182273
  • Istencsászár
    A szerencse minden bajnok feje felet ott lebeg, anélkül nem ott lenne ahol... csak egy apró példa, ugye fociban nagyon szép gólokat lehet látni, amik elég extrém módon rúgottak, na oda is kell a szerencse, de természetesen a tudás is, és ez a kettő álltal születik meg az a gól... persze lehet erőből is csinálni a dolgokat, de akkor abból hosszú távon semmi sem lesz...
  • Dodo55
    Jó, kicsit átlag feletti, de akkor is sokat segített neki a szerencséje a VB címeiben.

Amúgy meg te is csöndbe maradhattál volna, vagy most, vagy tavaly, ugyanis nem egészen normális dolog az, hogy valakinek hirtelen ennyire ellentétesre változik a véleménye, mint neked.
  • Istencsászár
    Kimi is csak egy átlagos pilóta Massa mellett, mer elverte volna ha neki nem döglesztik be a Ferkáját, de muszály volt a finnbe önbizalmat adagolni, de majd következő futamon meglátja hol a helye

Természetesen ez nem igaz, egy percig sem kell elhinni, egy nagy marhaság, de ha már ilyeneket írkalunk akkor... :D
  • Istencsászár
    LOLOLOLOLOLOLOLOL és LOLOLOLOLOLOLOLOL + okosabb lettél volna ha csöndbe maradtál volna.
  • Istencsászár
    "tudta, volna" ha, talán, kitudja... :)))
  • Dodo55
    Egyértelmű, hogy meg tudta volna verni, de próbálnak mindent úgy csinálni, hogy minél később derüljön ki(bár sokan már így is tudják) Alonsoról, hogy egy átlagos versenyző, a 2 VB címet csak a szerencsének köszönheti. És ha Hamilton megverte volna most, akkor az egyértelműen bizonyította volna, hogy Alonso tehetsége csak átlagos.
  • G_ArchAngel #46193
    Symonds: Hamilton meg tudta volna verni Fernandót

Az Ausztrál Nagydíj legnagyobb sztárja talán nem is a futamgyőztes Kimi Räikkönen volt, hanem az újonc Lewis Hamilton, aki első versenyén rögtön a harmadik helyen végzett. Mi több, egy hajszálon múlt, hogy ne verje meg kétszeres világbajnok csapattársát, hiszen egészen a második boxkiállásokig előtte autózott.

Sokak szerint Fernando Alonso végig ura volt a helyzetnek és kontroll alatt tartotta az ifjút, mások szerint azonban csak annak köszönhette, hogy Hamilton előtt végzett, hogy a csapat szándékosan jobb taktikát adott neki az első kerékcserékkor. Utóbbiak közé tartozik a Renault technikai igazgatója, Pat Symonds is: „Úgy gondolom Hamilton abszolút mesés versenyt futott. Tudom, hogy a végeredmény szerint a harmadik helyen végzett, de szerintem a boxutcában sokan, akik tudnak olvasni a versenyből, úgy gondolják, hogy meg tudta volna verni Fernandót.”
  • LeGaS
    Én mindenkinek szurkolok :) Hajrá kimi, hajrá massa, hajrá hamilton, hajrá alonso¢:) Ezek közül nyerje meg valaki a vb-t, és akkor örülni fogok. :)
  • BaliBoy
    Így már 1et értek. Ha van valamilyen szorzó, akkor az már más képet fest.
  • edeleny
    Nem hiszem,hogy a meghibásodás sok tapasztalathoz segit,viszont a sok szoros verseny,ahol sok az elözés igen.
    Az ember a korral ki ismeri a pályákat,és ösztönböl tudja milyen hezeteket kerüljön el.A kivétel erösiti a szabályt ,lásd a hétvégén D.C.

Egyébként nem teljesen jo ez a számozás,mert csak tapasztalattal nem lehte semmire jutni.
    Minöségi szorzot kellene bevezetni.
    Ahoz hogy az ember versenyt nyerjen kell egy jo auto,ez 50% (szivem szerint inkább 60%).
    A tehetség 30-40%,a tapasztalat 10-20%.
    Igy a tapasztalati pontokat szorozzuk fel 1,5-el,a tehetséget 3,5-el,az autot meg 5-el,és kicsit tisztább képet kapunk.

hogy miért gondolom igy?
    Nézzük DC vs Hammilton.
    Tapasztalatban 10:1 az arány ,Hamm mégis kört adott a Skotnak,mert joval jobb autoban ült,és mert talán kicsit több spiritusz szorult belé.
  • Zsolti9014
    Igen, az igaz, meg Alonso Minardival, Kimi Sauberrel kezdett. De azért Kimi pályafutása során több meghibásodással bajlódott.
  • Zsolti9014
    Ja, a teszteken meg alázott mindenkit Massa. Én sem tartottam jó versenyzőnek bevallom, de mióta a Ferrarihoz került, sokat fejlődött Schumi mellett.

Más: D.C. nagyon nagy pilóta és KIVÁLÓ ember, tapasztalat terén legjobb a mezőnyben, de amikor McLarennél Kimi csapattársa volt, 80%ban Kimi végzett jobban.
  • Zsolti9014
    nálam egyenlő volt, természetesen :DD
    nála nem, de mindenkinek van véleménye
  • Zsolti9014
    ezért lett nálam 8
  • Zsolti9014
    10-es skála, D.C 10-es lenne, de Kimi és Fernando 7-ese reális, ez a 6. F1 szezonjuk (legalábbis Kiminek tuti).
  • Zsolti9014
    Miért? Sztem tapasztalat, tehetség simán megvan 7-es, az autó meg miért ne lenne egy 8-as.
    Amúgy az etalon itt az összehasonlításomban Schumi, ő 10-10. A zsinórban 5x győztes Ferrari autók közt a 10es.
  • BaliBoy
    Tényleg nem vitatkozás képpen, de szerintem az sok Kimi javára.

Azért DC már több mint dupla annyi futamot ment. DC '94ben kezdte az ipart, míg KR 2001ben. DC is szintén ült jó és szar kocsiban is. Nem kétséges, hogy Kimi az egyik olyan pilóta aki a legtöbbet szenvedett, de sztem ez még nem ok ilyen magas pontra. ÉS természetesen Kimit tartom kettőjük közül én is jobb pilótának.
  • edeleny
    Én is ugy gondoltam,hogy tapasztalatban D.C. az etalon,az az 10.
    Kimi többet volt a mély vizben,azért adtam neki több pontot,na jo akkor 7,5-8.
    Az a Ferrari ahogy ment szintén megérdemli a 10-est (mondja ezt egy olyan szurkolo,aki szeretetböl egy tizes skálán elég kis számot adna az Olaszoknak)
    természetesen nem jelenti azt,hogy teljesitménybe,majd Sepangban is ugyan ennyit kapnak.
  • BaliBoy
    Ez a tapasztalat egy kicsit becsapós, mert vegyük pl DC-t. Ha Kimi, Alonso, Massa kap 7-8at akkor DC simán kaphat 16-18at. Tehetségre min. 5-6ot (amikor a Meki jó volt akkor azért tudott ő), autó, hááát a mostani nem nagy durranás de egy 4et megér a 10ből. És akkor már ott vagyunk, hogy legjobb esetben 28 legrosszab esetben 25 (az én pontozásom alapján. És mégis úgy gonodlom, hogy Kimi vagy akár Alonso, Massa is jobb DC-nél mostmár. Szal a tapasztalat igen becsapós tud lenni. Ha pedig 10 pontos sávokban számolunk, akkor DChez viszonyítva az előzőkben felsorolt pilóták nem kaphatnak 7-8at.
  • G_ArchAngel #46180
    Egyszóval Hamilton szólt Alonsonak, hogy jobban tenné, ha kicsit szimulátorozna, mert nem annyira hülyeség az?

No, Lewis elkezdte a kis Lonzi oktatását:)
  • bardocz
    hát nem tudom,sztem kimi többet szívott mekivel meg volt pár utolsó körös kiesése futómű meg motor miatt
  • Istencsászár
    Ne feledd a Rönó sem volt top autó... Alonso is szívott vele eleget 2005 előtt..
  • Punker
    ez a tapasztalat érdekes dolog azért, Massa jobban ismerheti a kocsit a csapatot, de Kimi aszem többször volt az élen nyomás alatt.....
  • bardocz
    rutinosabban húzódik le a fűre ha szétesik a kocsi,mert ugyebár meg kellett tanulnia és gyakorolta is eleget :D de itt már nem lesz rá szüksége:))
  • Istencsászár
    Tapasztalatban miért 7-8 Kimi javára? vagy egyenlő vagy semennyi... :)
  • desigo
    Massa,hogy lett 22 pontos?
    ugyanmár
  • Punker
    a 2 autó együtt 100%.....
  • edeleny
    De a másik másodpercet adott mindenkinek.
  • INeedspeed
    egy versenyt nyert idén kimi már a fellegekben van mindenki én aszondom várjuk már meg a szezon javát!
  • Punker
    nem azért de olyan kocsi ami az első időmérőn megdöglik hogy lehet 10 pontos? :)
  • edeleny
    Ritkaság korrekt irás!!!
    Szerintem
    Kimi:8+8+10
    Alonso:7+8+8
    Massa:8+7+10
    Button:7+7+6
    Hamm:4+8+8
    Rosberg:5+7+7
    Kubica:4,5+7+7
    Fisico:9+6+7
  • Zsolti9014
    Ja, tapasztalat, tehetség, autó 10-es skálán szerintem:

1.Raikkonen 7+9+8=25
    2.Alonso 7+8+7=22
    3.Massa 7+7+8=22
    4.Button 8+7+5=20
    5.Hamilton 4+7+7=18
  • Zsolti9014
    Vélemény: semmi bajom Alonsóval, a tavalyi VB-t megérdemelten nyerte meg. Viszont Kimi minimum egy hajszállal jobb pilóta, meg nyugodtabb. Alonso pl. hogy üvöltött a csapatrádióba a Kanadai futamon mikor beszorult Fisico mögé. Utána meg odavágta a kocsit. Kimire meg nagyon rájárt a rúd a McLarennél. Egyszer megbízhatatlan, egyszer lassú volt az autó. E két versenyző nagyjából egy szintet képviselne egyforma autóval. De az a hajszál ott van :D
    Szerintem az idei pilóták erősorrendje (tapasztalat, tehetség számít, autót ne nézzük!):

1.Raikkonen
    2.Alonso
    3.Massa
    4.Button
    5.Hamilton

Az első 5. De nagyon jó versenyző, bár peches: Heidfeld, Fisichella, Coulthard, Webber, Barrichello, stb.
    De én sokat látok még Hamiltonon kívül Kovalainenben, Rosbergben, Davidsonban is.
    Szerintem a mezőnyből kilóg Speed, a hozzáállása miatt. Szato pedig egész jól ment az idénynyitón.
    z autók erősorrendje pedig azért kirajzolódott már, persze ez folyamatosan változik még. A Honda kevesebbet teljesít mint vártam, bár a tesztek alapján ez sem meglepő.

Ez az én véleményem, senkit nem akarok ezzel bántani.
  • Zsolti9014
    szerintem jó ötlet az
  • INeedspeed
    lonzi csak a dolgat teszi megerzesem szerint mert bantja a csoret h kimi nyert ilyenkor nagy a motivacio!
  • bardocz
    nem csak te:)
  • MrTressy
    Ezt a szimulátort én is kipróbálnám :)
  • Istencsászár
    Alonso nagyon komolyan gondolja

Mialatt Lewis Hamilton Ausztrália szépségeiben gyönyörködik, a közismerten kivételesen elszánt Fernando Alonso máris hazautazott a csapat főhadiszállásába, ahol az ott található világhírű szuperszámítógépen fog gyakorolni.

Az újonc Hamilton elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a McLaren szimulátorának, melyen pályákat tanult és más a felkészüléshez szükséges gyakorlatokat végzett.

Fernando Alonsónak azonban nincs szüksége arra, hogy Forma-1-es autót vezessen, ám arra igen, hogy a fejlesztésben lévő új komponenseket ezen módon is tesztelje.

A kétszeres világbajnok a szimulátorral és a csapat mérnökeivel a Ferrari meglehetősen nagy előnyének lefaragásán fog dolgozni a napokban.
  • bardocz
  • INeedspeed
    remélem nem lesz igazad:D