182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
bocs a két postért de a mekinek mégis hogyan tűnt fel hogy hajlik a padlólemez?szerintem ez is eléggé érdekes... -
naja,szerintem is szabályos nincs benne az hogy 1000n-nál menyit hejolat meg akár át is mehetne a kocsi gombostűbe olyan flexibilis is lehetne ha nincs ennek a szabálynak többi része -
G_ArchAngel #46397 a dolog lényege, hogy a Meki is megcsinálta, de nem sikerült a Ferrari szintjén hozni, ellenben attól meg félnek, hogy a BMW a nyakukra esik - Ron nem panaszolt be senkit, hanem megkérdezte, hogy ha nekik lenne ilyen, akkor használhatnák-e...
a baj, hogy az előző évekből tanulva, magát markolta tökön, mert ilyenkor mindig visszanyalt a fagyi - garantálom, hogy mostantól 1-1 tucat BMW és Ferrari technikus csak a McLarennel fog foglalkozni és ha egy csavarnak is más színe van, mint amit a szabályzat megenged, akkot annyi Denniséknek... -
DJ BP #46396 meg a tavalyi év...
meg a tavaly előtti, ahol kiderült, ha gyorsak akkor füstölnek :DDDD -
DJ BP #46395 ,,A Forma-1 technikai szabályzatának 3.17.4-es cikkelye egyértelműen kimondja, hogy egyetlen karosszéria elem sem deformálódhat el 5 mm-nél nagyobb mértékben vertikálisan, 500 N terhelés esetén.
Azonban a Ferrari és a BMW Sauber által is használt a fenéklemez első részét felfüggesztő rugó éppen elég ellenálló ahhoz, hogy az autó átmenjen a FIA kötelező tesztjén. Viszont a pályán jóval nagyobb erőhatások érik a versenygépet, így a rugó egy bizonyos pont felett lehetővé teszi, hogy a fenéklemez első része megmozduljon, ezzel jobb végsebességet és aerodinamikai hatékonyságot biztosítva az autó számára."
Ebből nekem az jön le, hogy szabályos. A szabály, hogy 500N terhelésnél 5mm-t hajolhat. Ha ezt abszolválják, innentől kezdve 1000N-nál rohadtul mindegy meddig hajlik :). De ha akarják, változtassák meg nyugodtan -
egy futam telt el ezt ilyen bátran kimered jelenteni? bátor nem mondom............ -
Szerintem itt is az kéne, mint a hokiban: lehet köpni, fújni a riválisra, mozog ez, nem olyan mint nálunk az, de ha nem nyer bizonyítást, pl. mint a hokiban, hogy "hosszabb a bot a megengedettnél" meg ilyenek, akkor itt is "kiállítás" járjon érte, jelen esetben mondjuk pontlevonás, ha minden legális. Akkor talán leszoknának a fiúk arról, hogy állandóan egymással legyenek elfoglalva. És itt nem csak a Mekiről van szó ... (Spyker pl.) -
edeleny #46392 "A futam után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegátusának vezetője, Charlie Whiting a parc fermében szemügyre vette az autókat, és kiderült, a BMW-k is hasonló alkatrésszel vannak felszerelve, mint az F2007-esek."
Noha a hir ma került fel,de ez ugy látszik 10 nappal ezelötti történést taglal! -
edeleny #46391 A müködését értem.Ugye mennél gyorsabb az áramlás,annál kissebb a nyomás,ás igy nagyobb az aszfalthoz szorito erö,ami kanyarban nagyon jo,viszont csökkenti a végsebességet.
Ha ez a lemez,az egyenesekben elmozdul felfelé,akkor kissebb lesz a leszorito erö,és nö a végsebesség,igy egy kicsit meredekebb szárnyállással is ugyan olyan gyors lehet valaki az egyenesben,mig gyorsabb a kanyarokban.
Tiszta flexi-szárny! -
"FIA: Legális a Ferrari fenéklemeze" Fhirek ma du, azt jött az alant linkelt hír, tehát az a legújabb, ami a formulán is kint lesz hamarosan sztem. -
Nem baj, így is úgyis gyorsabb a Ferrari a McLarennél, hozzászokhattak volna már. -
szerintem az elem felfele hajlik így kisebb a kocsi homlokfelülete és gyorsabban tud menni mivel kisebb a légellenálás,de kanyarban meg amiko lelassula kocsi akkor lehajlik az elem és így nő a leszorító erő amire egyenesben nem sok szükség van ha gyorsak akarunk lenni -
edeleny #46387 Szabályos a Ferrari,és a BMW
Melyik az igaz? -
Szerintem lefele, vagyis lefele mozdul el vagy mire gondolsz? -
na már épp ideje volt:)
sokat úgyse érnek vele -
edeleny #46384 Nem értem,de én ehez kicsi vagyok,most felfelé,vagy lefelé tér el? -
ÁPDÉT!
A FIA új módszerrel zárja ki a hajlékony fenéklemezeket, a Ferrari rendszere megbukott -
B*tok de unalmas ez a nap.........:( -
csak ebből nehogy a többi csapat szerezzen előnyt... -
na ja -
ehh por a szélben. :))
Sztem hibás a Super Aguri bal oldalán a matrica, FIA megvizsgálja, szte rendben van.
Csak nehogy már azt higyje a közvélemény hogy egyszerűen gyorsabb volt egy autó a másiknál...annak van vmi oka, nem tudni hogy mi, de sztünk nem szabályos az tuti.
Van hogy első szárny, van hogy mozgó aerodinamikai elemnek minősülő lengéscsillapítást szolgáló alkatrész...mindegy.
Évkezdet az ilyen ahol szabályalkotási hézag van ott befigyel egy fejlesztés,...aztán majd eldől hogy le kell szedni vagy nem. -
Ebben csak azt nem értem h mi lett a BmW-vel hát messze se volt közel a Ferrarihoz...meg a mercihez se..... -
A Melbourne-i verseny után a McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Ron Dennis egyik nyilatkozatában azt firtatta, hogy szerinte a villámgyors Ferrarik flexibilis fenéklemeze nem felel meg a szabályoknak.
A futam után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegátusának vezetője, Charlie Whiting a parc fermében szemügyre vette az autókat, és kiderült, a BMW-k is hasonló alkatrésszel vannak felszerelve, mint az F2007-esek.
Alapos vizsgálat után azonban a FIA kedden bejelentette, hogy a Ferrari és a BMW által használt fenéklemezek nem sértik a szabályokat, így legálisnak minősítette azokat.
Érdekes... na nembaj, most már mindenki felrakhatja... -
Pos Driver Make Time Laps
1. Kubica BMW-Sauber (B) 1:36.187 92
2. Raikkonen Ferrari (B) 1:36.302 54
3. Wurz Williams-Toyota (B) 1:36.334 89
4. Barrichello Honda (B) 1:36.826 82
5. De la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:37.106 60
6. Montagny Toyota (B) 1:37.267 73
7. Sato Super Aguri-Honda (B) 1:37.389 72
8. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:37.609 82
9. Piquet Renault (B) 1:38.199 32
10. Speed Toro Rosso-Ferrari (B) 1:38.503 69 -
igy van nagyobb az eselye h elfustol;)
-
ez nem motorhiba amúgy sem, csak kihat rá -
"Finn lapértesülések szerint a 2007-es szezon első futamán, Ausztráliában magabiztosan nyerni tudó Kimi Raikkönen nehéz helyzetbe kerülhet a következő versenyen, Malajziában." -
"A Ferrari motorokért felelős vezetője, Gilles Simon elmondta, hogy a finn versenyző autójának hűtőrendszeréből Melbourne-ben elfolyt a víz, így az utolsó körökre a nyolchengeres teljesen felforrósodott." -
tavaly elmult most egesz mas technologiaja van a motruknak nem tudni soha......szerintem ne irjunk le meg senkit mig el nem tellik egy par verseny..... -
Azért én még remélem hogy nincs gond, ez ien megírta a blikk szerű hír:D -
edeleny #46369 Egy dolog jut az eszembe,ugye 2005 miatt sokan Alonsot szerencsésnek hivják.
Most ki a szerencsés,Kimi mert mégis csk nyert,vagy talán Alonso,mert talán pontban utolérheti.
Ki lett volna a szerencsésebb,ha akkor 4 körrel hamarabb folyik el a viz,és kiesik,de Sepangban nem kerül hátrányba? -
Lehet akármit mondani, de fogadok hogy a Meki előbb elfüstöl mint a Ferrari -
Xd -
ott lesznek alonso szurkolók XD nem 17 hanem 23! -
G_ArchAngel #46365 újabb tapasztalatot? -
Meki nyer sepangban:D -
:DDDDDDD -
LOL
-
Mert ők voltak összesen, akik neki drukkoltak Ausztráliában:DDDD -
És mit csinál az a 17 ember?:) mitől különbek mint bárki más?... mindem országban van fanklubb, ha csak ők nem kaptak akkor ő bajuk, ha mások sem akkor mit rinyálnak.