182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
edeleny #43920 Behavaztunk? -
nem is kicsit:DDD -
Szerintetek hasonlit?:)
-
G_ArchAngel #43917 és Merdzsót kapott is...:)
nem hülye, hogy világbékét kérjen, azzal nem lehet csajozni a svájci szerpentineken:) -
Tavaly mercit kért, vagyis azt kellett kérnie:) ez volt a leg idiótább kívánság amit mondhatott volna:) -
Miért nem veszel egyet?
Csak 80 milla:) -
Nem nehéz, mivel mondta már hogy felnéz rá, igy ez irónikusan hangzik, vagyis egy elismerés. Ne gyere vissza, mer nem akarjuk hogy többet nyerj:) -
Jaja, most találja ki az ember hogy mire is gondolt dc magában:DD -
Érdekes a formula hun teljesen mások a szövegek::D:D:D
a5 verzió : "Tonio Liuzzi: "Hogy mit kérek a piros ruhás kövér pasastól? Hogy mielőbb lássam a kisbabámat - ami az STR2 lesz!"
formula verzió : "Tonio Liuzzi. "Szeretnék találkozni a 'drágaszágommal'. Az STR2-es géppel."
....
A legjobb : David Coulthard kívánsága is összefügg a sporttal. "Remélem Michael nem gondolja meg magát és nem tér vissza." :D:D: -
G_ArchAngel #43911 van aki őszintén válaszolt, volt aki ilyenkor is PR szöveget nyomott... -
Jenson Button: "Mindenem megvan, amit szeretnék. Az egész családom velem ünnepel karácsonykor, és nincs most másra szükségem, minthogy a családommal és a barátaimmal legyek. Nem kérhetek a Mikulástól egy dobogós helyet vagy egy győzelmet. Azt magamnak kell elérnem."
Ismét bebizonyította Button, hogy ő a mostani pilóták közül az egyik legértelmesebb. Nagyon sajnálom, hogy nem ő ment a Ferrarihoz.
A többiekről nem ejtenék szót..... -
edeleny #43909 Kimi egy ferrarit kér karácsonyra.
Soha nem gondoltam volna,hogy ennyire egyezik az izlésünk,remélem engem is megtalál az a Mikulás,ha nem ide jöjjön:******** ******* *** ****** ** -
Norbi7 #43908 Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok nektek és családotoknak! -
Boldog Karácsonyt minden f1 szerető fórumozótársamnak :) -
edeleny #43906 Boldog Karácsonyt Mindenkinek -
Boldog karit nektek! -
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!! -
Neked is hasonlókat. :D -
G_ArchAngel #43902 Ezt Netek:) -
DJ BP #43901 ,,Fény derült a régóta tervezett energiatároló rendszerre vonatkozó előírásokra, miszerint a Kinetic Energy Recovery System (KERS), azaz a mozgási energia visszanyerésére szolgáló berendezés teljesítménye nem haladhatja meg a 60kW-ot, és az egy körben leadott energia mennyisége legfeljebb 400 kJ lehet. A rendszert egyébként a fékezésekkor keletkezett energiát tárolja egy kondenzátorban, melyet a versenyzők bármikor (előzéskor, védekezéskor) felszabadíthatnak a futam alatt."
Ez nagyon jó ötlet, talán több előzést hozhat
,,Többek között megváltozik az autók mérete: 1800-ról 2000mm-re nő az autók maximális szélessége, ám nem lehet keskenyebb 1980mm-nél, mely az autók standardizálása felé mutat. A kerekek szélessége is megváltozik: elöl a maximális szélesség 355-ről 365mm-re, míg hátul 380-ról 460mm-re nő, aminek köszönhetően több gumi kerülhet az aszfaltra, és nőhet az autók tapadása, különösen a kanyarokban."
Ezt nem értem. Nem lassítani akarják évek óta az F1-et? Lemaradtam valamiről? + a nagyobb kanyarsebesség miatt tovább csökken a hely az előzésekre -
Bár a FIA nem adott ki sajtóközleményt, a szervezet hivatalos weboldalán a mai nap közétették a 2009-es idényre vonatkozó technikai szabályzatot, melyet állítólag a csapatok az elmúlt napokban elfogadtak, majd azokat a Motorsport Világtanács jóváhagyta.
Fény derült a régóta tervezett energiatároló rendszerre vonatkozó előírásokra, miszerint a Kinetic Energy Recovery System (KERS), azaz a mozgási energia visszanyerésére szolgáló berendezés teljesítménye nem haladhatja meg a 60kW-ot, és az egy körben leadott energia mennyisége legfeljebb 400 kJ lehet. A rendszert egyébként a fékezésekkor keletkezett energiát tárolja egy kondenzátorban, melyet a versenyzők bármikor (előzéskor, védekezéskor) felszabadíthatnak a futam alatt.
Többek között megváltozik az autók mérete: 1800-ról 2000mm-re nő az autók maximális szélessége, ám nem lehet keskenyebb 1980mm-nél, mely az autók standardizálása felé mutat. A kerekek szélessége is megváltozik: elöl a maximális szélesség 355-ről 365mm-re, míg hátul 380-ról 460mm-re nő, aminek köszönhetően több gumi kerülhet az aszfaltra, és nőhet az autók tapadása, különösen a kanyarokban.
Az aerodinamika terén is lesznek változások, melyek a leszorító erőt és az autók alvázánál keletkező szívóhatást hivatottak megnövelni, noha egyelőre még nem született döntés az ügyben, milyen módon szabályozzák a szárnyak hajlékonyságát, mely az idei évben rengeteg vitát váltott ki a sportban. Az autók súlyára vonatkozó szabályok szinte változatlanok maradnak, a minimális súlyhatár 600kg helyett 605kg lesz a 2009-es idénytől.
Bevezetésre kerül a FIA által szabványosított egységes elektronikai rendszer, melybe csakis a szövetség által jóváhagyott szoftvert lehet betölteni. A csapatoknak kötetező lesz nyílt csatornán folytatni a rádióbeszélgetéseket, és azt közzétenni a FIA és a közvetítő számára. A pilótafülkébe egységesített visszajelző rendszer kerül beszerelésre, mely különböző színű ledek felvillanásával jelzi a versenyzőnek a pálya állapotát (sárga, kék, piros, stb zászlóknak megfelelően). Az autóban továbbá helyet kap egy különleges szenzor, amely az esetleges ütközés, illetve becsapódás során felszabadult energia függvényében, ha kell, figyelmeztető jelzést küld az orvosi személyzetnek, akik azonnal a helyszínen teremhetnek.
Az ellensúlyos lengéscsillapító körül kirobbant botrány miatt, a FIA az új, innovatív megoldásokat is korlátozni fogja. Ha ugyanis egy csapat valami olyan rendszerrel rukkol elő, melyre még nincsenek technikai szabályok, akkor a szövetségnek joga van az eszköz használatát korlátozni. Az újítást ugyan felügyelet mellett használhatja a "feltaláló" csapat, annak létezését csak az adott év végén köteles nyilvánosságra hozni. Ekkor a Forma-1 Bizottság behatóan tanulmányozza a rendszert, és ha úgy ítéli meg, az a Forma-1 javára válik, és engedélyezi, akkor a csapatnak minden részletre kiterjedően, pontos ismertetőt kell kiadnia a rendszerről, hogy azt a következő évben mindenki használni tudja. -
Kellemes karácsonyt mindenkinek.
Azért most kívánok kellemes karácsonyt, mert most elmegyek itthonról és előreláthatólag csak kedden jövök haza. -
Please valaki a szám címét mondja meg aki tudja! -
edeleny #43897 Sumi is volt már részeg.
Háát,ha Montezemolo nem mondja el se hiszem.... -
MrTressy #43896 De az nem biztos hogy f1 es autót is igy vezetett volna :) -
:)))
Jól nyomták
.
semmi szívbaj :D -
edeleny #43894 Lehet,hogy tul buta vagyok,de érdekelne,ki vezette a másik autot,na én azt igazolnám le! -
a 2 perc 30 másodpercnél mi az a szám? -
Nem tom volt-e már, mindenesetre lazó :))) -
edeleny #43891 Én meg már azt hittem,titkos foto a jövö évi Ferrarirol. DDD -
akkor ez:)
-
Ez a Török nagydíj kép hogyjön ide?:D -
Massa nyerte a florianópolisi gokart versenyt
-
:DDD -
Azért mondja nehogy a csapat elkérje tőle a stexet:DD -
Briatore cáfolta, hogy kétmillió eurót kért volna Alonso előrehozott McLaren tesztjéért. "Fernando öt évet töltött nálunk és kétszer bajnok lett. Megkért, hogy hagyjam tesztelni az új csapatánál, és boldoggá tesz, hogy én is adhattam neki valamit. Semmi más nem áll a dolog hátterében."
A kemény Briós, végülis ezek észérvek... -
G_ArchAngel #43884 Köszönöm:) -
A Mergának valszeg megérte ezt a rengeteg pénzt kifizetni, egyfelől azért mert az ő autójuk (az idei év alapján) gyengébb szerkezet mint akár a Renault, akár a Ferrari, ezért nekik muszáj jól fejleszteni. Másfelől sztem alonso és Kimi vezetési technikája jobban különbözik mint MS és Kimi vezetési technikája. -
-
Nem engedés kérdése, hanem a pénzé... attól nem lesz jobb, de a Ferrariba 1 picit belerúgtak, már megérte nekik.