182273
  • Count Adyn
    Jó hát mit vársz tőle, 2004 be még személyije se volt valszeg:)
  • G_ArchAngel #46518
    van akinek ez "LOL"...
  • Istencsászár
    BMW - USA
    Toyota - USA
  • Istencsászár
    De
  • Punker
    akkor még BMW-ben volt nem?
  • G_ArchAngel #46514
    melyik?
    amikor ott ült és nem mozdult több körön keresztül, majd a mentő vitte el és több futamot kihagyott?

tényleg LOL...

[GYÁSZ]
  • INeedspeed
    LOL. A ralf balesete nem volt akkora miután kiszállt a toyotából még meg is rugta szóval h volt ereje adni egyet a vasnak akkor nem lehetett semmi komoly baja.......
  • DJ BP
    ja, mostmár ha ott versenyez, épp ezért spéci rugókat tesznek az ülése mögé, felkészülnek :DDD
  • Istencsászár
    Azt már megosztuk hogy ott megnézi a falat:)
  • G_ArchAngel #46510
    Ralf, USA?
  • INeedspeed
    Hát az szörnyű lett volna ha ott bejön a mentő meg minden..utoljára a legsúlyosabb baleset ha jól emlékszem 2001-ben volt mikor Luciano Burtit próbálták kivenni a gumifalból.......Spa-ban....
  • DJ BP
    Wurz három centire volt a katasztrófától
  • G_ArchAngel #46507
    ami nem tetszik a dologban, hogy az egységes elektronikát a McLaren leányvállalata fogja készíteni, igaz biztos ellenőrizni fogják, de az ördög a részletekben lakozik...
  • DJ BP
    2008-tól viszont az egységesített elektronika bevezetésével a kipörgésgátló végleg eltűnik majd a Forma-1-es autókból. Ezzel viszont gyökeres változások még nem lesznek a sportágban, legalább is a Williams technikai igazgatója, Sam Michael szerint: "A pilótáknak óvatosabban kell majd kezelniük a gázpedált, ennyi az egész. Ismét meg kell tanulniuk, hogyan is kell kipörgésgátló nélkül autózni."

"De maga a verseny nem fog jelentősen megváltozni ettől a húzástól"- folytatta Michael. "Talán több lesz a hiba, és a versenyzőknek jobban kell figyelniük a hátsó kerekekre, de én magam is nagyon meg lennék lepve, ha a futamok izgalmasabbak lennének, mint most."

Ettől függetlenül a Williams szakembere is pozitív döntésként értékeli a betiltást: "Manapság már szinte minden automatizált az autókban, a pilóta csak beül és nyomja a gázpedált."

"Egyszerűen nincs szükség fineszességre, ravaszságra, hiszen az elektronika mindent elvégez helyettük. 2008-tól, amikor bevezetik az egységes elektronikát, akkor viszont majd mindenkinek a saját eszével kell pótolnia a kipörgésgátlót"- fejezte be Michael.

Az egységesített elektronikai rendszer bevezetésével a csapatoknak kevesebb lehetősége lesz majd a csalásra is, a Spyker technikai vezetője, Mike Gascoyne is erre számít: "Azzal, hogy a FIA egyre több adatot ellenőriz, a csapatok sokkal nehezebben tudják majd kijátszani a szabályokat. De soha ne mond, hogy soha"- fejezte be sejtelmesen a szakember.

"Talán több lesz a hiba Hát épp ezért lehet több előzés, amikor vonatoznak
  • Punker
  • INeedspeed
  • Kit--Kat
    Ferrari motorok nélkül elveszik a varázsuk.:)
  • Istencsászár
    Nemrossz próbálkozás, kiváncsian várom!
  • BaliBoy
    Hát nem tudom. Én ettől még nem szeretem jobban a focit és nem is fogok többet nézni.
  • DJ BP
    remélem én is :)
  • G_ArchAngel #46499
    "A Forma-1-hez hasonlóan itt is együléses versenyautók küzdenek majd egymás ellen. A karosszériát a ChampCarban is érdekelt Panozzal együttműködve az Elan gyártaná, míg a motorokat a brit Menard szállítaná. Tempóban nem lesz hiány, hiszen 4,2 literes V12-es motor kerül a gépekbe 750 lóerős teljesítménnyel. A kocsik slickgumikon köröznek majd."

Hoppá, asszem Bernie bácsi nem hiába akar éjszakai versenyket - ez egy nagy ShowWar-rá válhat, ami nekünk jó:)))
  • DJ BP
    A foci lenyomná a Forma-1-et
  • bardocz
    úgy ahogy mondod :D
  • leoon
    "Minnél kevesebb a vezetést segítő elektronika, annál nagyobb szerepet kap a versenyző tényleges képessége a versenyautó vezetésére."

Tehát most fog igazán kiderülni, hogy Kimi a legjobb pilóta a mezőnyben! Mondjuk számomra ez eddig sem volt kérdés!
  • leoon
    Jólvan én is nekik drukkolok!
  • b-type
    Minnél kevesebb a vezetést segítő elektronika, annál nagyobb szerepet kap a versenyző tényleges képessége a versenyautó vezetésére. :)
    Jelenleg nem igaz az hogy ezeket az autókat ilyen tempónál uralják, vannak olyan eletronikák amik a vezető hibáját igyekeznek tompítani illetve eltüntetni.
    Ilyne pl. a kipörgésgátló, nem számít kinek milyen érzékeny a lába, majd a kipörgésgátló elintézi.
    ..és vannak még, az egységes elektronikai rendszerrel remélhetőleg kidobálják ezeket, vannak más sorozatok ahol frankóbban ki lehet tesztelni az ilyen újdonságokat.
  • bardocz
    már ketten örülnénk :D
  • DJ BP
    Amúgy örülnél a ferrari fölénynek?!

Mivel nekik szurkolok :D
  • bardocz
    hogy ne lenne több előzés ha több a hibázás is?valamelyik pilóta vérpistikésen ad egy padlógázt kanyarból kijönet és szemben áll a mezőnnyel úgy megpördült
  • Count Adyn
    Nagyon csunyan látszani fog ki a versenyző és ki a partyarc xD
  • leoon
    Hát az elektronika részét én naon nem vágom, de sztem nem lenne sokkal több előzés! De biztos jobb lenne! Amúgy örülnél a ferrari fölénynek?!
  • DJ BP
    a nagy Ferrari fölényre meg felkészülhetünk :DDDDDD
  • DJ BP
    elektronika csökkentése mindenképp jó hír. Szted elég az az átlag 1-2 előzés futamokon az első 6 helyezett közt?
  • leoon
    Hát nem tom mi a picsáért kell ez a sok módosítás! Sztem mióta nincs az a nagy ferrari fölény mint néhány éven keresztül volt, azóta izgalmasak a futamok! Tavaly is elég kiélezett volt a verseny mert még az uccsó futamon is kérdéses volt a világbajnoki hely! Na, mind1 ez az én véleményem!
  • INeedspeed
    Ezután már csak a RPM limitet kéne kivenni.......aztán mégszabadabb lenne 1 fokkal a dolog...;)
  • DJ BP
    nem feltétlen, de legalább kanyarokban így könnyebb apróbb hibákat véteni, és így több előzés lehet pl.
  • bardocz
    többet fognak pörögni majd,főleg törököknél,ha marad 2008-ban
  • INeedspeed
    Azért valamit már tesz valamit az izgalom kedvéért is a FIA.
    2008 Kipörgés gátlók nélkül
  • Marki
    Azért a Baumgartner-képregényeimet nem múlja fölül
  • G_ArchAngel #46480