volt szo.
    Ezt a csapatvezetök vetették fel,miután megtartották szokásos év végi megbeszélésüket.
  • b-type
    Megmondtad tudjuk, jegyeztük :)

Vagy 20 ilyesmi hír röppen fel, ami alapján az ember óriási botrányokra számítana, de persze nem történik semmi, valójában soha nem történik semmi (az ember szinte nem is érti, pedig olyan nyílvánvaló csalások és öszefogások vannak ott).
    Pl. Briattore lenyilatkozza hogy a Ferka és az FIA susmususmus, mi történik valójában?
    Az egyetlen változás (a médiaoldalak kattintását most leszámolva) hogy a viták kapcsán beszélnek a témában,..és páran frankón összecsengőnek találják a saját elképzeléseikkel, így ezek megerősödnek, és ők vakként tekintenek a többi emberre. Az igazság szószólójaként pedig Briattore-ra, és gonoszként a Ferrari-ra.
    ..Mert Briattore-nak ilyen nehéz szituban, ebben a számára ennyire hátrányos helyzetben kell kormányoznia a csapatát, és megnyerni a VB-t.
    A többi csapatvezetővel együtt akik csöndesen szenvednek, talán ha felsorakoznának Briattore mögé egységesen, azzal lekűzdhetnék az FIA-t.

Nem tudom most ki keveri éppen a szrt a Bridge' gumiknál, de ilyen 'inkfók' alapján én nem hajígálom még magasabbra az ziher.
    Az hogy összegben hogyan szerződnek, az a két szerződő félre tartozik, Ha van erre megszorítás az FIA részéről akkor az nyílván közbeszól, de semmiképpen sem természetes hogy kikerűl a nyílvánosság elé.
    Az nem csak egy fél oldal lenne az autosport.com oldalán.

Egy gumigyár pedig mindig tesztel, versenytárs nélkül más felfogásban, és valszeg költséghatékonyabban, de ez szvsz hozzátartozik.

• Kit--Kat
    Ennyi erre milért nem jönnek a válaszok istencsászár, vagy edelenyi?! csak a Ferrarit tudjátok 1folytában mocskolni, és ráadásul eközbe emlegetitek, hogy ti soha...
  • Istencsászár
    Remélem kap szerződést jövőre a STR-nél, ezt a Speed gyereket nem kell erőltetni, Liuzzinak meg helye van az F1ben.
  • G_ArchAngel #43854
    Bourdais teljesítménye felett kicsit elsíklottunk:)
  • Kit--Kat
    Ja tényleg szegény CLAY:(((( Nagyon megköszönhető amit a Ferrariban és Ferrariért tett, meg úgy amúgy is tiszteletreméltó volt. Szegény az F1ben bénult le aztán kommentátorkodott.
  • a.carkey
    1. Újabb Andretti a F1-ben. Marco a 14. lett Jerezben a teszteken.

2. Hamilton egyelőre gyorsabb a teszteken, mint Alonso.

3. Clay életrajza :( (R.I.P.)

• Kit--Kat
    Az hihető... És 99ben mi volt? Senki sem sírt, mindenki átállt a Bridgestonera, a Ferrari a Goodyearról és láss csodát semmi hátránya nem volt, olyannyira, hogy megnyerték az évet. Pedig McLaren asszem 97 vagy 98 óta használta...
  • edeleny
    Nagyon sajnálom,ha valaki unja az egyenlösdi dumat,de én viszont azt unom mondani,hogy megmondtam.
    Mikor ezt irtam nyáron,mindenki a nevetett,most igy van,noha nem tudjuk ki milyen feltételekkel kötötte a szerzödést,ki a kedvezményezett.
    Két dolog.
    Egyrészt az elmult években megszokott gumiteszt nem létezik már,ugyanis a csapatoknak nem az az érdekük,hogy a Bridgestone gumit fejlesszék,hanem,a Bridgestone által gyártott gumihoz fejlesszék a saját futomüvüket.Tehát,ha egy csapat sokat tesztel,az nem a Bridgestonnenak jo,hanem sját magának.
    Másodszor,mivel mindenki ugyan azt a gumit használja,elvárás lenne,hogy mindenki ugyan annyit fizessen érte,még ha ez a kis csapatokra nézve hátrányos is,és elvárhato lenne a Bridgestone részéröl is,hogy az évközi fejlesztésekben egyik csapat külön véleményét se vegye figyelembe.

Elözetes tervek szerint,jövöre mindenki ingyenesen kapná a versenyre a gumikat,mig a tesztekre fizetni kellene,igy a sokat tesztelö csapatoknak drágább lenne,igaz ez ismét a kiscsapatoknak lenne hátrányos.

Szerintem,hosszutávon nem Olasz-Japán tengejtöl kell tartani,hanem szerintem a Japán nemzeti érzelmektöl.
  • Count Adyn
    Szerintem vicc az egész:D Ugye minden szerződés titkos tehát nem tudhatja senki a másikét, másrészt aki már régebben kapcsolatban áll egy szállítóval naná hogy előnyösebb szerződést tud kötni anyagi szempontból.
    Mindenki ugyanazt kapja. Ha most azt mondják hogy k fizessen mindenki ugyanannyit mer nahát, akkor mivel lesz jobb egy kis csapatnak? Pl a ferrari röhögve kifizeti és kész. Vihar egy pohár vízben.
  • b-type
    Itthon :))
    Az ugye akkor volt, és akkor még nem egyedüli beszállító volt a Bridge'.
    Nincs részlehajlás. gondold másképpen, de akkor sincs.
    Nyomokban sem.
    Vannak az emberi kapcsolatoknál olyan kapcsolatok amiket nem lehet figyelmen kivűl hagyni. De nincs olyan hogy egyenlőbb, nem lehet nyoma, nem veszélyeztetheti egy gyár érdekeit.
    Nerm lehet bizonyítható, nem lehet nyoma, pláne hogy légvédemi refivel fogja mindenki nézni a Ferkát és a Bridge'-t, sztem többször is felröppenek majd ilyen médiacikkek, pláne ha Kimi jól szerepel a Ferkával.
    De ez teljesen érthető, szinte csodálkoznék ha nem így lenne.
    De semmi több.
  • DJ BP
    minden csapat egyenlő lesz,csak van aki kicsit egyenlöbb mint a többi.

Nem unod még? Ezt szóról szóra 3x már elsütötted... Miért nem tudtok már végre nem a ki mit csal dologról beszélni, tiszta Briattore
  • Istencsászár
    Mi ugyan már? ... 2003,2004ben hol éltél? ezerszer leirták a médiában a Ferrari és a Bridge is lenyilatkozta.
  • b-type
    ugyan már Totti bázz :)))
    Külön laborral.. :D
    Ez egy m@rhaság, főleg onnan kezdve hogy a szerződés nem nyilvános.
    Egyeseknek több pénzbe kerül, másoknak nem annyira.
    Egyesek tapasztalatait tudja hasznosítani a gyár, másokét nem..sőt továbbmegyek, egyes csapatok költségébe nem fér bele a gumitesztelés, mások tudnak közreműködni.
    Új összetételű gumi lesz jövőre...ha azt nézzük mennyire megkavarta a Ferkát az egy versenyes gumi, akkor ennyit az évek tapasztalatáról.
    Nem tudunk semmit, csak szivárgott vmi...és ez nulla.
    Ha konkrétum szivárgott volna ki az igen gáz lenne a szerződő csapatra nézve.
  • b-type
    :((
    Ez nagyon-nagyon sajnálatos, a franc :(
  • b-type
    Az bizony, és a javából! :)
    Évekre visszamenőleg nem tudok olyan érzést amint ami akkor fogott el mikor a Brazil futást néztem.
    Egész egyszerűen brutális volt.
    Nekem akkor nagyon 'utolsó mohikán' érzésem volt MS-l, és ezt azóta is helyesnek érzem, a maiak is nagy és jó izgalmakat fogank lerakni valszeg, de MS a Brazil futásán vmi sokkal összetettebb érzést adott.
    Vitatott figura, ez sztem semleges megjegyzés, de óriási pali, és a legnagyobb versenyzők egyike, az aki nem bejegyzést kap, hanem minimum fejezetet az F1 könyvében.
    Én továbbra is drukkolok a Bímernek, mert csípem Heidfeld-t, de MS példája nagyon jól mutatja, a lovat csak egész segg'el érdemes megülni :))
  • Istencsászár
    Tök mind1, mer minden képp előnyben vannek a bridgestonos csapatok, köztük leginkább a Ferrari és tudjuk milyen szoros a kapcsolat, külön laborral mentek a futamokra a Ferrarit segítve.
  • edeleny
    Részrehajlással vádolják a Bridgestone-t.
    Na erről még nem beszéltünk.
    Illetve csak most,mert vagyunk egypáran akik már előre mondtuk,hogy minden csapat egyenlő lesz,csak van aki kicsit egyenlöbb mint a többi.