182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Pedig trükkös pálya, de én sem szeretem.
nehéz kanyar a célegyenes után következő kombináció is, a balosról könnyű rontani, a jobbos pedig nagyon hosszú kanyar, ahol ívet kell váltani, hogy jó legyen a lendület az egyenesre.
Elvileg a visszafordító jó előzési pont, utána csak a sikán utáni kifelé lejtős balosban lehet bepróbálkozni, mert ott több íven elfér az autó.
Majd semmi egész a jobbos derékszögig ahol ugye egyszer Fisichella nem tudta megvédeni a pozicióját Rubinho-tól az utolsó körben.
Elvileg lehetne előzni a pályán, de túl gyorsak az autók,...ha nincs hiba nehéz ügy.
-
a legsz@rabb pálya volt mióta az eszemet tudom...... -
G_ArchAngel #46437 F1: nem lesz Francia Nagydíj
Jövőre nem rendeznek Forma-1-es futamot Franciaországban - legalábbis a L’Equipe információ szerint. Forrás: Mobilpress
A francia napilap arról számolt be, hogy a Magny Cours-i pálya nem tudott megfelelni a nemzetközi autósport-szövetség (FIA) és a Bernie Ecclestone által felállított elvárásoknak. A száguldó cirkusz mindenható ura korábban a szállást és a beléptetést kritizálta, ám mivel egyiket sem fejlesztették a tulajdonosok, ezért 2008-ban nem lesz Forma-1-es futam Franciaországban.
Bár a francia autósport-szövetség mindent megtesz azért, hogy Párizs környékén rendezhessenek nagydíjat, ám erre leghamarabb 2009-ben kerülhet sor.
Forrás: Mobilpress
ezt viszont nem bánom... -
Most nemazért, de ezt a pöttyös dolgot 1 percig is komolyan gondolták ott a Bridgestonnál? mert ha igen akkor elég amatőr bagázs. De végre sikerült azt kitalálniuk ami pofon 1szerű volt, bravo:) -
G_ArchAngel #46435
A Bridgestone megoldást talált a gumi-jelölésre
A Nemzetközi Automobil Szövetség szabályzata előírja, hogy a különböző abroncs-keverékeket vizuálisan meg kell különböztetni, hogy a nézők és televíziós szakemberek is tudják, hogy mely versenyző mely specifikációval lépett pályára. A három centiméter átmérőjű fehér pont nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, menet közben igen nehéz megállapítani, hogy ki milyen konstrukciót használ.
A soron következő két verseny abroncsait már legyártotta a Bridgestone, így átmeneti megoldást kell találni a Maláj- és a Bahrein Nagydíjakra. Sepangban több lehetséges megoldást teszteltek, amelynek eredményeként - ahogyan azt korábban Sam Michael javasolta - a Bridgestone nagy valószínűséggel a bordákat jelöli meg abroncsain. A tesztekben Takuma Sato és Alexander Wurz segédkezett. A külső- és belő bordajelölést között - menet közben - nem tapasztaltak jelentős különbséget. Mindkét esetben felismerhető, hogy ki milyen keverékkel lépett pályára. -
Azér Montoyát-Kimit dícsérhetnéd Usában megettét amit tudtak:D -
G_ArchAngel #46433 a honlapjukon legalábbis ez van...
mármint a nagydíj, nem a csattanás:) -
idén ugye visszajön a belga nagydíj? remélem valami jó nagy rajtbaleset lesz évek óta nem volt látványos csattanás :( -
G_ArchAngel #46431 youtube.com -> keresőbe beírod, hogy "McLaren" -
Alonso and Schumi :)))))))) -
-
(10) 1* -
én nem hánytam a szemeitekre soha h 1 verseny után beszéltek össze vissza
ti is 10 verseny után mondtátok h kimi verhetetlen kimi igy kimi ugy nekem nem szabad mondjam vagy mi? -
1 verseny alapján hogy lehetne már ezt eldönteni? akkor az is el lett döntve h kimi lesz a világbajnok? -
nagyon faxa a video nincs valami mekis is?< -
Jelen állapotban még a Renault, Toyota, Honda, Super Aguri-Honda is megbízhatóbb mint a Ferrari az első futam alapján ? -.- -

-
tudom de a jelenlegi állapotról beszélek...... -
loááál ez már súlyos sztem:D -
McLaren is fog még tönkre menni ne aggódj. -
k hagyjuk
-
nem de 1 verseny után a merci megbizhatóbb a statisztikák szerint ez viszont igy van.......... -
edeleny #46417 Azért még megbizhatoságban mindig a Ferrari az etalon,de azt látni kell,hogy az elmult 3 versenyen elromlott valamelyik auto?! -
Aki még nem látta volna
Red Bull Official 2007 F1 Launch Movie -
Tegnap még csak ismerkedett a pályával, mivel életében először ment rajta, ma már F1ezett is:D -
1 verseny után megbizhatóságról beszélni... :D -
Hamilton az élen Malajziában -
DJ BP #46412 max. egy ember :)
G_ArchAngel-ről meg nem gondolnám ezt -
hát nem tudom de 1előre megbizhatóbb a merci,mint a ferka ....... -
Azt birom, ha fenn áll a Ferrari megbízhatóságának a cáfolata akkor így 4-5en örömtort ülnek. Azt várjátok, hogy minden futamon kiesnek a Ferrarik, és így 1.-k lesznek a McLarenek?!!
Ez így elég sovány remény a jövőt nézve:) -
"Mivel a hűtőberendezés vizet veszített, így *valóban* felmelegedett a motor"-ezt ugy mondta mintha valaki cafolta volna h nem melegedett fel :))))))))))))))))) -

CSöppet sem változott olaszéknál...:P -
G_ArchAngel #46407 Räikkönen: harcolni kell a futamgyőzelemért
Néhány nappal ezelőtt egy finn napilap arról számolt be, hogy az Ausztrál Nagydíjon túlságosan felmelegedett a motor Kimi Räikkönen versenygépében, így nem kizárt, hogy ki kell cserélni a maláj futam előtt. A Ferrari versenyzője reméli, hogy maradhat az aggregát.
"Mivel a hűtőberendezés vizet veszített, így valóban felmelegedett a motor és a verseny végén már hűteni kellett. De remélem minden rendben lesz vele. Az erőforrást leellenőrizték, de majd kiderül mi a teendő. Pénteken vagy szombaton döntünk arról, hogy ki kell-e cserélni vagy sem." - jelentette ki a világbajnoki tabella éllovasa.
Räikkönen az elmúlt két napban Malajziában készült az évad második futamára. Az eredmények bizakodásra adnak okot. "A teszt jól sikerült, nem voltak problémák. Néhány új aerodinamikai elemet is teszteltünk, és a versenyre készültünk. Több dolgot is kipróbáltunk, hogy megnézzük az abroncsok hogyan reagálnak. Sikerült jó beállításokat találni. De a verseny csak a jövő héten lesz, így még változhatnak a dolgok. Az alapok rendben vannak, így innen folytathatjuk a munkát a pénteki edzésnapon."
A finn bízik a jó szereplésben, de tudja, hogy technikai problémák bármikor felmerülhetnek. "A csomagunk jó, akárcsak a legutóbbi versenyen, de soha nem lehet tudni... A csapat nem volt túl szerencsés az elmúlt futamon. Bármi megtörténhet. Keményen kell dolgoznunk, hogy ismét harcba szállhassunk a győzelemért. De Felipe is gyors lesz, mint mindig."
A malajziai hőség nagy kihívást jelent az emberek és a gépek számára is. "Nagyon meleg van. Nemcsak a versenyzők érzékelik, hanem azok az emberek is, akik nekünk dolgoznak.
Az FIA új vizsgálati módszert vezet be a rugalmas fenéklemez tesztelésére. Räikkönen azonban ezzel nem foglalkozik. "Nem tudom, hogy változtattak-e a szabályon. Ha valaki panaszkodik, majd az FIA megmondja mi a teendő."
Hihetetlen, egyfolytában jár s szája:))) -
Right!
-
Ha oda nemis FIA-hoz beférnének páran simán
-
DJ BP #46404 az előbbről már lekéstek :DDD -
frankó hogy 1 futam után ennyi okos ember van itt, kész csoda hogy nem bombázznak állásajánlattal titeket a csapatok..... -
tényleg kár vitázni, ez a te véleményed, vannak akik szerint meg nem éri utol xD -
A merci eobb utobb utoleri a ferkat kar ezen vitazni...... -
Talán ők vannak ott a Forma1ben ők tudnak ezt azt... lehet még ragozni, ipari kémkedés? vagy csak 1szerűen ők is kifejlesztették vagy probálták... vagy benne volt a levegőben, lehet nem pont Dennis találta ki hanem ugymond boxutcai pletyka, azt erre léptek... de már lényegtelen, szerencsére hamar tisztázta a helyzetet az FIA.