182273
  • Istencsászár
    Ha neked ez élvezet, hát reménykedj...
  • a.carkey
    Tudom, hogy a Minardiban kezdte, de az ember szar csapatban nem feltünő, ha szop. Kiváncsi lennék, hogy milyen amikor lerohad alatta minden versenyen/edzésen a Mercedes, sokszor olyankor, amikor a VB címért küzd, vagy csak vezet ill. dobogós helyen áll. Mint Kimi alatt az a szar az elmúlt években.
    Mert csak azt látom, hogy ha feltartják, mutogat. Akár a csapattársa, akár egy kezdő. stb., stb.

Ennyi.
  • Istencsászár
    Nem tudom, hanem hiszem! ennyi... Amit te irsz számomra logikátlan, de ha mégis baja volt a motornak akkor sem volt gyorsabb, az első kiállásig s addig szerintem nem tekerték vissza... mert ha igy engedték el akkor annak a motornak nemvolt semmi látható baja, csak később fogták vissza mer már akkor mind1 volt.
  • Kit--Kat
    Te még mindíg jobban tudod, hogy nem motorhiba volt,ugye?
    Minimális logika: 10. helyről rajtnál kiisüthetik. Ezt nehéz felfogni?
  • Istencsászár
    Persze szvsz, nem akarok senkivel flémelni, csak beszélgetni mivel azért van ez a topik, értelmesen ahogy most!
  • Istencsászár
    Te nemtudom mióta nézed az f1et, de Alonso a Minardiban kezdte ahol mondjuk nem a legjobb évét töltötte el, majd ment a Rönóhoz ami akkoirban nem volt egy hűde jó autó, elég sokat szívott vele...

Amugy edzéseken eddig mi látszott? Alonso megfutotta a hét legjobb körét az időmérőkön, majd kicsit lemaradt Ausztráliában, de Malájziában majdnem polet szerzett.

A McLaren fejlődése nemtudom miért ilyen meglepetés, mát tavaly is elég jól megoldottá a motor porblémát, szvsz elég megbízható volt a merci v8asa, sőt 2005-2004hez képest nagyon megbízható, 2-3 motor hiba volt maximum, abból sem a motor halt be mindig hanem egyéb okok... ezt 2007re javították, ebben semmi meglepő nincs a jó mégjobb lett...

Szerencse? az kell, ha Kimit egy defektes Ferrariba ültette be Tod akkor szerencséje volt a finnek hogy végig ment a verseny és dobogót szerzett, de ezt én máshogy gondolom, mivel egy nem 100%os autóba nem ültetnek be egy ebert... kicserélni a cuccost nem pénz nekik, az meg többet ér ha befejezi mint ha nem tenné... de mind1, igy alakult.
  • sharpshooter #47034
    ha Hamilton lesz az egyéni, akkor engem nem izgat
  • djfuge
    Akkor én is:)
  • MrTressy
    Ennél már csak az lesz gázabb ha a meki a megbizhatósága miatt szerez esetleg egy vbt.. akkor a kardomba dölök :D
  • a.carkey
    No igen! Érdekes is lett volna, ha csak úgy, mert "annyit fejlődött" a McLaren, mindössze egy versennyel egy olyan futam és időmérő után, ahol esélyük sem volt, három hét alatt olyan kocsit ill. alkatrészeket fejlesztenek ki, amikkel "agyonverik" a Ferrarikat, és mindezt úgy, hogy az előző évben nem nyertek.

Az sem teljesen állja meg a helyét, hogy mindezt Alonso zsenialitása miatt, ugyanis azért Hamilton is szépen ment, és valami zseniálisat rajtolt, szétkenve Massa száját már a legelején.

Egyértelmű volt, hogy gondja van a Ferrarinak, de az is, hogy iszonyatgyorsak (Massa az edzésen), mert három hét alatt ekkorát nem lehet visszaesni úgy, hogy ekkora fölényben vannak.

De ez van. Ha egy motornak két versenyt kell kibírnia, akkor bírjon is ki. Most így alakult.

Mondjuk nekem mindegy ki nyer, mert közöm nincs már senkihez, bár ezen a Hamilton gyereken elgondolkodtam, de kiváncsi lennék mit tudhat egy gyengébb autóban, mert ez eddig villeneuve-i szerencse ami érte, bár tény, hogy kijárta amit ki kellett, és megnyerte amit meg kellett neki.

Az is tény, hogy amíg Alonsonak ekkora hihetetlen szerencséje van, egyszerűen nem tudom megkedvelni, pedig zseniális a pali. Egyszerűen hihetetlennek tartom (és képtelenség is), hogy egy évtizeden át megbízhatatlan motor PONT IDÉN javul meg, amikor ez a muki beleül. Ilyen nincs. De pont emiatt nem is félek a szezontól, mert ez képtelenség. :)

Alonsonak évek óta az a legnagyobb baja, ha feltartják, nem esik ki, semmi baja sincs, csak ha ő hibázik. Egyszerűen kiváncsi vagyok, hogy miként kezelné azt a szitut, ami pl. Kiminek éveken át kijutott: a legjobb pillanatban - dobogós hely, harc a VB címért - felmondja a szolgálatot a motor. Ha ezt olyan jól kezelné, mint Kimi, akkor felőlem nyerjen az aki aznap a legjobb, de ha olyan stílusban kezeli, ahogy a feltartásokat, akkor egyszerűen nem bírom szeretni vagy tisztelni. Mit rendezett vasárnap is ebben a témában!?
  • INeedspeed
  • djfuge
    Kimi nyilatkozta: „A motorprobléma miatt több területen is kompromisszumokat kellett kötnünk. Ezzel pedig olyan pozícióba kerültünk, amit el akartunk kerülni. Mindvégig figyelnem kellett a motorra, így nem tudtam kiadni magamból a maximumot. Más problémáink is voltak, amik szintén visszavetették a teljesítményemet. Mindig a győzelemért akarok harcolni. Éppen ezért is voltam egy kissé csalódott, mert arra kellett hajtanom, hogy befejezzem a futamot. Ez olyan, mintha egy futballmeccsen arra játszanál, hogy gólnélküli döntetlent érj el.” Remélem most már a sok kételkedő aki azt mondta hogy nem kellett vigyázni a motorjára,most már az is elhiszi! Ezért nem nyert Kimi! Ennyi..
  • Kit--Kat
    szerinted ez értelmes?
    2, A verseny első két szakaszában esélye nemvolt Kiminek hogy még csak támadási pozícióba kerüljön, akár az egyik McLarennel szemben sem, ezért inkább visszafogták h a motor ne menjen szét még véletlenül se.
    Szerintem nem.
  • Istencsászár
    1, A csapat instabill motorral küldte pályára Kimit, már előtte tudták hogy esélyük sincs vele nyerni.
    2, A verseny első két szakaszában esélye nemvolt Kiminek hogy még csak támadási pozícióba kerüljön, akár az egyik McLarennel szemben sem, ezért inkább visszafogták h a motor ne menjen szét még véletlenül se.

Ugyan az e?
  • Kit--Kat
    Ugyanazt írtad le 2x.
  • sharpshooter #47025
  • Istencsászár
    Sumi anime:)))))
  • Istencsászár
    Most vagy nem hajthatta túl a motort, vagy csak nem akarták hogy kitapossa a belét mer lehet hogy károsodott ( akkor meg miért mondták h semmi baa ), szvsz féltek h kiesik... de ennyi erővel Alonso sem hajtotta magát mer senki sem hajtotta őt, nomeg azis 2. hétvégés motor volt:), majd hétvégén emgyásnak eshetnek az uj mocikkal:))
  • INeedspeed
    Nem izgulok........
  • DJ BP
    be fogja ne izgulj
  • INeedspeed
    Ha olyan nagyfiú mint ahogy mondja akkor bizonyitsa be Bahrain-ben új mocival.........
  • DJ BP
    Räikkönen nyomatékosította: "Az elmúlt hétvégén a motorproblémák miatt folyamatosan kompromisszumokat kellett kötnünk, ami kényelmetlen helyzetbe hozott minket. Az ominózus motort állandóan a biztonságos zónában kellett tartanunk, és ezért más műszaki kihívásokat sem tudtunk úgy kezelni, ahogy általában szoktuk."

"Én mindig a győzelemért akarok harcolni. Ezért éreztem csalódottnak és üresnek magam, amiért úgy kellett versenyeznem, hogy a célom pusztán a célba érés. Olyan volt, mintha null-nullra próbáltunk volna kibekkelni egy futballmeccet."

Hát én inkább neki hiszek, mint az önjelölt F1 csapatfőnökeinknek... És ez megdönti azt a tézist hogy ész nélkül hajt. Tehát most azért piszkálják sokan, mert lassú volt. De ha elfüstöl, akkor azért... Ilyen emberektől mentsenek az égiek
  • Count Adyn
    jöhet:))
  • INeedspeed
    aha ez télleg király lenne :D
  • sharpshooter #47016
    Jó lenne egy...
    1., Lewis (6+8+10)
    2., Kimi (10+6+8)
    3., Fernando (8+10+6)
    ...befutó a hétvégén(:
  • DJ BP
    majd meg fogsz bizonyosodni az ellenkezőjéről :D Bahreinben kicsit szét lesz szedve a mezőny :)

Csak gondolj bele, mire valaki F1-be kerül, jópár dolgon kell keresztül menni, ahol mindig előkerül az autóbeállítás. Szted hogy a túróba kerülne ide valaki, ha úgymond nem ért ehhez? Ostoba feltételezés azt kell mondjam
  • INeedspeed
    thx
  • sharpshooter #47013
    írj neki iwiw-en:)
  • INeedspeed
    Valakinek meg van a Czollner emailje vagy Msn cime?:D:D
  • Timbo
    Jó a banner viszont:)
  • Gabor_(HSF)
    Elfáradtunk
  • passatgt
    5. FORMA1

VITÁT!:)
  • Gabor_(HSF)
    Nem olvasok,de azt amit nyilatkoznak azt természetesen meghalgatom..
    De látom nehéz dülőre jutni veled,azért egy kis szemléltetés,bár mit fogok ezzel megértetni veled azt nemtom,de megprószálom..
    Ez itt egy Formula Renault2000
    Amin mindössze az 2 doboz az elektronika..az egyik a motor üzemanyag rendszeré(aranyszinű),a másik a kijelző é..
    Ezeken a versenyautokon semmi féle elektromos rásegités nincs,a motorok is blombálva jönnek,nem lehet belenyulni,semmien servo..
    egyedül a váltóban lehet minimálisat ügyködni és mégis több mint 150 féle beállitás van rajta amit az adott pályákhoz kell igazitani..
    nos itt szinte minden fix ez csak a futómű,szárnyak és a váltóból tevődik össze..
    Ezt most akkor szorozd be kb ezerrel és megérted miis az a F1..
  • sharpshooter #47007
    "Látod te nem is figyelsz oda Kimi nyilazkozataira,pedig sok minden kiderül abból is"

Most akkor mégiscsak olvasol F1 cikkeket/riportokat?(:
  • Gyocsika
    Ja ja majd meglátjuk pár futam után, hogy mi lesz.
  • Gabor_(HSF)
    Bármelyikük lehetne vb idén..
    mind2őnek új a helyzet,Kimi jó csapatba került,ami lehet jó hatással rá,Massa pedig szabad utat kapott,csak itt még azt nem lehet tudni,a nagyakarásnak nem e nyögés a vége
  • Gabor_(HSF)
    Látod te nem is figyelsz oda Kimi nyilazkozataira,pedig sok minden kiderül abból is..
    Neki soha ne tetszik az autó,sosincs megelégedve,vagy alul vagy tul kormányzott..ha ezekre nem a ballance-ra vagy a gumikra panaszkodik..
    Ebből számomra annyi derül ki,hogy nem érzi mitől nem jó..
    És nem zavarsz össze és ha tényleg 35 éves vagy kérlek hagyd a gyerekeskedést..
  • Gyocsika
    Én azért Massaban bízok! :D De majd meglátjuk
  • sharpshooter #47002
    most összezavartalak?
    mert szerinted Kimi képtelen kiválasztani a megfelelőt, rossz fejlesztő - akkor neki a technikusok mondták meg, hogy mivel nyeri az első futamot, a másodikra meg nem súgtak neki?

össze-vissza beszélsz(:
  • Gabor_(HSF)
    LOL...Kimi