182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Sztem Massa-nak a célegyenesben volt a legnagyobb sansza megelőzni Hamilton-t, de ott is elfélte, nem maradt a poros íven fékezni, hanem külső pozicióra ment...így saját magát ítélte vesztes helyzetre.
Mert Hamilton berakta elé az autóját, és akkorát nem tudott rugaszkodni a Ferka a Mergán hogy a rövid kanyarkombóban melléérjen erőből.
Pedig az egy hármas kombináció...meg kellett volna trükközni, nem kell hogy elémenjen mindjárt az elsőben, elég ha csak rontja Hamilton ívét, akkor ő már a következőt nagyon szűken kell hogy elfordulja és nem fog elég hamar betapadni a kigyorshoz.
..vagy bármit megpróbálhatott volna (bár ez adja magát), de ő inkább a gumis íven maradt...és a pálya más részén akarta betenni...ahol sztem kár volt, ha ott rövidet is fékez, kisodródik, leesik az ívről, és Hamilton-nak csak arra kell figyelni hogy ne akadjon bele az autója orra Massa s'eggébe mikor szűkre rakja és elgyorsulja. -
Az a helyzet hogy sztem...:DDDD
Csak hogy csépeljem a rajtos szitut, nem mintha nem lett volna még csépelve eleget, szal Massa elkeffentette ezt a rajtot...van ilyen, de sztem elkeffentette.
Ott volt Hamilton aki tök teher nélkül behatározottkodta az autóját, és a rajt utáni 2. kanyarban körbeautózta Massa-t...azt nem lett volna szabad engedni.
De (még mindig csak saját elgondolás) Massa elféltette a versenyt, ő ott akart maradni tűzközelben, és ezért nem bökte meg Hamilton-t...pedig meg kellett volna.
Aztán meg teljesen elrontotta, nem ésszel akarta megoldani hanem erővel.
...és végül teljesen szétesett.
...mert azért a bímert meg kellett volna verni. Én Bímer drukker vagyok, de ezt simán mondom.
Heidfeld nem egy szerencsés versenyző sajna, mindig akkor maradt kint repülő körön amikor 2-3 lekörözött előtte volt...így nem nyert akkorákat kerékcserénél Massa-val szemben. Mégis elől maradt.
Szal van ilyen, előfordul.
A Merga meg úgy megnyert hogy csak zörgött. :) -
ezekután tényleg az jön, hogy a finn visszalett fogva, Massa meghát, hát... Ő egyszerűen Massa... -
mi lesz itt, most hogy 4 hétig nincs futam, ha 1 hét alatt meghülyül mindenki? -
Én nem vagyok 'Ferkás' de ez a hétvége nagyon padló volt..és piszkosul nem utalt rá semmi.
Nagyot vertek Ausziknál, nagyon mentek a teszteken, nagyon mentek a hétvégén, még qualon is, aztán versenyen meg látványosan elhasaltak, nem nagyon hasaltak de onnan ahol voltak, vagy ahova az ember gondolta volna őket, onnan hasaltak bezony.
..és ezért meg tudom érteni ha okot keresnek a drukkerek.
Mert nem ez volt várható a futamon.
Ez nem olyan hogy eddig mindenhol tök jól dolgoztak (futam,teszt,edzések), aztán meg versenyre hirtelen "nem jól dolgoztak". -
HEHE jol meg mondtad cheapboy 

-
hjajj évek ota imadom ezt.... ha a versenyen a Ferrari lassabban megy tuti a homerseklet a levego szendioxidtartalma a hibas s a szembe szel is csak a vorosoknek fuj az aszfalt is csak akkor lett olyan hideg egy pillanatra amikor egy ferrari haladt rajta, csoda hogy eso nem csak ferrarik felett esik...:D... évek ota.... érdekes miert nem volt siras amikor 5 even at lekaszaltak mindent?:D Akkor kikapcsolhattak az idojarast? Nem voltak utokepesek masok jobban dolgoztak, ennyi. -
edeleny #47073 Hogy igazábol mi is történt a Ferrarikkal,azt csak ök tudják,és esetleg lehet még néhány csapatnak sejtése.
De,a Renault is mondogatta eleget,hogy öket nem vetette vissza a trükkös lengéscsillapito hiánya,(a végén már ök maguk se hitték el),ugy hogy bármi lehetett.
Kimi a beállitásokra panaszkodott,Alonso meg elmondta,hogy mivel az edzéseken max 8-10 körös etapokat mennek,senki sem tudja,hogy fognak viselkedni a gumik ezután.
Egyébként ezt a beállitás dolgot nem értem.A Ferrari egyébként is mindig arrol volt hires,hogy már a futamokra 80%-ban beállitott autoval érkeznek.Most mi volt,mit csináltak pénteken 3 órán keresztül?
Ha a többiek teljesitményét nézzük,akkor nem nagyon lehet a külsö körülményekre fogni a dolgot,mert ök azt futották,amit a teszten,és az edzéseken.
Nyilvánvaloan a Ferrarinál változott valami,ezért gondolok én a padlora,mert mint a Renault a lengéscsillapitoját,igy ök is beletervezték ezt szervesen az idei autoba.
Még egy dolog,a pár körös idömérö,és a sok körös verseny beállitások között a hasmagasság,a futomü,és kis mértékben a szárny állitások a külömbségek.
Persze az is lehet,hogy egyszerübb,prozai okai vannak az elmult heti történéseknek,ez majd kiderül Shakirban. -
Jólenne Trullit is látni, de sajnos őt nem mutatták. -
a Ferrari technikusai féltek tőle, mikor elkezdett tesztelni akkor megnyugodtak, hogy mégsem hülye lusta állat a finn, hanem képes sokat és jól dolgozni - persze nem MS szinten, de gondolom ezt az egész mezőnyben senkitől nem várhatánk el
amúgy meg megneznem, hogy mit tenne az összes pilóta ugyanazzal a géppel - egyszerűen hihetetlen, hogy (több)100 millió dollárból csak 3-4 mp különbség van cirka 4 km-en a top és sereghajtó csapatok között
lehet ott vannak a legjobb pilóták, és lehet, hogy a Liuzzi félék adnak igazán 2-3mp-et az autójukhoz -
DJ BP #47070 Nem tudja vagy nem akarja a gázt fokozatosan nyomni, adagolja, nyomogatja a kanyarokban, mint egy idegbeteg:)))
Rossz a beállítás, vagy az autó ennyire ratyi, hát egy Minardival is mennyit kellett gépészkedni anno -
Érdemes megnézni az egész futamot onboard. Ralf valami förtelem ahogy azzal a Toyotával megy, elég sokat mutatják a felvételen. Nem tudja vagy nem akarja a gázt fokozatosan nyomni, adagolja, nyomogatja a kanyarokban, mint egy idegbeteg:))) rossz nézni. Amugy a verseny elején elég sokat elfékezett hamilton. Mikor Massa kiment a legelni, akkor is jókora hibát vétett Lewis, de érdekes módon Massa nemtudta kihasználni... -
DJ BP #47068 csak tudod ezen a szinten ha egy kicsit is gyengébb valaki a beállításoknál, nem lehet jó pilóta. Eleve paradoxon, zseniális pilóta gyengébb autóbeállítási készséggel. A kettő szorosan öszefügg, azért tud zseniálisan menni, mert zseniálisan állítja be. Érted-e már mire célzok? Kimi jópárszor ment úgy, ami alapján kijelenthető, igenis ért hozzá, mint bármely más top pilóta. Mivel nüansznyi különbségek vannak vezetők közt. Ha egy kicsit is gyengébb lenne beállításoknál, Ralf is lenyomná... -
Gabor_(HSF) #47067 Te ragazkodsz a szó legszorosabb értelméhez..
Ne arról van szó,hogy tök hülye hozzá,csak azon a szinten,messze nem a legjobbak közé tartozik..
De hát facsarhatjuk a végtelenségig,érvelhetek napestig,sok értelmét nem látom..
Inkább azt mondom várjuk meg legalább az év közepét,addigra már sokmindenre fényderűl,valamelyikünk téved és hidd el ha én lennék az,el fogom ismerni itt mindenki előtt..
Ja és Massa,hát őt e téren nemtudom minősiteni még..
De 1 dolog itt is biztos,elég egy jó fenekü pilota egy csapatnál,lásd Irvine,Barichello,csak Sumi mellett voltak igazán jók -
DJ BP #47066 de ott volt Massa is, ő sem ért hozzá?
Még egyszer kérdem, hogy kerülhetne be valaki az F1-be ha nem tud autót beállítani? Amikor tudjuk, hogy hiába vagy zseniális versenyző, amikor több mint a fele a beállításon múlik. Egyáltalán meg se tudna mutatkozni a zsenialitása, ha nem tudja beállítani rendesen. Ehhez képest sokszor meegmutatta már. Olyankor nem az ő érdeme ez, kié?? -
Gabor_(HSF) #47065 Hát nálam ez is azt igazolja hogy nem,külömben állitottak volna az auton ,még akár az első kiállásnál is..
Csak te próbálod erőltetni,hogyan köthetnél belém,csak ehez előszőr értened kellene miről van szó..
Én nem láttam mostanában olyat a ferkánál,hogy a boxban belenyulnak az autóba,akár a szárnyhoz is..
De az viszont tény Sumi Ferkájában,különféle gommbok karok voltak,amivel a fékerőt ballancet menet közben állitgatta,igazitva a körülményekhez...
De ez már egy másik Történet -
DJ BP #47064 megváltoztak a pályán a körülmények az előző naphoz képest,vagy hőmérsékletben,vagy tapadásban és ez inkább a meki javára..
Akkor mégse Kimi nem ért a beállításokhoz?? Döntsd el végre :D -
Gabor_(HSF) #47063 Ja és ha megnézed a Maláj pályán ezt az első tű kanyart,ezt 2 féle képpen lehet teljesiteni..
Ha belük kezded (meki)az első szakasza gyorsabb,ha viszont kivűl a kanyar második részében tudsz gyorsabb lenni -
Gabor_(HSF) #47062 Ez stimt,de közel sem biztos,hogy a padlólemez miatt..
Ha összehasonlitod az edzéssel.láthatod,hogy ott tökéletesen iven mentek a ferkák.. -
edeleny #47061 Massának az autoja az egész verseny alatt alulkormányzott volt az elsö kanyarban,jol lehetett látni,hogy mindig le esett az ivröl,igy maradt hely Hamiltonnak a rajt után. -
Gabor_(HSF) #47060 Most mér momdod! hidd el én inkább csalodott vagyok és várom Kimi feltámadását -
Gabor_(HSF) #47059 Okoskodik! tedd már takarékra magad pupikám...fogalmad sincs miről beszélsz..
Kimi és Massa elsősorban csapattársak mint ellenfelek,de te még ehez is hülye vagy ,hogy megértsd... -
aha, mint észak-korei kiképzőtiszt a politikai foglyokat - mélyen, legbelül, nagyon mélyen(((: -
-
Gabor_(HSF) #47056 Tévedsz! én csipem Kimit.. -
Gabor_(HSF) #47055 Ezt sem igázán hinném,mert ha ez igy lenne,akkor már ennek az edzésen is lettek volna nyomai,de ilyenről szó sem volt..
Ha pedig a gumikopásban lett volna előny,akkor fen állna az a tény,hogy az első pár körben(gumicsere után) gyorsnak kellett volna lenniük..
Én ezt sem tapasztaltam egy pillanatra sem..
A legvalőszinübb tehát,hogy megváltoztak a pályán a körülmények az előző naphoz képest,vagy hőmérsékletben,vagy tapadásban és ez inkább a meki javára.. -
Na a nagy szakértő megint okoskodik... Az rajthoz aztán semmi köze a csapattaktikának, mindenki próbálja a legjobb pozíció elfoglalni, lehetőleg előre kerülni. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy 2 csatázó közül egy 3 kerül ki győztesen. Massa 2 helyet is elbukott ráadásul az élről indult, tehát egyértelmű, hogy ki hibázott nagyobbat.. -
a Te kommented annyira objektív mint az enyém, semmennyire, mivel Te meg nem kedveled Kimit...
1-1 -
Gabor_(HSF) #47052 Hátigen inkább az elfogultságod..
Mert én nem hinném,hogy ilyen stratlgiával rukkolna elő pont a ferka,ez marhaság lenne..
Az ilyen helyzetekben a leg kézenfekvőbb az összes ivet zárni,nem pedig egymást ütlegelni..
Mind2en elszarták,de mégis Kimi volt az aki oda engedte Hemiltont.. -
Gabor_(HSF) #47051 Hát akkor nézd meg figyelmesebben!!!
Ugyan is Kimi kint maradt a poros és nagyobb iven az első jobbosnál,Massa is ezt tette,de neki már esélye sem volt a (tapadós) belsőn maradni,mert Alonso már melette volt,Kimi viszont még szabadon választhatott és rosszul döntött..... -
lehet elfogult vagyok, de megint megnéztem, nagyon úgy tűnik, hogy Massanak az volt az elsődleges, hogy Kimi mögötte maradjon, ezért tudott Lewis elmenni mellette
ugyanis az egy dolog, hogy Kimi mellett ment Lewis, de Massa nem az Ő útját, hanem Kimiét zárta le -
10× nézem a rajtot, de nekem úgy tűnik, hogy Kimi bement Hamilton elé, majd ráesett a lassú Massára, s mikor elakart menni Massa mellett, akkor Massa Őt feltartotta és Hamilton eltudott menni... -
DJ BP #47048 Massa ott tolta el, hogy rögtön nem húzott be a belső ívre, Kimi is Hamilton elé... -
olvasd el az a5.hu/forma1 oldalon a Görbe Tükröt - ott van egy jó kifejtés az "elbaszott rajtra" -
DJ BP #47046 de ott ahol eldölt a verseny,a rajtnál,szerintem tudása legjavát adta a motor.
Hát a rajtot el is b*szták, ezt nem vitattam -
Dodo55 #47045 Nem jós, csak ami egyértelmű, az számomra is egyértelmű :D -
Ez már kilett tárgyalva, a Ferrari a legeredményesebb a Maláj pályán:)))))) Jós e vagy? -
Dodo55 #47043 1 valamit elfelejtettetek: a Maláj pálya nem igazán a Ferrari pályája, soha nem volt az.
Viszont szerintem a hétvégén Bahrainben megint simán nyer Kimi. -
edeleny #47042 Azért egy dolgot vegyél figyelembe,a Ferrari alól kivették a trükkös padlolemezt,és akár ez is lehetett a lassuság oka,az igazságot sohase fogjuk megtudni.
Érdekes,hogy néhányan azt állitják a szakemberek közül,hogy a trükkös padlo,nem a sebességben,hanem a stabilitásban,és a gumikopásban segitett.Nos pont ez a két dolog hiányzott a Ferráribol Sepangban.
Ami a motorcserét illeti,szerintem nem akarták azt a legendáriumot erösiteni,hogy Kimi alatt mindig cserélni kell,mikor látszott,hogy ez a futam már alma,visszavettek,de ott ahol eldölt a verseny,a rajtnál,szerintem tudása legjavát adta a motor. -
Ennyi van benne, 1 letekert Ferrariban, ez van:D