182273
  • Kit--Kat
    Igen mert alkatrészeket lelehetett cserélni, Nefelejtesd ez a motor Montoya alatt úgy állt meg, hogy csak rázókőhöz csapta az alját.
  • sharpshooter #46959
    most akkor Ross Brawn-t, Jean Todt-ot, Ron Dennis-t, Norbert Haug-ot, Pat Symonds-t, Flavio Biatore-t fikázod?
    mert róluk van szó, ha Kimi leigazolásáról beszélünk, azaz az F-1 utóbbi éveinek legmeghatározóbb csapatainak vezetőiről - talán figyelmesebben kellene olvasnod, mert én nem szagértőkre és újságírókra hivatkoztam
  • Gabor_(HSF)
    Arról hallóttál,hogy idén is a tavalyi motorokkal lehet menni,mindenféle módositások nélkül? vagy ugy gondolod más alkatrészekkel rakják össze,amitől idén a meki moci megbizhatóbb...
  • djfuge
    Onnan hogy Kimi jobb.Ennyi:)
  • sharpshooter #46956
    honnan tudod 2 futam után, hogy melyik lesz a jobb?
  • Gabor_(HSF)
    Ó hát persze!
    Ezek a szakértők azt is megírták anno,hogy Frenci nagyobb tehetség mint Sumi,meg a kis Ralf többre viszi mint a báttya..
    Ha tudnád mennyi mindent írtak már csak az elmúlt 30 évben,nem állnál igy itt,mint Alice csodaországban...
  • djfuge
    Akkor is mákos mert ugy került a mekihez hogy kapott egy megbizhato autot,mig szegény kimi szenvedett vele.
  • sharpshooter #46953
    azt írtam, hogy nem értek mindennel együtt, Alo nem mákos, hanem kihasználta a mekláren b*lfaszkodását, szerintem sem jó pilóta, de jó stratéga
  • djfuge
    ezt nem értem! Most te ezt mért irod nekem hogy mindenki Kimit akarta megszerezni?Ezt én is tudom.Szerintem valamit félre értettél az irásomban.
  • sharpshooter #46951
    nem mindenben értek egyet veled, de valamivel kiegészítem:
    az F1-ben a csapatvezetők és managerek hozzáértő emberek, igaz?
    miért van az, hogy minden topcsapat az akkor már VB Alonsoval szemben Kimit szerette volna megszerezni vagy megtartani?

ja, persze!
    nem olvasnak SG szakértői tápigot:)
  • Istencsászár
    Olvasd el ujra miket írtál és vond le a következtetéseket -.-
  • djfuge
    Már nem azért de mindenki lehuzta a téli teszteken Kimit hogy tanuló év lesz ez neki!!! Az sok szakértő,kérdem én,aki ezeket mondta,az most akkor mégsem szakértő? Csak azért mert Kimi mindjárt megnyerte akkora fölénnyel a versenyt!!! Igaz Massa utolsó helyről indult,de ott volt Mákos meg Hami! Szóval hagyjuk már hogy Kimi nem akkora tehetség mint Mákos! 10-szer jobb pilotának tartom Kimit mint a Mákost! Mért hivja mindenki Alonsot mákosnak? Mert pl a Mclaren pár évig megbizhatatlan volt,most meg 2007-ben ugy néz ki összeált!Azt meg hagyjuk hogy Mákos miatt lett megbizható a Merci motor!Persze!!! Odakerült és mindjárt elkzdte szerelni a motort és kioktatta a merci gyárban a mérnököket hogy ti hülyék,hát nem igy kell motort épiteni!:) Ezen röhögnöm kell. Akkor is egy nagy Mákos,és Kimi lesz a bajnok 2007-ben.
  • djfuge
    Én is igy gondolom!!! Hajrá Kimi
  • djfuge
    "nem szükséges a motort kicserélni, inkább vigyázunk arra" szerintem Todt sem tudta mit beszél!!! Erröl ennyit.
  • Kit--Kat
    nem vagy benne biztos
  • edeleny
    Az irasod,nagyban spekulativ,és vitára gerjesztö.
    Nem vagyok biztos benne,hogy Kimi egy egészséges motorral jobb eredményt tudott volna elérni,söt ez a 3. hely köszönhetö inkább a Finn nyugodtságának,és rutinjának.
    Valamiért a Ferrari sebessége a 10. körtöl nagymértékben vissza esett,mind kettőé.
    Akár hogy nézzük Kimi még csak elözési távolságba sem került Hamiltonhoz,Massa meg.....,azért vártam ,hogy neki esik Heidfeldnek,mint Hamiltonnak,de mintha ö maga is érezte volna önön maga korlátatit.
  • INeedspeed
  • Punker
    ott van Ron nem? :)
  • Count Adyn
    Akkora költségvetésbe beleférhetne már egy bohóc szerződtetése jó légkör teremtésére.

(amugy ja)
  • Gabor_(HSF)
    És még ezen kivűl még legalább 387millió dologhoz..
    mint pl.rugózás utja keménysége,hasmagasság,dőlésszög,spur,szárnyak elől-hátúl + az összhamgja,váltó áttétel,fékerő,fékballance...na meg még egy jó pár apróság..
    És ez csak a mechanika,hól van még az elektronika...
    Egy adott pályára egy gokartot is nehéz belőni,pedig azon jóformán nincs semmi....
  • Istencsászár
    Autóhoz semmi, mint ahogy egyik pilótának sincs köze ahhoz amit a mérnökök kiagyalnak:). Alonsonak a motívációban a csapat ösztönözésében, maga mögé állításában, és a jó légkör teremetésében van nagy szerepe.
  • INeedspeed
    nem kérdezte senki h csiped nem akar rávenni senki h csipjed.
  • Kit--Kat
    ÉS miköze Alonsonak így az elején ehhez a McLarenhez, még javában a VB-ért ment a meccs amikor már ezt tervezték. 96ban is csak évvégére kezdett összeállni a Ferrari. Ez csak mese.
  • INeedspeed
    Én is szeretlek!
  • Gabor_(HSF)
    Minek ehez a sok töketlen újságíró véleménye? aki ezt nem látja az vak..
    És én továbbra se csipem Alonsot..előbb mondhatnám,hogy Kubica vagy Massa drukker vagyok..
  • Istencsászár
    Index sux, Formula.hu-n már ideje kintvan:)
  • Count Adyn
    de:D +vicces ahogy helyeselsz mint egy kiskutya ha megsimogatják a kedvenced:D
  • CHEAPBOY
    MArtin Withmars szerint nagyban Alonsonak tudhato be a formajavulas. S gyilkologépnek nevezte Fernandot:)

Index.hu-n olvashato:)
  • INeedspeed
    Azért mert ferrari szúrkoló vagy azért ez nem baromság.
  • Kit--Kat
    TArtsd már magadban a sok baromságot!
  • Count Adyn
  • INeedspeed
    Egy 80% os motort meg a bontóba visznek,nem pedig versenyezni...

Igy van logikusan gondolkozva 1 80%-os motorral nem 1 tizedet kapsz körönként.Todt is bevallotta h nem ez volt a gáz,lehet kimivel volt a gáz mivel ő evvel takarózott nem érdekes?Kimi azt mondja h megvolt kötve a keze,(nem használhatta az autót 100%-ban)ellenben todtal aki azt mondta h evvel 1 tizedet vesztett kb körönként.........
  • DJ BP
    Azt egy szóval sem mondtam,hogy okos lennék,max annyit saját véleményem van ami mellett kitartok..

De vedd már észre magad. Alonsoról is csak véleménye van sok embernek, mégis szinte kioktattad őket, téged nem lehet?? Ez itt a gond. Számomra éppóúgy sztereotípi Kimit autókhoz nem értőnek nevezni, mint Alonso mákernek nevezése. Éppúgy baromság mindkettő. Csinálj továbbra is seggget szádból, engem nem érdekel
  • kulabácsi
    mennyi ban lesz itt ha punker benéz...csak azt nem tudom h miért kell itt ilyen stílusban veszekedni a semmiért (akinek nem inge, ne vegye magára)
  • Istencsászár
    Pont ahogy leírtad, Kimi hajtott a végén de nemsikerült neki.
  • Gabor_(HSF)
    Mondta itt valaki,hogy Massa jobb pilóta Kiminél??
    esetleg annyit,hogy szimpatikusabb..
    Azt már viszont igen,hogy Alonso precizebb érettebb..
    Az is igaz ebben a topicban ment a sok duma,hogy Irvine vagy Barichello vagy akár Massa is,megtudná verni Sumit,csak nem engedik.....
    Egy 80% os motort meg a bontóba visznek,nem pedig versenyezni....
  • sharpshooter #46924
    azért a torod ne vágd el, ha nem lesz VB - Ha a Mclaren nyer, akkor Hamilton pontot rabol a Ferraritól, azaz Kimitől, ellenben Kiminek nincs társa, aki segítsen Alonsotól pontot rabolni...
  • sharpshooter #46923
    szakértőktől kérdezem:

- adott volt egy Kimi és egy 80%-os motor, amivel hoztak 6 pontot (és mivel a csere nem történt meg, ezért a következő forró futamon új motort, nem pedig egy szétgyilkoltat kell használni), és ezzel a technikával Kimi hozta Alonso sebességét az utolsó harmadban...
    - adott volt egy Massa új motorral, aki sokak szerint MS mellett kiforrt tehetség, beért 5. helyen, egyrejobban leszakadva Nick-től, megsem közelítve Kimi takarékos tempóját...

most akkor hogy is van ez, uraim?
  • Gabor_(HSF)
    Hát én is elhajthatnálak a halál faszára,de minek!
    Azt egy szóval sem mondtam,hogy okos lennék,max annyit saját véleményem van ami mellett kitartok..
    Az a tűz amiről meg beszélsz,már régen kihalt Kimiből...
    Persze fel is támadhat még,csak én látok erre kevés esélyt..
    De hát futtasátok Kimit nyugodtan,szakmai meglátásodról nekem bőven elég annyi,ahogy anno Sumi-ról nyilatkozgattatok...
  • DjDano
    Kibaszott idegesítő vagy ezzel a nácis felsőbbrendű szövegeddel... te nem okos vagy csak egy nagyképű, beképzelt hólyag.

Kimi bajnok lesz az tuti! 2003-ban is a Scumacheristáknak köszönhetően maradt le a VB címről, az emlékezetes szabálytalan visszatolás miatt.

Emlékszem amikor Schumacher egyszer kiesett az egyik versenyen, utána futamokon keresztűl csak vergődött, míg Kimi minden balszerencsés futam után olyan tűzzel hajtott mint ha az előző futamot megnyerte volna. Ez teszi őt erőssé, nincs hatással rá semmilyen külső körülmény. Vagy ha van is ez a pályán nem látszik