58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
RaveAir ill. az egyéb illetékesek!
X-Wing Alliance-al mi a helyzet? -
imyke: Megkaptam a levelet a fájllal, de megjegyezném, hogy nincs benne semmi új fordítanivaló. A most küldött "SwatEquipment.ini"-ben ugyanazok a leírások szerepelnek, amelyek a "SwatEquipment.hun" fájlban is vannak (és természetesen a "SwatEquipment.int"-ben is).
Egyszerűen csak át kell másolni a szövegeket a .HUN-ból a megfelelő helyekre. -
-
Valószínűleg a demó tartalmazza a teljes szövegállományt... -
mért, megjelent már a teljes??:O -
-
Mi már fordítjuk. A demot NEM lehet magyarítani, de a teljeset majd igen. -
Valaki a fordítok közül vetne egy pillantást a PREY demójára hogy lehet-e magyarítani? -
A dolgozók "egyeteme" mellett azért lehetett volna annyi időd, hogy olvasni megtanulj, és felismerd a Válasz feliratot itt a hozzászólás fejlécében. Meg nem ártana némi indoklás sem, különben a vélemény gyorsan ellibben a nagy cybertérben, legtöbbször nyom nélkül. -
Én inkább szeretném, ha a "legszamaritánusabb" szót használnák ahelyett a sok fiatal/netes/hunglish/enggyar szó helyett. -
énnem rég találtam ezt a Fórumot, és szerintem tök jó 
amióta megtaláltam folyton olvasom.és én általában nem szoktam senkivel tiszteletlen lenni,de azt utálom, ha rögtön lef***szoznak, ha valami "rosszat" írok -
vélemény #31077 A régiek is. -
Panyi #31076 "A másik dolog, ami legfőképp bőszít, az a névtelen / álneves és céltalan fikázás, hergelés és lejáratási szándék - ami újabban megint reneszánszát éli ezen a Fórumon."
Nem csak itt hidd el...De ezt már leírtad hogy nem vállaják véleményüket személyesen és azt hiszik így lehetnek királyak -
Az Élet folyamatosan zajlik, változik, s velük együtt az emberek és emiatt egy közösség is.
Nem állíthatom, hogy ez a topik örökké a nyugalom szigete volt - a "régi motorosok" biztosan emlékeznek még néhányunk szóváltására, vitájára, és néha kifejezetten parázs vagdalkozására - , s nem is örülnék, ha unalmassá degradálódna, [ám most jön a szokásos "de"], de az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbbá vált számomra, hogy a topik "öregjeinek" háttérbe vonulásával az élet itt egészen rossz irányba lódult meg.
A friss arcok tisztelettelenek mindenkivel, néha alpáriak és elfelejtenek egy nagyon fontos dolgot: ez az egész "magyarítósdi" - ó, istenem, hány százszor írtuk ezt már le?! - teljesen hobbyszerű, önzetlen, és a szabadidőnk [családunk, magánéletünk, munkánk, szórakozásunk] kárára megy.
Ha nem fikázzák, akkor nem érezzük áldozatnak a kieső (fentebb felsorolt) élményeket, hiszen egy remekbe szabott fordítással magunkat is szórakoztatjuk, tanítjuk. A dícséret pedig a legszamaritánusabb [nem, ilyen szó nem létezik, ne használjátok] embernek is jól esik!
Azzal, hogy - természetes folyamat eredményeként - a régi társaságból csak néhányan vagyunk itt, az "újoncok" azt hiszik, hihetik, hogy most eljött az ő idejük, netán, szabadon követelődzhetnek, szitkozódhatnak stb. és kérdéseiket is [a netes fórumok örök problémája] előzetes tájékozódás nélkül feltehetik, várva a sültgalambot kicsi szájacskájukba... Az ilyen kakukkfiókáktól borul el leginkább az agyam.
A másik dolog, ami legfőképp bőszít, az a névtelen / álneves és céltalan fikázás, hergelés és lejáratási szándék - ami újabban megint reneszánszát éli ezen a Fórumon. -
vélemény #31074 Nem a fordítással van a gond, hanem a hangnemmel. -
vélemény #31073 Evvan. -
Ja, és ha már a nick-nevemmel akarsz élcelődni, nem ártana előbb utánanézni, hogy valójában mit is jelent, mielőtt egy közismert közmondást/szólást félreferdítesz.
ibrik = A török kávékészítés eszköze. Általában rézből készült nyeles forralóedény, amely hengeres alakú, szélesebb alappal és szűkebb szájjal.
De a másik, "ivóedény" jelentése sem tévesztendő össze a korsóval... -
Az általad említett "vélemény" vagy "kritika" csak akkor "építő jellegű", ha van neki alapja, és persze olyasvalaki nyilvánítja ki, aki rakott le már valamit az asztalra - képletesen szólva...
Ha tényleg figyelted volna mindannyiunk munkásságát, akkor nem "kóstolgatnád" imykét.
És nem csak a legutóbbi beszólásodra értettem.
Idézek egy régebbit:
© vélemény 2006. jún. 14. 23:16 | Privát | Válasz | #30962
Vaze i2k ne legyél nagyképű
Csak két napos regisztrációval ilyet beszólni? Mi, ha ez nem a nagyképűség?
Itt senki sem feledékeny.
-
gyurmandia #31070 Ja! Most látom a Gamehunteren megjelent. Köszönjük Snake! -
vélemény #31069 Addig jár az ibrik a kútra, amíg el nem törik.
Persze nem érdemes flame háborút indítani, annyit nem ér meg. Csak egy kis építő jellegű vélemény, kritika.
Ja, nincs szemüvegem, az egyetem mellett nem sokat ülök a gép mellett, inkább tanulok és kedves rokonaimmal töltöm a szabadidőmet.
Persze figyelem a magyarítás-scene munkásságát és minden tiszteletem a csapatmunkáé. -
gyurmandia #31068 Én kibic vagyok, de szerintem még tesztelik a nagyra becsült készítők. -
Honnan tom leszedni? -
gyurmandia #31066 Vioci=Vinci -
gyurmandia #31065 A Da Vioci kód elkészült
-
miva? senki se fejti meg? -
Nem kell az ilyen "véleménnyel" foglalkozni...
Biztos csak egy magányos szódásüveg-lencsés szemüveges kölök ül a számítógépe előtt naphosszat, pizzán és kólán él, nincsenek "élő" ismerősei, és most úgy gondolta, beszól a felnőtteknek, mert az olyan menő így névtelenül, és közben erre eja..lál. -
Kész lenne? Akkor hova tűnt? -

-
vélemény #31060 Imyke nem érted angolul?
Az angoltanulas.lap.hu oldalon találhatsz jó nyelviskolát.
Cheers. -
aki nem ért angolul, oldja meg magyarul
TÉÓZSIADÜ D KE INLKC LVA
(remélem nem b***tam el):D -
Ne felejtsünk el ennyire látványosan magyarul... -
howard13 #31057 Jeh? It's great! -

-
jszaby #31055 THE DA VINCI CODE IS DONE?
-
EDDA NINCS DE HOT CIVI OE
Ez egy anagramma. Aki kitalálja, az rájöhet üzenetem lényegére. :)
Elnézést az üzenet végének értelmetlenségéért, de hirtelen így jött ki. :)
A megfejtés angol nyelvű, hat szóból áll. -
Hajrá, hajrá!! :) -
Szólok, ígérem.
-
Még mindig az a 8 kép van hátra - a receptkönyv ugye... -
Ékezetes lesz - azzal szenvedtem a legtöbbet [fontkészlet]... -
Panyi #31049 Én is erre gondoltam, de nekem mindegy, mondjuk azzal amit leghamarabb akarsz kiadni, csak tudod hogy felkészüljek és egy szép képet cisnáljak neki