182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Jó hát mit vársz tőle, 2004 be még személyije se volt valszeg:) -
G_ArchAngel #46518 van akinek ez "LOL"... -
BMW - USA
Toyota - USA -
De -
akkor még BMW-ben volt nem? -
G_ArchAngel #46514 melyik?
amikor ott ült és nem mozdult több körön keresztül, majd a mentő vitte el és több futamot kihagyott?
tényleg LOL...
[GYÁSZ] -
LOL. A ralf balesete nem volt akkora miután kiszállt a toyotából még meg is rugta szóval h volt ereje adni egyet a vasnak akkor nem lehetett semmi komoly baja....... -
DJ BP #46512 ja, mostmár ha ott versenyez, épp ezért spéci rugókat tesznek az ülése mögé, felkészülnek :DDD -
Azt már megosztuk hogy ott megnézi a falat:) -
G_ArchAngel #46510 Ralf, USA? -
Hát az szörnyű lett volna ha ott bejön a mentő meg minden..utoljára a legsúlyosabb baleset ha jól emlékszem 2001-ben volt mikor Luciano Burtit próbálták kivenni a gumifalból.......Spa-ban.... -
DJ BP #46508 Wurz három centire volt a katasztrófától -
G_ArchAngel #46507 ami nem tetszik a dologban, hogy az egységes elektronikát a McLaren leányvállalata fogja készíteni, igaz biztos ellenőrizni fogják, de az ördög a részletekben lakozik... -
DJ BP #46506 2008-tól viszont az egységesített elektronika bevezetésével a kipörgésgátló végleg eltűnik majd a Forma-1-es autókból. Ezzel viszont gyökeres változások még nem lesznek a sportágban, legalább is a Williams technikai igazgatója, Sam Michael szerint: "A pilótáknak óvatosabban kell majd kezelniük a gázpedált, ennyi az egész. Ismét meg kell tanulniuk, hogyan is kell kipörgésgátló nélkül autózni."
"De maga a verseny nem fog jelentősen megváltozni ettől a húzástól"- folytatta Michael. "Talán több lesz a hiba, és a versenyzőknek jobban kell figyelniük a hátsó kerekekre, de én magam is nagyon meg lennék lepve, ha a futamok izgalmasabbak lennének, mint most."
Ettől függetlenül a Williams szakembere is pozitív döntésként értékeli a betiltást: "Manapság már szinte minden automatizált az autókban, a pilóta csak beül és nyomja a gázpedált."
"Egyszerűen nincs szükség fineszességre, ravaszságra, hiszen az elektronika mindent elvégez helyettük. 2008-tól, amikor bevezetik az egységes elektronikát, akkor viszont majd mindenkinek a saját eszével kell pótolnia a kipörgésgátlót"- fejezte be Michael.
Az egységesített elektronikai rendszer bevezetésével a csapatoknak kevesebb lehetősége lesz majd a csalásra is, a Spyker technikai vezetője, Mike Gascoyne is erre számít: "Azzal, hogy a FIA egyre több adatot ellenőriz, a csapatok sokkal nehezebben tudják majd kijátszani a szabályokat. De soha ne mond, hogy soha"- fejezte be sejtelmesen a szakember.
"Talán több lesz a hiba Hát épp ezért lehet több előzés, amikor vonatoznak -
-
-
Ferrari motorok nélkül elveszik a varázsuk.:) -
Nemrossz próbálkozás, kiváncsian várom! -
Hát nem tudom. Én ettől még nem szeretem jobban a focit és nem is fogok többet nézni.
-
DJ BP #46500 remélem én is :) -
G_ArchAngel #46499 "A Forma-1-hez hasonlóan itt is együléses versenyautók küzdenek majd egymás ellen. A karosszériát a ChampCarban is érdekelt Panozzal együttműködve az Elan gyártaná, míg a motorokat a brit Menard szállítaná. Tempóban nem lesz hiány, hiszen 4,2 literes V12-es motor kerül a gépekbe 750 lóerős teljesítménnyel. A kocsik slickgumikon köröznek majd."
Hoppá, asszem Bernie bácsi nem hiába akar éjszakai versenyket - ez egy nagy ShowWar-rá válhat, ami nekünk jó:))) -
DJ BP #46498 A foci lenyomná a Forma-1-et -
úgy ahogy mondod :D -
"Minnél kevesebb a vezetést segítő elektronika, annál nagyobb szerepet kap a versenyző tényleges képessége a versenyautó vezetésére."
Tehát most fog igazán kiderülni, hogy Kimi a legjobb pilóta a mezőnyben! Mondjuk számomra ez eddig sem volt kérdés! -
Jólvan én is nekik drukkolok! -
Minnél kevesebb a vezetést segítő elektronika, annál nagyobb szerepet kap a versenyző tényleges képessége a versenyautó vezetésére. :)
Jelenleg nem igaz az hogy ezeket az autókat ilyen tempónál uralják, vannak olyan eletronikák amik a vezető hibáját igyekeznek tompítani illetve eltüntetni.
Ilyne pl. a kipörgésgátló, nem számít kinek milyen érzékeny a lába, majd a kipörgésgátló elintézi.
..és vannak még, az egységes elektronikai rendszerrel remélhetőleg kidobálják ezeket, vannak más sorozatok ahol frankóbban ki lehet tesztelni az ilyen újdonságokat.
-
már ketten örülnénk :D -
DJ BP #46492 Amúgy örülnél a ferrari fölénynek?!
Mivel nekik szurkolok :D -
hogy ne lenne több előzés ha több a hibázás is?valamelyik pilóta vérpistikésen ad egy padlógázt kanyarból kijönet és szemben áll a mezőnnyel úgy megpördült -
Nagyon csunyan látszani fog ki a versenyző és ki a partyarc xD -
Hát az elektronika részét én naon nem vágom, de sztem nem lenne sokkal több előzés! De biztos jobb lenne! Amúgy örülnél a ferrari fölénynek?!
-
DJ BP #46488 a nagy Ferrari fölényre meg felkészülhetünk :DDDDDD -
DJ BP #46487 elektronika csökkentése mindenképp jó hír. Szted elég az az átlag 1-2 előzés futamokon az első 6 helyezett közt? -
Hát nem tom mi a picsáért kell ez a sok módosítás! Sztem mióta nincs az a nagy ferrari fölény mint néhány éven keresztül volt, azóta izgalmasak a futamok! Tavaly is elég kiélezett volt a verseny mert még az uccsó futamon is kérdéses volt a világbajnoki hely! Na, mind1 ez az én véleményem! -
Ezután már csak a RPM limitet kéne kivenni.......aztán mégszabadabb lenne 1 fokkal a dolog...;) -
DJ BP #46484 nem feltétlen, de legalább kanyarokban így könnyebb apróbb hibákat véteni, és így több előzés lehet pl. -
többet fognak pörögni majd,főleg törököknél,ha marad 2008-ban -
Azért valamit már tesz valamit az izgalom kedvéért is a FIA.
2008 Kipörgés gátlók nélkül -
Azért a Baumgartner-képregényeimet nem múlja fölül
-
G_ArchAngel #46480