182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
???
-
Gabor_(HSF) #46999 Sztem ez nem lehet kérdés -
Szerintetek Massa vagy a Kimi jobb? Én eddig Schumis voltam és vagyok is de most a Massa szimpatikusabb. -
Gabor_(HSF) #46997 Látod ez megint az,hogy nemtudod miről van szó..
A mérnökök dolga kitesztelni,melyik pályára milyen nyomatékot,vagy végsebességet,gyorsulást,kanyarokból való kigyorsitást és akkor itt még azt is számolni kell melyik versenyzőnek milyen a stilusa,hisz van aki ugyan azt a kanyart pl 2 esbe,mig egy másik 3 masba vesz be, ezt mind mind megtervezik előre,tömérdeknyi lehetőség,az eltolt vezérlés,gyujtás stb.. és ez csak a motor,amihez a váltó áttételt is hangolni kell..
De nem sorolom fell mennyi mindenből áll össze egy jó kör..
A lényeg a mérnökök minden pályára testreszabnak 5-10 alternativát,amit aztán egy jó versenyző kiválaszt és kifinomit.. -
Én bízok benne hogy fejlődött azóta, és az utóbbi futamon pont hogy taktikázni láttuk akkor, amikor nem taposta ki a hendikeppes motor belét, és nem próbálta meg leelőzni Hamiltont. Persze a mésodik lehetőség, hogy tényleg nem volt semmi baj a motorral, és csak valamit nagyon elszúrtak a ferkánál - mind a csapat mind a pilóták -
Én reménykedek hogy az első eset áll fenn. -
Van benne valami, az a csapat egy megfárad a mezőnybe bele szürkölt,csapat volt. Mindkét pilóta elment, és ebben a légkörben nem hogy versenyt nem lehet nyerni, Vbt végkép nem, és ez ugyan ugy Kimi és Monty hibája is és csapaté is. De mivel egyedül ő volt az állandó versenyző tavaly igy nekik esélyük nemvolt semmire. -
Kicsit erős a hulladék szó... persze ha neked minden csapat hulladék aki nem első akkor értem. De még nemis tavalyról van szó:). Alonso nagy taktikus, Kimitől még nagyon nem láttunk ilyen dolgokat, inkább erőből megy. Persze az nem kérdés hogy kettejük közt fog eldőlni az idei Vb sorsa. Jósolni felesleges majd elválik milesz. -
Gabor_(HSF) #46993 Látod itt a másik amit én nem igy gondolok..
sztem nem az autó (meki) volt olyan sz@r tavaly,hanem a csapat -
az azért vót rossz, mer Kimi fejlesztette és állította be, de hagyján, még a Montyét és Pedróét is, ezér vót sz*r a meki, de idén Alonso simán beállította a motort jól
loál -
Gabor_(HSF) #46991 Nem! ezt már tavaly kezdtem írogatni,amikor még Sumi után ő volt a másik akiért szoritottam..
Csak én a szemeiben már nem láttam a tűzet és versenyzésében a rutint,ennyi.. amiből következtetek...
-
Azt mondta hogy Kimi egy helyben toporog. Ezt gondolom az idei teljesítményére mondta, mert a tavalyi meki enyhén szólva hulladék volt alatta... -
milyen kettő? x éve már F1ben vannak:) -
és mindezt két verseny alapján vontad le?
Mindegy, én azt mondom hogy Alonso és Kimi is esélyes idén a VB-re, majd elválik melyiküknek volt igaza :) -
Gabor_(HSF) #46987 Ferditettem?
HUH itt kellett volna lenned 2-3 éve is..olvasgathattál volna szépeket,amit Sumiról írtak...
Kimit én még akkor is a top5 piloták közé soroltam,amikor még Sumi versenyzett,sőt talán olyan idő is volt mikor Alonsot is (szavaiddal élve) tulzottan makkernak találtam...
Csak hogy azóta változtak a dolgok,mig sztem Alonzo fejlődőtt és nem keveset,addig Kimi egy helyben toporog..
Én ezt továbbra is fentartom és még úgy gondolom,ha Kimi idén nem lesz vb akkor már soha...
De azt érvként nem fogadom el,hogy azért jó versebyző,mert szereti a vodkát,mint ahogy azt sem,Alonso csak makis
-
nem kellene személyeskedni, tata, egy 10-essel vagy talán öregebb(: -
Gabor_(HSF) #46985 Ez igy igaz..a pontos dátumot én juliusra tudom,bár nem néztem utánna.
De azt hiszem ha témánál maradunk,itt arról volt szó,hogy itt nem új konstrukcióról van szó,mégha nem is egyezik meg teljesen a tavalyi motorral,azt nem mondhatni azért ilyen jó a meki,mert tavaly olyan sz@r volt -
Czollner Fanoknak LOL -
régebben írtad, hogy autószerelő vagy, tehát gondolom ezt szerelemből csináltad, tehát akkor ne mérd magad egy szénbányászhoz, akinek tényleg kell szenvednie
a sportolók akár technikai akár atlétikai vagy csapatsportot űznek egy nagy cirkusz mutatványosai, bár hozzájárulhatnak a tudományokhoz (fizikoterápia, stb), de marhára nem érnek fel azokkal akik mindennapi munkájukkal tekerik a világ kerekét
(tehát az autószerelő munkádért respect, a versenyzés meg a magánügyed) -
Ok, én elhiszem, de ettől függetlenül szerintem iszonyatosan nagyot ferdítettél Kimivel kapcsolatban. Véleményed lehet ez, csak akkor ilyen alapon ne sljál be azoknak, akik Alonsót mákkirályozzák... -
Gabor_(HSF) #46981 Semmi természetesen,csak az ész érvek helyett átment a kiscsákó személyeskedésbe,amit ebben a topicban sem türtem el soha,régebbiek emlékeznek rá -
Gabor_(HSF) #46980 Ne sértegess kérlek újságírókkal és riporterekkel!!!
Én a Maruzsi féle szenvedéses időszakból származom,nekünk nem toltak a seggünk alá semmit..akkoriban minden egyes csavarért meg kellett szenvedni... -
Nem neked ment a válasz. -
:DD
ja és csak folytassátok jól szórakozok:) -
Részlet az FIA közleményéből:
"A motorok a 2006-os Kínai Nagydíjtól stabilizálásra kerülnek. Az ott futó motorokat lehet majd használni a szezon utolsó két versenyén és a 2007-es idényben."
A két futam után leszabályozták a motrokat a teszteken, ennek tükrében modosítottak is rajtuk még 1-2 dolgot majd pár teszt után ( most pontos dátumot nemtudok ) le kellett adni a végeleges specifikációkat. Ez igy volt, ha van kedved keresgess vissza ezekre a hírekre, le lett irva mindehol! -
És miköze ennek az F1hez?? Azért az kicsit komolyabb mint 1 magyar akármilyen bajnokság. -
miköze czollnernek ehhez? -
na, lehet megvan Gyula SG-s nickje...:( -
Én erre nem lennék azért ennyire büszke.
Czollner Guszi is régóta versenyzik, mégis akkora f@szágokat tud mondani hogy sokszor borsódzik a hátam. -
vigyáztak rá de nem érted meg h nem az volt főok istenem de gyenge a procid..... -
Gabor_(HSF) #46971 Akkor ebbe maradtunk,csak tudod én már akkor versenyeztem ,mikor te még tervbe sem voltál -
Gabor_(HSF) #46970 Pontositsunk..tavaly juliusig kellett leadni és szerkezetében nem lehet változtatni rajtuk..
Vagyis csak apró dolgokon lehet változtatni,aminek minimális kihatása van a teljesitményére -
inkább vagyok majom, mint egy beképzelt dilettáns...(:
az hogy vki 30 éve csinál vmit, az nem garancia, hogy ért hozzá - M.országon meg pláne -
Ha tudnál adni egy magyar kommentáros 2006-os Brasil nagydíjas linket nagyon megköszönném! -
Ezek nem a tavalyi motrok, ezek teljesen 2007es motrok amiket tavaly le kellett adni. Amit a tavalyi futamokon használtak azoknak egy továbbfejlesztett változataik használják, szvsz nem ugyan az!! az más h idén nem fejleszthetik, de nem mondanám rá h "tavalyi" motor. -
Gabor_(HSF) #46966 hiába köteketsz te kis majom!
engem nehezen zavarsz össze,nem csak azért mert ez az egyik szakmám,de üzöm is 30 éve lassan...
Előszőr tanulmányozd az robbanó motor müküdési elvét.talán utánna meg is értesz belőle valamit -
ne már pedig tavaly olyan jól szerepeltek :D -
DJ BP #46964 ugyanaz a motor, és még te értesz hozzá? No Comment -
ne zavarjátok össze, egész télen futamokat nézett - szerintetek tudja, hogy a Lotus idén nem indul?:))) -
Gabor_(HSF) #46962 Nem! az ujságírókat.. és a rengeteg ködösitést meg vaklármát..
fingunk sincs mi van a kulisszák mögött,csak a kábitás megy orba-szájba... -
DJ BP #46961 Arról hallóttál,hogy idén is a tavalyi motorokkal lehet menni,mindenféle módositások nélkül?
Ember, hát rengeteg dolgot lehet módosítani, olvass már utána...